2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk (beszélgetés)
Sziasztok!
A beteg Babócáknak még mindig jobbulást! :)
Koló ma végre "kutyázott"!!! El sem akartam hinni! Mire elérünk a konduktorhoz és a neurológiára, addigra tényleg el kezd mászni.
Az éjszakánk nem volt vmi fényes. Hajnali 1-kor felkelt (Koló 2 hónapos kora óta nem ébred fel éjszaka!). Nem tudtam visszaaltatni, ezért befektettem közénk. Úgy tűnt a foga, ezért bekentem az ínyét. Fél óra nyugi, ott üldögélt közöttünk, aztán megint keserves sírás. Végül egy óra ücsörgés után úgy sikerült elaludni, h a nyakát simiztem, közben Ő Apára dőlt. Ahogy vízszintesbe akartam tenni, egyből üvöltés. Aztán 4 körül sikerült normálisan elaludnia. 6-kor meg már kelt.
Ilyenkor tök normális, hogy leáll a súlynövekedés. Ilyenkor kezdenek mozogni, egyszerűen leadják. Gondold el, ha olyan ütemben nőne, mint eddig...
Semmi baja, a bacikat meg legyőzi. Árpi is beteg hetek óta, de nem tudunk vele mit tenni. Elvittem a dokihoz, azt mondta, vírus van...
Fecókám ilyen korában kb. 6 kg volt...
Ettől én is kivagyok. Amikor nagyon kellett, hogy menjenek, akkor se vittem be őket betegen... Elég békés vagyok, de ilyenér már vesztem össze emberekkel..
Az óvónéni meg az enyémet hazaküldi, ha egy kicsit szerinte pirosabb a szeme, de a tök lázas gyerek meg ott rohangál...
Van, akinek lehet...
Hellóka mindenkinek!
Gyors helyzetjelentés hozzátok csatlakozva:
csütörtök reggel: Nagylány hányt, mi meg készültünk a nagymama temetésére... Anyóst hívtuk el. (aztán jobban lett, lehet, hogy csak a temetéstől félt)
csütörtök délelőtt: Csöng a telefon. Megtudtuk, hogy ahova fél évig jártunk suli a nagylánnyal (most kezdi) összevonódik egy másikkal, és nem indul az ő osztálya.
csütörtök du: temetés
péntek: két fiúval el a város másik végére egyeztetni a váci tervekről
szombat: barátnőm esküvője
vasárnap: ennek másnapja, meg mosogatás.. Meg apa ápolása, mert nálunk ő a taknyos.. Meg a babó is, de vagy már 3 hete, már megszoktuk..
hétfő: megnéztük azt az új tanárnőt, ahova a lányomat rakni akarták. Világossá vált, hogy most, beíratkozás után kell nekiállnunk új sulit keresni neki...
kedd: Ma reggel hívott a váci project beruházója, hogy tervezés leállítva, mert a ház tulajdonosa úgy döntött mégse adja el nekik. Egy év tárgyalás, felmérés, stb után...
Egyébként meg csak ha nevetünk..
Pozitív befejezés: Nem dolgozom máma, hanem megyünk a piacra, és veszek krumplit végre, meg sok-sok epret, és megesszük...
Sziasztok! Én is jobbulást kívánok a beteg Babóknak!
Babakeksz! Köszi a képcserét!
Sajna nálunk sincs fűtés, így hiába élvezné a kölök a pacsálást, nem merjük sokáig a kádban hagyni. 20 fok körül van a lakásban, ami a 25 fokhoz képest jelentősen hidegnek érezhető.
Csokibébi! Nálunk Petinek kevesebb lett a súlya az 1 hónappal korábbihoz képest.
De most tényleg nem panaszkodhatom az étvágyára. Tegnap ebédre bevágott 100 g főzeléket és még 120 g tápit. Uzsonnára egy nagy adag tejpépet, vacsira 220 g tej+tápit most reggelire pedig 240 g tej+tápi.
Reggel amúgy a szívbajt hozta rám. 1/4 7-kor ébredt, akkor megetettem és mivel álmos volt még hagytam az ágyában. 7 óra után valamivel elkezdett zöngicsélni, akkor bementem hozzá és állt az ágyában! Bele sem merek gondolni mi lett volna, ha nem megyek be! A fekvőfelület még nincs lerakva, mert ahhoz szét kéne szedni az ágyat, de este mindenképp megcsináltatom apjukkal.
Szép jó reggel Mindenkinek, beteg Babóknak jobbulást!
Lehetne már tartósan meleg odakint, mert ebben a takony időben minden gyerek csupa takony...bent is hűvös van, nálunk sem kapcsolták vissza a fűtést, a gyerek persze mostanság szeret hosszasan időzni a kádban...én meg izgulok, nehogy megfázzon.
Tegnap vettünk neki egy használt járókát, ami persze elfoglalja a fél nappalit, de legalább nyugodtan megyek el wc-re :) Még jó, hogy lefertőtlenítettem, mert Tara már simán nyalja a keretét :)
Sziasztok! Lili is taknyol, sőt a középső fiacs is, és Apci is. Tiszta kórház van nálunk. Várható volt, hogy megfáznak, nálunk nem kapcsolták vissza a fűtést a panelban mikor volt ez a hideg idő. alig alszunk két napja megint. Gondolom zavarja a kicsilányt, hogy alig kap levegőt az orrán, pedig szívom neki, meg kap stérimart, nasivint. Azt hittem őszig megússzuk a takony kort.
Beteg babáknak jobbulást.
Szolgálati közlemény. A Corában (nem biztos) a háppy pelus 1400 ft/csomag. 56 db van a 4-esben. Én még nem próbáltam, de egy ismerős esküszik rá hogy jó. Mi pampersben nyomulunk.:)
Edina! Cseréltem a képet.
Évi! Örülök, hogy minden oké. Gondoltam rátok.
Gratulálok a fogacskához. azt hiszem Vikiéknél? Nézzétek el nekem, szita az agyam.
Na most rohanok. Pakolok, takarítok, aztán szétverem Digi ügyfélszolgálatát. Nincs tv vmiért....
Értem akkor semmi gond csak kicsit kisebb lesz a feje.
Annyi baj legyen:-))
Mi is ma mentünk volna a védőnőhöz hogy lemérje de így hogy megint csúnyán köhög mondta,hogy ne vigyem majd ha meggyógyultunk.
Nem akarok vészmadárkodni de valószínű hogy van valami,csak úgy a semmitől nincs 39fokos láz!
Krisz még sose volt lázas,remélem nem is lesz.
Én azt hittem semmi baj mert étvágy van és magamból kiindulva ha fáj a torkom még inni se iszom nem hogy jóízűen egyek,de rá nincs hatással szerencsére!
Kicsi fejjel született és kisebb is lesz a feje az átlagtól, csak az volt aggasztó, hogy kutacsa sincs és nehogy a varratok elcsontosodjanak. Ez örökletes, tőlem örökölte, mert én is gyerekfejjel rendelkezem. Anyukám szerencsés volt nem volt hipohonder mint én, és nem volt még internet és nem figyeltek ilyenekre.
Beszéltem a védőnénivel, azt mondta ne vigyem be ma, hanem holnap a mi dokinkhoz. Mi is gondoltunk a torkára, mert fehér a nyelve, de köhögni se köhög.
Köszönjük!
Igen mikor már láttam kiírva én is röhögtem rajta,na mindegy nem tudni beszélni magyarul:-)))
Hát mi is fogzunk csak látszata nincs:-((
Mielőbbi gyógyulást az egész családnak!
Röhögtem a kérdést...Fogzotok?:)
Itt végül is most már minden baba fogzik,és még fognak is jóóó sokáig...:)
Na,ennek én is nagyon örülök!Akkor megnyugodtál a bucit illetően???:)
A lázzal voltatok már dokinál?Ez ahhoz nagyon magas,hogy ne legyen semmi baja...
Lehet,hogy a kis torka randa!?
Köszi ránk fér!
Na ez nagyon jó hír hogy semmi baja a babódnak!!
A jelentős eltérést a szülési kálvária okozza?
Vagy nem tudják?
És mit mondanak ez nagy korában is eltérő lesz jelentős mértékben?
Szegényke 39fokos láz,az azért sok a semmitől,ahogy írod!
Fogzotok?Mert attól épp lehet egy kis láz de ez nem kicsi....
Sziasztok Lányok!
Ma voltunk a neurológián, minden rendben van, egészséges csak jelentősen eltér az átlagtól. Megint 39 fokos láza lett, de az az érdekes, hogy délelőtt nem lázas csak déltől. Más tünete továbbra sincs, néha köhint egyet, a sírástól van egy kis orrfolyás, de az sem sok.
Viki milyen az új kocsi?
Edina jó étvágya van a babókának, így a jó!
Kata jobbulást Nektek!
Sziasztok!
Gratulálok a fogacskához!
Hát a mai éjszakánk se volt fenomenális.
Voltunk a dokinál,persze a kicsinek megint mandulagyulladása van.
A Ricsi se mehet oviba,még szerdán kell őket vissza vinnem,aztán szegény gyerek tanulhat ezerrel az ünnepségre,le ne égjen:-(
Ugyan azt kapták Curamot csak más-más dózisban,és Sinecodot a köhögésükre,csak az egyik cseppbe a másik szirupban.
Megbeszéltem a dokival a Ricsi nyári mandula műtétjét.
Azt mondta ha meggyógyul most kér egy vérképet abból ő látja hogy a mandulája a gócpont e és ki kell e venni és ha igen irány a gégészet és ott tovább igazítanak.
Így kértem egy vérképet a Krisznek is legalább kiderül hogy csak az én sápadtságomat örökölte vagy esetleg vashiányos vagy vérszegény.
Szegényeket nem szúratom örömmel de ha muszáj,nincs mit tenni:-((
Sziasztok! Csak gyors bejövök olvasni aztán megyek is a konyhába..
Gratula a 2. fogacskához! Irigykedek ezerrel :)))
Sziasztok! A popsira tudnak felírni nagyon jó és olcsó krémet, amitől hamar elmúlik. Kis tégelyes, és állandóan használható.
Doni ma úgy reggelizett kalácsot, hogy a kanapén ülésből felkecmergett(segítséggel) a kanapé oldalsó részébe, és abba kapaszkodva négykézláb hintázott folyamatosan. Érthetően írtam egyáltalán????? :D
Sziasztok!
Babakeksz! Tettem fel két közelebbi képet a naplómba. A főzelékes az elég közeli :)
Nálunk most nyugi van, a Töki szájában sem látszik már semmi. Igaz most a popóján jöttek ki a piros pöttyök, ami elég csúnya de remélem hamarosan az is elmúlik majd.
Az étvágya megnőtt, tegnap uzsonnára 250 g folyékony tejpépet nyomott be, vacsira és ma reggel pedig 240 g tej+táp.
Baba fejlődése - 9 hónapos baba - értelmi fejlődés
A 9 hónapos baba már nagyon érdeklődő. Mindent megnéz, kisebb tárgyakat is észrevesz és a mutatóujjával rá is mutat. Szándékosan el tudja engedni a tárgyakat, egyik kezéből a másikba helyezi őket. Kedvenc közös játéka továbbra is a kukucska, de szereti a tapsi-tapsi játékokat is. Beszélgetésre felfigyel, tevékenységét abbahagyja.
A csecsemő ebben a korban nagyon ragaszkodó, nehezen viseli, ha az édesanyja, vagy az őt gondozó személy nincs a közelében.
Sziasztok!Na,aki aggódik,annak:
Baba fejlődése - 8 hónapos baba - mozgásfejlődés
Kúszik, néha négykézlábra emelkedik. Némelyik baba már próbál mászni, de egyelőre csak hátrafelé halad. A 8 hónapos csecsemők többsége a járókába kapaszkodva már áll.
Kisebb tárgyat képes felemelni és megtartani, kialakul az alsó ollófogás.
Baba fejlődése - 9 hónapos baba - mozgásfejlődés
A baba ebben a korban már önállóan felül. A kúszómozgást felváltja a mászás. A 9 hónapos gyermek először hátrafelé, majd szabályosan előre halad. Ha sikerül megkapaszkodnia, akkor fel tud térdelni.
Kicsi keze folyamatosan ügyesedik, már apró tárgyakat is felcsippent. Előszeretettel rámol, a kisebb játékokat beleteszi egy nagyobb tárgyba.
Köszi :)
Én is azt hittem, hogy most már fog aludni, hát nem mert jön a mellette lévő foga és ugyanúgy felébred éjjelente, hiába kenem dentinox-al az ínyét, az éjjel is vagy 6x fent volt. már nem tudom mit is adjak neki, hogy könnyebb legyen. Csórikám csak kínlódik és üvölt torkaszakadtából.
Sziasztok Csajok!
Látom több Babó is beteg, jobbulást Nekik!
Lekopogom, mi nem estünk vissza, mert nincs közösségben...és végre normálisan eszik! Hát beletelt 3 hétbe...
Az éjszakáink viszont siralmasak. Csak akkor alszunk, ha magam mellé veszem, a kiságyban egyszerűen nem hajlandó megmaradni. Amint belerakom, máris feltérdel v. áll és iszonyatosan sír, nappal is, éjjel is. Olyan, mintha félne benne, pedig rálát az ágyamra. De hát anyához bújni mégiscsabb jobb..
Állás. Nálunk lassan csak arra hajlandó, a fürdőkádban is úgy fürdetem, ja ehhez adódik hogy mindig van valami rágnivaló a szájában-kezében. Néha a kanapéról átfog és átlép a dohányzó asztalhoz. Újabban az etetőszék tálcájába v. a terítőbe kapaszkodik lábujjhegyen, illetve a konyhai műanyag tárolóból rámolja ki a bébikajás üvegeket.
Idegenekkel nem mindig bizalmatlan, de ha igen, akkor hullat néhány krokikönnyet, aztán megnyugtatásul kap kis puszit meg simit (közben azért szemmel tartja az idegent), és megy is az illetőhöz ismerkedni.
Bicóra gyerekülést Anyum is akar venni,mert Ő rengeteget bicózik. Szerintem Tara tök élvezné, jó buli lehet onnan nézelődni :) Bukót is kell majd nézni, de fogalmam sincs, mekkora a gyerek feje. Hó végén megyünk tanácsadásra, ott hátha megmérik..basszus 2 hónapja kaptam időpontot, én meg jól elfelejtettem elmenni....
További ajánlott fórumok:
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010-ben született babók anyukái beszélgessünk!!!
- 60-as években születettek beszélgessünk...
- Akiknek a második babája is császárral született/születik beszélgessünk!
- 2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk!
- 2007. május 6-án, anyák napján született babák anyukái gyertek ide, beszélgessünk:)