2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk (beszélgetés)
Én értem:) Nem kell félni hogy jön a másik babó a pocakban, a nagyobb gyerek venni fogja a lapot. Sokmindent el lehet már magyarázni nekik, én mindig mondtam, hogy oké, menjünk, csak egy kicsit lassabban , ne szaladjunk. Olyankor mindig nevetett rám és "segített". Nagy az empátia ilyenkor még bennük. Ha pedig megszületik a 2. baba, akkor az anyucinak a nagyobbal kell kicsit többet foglalkoznia, a kicsi sokszor úgy is a kiságyban van, ha pedig sírdogál, besegíthet apuci vagy mama. Akkor nem lesz semmi gubanc.
Nálunk semmi galiba nem volt terhesség alatt, persze már 7-8 hónaposan állt a babacucc, hogy tesóka fel tudjon rá készülni...:)
Szülés után az első pár hét a húzós, de csak azért, mert 1 -ről kicsit nehéz átállni 2-re. Érdemes már a szülés előtt fejben valahogy beosztani az időt, vagy legalább nem akarni teljesen megfelelni az összes elvárásnak.
Remélem nem ijesztettelek el, csodaszépek az élet 2 babával is.:)))))))))))
Én is így csináltam, első kerék megtámaszt, én meg pár lépcsőfokkal lejjebb álltam. Csak hát Baba+kocsi cirka 20 kg, és egy kicsit tartani kell.
Lefelé jobban parázok, még nem is vittem úgy, inkább megkértem a kaller pasit, hogy ő tartsa a babakocsit. Utálom ezeket a hosszú bp-i mozgólépcsőket!!!!!!!!
Tara is van, hogy csak cummog (ahogy én hívom az evés nélküli szopizást), olyankor csak a szája mozog, meg csikiz a nyelvével, na és persze huncutul néz rám :)
Nekem is lassan korlátoznom kéne a cicizést, mert már ismerősöknél is kezdi tépni a pólómat és hangosan nyöszörög érte :S
Tornázni is szokott szopi közben, általában az egyik lábával próbálja az államat elérni, de olyan is volt, hogy közben 4kézláb állt a kanapén...
Jaj Lányok, ahogy nézem az én gyönyörűséges Gyöngyömet, egyre erősödik bennem az érzés, hogy jó lenne újból babázni. Ráadásul ha egy ismerősnek babája lesz, vagy a tv-ben látok újszülöttet, megrohannak az emlékek, hogy milyen jó volt várandósnak lenni, aztán meg egy csöppséget ölelgetni...
Én eleve 2 gyerkőcöt szeretnék, inkább az a kérdés, mikor jöhet a következő. Irigylem és egyben csodálom a többgyerekeseket, mert bár rengeteg "munka" és felelősség, de annál nagyon boldogság...Hugom és köztem csak 13,5 hónap különbség van, ami nekünk szuper volt, a mai napig imádjuk egymást, viszont Anyunak eleinte nagyon megterhelő volt. Nekem azt mondták, hogy 1 v. 2 gyerek között nagyobb a különbség, mint 2 v. 3 között (nem tudom, érthető-e?).
Ti hogy éltétek meg a 2.gyerkőccel a terhességet, miközben az elsőszülött is totál lefoglalt, hogy bírtátok szusszal?
Jó reggelt!
Bébit végre elálmosodott, fél 6 óta nyomta rendületlenül...nekem meg már kiment az álom a szememből (pedig fél 2-kor sikerült ágyba másznom).
Nanda! Igen, Bébikém még napjában többször szopizik, fix az ébredés utáni, lefekvés előtti és ha éjszaka ébred (az mondjuk csak 3 perc kb.). De napközben is szopizik néha, a tikkasztó melegben meg mást sem csinált egész nap...
Sziasztok!
Látom jó nagy pangás volt ma..vagyis tegnap, csak mi beszélgettünk Nandával :)
Tarababa ma olyan cuki volt, Nagypapám jött látogatóba, Kisasszony meg visítva-vigyorogva rohangált fel-alá a szobában, tologatta a kockafaló vízilovát, egyszóval produkálta magát Dédpapinak :)
Édes Kisbogaram ma megint metrózott (immár 4x), meg sem ijedt, meg sem mukkant, még a mozgólépcsőn sem. Csak én szakadtam meg a mozgólépcsőn, mikor a több mint 20 kg-ot tartottam :S
Örülök hogy minden rendben Veletek és Tara nagyon ügyes baba!
Egy picit irigykedem,szeretném ha már a Gáborka is próbálgatná a kapaszkodás nélküli járást.
De úgy látszik,ő úgy gondolja,ennek még nem jött el az ideje!:)))
Igen, a Te Kispasid zárta a sort :)
Szerdán voltunk ortopédián, azt mondta dokinéni, hogy bár Tarának néha befordul picit az egyik lábfeje, gyönyörűen megy, nagyon elégedett. Ne vegyek neki spéci kiscipőt, elég a magasszárú szandi, ami most is van Neki. 3 évesen kell visszamenni kontrollra, szupi!!!! Azért még figyelem a lábikóját, jobb idejében korrigálni, minthogy később csámpás legyen..
Tegnap meg az 1 éves státuszon voltunk. Tara volt az egyetlen, aki mászkált (laza 50 perces csúszásban volt a dokinőnk), a többi gyerek elvolt Anyuci-Apuci kezében. Jó piszkos is lett, törölhettem a praclikat :)
Paraméterek: 8920 g, 75 cm, fej 43 cm, mellkas 44 cm. Nem nagy darab az én Bébikém, de szép formás, imádom a kis párnáit :)
Na kúszok aludni, mindig én fekszem le utoljára :(
Szia!
Köszi,bizony már elmúlt a csöppem is egy éves!:)
Na itt vagyok!
Gábornak utólag boldog szülinapot! Nagyon cuki a barna pólós képein :)
Minden tiszteletem az ovis/isis szülőknek, még elképzelni sem tudom, hogy lehet ennyifelé szakadni, lásd Kata :)
Sziasztok!
Picit eltűntem, de gyors visszaolvasok.
Kismackó fél 11 óta alszik :)
Az éjjel 3x is felsírt, de könnyű volt visszaaltatni. Mondjuk először nem is hallottam, még be volt dugulva a fülem éjszaka. Szegény apa kelt, de hát nála nem nyugszik meg, csak anyával hajlandó aludni.
A Gastrora a tejcukor érzékenység gyanúja miatt kell mennünk.
Én is mondtam a körzeti dokinak, hogy a családban nincs senkinek ilyen, azt mondta, hogy ez teljesen mindegy, mert ez "szerezhető" is :(
Sziasztok!
Boldog Szülinapot Gábornak :)
Sziasztok!
Köszönjük mindenkinek a köszöntést!:)))
Végre utolértem magam napló olvasás ügyben.
KisPeti 1,5 órát volt hajlandó aludni, a 3 helyett :(
most a hátam mögött mondja a magáét :D
Ma voltunk az egy éves vizsgálaton. 10750g, 84cm, 43cm fej, 49cm mellkörtérfogat.
Tejet én bátrabban adok neki, bár egyenlőre még csak annyit, amennyi a saját főzelékeinkben van. Azt turmixolom meg neki.
Elég sokat hurutos, ami állítólag ettől is lehet, úgyhogy még egy darabig azért direktbe nem adok neki. Nálunk is a körzeti doki laza ilyen szempontból, a gégész szerint meg még én se ehetnék, de még joghurtot, túrót, meg tejfölt se, amíg csak egy cseppet is szopizik...
Köszönjük szépen mindenkinek a jókívánságokat!
Mi még nem adunk Petinek tejet, sőt most tejterméket sem mert a múltkor ekcémás foltjai voltak és a dokinő ezt mondta. Majd óvatosan kell megint próbálgatni. Tejet pedig csak másfél éves kora után.
Sziasztok!
Nem vesztem el,csak nálunk mindig történik valami.
Nagyon sok boldogságot kívánok a babóknak. Utólag is,mert sajnos több babó köszöntéséről lemaradtam.(((
További ajánlott fórumok:
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010-ben született babók anyukái beszélgessünk!!!
- 60-as években születettek beszélgessünk...
- Akiknek a második babája is császárral született/születik beszélgessünk!
- 2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk!
- 2007. május 6-án, anyák napján született babák anyukái gyertek ide, beszélgessünk:)