2010 áprilisára várt babák! (beszélgetés)
Én ma úgy jóllaktam gombapörivel..hogy majd kidurrantam:)
Imádom krumlipürével..
Aztán mama küldött egy halom sütit amit ő sütött..na annak nem lehet ellenállni:))de abból csak módjával volt ám:)
Sziasztok!
Én is túléltem ma a vérvételt és a cukorterhelést. :)Nem volt nagyon vészes, inkább macerás (pisi, vérvétel, naplósorszám, terhelés, újra vérvétel...). Ami nagyon jó, hogy csak 04-én lesz eredmény, úgyhogy simán mehettem volna a jövő héten is. Nem tudom, minek kínoztak itt a Karácsonyi nem eszek süteményt sztorival...
Most persze, hogy már ehetnék cukrosat, nem kívánom:(
Ez így igaz. Az a legszebb dolog! :)
Abból a szempontból viszont jó volt neki, hogy ő választotta le saját magát. Nem neked kellett megvonni tőle, mert elfogyott. Ez azért jobb szerintem.
Mi tényleg szerencsések voltunk. A hozzátáplálást mi csak 6 hósan kezdtük, mivel ugye volt bőven tejcsim. :) Remélem ez most is így lesz!
Na de most sajnos mennem kell fürdeni!
Szia!
De nagy szerencsétek volt!
Én 6 hós korában hagytam abba végleg a szopiztatást!
4 hósan a sinlac mellett (ez tejpép,úgyhogy roszul is írtam,mert csak 6 hónaposan kapott először folyékopny tápszert,szóval csak akkor kezdtük a cumit)elkezdhettük az almát,répát fokozatosan és ahogy megéreszte az étel ízét,szép lassan leválasztotta magát!
Már nem kellett neki a tejcsi!
Nagyon rosz érzés volt,mikor nyujtottam neki a cicim és elfordította a fejét,pedig még azért lett volna tejem!
Meg is sirattam azokat az időket!
A szopiztatásnál belsőségesebb,meghitteb dolgot nem is tudok elképzelni!
Nállunk is így volt,én 4 hósan kezdtem el a tápszeres hozzá tápit szopi mellett,ekkor kellet először a tejes cumi!
Addig ő sem nagyon cumizott és mi elég hamar át is álltunk a csőrös pohárra!
Sziasztok!
56-os ruhákból tényleg nem szabad sokat venni. Pár hét és már 62-es kell. Ha meg eleve nagy baba lesz, akkor meg még ennyi sem. :)
Cumit is felesleges sokat, esetleg egyet, hogy legyen a biztonság kedvéért otthon. Nálunk sem cumizott a kisfiam egyáltalán. Kezdetben próbáltuk, de mindig kiköpte. :) Ja, és a cumisüveg sem kellett neki, egészen 5 hónapos koráig. Ugyanis ő is 6 hós koráig kizárólag szopizott, még a teát is csak 5 hós korában fogadta el. Addig nem.
Nálunk is megvannak még a fiam ruhái, úgy hogy abból valószínű sokat fel tudunk majd használni, még ha most lány lenne is. Ha meg fiú, akkor az összeset. :) Szóval vennünk nem igen kell.
Zsuzska, örülök, hogy ilyen simán ment a cukros vérvétel! Mikor lesz meg az eredmény?
Sziasztok lányok!
Túl vagyok a cukorterhelésen..nem volt vészes:)és még a citromot is fehagytam belőle..elvonta egy kiscsajszi a figyelmem:)Vérvételre hozták és nagyon cuki volt..1 éves körüli lehetett..
A méretekkel én is úgy voltam, hogy a fiam 62 cuccokkal kezdett a nagy mérete miatt:)amit bevittünk 56-os méret csak a nyakáig ért:))
Sziasztok csajok!
Valaki csinálna nekem is olyan animáciot ikrecskéimről hogyan néznek mint ami sok kismaminak itt is van mutatja hány hetes és h néz ki a baba. Leirom adataimat:
Várható időpont szülésre áprlilis 15
Utolso mensi: julius 9
Nagyon szépen köszönöm aki megcsini nekem előre is
Szia
Igen,az a jó :)
A magasságtól is függ.
Egyébként nem érdemes pl 100 db-ot betárazni abból a méretből :)
Lányok, akkor egy újszölöttre az 56-os kezdőméret a jó, ugye?
De ez csak akkor érvényes, ha átlagos súlyú a baba?
Mondjuk 3 és 4 kiló közötti?
Sziasztok!
Szerintem sem vegyél túl sok holmit eleinte. Nekem a kislányom ugyan így született szinte , május 1. És bizony sok dolgot nem is tudtam ráadni egyszer sem. Most viszont ami nem rózsaszín jó lesz Lórikára, van 3 nagyon szép rugdalódzó , kabátkával, ami nem volt Vikin soha és épp világoskék, vagy fehér.
Bodyból kell több, 56-os nem sok, hamar kinövik tényleg. És azért is szerencsések leszünk, mert sokkal kevesebbet kell ruhákra költeni, mint egy téli babára. Nem kell bundazsák stb. És a rugikat is június után elfelejtheted, max. éjszakára kell pár darab. Mikor Viki volt pici, 2007-ben nagyon meleg nyár volt és csak egy ujjatlan body, vagy napozó kellett rá.
Viki nem cumizott és nem volt hajlandó cumisüvegből inni semmit. Így ebben a témában kezdő leszek:) 6 hónapos koráig csak szopizott, még vizet sem volt hajlandó pl.kiskanállal inni, mindig csak a tejcsi. Így ha szomjas volt is szopizott:)
Én a tetra pelust a brendonban vettem,asszem talán olyan 200ft körül volt drabja,szerintem abból mindegy miléyet veszel,egyformán jó minőségűek!
Van nekünk az IKE-ásból és a rendes cseh tetra pelusból is,mind ugyanolyan jó!
Jól bírják a mosást és jól szívják a nedvességet,lehet őket magas hőfokon is mosni,ez nagyon fontos!
Az én lányom nem volt most sem nagy cumis,de a szilikonosat mindíg jobban szerette a sima gumi cumit,azt végképp nem fogdja el!
Először egy lyukú cumit vegyél,tejeset ennek pici a nyílása!
Dehát ez úgyis rá van írva a csomagolásra!
Nekünk kezdetnek volt egy üveg tejes cumink és 2db kisebb teáztatós cumink!
Kb ennyi,nem is kelet több nekünk!
Mi játszós,nyugtató cumit pl nem használtunk,Dorka kinem állhatta!
Köszönöm,fel is írom:)
Azt sejtettem,hogy nem kell sok ruha egyenlőre,csak azt nem tudtam,hogy az hány db-ot jelent:)
Most kaptunk egy 62-es és egy 68-as bodyt Karácsonyra,olyan kis falatok:)Ránézésre alig van eltérés a 2 méret között.
A textil pelusból bármilyet vehetek,vagy azok is különböző minőségűek?
Mi 56-osakat vettünk,Dorka 57 cm-rel született,úgyhogy pont jók lettek!
Nem érdemes semmiből sem túl sokat venni,mert hamar kinőnek mindent,tényleg színte napok alatt!!
Én is bele estem ebbe a hibába és volt olyan amit egy-két hét alatt szépen át nőttünk a szekrényben,egyszer sem tudtam rá adni!
Rugikból bodykból kellhet a legtöbb!
Bukásnál,vagy kifolyó kakinál,esetleg napi 2-3 csere is lehet!
Ja és az alváshoz és napközben is a lábfejes nacit mi nagyon szerettük,kényelmes és pelenkázáskor nem az egész rugit kell legombolni róla,csak a nadrágot kell levenni és a bodyt alúl kigombolni!
Ja és tetra pelusból is jó ha van,eleinte sok mindenre kellhet!
Büfiztetésnél,a kiságyba babakocsiba a feje alá,fürdetéskor,cumik sterilizálásakor!
Ha idegen helyre mentek ezt terítheted alá az ágyon,vagy pelenkázáskor!!
Ebből nekem volt vagy 15-20 db és mind használatban volt,ebből is elfogyhat napi 3-4 darab is akár!
Ja és mivel nyári baba volt én még ezt használtam a babakocsira árnyékolónak is,míg picike volt!
Sziasztok!
Én 56-os ruhákat vennék, persze ha 58 centivel születik a baba akkor már 62-es kell neki, így 56-osból csak pár darabot vegyél, max egy sétával összekötve elmentek közösen vásárolni még neki, vagy valaki a családból elmegy venni neki amíg te kórházban vagy. 5-6 db bodyt és kb ennyi rugit érdemes venni, így mindig lesz tiszta amit rá tudsz adni, nem kell állandóan mosni. Az első hónapban gyorsan nőnek, van olyan baba aki 1 hónaposan már 62-es rucikat hord, ebből a méretből kell majd talán több. Egyelőre ebből is elég pár darabot venni, aztán később még vesztek hozzá.
Sziasztok lányok!
A véleményeteket szeretném kérni,mivel vannak köztetek tapasztalt anyukák,biztosan tudtok segíteni...
Szerintetek mekkora babaruhákat érdemes venni így elsőre,és miből hány db-ot kb?
Előre is köszönöm!
Szép napot nektek!
Sziasztok.
Most nem voltam itt jo par napot.Ugyh ha utolag is de mindenkinek kellemes unnepeket kivanok es remelem hogy mindenki jol van.
Latom sokan mennek most arra a cukorterhelesre..en meg nem voltam,majd januarban megyek.
Puszi mindenkinek
Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek!
Látom más is aggódik a kilók miatt... én nem is merek a mérlegre állni:( Édességet keveset ettem, de mást viszont rendesen , sok helyen, sok félét. Volt aki túl sósan főzött, attól meg vizesedem , sajnos!! Holnaptól diétázom kicsit!!
Jó eredményeket kívánok én is holnapra, annak aki megy vércukorszint terhelésre!
Jó éjt!
Látom sokan mentek holnap...mindenkinek jó eredményeket kívánok!
Jó éjt!
Teát??
nekem csak a sziruphoz a port kell vinnem..azt pedig vízzel hígítják!