Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptemberére várt babák fórum

2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)

18333. szofi2
2010. jan. 28. 16:13

Jaj megint milyen sokat írtatok:)

Voltunk boltban de közben elaludt Léna így még sétáltunk is egyet de majd befagyott a s...m mire hazaértünk. Persze a kisasszony meg jót szunyált a kocsiban:)

Fülöpke biztos jó lehetett ez a kis lazulás, felfrissülés:) A fiúk addig pasinapot tartottak?

Ancsa, de jó, hogy Andrisnak nincs szervi baja! Bár az allergia sem egyszerű de elvileg kinőheti ha jól tudom. Illetve ha tudod mire kell odafigyelni úgy Andrisnak is könyebb lesz pár napon belül:)

Babszi nálunk ma már két kaki is volt! Nekem még ez a furi az eddigiekhez képest:)

Szilvaa Sárának nagy gratula a produkcióhoz:) Ügyes kislány! Léna is meg tud már fordulni de olyan kis lusti, hogy nem nagyon gyakorolja:)

Mondtam tegnap a páromnak, hogy lusta a lánya erre elmosolyodott, hogy jó mert akkor olyan mint az apja:))) Bálint hogy van mostanában?

Jaj egy autó nekem sem lenne rossz:) Mondjuk én innen könnyen eljutok szinte mindenfelé- bár a tömegközlekedés meg a lépcsőzgetés nem túl kismamabarát.

18332. yeri (válaszként erre: 18313. - Ancsa 37)
2010. jan. 28. 16:13

Ancsa, én azért nem iszom tejet, mert egyszerűen nem szeretem. Más dolog, hogy szerintem nem csak gyerekeknek, hanem sok felnőttnek is emésztési problémát okoz, és közel sem olyan egészséges, mint azt divat volt mondani az elmúlt évtizedekben.

Találsz olyan kalcium pótló készítményeket amiknek jó a felszívódása, pontos terméket azt hiszem nem illik itt mondani. Szóval nem muszáj csontritkult nénikévé válnod :D

18331. yeri (válaszként erre: 18315. - Ancsa 37)
2010. jan. 28. 16:04

Én is azt tervezem, hogy legalább 6 hónapig csak szopi lesz. Olyan gyorsan eltelt ez az első 4hónap remélem nem lesz semmi gond. És bár Mira nagyon rövid ideig szopizik egy-egy alkalommal (6-7 perc)és kb 4 óránként ezik a súlya jól gyarapszik.

Milyen bogyók, amikről beszéltek homeopótiás szerek. Megírjátok a nevét újra? Én csak a szoptatós teákat iszom, de tök nagy különbséget érzek a hatásában, pedig mindben majdnem ugyanaz van. :(

18330. annaluca
2010. jan. 28. 15:33

Hű csajok, termékeny volt a mai nap!

Babszika, szerintem nem kell kihagyni napot a hozzátáplálásnál kétféle kaja között, csak a bevezetések között. Tehát adhatsz neki sütőtököt, és ha 2-3 napig eszi és nincs semmi baja, akkor jöhet a következő.

Anitah, szerintem csak a teát hagyd el, a bogyókat szedd tovább, hátha úgy használ.

Callista, esik már nálatok is a hó, nálunk kb 3 cm esett de., pedig nem vagyunk messze egymástól. Az üdülési csekkeket nem lehet elküldeni előleg gyanánt?

Ancsa, ügyes vagy, hogy nem hagytad magad lerázni, és sikerült eljutnod a dokihoz. A diétádhoz kitatást!

Imo, mi azért kezdtük a főziket, mert 3 hósan már tápszeres pótlás kellett, kevés a tejci. Azóta minden helyreált, beállt a napirendünk. Mindíg szopival kezd, utána tápi, délben főzelék, de. gyümölcs.

Szilva, Gratu Sárának a megforduláshoz! Aranyos lehet Bálint, ahogy szurkol a tesónak. A lányom is örömtáncot lejt, ha Dávid valami újdonságot mutat be. Multkor jött, hogy kimondta, hogy uhu, egy értelmes szó!

18329. babszika
2010. jan. 28. 15:08

Jelentem megvolt a kaki! Levike a derekáig szaros volt, úgyhogy ki kellett dobnom a body-t, e már használhatatlan.

Remélem Gabuci jobban van már!

Szofi de jó kis nyaralásnak néztek elébe. Milyen jó ilyen hideg havas időben már a nyaralásról álmodozni:)

Levike sokáig utált hason lenni, aztán amióta meg tud fordulni, és ki tudja tolni magát kifejezetten megszerette. Én sohasem erőltettem a hasonlevést korábban sem, ha kiabálni kezdett mindig visszatfordítottam a hátára.

18328. Szilvaaa (válaszként erre: 18326. - Ancsa 37)
2010. jan. 28. 14:51
Sára is utál hason lenni, de a gyerekorvos mondta, hogy legalább napi 10 percet legyen hason, mert a bal kezét látványosan hátra feszítve lógatja (akkor is látszik ha kézben van:( és ha nem teszi maga elé akkor gondja lesz a kúszással. Ezért sajnos napi 2x 4-5 percben hallgatom az üvöltését, de már jobb a karja:) Telán azért is fordult meg, mert utál így lenni:)))
18327. Ancsa 37 (válaszként erre: 18325. - Fulopke33)
2010. jan. 28. 14:46
Én is ezt szedem a reggeli szopi előtt, este meg - tegnaptól az Alfa alfát.
18326. Ancsa 37 (válaszként erre: 18324. - Szilvaaa)
2010. jan. 28. 14:46

Gratula Sárunak! Andris utál hason feküdni, úgyhogy ő ilyesmiket nem produkál. Csak fekszik a hátán és szemlélődik-időnként oldalra fordul. Napról napra ügyesebb, egyre több kunsztot tud, na meg ezek a kis kukachangok! Meg tudnám zabálni, miközben magyaráz a katicájának!

A dokinak ez a szakterülete, úgyhogy én hiszek neki. Az allergiás tünetek sokszor nem kiskorban, hanem később, felnőttként kerülnek elő.

18325. Fulopke33 (válaszként erre: 18315. - Ancsa 37)
2010. jan. 28. 14:44
urtica urens 5ch-t.
18324. Szilvaaa (válaszként erre: 18313. - Ancsa 37)
2010. jan. 28. 14:42

Sajnálom Ancsa, hogy ez a helyzet nálatok:((( De szerintem a nagy többségnek nincs semmi baja a tejtől és a atejtermékektől, csak a dokiknak is egyszerűbb a riogatás, mert ha esetleg mégis az okozza, akkor ezzel megelőzhetik...

Jobbulást Andrisnak!

18323. monstro (válaszként erre: 18320. - Szilvaaa)
2010. jan. 28. 14:40
Nagyon Ügyes csajszi:)
18322. Szilvaaa (válaszként erre: 18311. - Imo)
2010. jan. 28. 14:38
Én is azt tervezem, hogy 6 hónapos korig csak cici aztán jöhet minden más finomság. Bálintnál már bevált egyszer:)
18321. benvik (válaszként erre: 18318. - Monstro)
2010. jan. 28. 14:37
Jaj de jól jönne nekem is egy autó. Két gyerekkel Volán vagy vonat, ha bárhova is el akarok menni:-(
18320. Szilvaaa
2010. jan. 28. 14:37

Csajok!

Képzeljétek Sára ma 2x is hasról hanyatt fordult és még csak jövő héten lesz 4 hónapos!

Majdnem elsírtam magam gyönyörűségembe, pedig nem is az első gyerekem:) Bálint meg azóta itt hasal mellette és bíztatja, hogy csinálja még... De mára szerintem elég!!!

18319. monstro (válaszként erre: 18312. - Fulopke33)
2010. jan. 28. 14:33

:) akkor szinte megújulva jöttél haza:)

Én holnap reggel megyek fodrászhoz:) Vágatok és festetek. Remélem azért a lányom megismer majd:)

18318. monstro (válaszként erre: 18312. - Fulopke33)
2010. jan. 28. 14:31
Nálunk az lett az ítélet hogy nem megyünk, mert ikább veszünbk egy autót, hogy tavasszal már mehessünk mi is Szandival bárhová és ne kelljen mindig apa autójára várni:) Mert persze nehogy már autó nélkül menjen dolgozni:))
18317. benvik (válaszként erre: 18313. - Ancsa 37)
2010. jan. 28. 14:30
Kálcium pezsgőtebletta. A babának is kell a kálcium. Én amúgy nem ittam egy csepp tejet sem, amikor a lányomat szoptattam. Tejterméket sem vittem túlzásba. Pont ezért.
18316. Imo
2010. jan. 28. 14:30
én nem tudom mekkora Zsozsó mivel nem mérem, majd jövő héten megyek tanácsadásra akkor kiderül:)
18315. Ancsa 37 (válaszként erre: 18311. - Imo)
2010. jan. 28. 14:21

Ha a Jóisten is megsegít és lesz annyi tejem, akkor én fél éves koráig nem tervezem a pótlást. Andris szépen gyarapodik-semmi nem indokolja, hogy ne szoptassam. Bár Sárut leszámítva ő a fórum legfiatalabb tagja - igazándiból átcsúsztunk októberre :-) szerintem kilóban dobogós helyen áll: 7,30 kg, holnap lesz 3 hónapos és 3 hetes.

Fülöpke, milyen bogyót szedsz? Én tegnap kezdtem el az Alfa Alfát-nagyon kíváncsi vagyok a hatásra.

18314. Imo (válaszként erre: 18309. - Monstro)
2010. jan. 28. 14:14

köszke jól vagyunk Zsozsó nem nagy alvó, pont ellentéte a Kikkónak és még mindig hasfájós:(((

11 előtt nem nagyon tudom letenni aludni, mivel több mint fél óráig tart amig az utolsó légbuborék távozik a hasából, jön egy nagy böff és beájul:)

18313. Ancsa 37
2010. jan. 28. 14:14

Tegnap voltunk gyermek gasztroenteorológusnál-sikerült beutalót és időpontot kisírni. Amikor közölték hogy április közepén!!! van időpont, majdnem leestem a székről. Kérdeztem, hogy komoly-e, hogy addig várnom kell a véres székletű, hasmenéses éjjel-nappal ordító babámmal. Erre megenyhült az asszisztens, másnap rögtön fogadtak.

Nagyon rendi volt a Veres doki, volt vizsgálat, UH-szervileg minden rendben van. A széklettenyésztés folyamatban. Valószínű egy tejcukor érzékenység-tej és tojásmentes diétára vagyok ítélve. Csak tudnám, ha ezt betartom, miből fedezem a kalciumigényem a szoptatás alatt? Semmi kedvem csontritkulásos öregasszonyként megöregedni. Nincs valami ötletetek?

Különben azt mondta a doki, hogy naponta 10 anyuka hívja véres székletű, sírós babával. Szerinte széles körben kellene propagálni, hogy a szoptatós anyukák ne fogyasszanak tejet-tejterméket, mert rengeteget árt a babónak-allergizál, emésztési nehézségeket - ordibáló, véreset kakiló csecsemőket eredményez.

Hát én ezen a fórumon közkinccsé tettem az infót-szoptatós anyukák, gondoljatok erre!

18312. Fulopke33
2010. jan. 28. 14:11

Úristen, mennyit írtatok :-) és még a naplók is vannak :-)

Imo, én is csak anyatejezek, remélem kitartok még 2 hónapig.

Anitah, sajnálom Gabucit, nálunk -lekopogom - úgy néz ki bevált a golyó. Teaát már régóta iszok. Sőt még fejni is tudtam reggel. Remélem tényleg több lesz a tej és tényleg tudjuk húzni március végéig.

Marci nem lett nyűgösebb a szokásosnál :-) legalábbis eddig!

Megjött ma a személyije!!! 3 nap alatt megcsinálták:-) tök cuki:-)

nekem meg szép új műkörmöm van + csokis arcmasszázson is voltam, a testmasszázs majd jövő héten lesz. tök jó illata volt, amíg csinálták, de most mostam meg itthon az arcom, mert most már inkább hányás szagom volt tőle:-)

Callista, jó fejek a szállodában:-/ nekünk ma estig kell dönteni. Ennek függvényében, meggondolom...

agyon cuki a Bence videója, boldog hófordulót sok-sok puszival neki és mindenki más hófordulós babának!!!

Léna, holnap mi jövünk:-)))

18311. Imo (válaszként erre: 18310. - Ancsa 37)
2010. jan. 28. 14:10
örülök neki, hogy nem én vagyok az egyedüli, ti is a 6 hónapban fogtok az anyatejen kívül mást is adni a babóknak?
18310. Ancsa 37 (válaszként erre: 18307. - Imo)
2010. jan. 28. 14:06

Fülöpke is és én is csak anyatejet adunk a babónak. Sőt Babianyu is-vele tegnap sétáltam együtt. Az új lakásukban nincs net, így rajtam keresztül üdvözöl mindenkit.

Aztán lehet, hogy még van más anyatejes mama is-előre is elnézést tőle-de most hirtelen ők jutottak eszembe.

18309. monstro (válaszként erre: 18307. - Imo)
2010. jan. 28. 14:06

Bár én is tudnék még szoptatni:) akkor nem hiszem hogy mást is adnék neki, de így elmúlt 4 hónapos és kezdtük a kóstolást, igazán enni még csak 2 hete kap. De azt is úgy hogy utána kapja a tápit:) van amikor nem kell neki de van mikor megissza:)

MI újság veletek?

18308. Imo
2010. jan. 28. 13:41
ritka esetek egyike amikor mindkét gyerkőc egyszerre alszik:))))))
18307. Imo
2010. jan. 28. 13:39

sziasztok csajok

látom már mindenki, ad mást is a tápszeren és az anyatejen kívül a babájának

akkor ezek szerint lehet, hogy én leszek az egyetlen aki 6 hónapig csak szoptatni fog?

mióta adtok mást is a babóknak?

nem sok időm van fent lenni, így lemaradok mindenről:(

18306. monstro
2010. jan. 28. 13:31
callista nagyon édes Bence:))
18305. monstro (válaszként erre: 18303. - Benvik)
2010. jan. 28. 13:26
igen én is láttam a múltkor olyat hogy kukorica volt benne, meg joghurt:)
18304. benvik (válaszként erre: 18301. - Monstro)
2010. jan. 28. 13:14
Az fincsi:-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook