2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Nem, ez tuti nem légáteresztő, ezért nem lehet a fej alá tenni, csak a derékrésztől lefelé.
Bár ha az ember figyeli a babát és lelkiismeretesen cseréli a pelust, nem hiszem, hogy túl nagy baleset előfordulhat. Nálunk Andrissal sose volt :-)
A legegyszerűbb megoldás, most jutott eszembe: eldobhatós pelenkázóalátétet tenni a lepedő alá.
szia!
szerintem igen egyén függő,nekem se volt ötletem így vettünk egy vákumosat egyböl olyan az üveg hogy abba megy és cumisüvegként lehet használni.Plusz csöndes ha esetleg éjszaka kell használni.Nekem tetszett első körben mert amúgyis drágálottam az elektromost főleg ,hogy azt se tudom kell e majd.
Ezután jött barátosnőm aki azt mondta meg fogok szenvedni vele mert ha egyenesen ülök nem fog az üvegbe folyni ezért előre kell hajolnom,meg nyomni a vákum miatt.
A védőnő azt mondta szerinte jó a célnak megfelel amúgyis szopizzon a pici!
Szóval nem tudom majd kipróbáljuk és akkor jövünk rá hogy melyik jobb!:)
Ezekről a matracvédőkről azt tudom, hogy mivel nem légáteresztőek, a baba feje alá nem lehet tenni!
Mellszívó: Andrisnál mi is később vettük meg. Amúgy Avent Isis kézi ( de ez már az 5 éves modell, most már újabbak vannak ), más márkát mondjuk nem próbáltam, ezt elég alaposnak találtam.
Én nem vettem mellszívót, majd ha kell utólag megveszem. Régen még kézzel fejtük, de az eléggé fájt, de előre nem adtam ki pénzt rá!
Mondjuk én porszívós orrszívót se vettem, mert a kézi viszont a lányomnál tök jól bevált, azzal is kijött a cucc, és nem berregett mellé semmi.
Sajnos nem emlékszem, de tuti nem volt olcsó, csak mi máson spóroltunk, mert kiságyat, babakocsit kaptunk. Biztos máshol is lehet kapni, viszont gumival felrögzíthető , pont akkora méret mint a kókusz matrac.
Ja a brendon oldalon meg tudod nézni szerintem.
Mi PVC lepedőt vettünk a rendes ráhúzós alá.(Frottír.)
Tényeg: valaki nem tudja, mit mi alá/fölé rakjunk.
Gondolom alul a kókuszmatrac, erre jön a légzésfigyelő két lapja, erre a PVC lepedő és az egész tetejére a rendes lepedő, ami az egészet összefogja. Bár jó kemény lesz így is.
Mindenki vett mellszívót?
Én idegenkedek tőle, de ha kell, apafej még vehet egyet gyorsan. Az is érdekelne, hogy ki mit tud/ hallott róluk. Milyet érdemes venni? (Vagy ez egyén függő, kinek mi válik be?)
Sziasztok!
Boginak GRATULÁLOK!!! Boldogságot és Egészséget!!!
Mellszívó: viszek, hátha kell, meg a kórházi listára is felírták.
A kiságyba vízhatlan matracvédőt vettünk az Ikeában, olyan 1000Ft körül volt. Most alattam van, ha esetleg...
Igen tényleg kemény,de mindenhol ezt ajánlották.
Olyan a matrac,hogy átfolyik rajta a pisi,meg át is lehet mosni zuhannyal.Szerintem nekem csak lepedőt kell cserélnem,de valószínű,hogy ez majd a gyakorlatban fog kiderülni.
Sziasztok,
én vettem a brendonba matracvédő lepedőt a lepedő alá, szóval egyik oldala nylon, a másik meg frotír, és az került a rendes lepedő alá...Szerintem jó ötlet!
Boginak gratulálok én is!
MInden hisztis, fájós kismamával együtt érzek! Habár ma jól aludtam , de ez csak 5 óra volt, 2 pisiléssel. A reggelit kihánytam:(
Eljutottam a gyerekorvoshoz is, felírt egy halom receptet a babának, majd apu kiváltja őket a kórházi idő alatt.
Szóval a fájdalmak: 2-szer annyi idő alatt sétáltam haza, mint szoktam, és csak azért nem ordibáltam közben, mert elég hülyén néztek volna az utcán. Én akarok menni, de nem bírok...néha fáj, néha nyom.Viszont az időjárás -míg ki nem sütött a nap- nagyon jó volt, mindenki kabátban én egy szál polóban végre nem izzadtam, kivéve mire hazavánszorogtam.
Eddig depis napjaim voltak, ma meg olyan boldogság hullámaim vannak a sok nyavaja ellenére, hogy nem is értem. Szóval napok alatt hullámzik, nagyon olyan érzésem van, közeleg a mi időnk is-naná már csak 16 napom van. Lehet azért van jobb kedvem, mert ma rendelünk ebédet, és nem kell főzni-hurrá. Egész nap x-boxozni fogok, mert a többi házimunka már kész. Na erre volt jó fél5-kor kelni!
Ja és itt süt a nap!
Ja otthonra oda lehet hogy jó ötlet.
Én erre nem is gondoltam,mert ilyen kókusz matracot vettünk és arra nem szabad rakni.
Szia!
Én viszek mellszívót,inkább legyen ott ha kell.
Remélem az elején még nem pisil,kakil annyit hogy minden átázzon,ha meg igen akkor szerintem biztos kicserélik ott neked.
Ti visztek a kórházba mellszívót?
Másik kérdésem:
Raktok valamit a pici alá a kiságyba ha véletlenül átázna?A matrac és a lepedő közé gondolom!
Nekem is van egy nagy táskám + a picinek a cuccai külön tatyóba (body rugi sapi pelus csak pár db)
Ha valamiből még kell akkor majd apa pótolja!Ha meg nem ér be pl. a pelussal mert elfogyott akkor addig csak adnak!
Amúgy nekem azt mondta a védőnő hogy kell adniuk napi 5 pelust!Hát nem tudom hogy igaz -e ?
Sziasztok!
Én is gratulálok Bogiéknak jó egészséget nekik!
Már ők is túl vannak rajta haladunk .Jól van! :)
sziasztok!
Kitartás kismamik,már tényleg nincs sok hátra.
7-e van!!Szerencsére én egész jól viselem,remélem így is marad:))
Boginak gratulálok,és a legjobbakat kívánom:))
Sziasztok! Jó reggelt!
Most keltem, de még tudnék aludni :-)
Szia Pitypang! Igen, úgy néz ki, a hétfő lesz a mi napunk. Ha addig nem kell szaladnunk :-) Vagy ha Tamáska megfordul. Azt mondjuk nem szeretném, hogy ott állunk hétfő reggel a szülőszobán, megvizsgálnak és közlik: megfordult, menjenek haza, várakozzanak még :-(
Pedig ez is előfordulhat, Wanesz sem vette észre, mikor volt a fontos pillanat, lehet, hogy én sem!
Boginak gratula.
Hedonista: hogy telnek a mindennapjaitok Hédivel?