2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Pedig nekünk sokan azt mondták,hogy mivel 36 hétre született, így ne számoljak arra, hogy mindent időben fog csinálni. De szerintem amit kell, azt megcsinálja.
Holnap megyünk védőbe, kíváncsi vagyok mekkorák vagyunk.
Képzeljétek el mi történt. A lányom már 3 hónapos kora óta megfordul a hasáról hátára, meg ki is nyomja nagyon magát, szeret így nézelődni.
Megfordulni viszont eddig csak a pelenkázón fordult meg, a kiságyában még soha.
Ugye ő kezdetektől fogva hason alszik, és magától elalszik főleg este, ha leteszem, nem sír, csak néha beszélget kicsit még.
Evett 11körül este, büfike, aztán letettük. Kb. negyed óra múlva bementünk mi is aludni a párommal, és nem aludt még a lány. Aztán pár perc múlva el kezdett sírni. Gondoltam itt nagy baj lehet, mert nem szokta így csinálni. Odamegyek a kiságyhoz, hát a hátán feküdt, és csak pislogott rám, hogy "Anya, én így nem tudok elaludni" Olyan kis ügyes.
Aztán ezt még reggel is megcsinálta egyszer, bár akkor már nem sírt, csak "szól" nekem.
Jó kis recept:)Maja ha párod tu fözni öntsd aranyba ,az enyém max vishu levest brrrr:(
Én is próbálok 2 napra valót fözni de van mikor a második,nap már a fülemen folyik:)
Én ma sütöttem pizzát,de már melegében rárepültünk alig van:)Pedig 2 tepsüvel csináltam:)
Viszont ez isteni kaja. Kicsit macerás megcsinálni. Sült krumplival a legjobb.
Tepsis karaj
Hozzávalók
60-70 dkg karaj (10 szelet)
5 dl főzőtejszín
20 dkg császárszalonna
20 dkg erdélyi füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma (fél karikára vágva)
0,5 kg gomba
1 evőkanál mustár
1 evőkanál olajon, és 1 evőkanál margarinon hirtelen megsütöm a húsnak mindkét oldalát (3-4 perc/oldal).
A tálat kivajazom, beleteszem a húsokat, amire már tettem sót, borsot, vegetát.
A zsiradékba megsütöm a kockára vágott szalonnát (ropogósra), és utána beleteszem a hagymát (kb. 4 perc).
A gombát szeletekre vágom, és az előzőekkel 3-4 percig kafityolom.
Ráöntök 2,5 dl vizet, 10 percig főzöm.
3-4 evőkanál lisztet rászórok, elkavarom +1 evőkanál mustárt teszek hozzá.
Ráöntöm a tejszínt, és 5 percig főzöm.
Ezt az egészet ráöntöm a húsra, és beteszem a sütőbe.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 1 óra negyed óráig sütöm.
tegnap rakott krumplit csináltam nem egy macerás valami!
2 etetés között krumplit tojást főztem kolbászt sütöttem
következőnél megpucoltam
aztán összeraktam és sütöttem
amúgy lehet 1,5 óra lett volna de így.....
Hát én 3litert símán megiszok, de ez csak szinte víz. Iszom még a laktoherbet, de csak azért hogy meglegyen a folyadék. De egyébként be kell, hogy készítsem magam mellé az itókákat, mert különben elfelejtek inni, főleg hogy tél van, nem is nagyon vagyok szomjas.
Elejében mikor szopiztunk, mindig az voltam, de most már nem.
képzeljétek este alig tud elaludni a Rami szerintem éhes pedig megeszi a 2 cicit!Estére kéne egy kicsit több tejcsi hogy csináljak vajon?Reggel bezzeg még fel se kel de már kőkemény a cicim!
Ti mennyi folyadékot tudtok meginni?
Hát igen szerintem jó az ha külön lakunk a szülőktől, anyáék két utcányira laknak tőlünk, de az jó is nagyon. Az anyósék meg mellettünk, de az nem jó.
Anya sokat segített az elején, de már most megoldom a dolgokat. Takarítani mondjuk több nekifutásra tudok csak, és a főzés is ilyen. De szerencsére a férjem nem szól, ha nincs időben ebéd, és segít ő is. Bár ő dolgozik hétfőtől péntekig egész nap, fél 7-kor szokott este hazaérni. Szombaton délig van, vasárnap van csak itthon egész nap.
Ja és ez a legszarabb mikor valaki megállit és mondja :-Hallom milyen sokat segit anyósod:)
-te meg nézel mint Jani a bizonyos moziba:))Kiguvvat szemekkel nézel és köpni nyelni nem tudsz:)
Nálunk ha ismik megkérdezik én meg mondom a frankót ,persze szépen nem fikázom vagy valami mégis csak az anyám akár milyen:(((
sziasztok!Nekem se segít senki ezért is utálok hétköznap főzni mert ki be kell rohangálni!Sokszor megvárom inkább a párom míg hazajön!
Takarítani mosni is csak hétvégén tudok tehát az se a pihiről szól!
Néha irgylem azokat akik szülővel vannak de csak ezért amúgy csak jobb külön lakni!
Ja igen ez a felfogás nagyon szörnyű, hogy ha már nekem sem segítettek, akkor én sem fogok.
Egyébként én nem is vártam el anyósomtól,hogy segítsen, csak akkor nem is mondja az ellenkezőjét. Elég kicsi a városunk, és így nagyon hamar a fülembe jutnak a dolgok, de ezt ő hogy nem látja.
Ugy tünik nállatok forditva van,mondjuk az ilyen én sem kedvelem:)Nekem anyósom sem ugy segit ,hogy vasal ,vagy felmos .Hanem kiviszi Mátét ,vagy "játszik" vele.Én addig tudom csinálni a dolgom.Nekem ennyi is sok segitség a semmihez képest:)
Anyám sajnos ugy van vele,hogy neki sem segitett senki ,hát ö sem teszi:(((
Nálunk anyósék laknak itt mellettünk, de nekem ez a halálom. Amióta terhes voltam, nagyon megromlott a viszonyunk. Semmit nem segített nekem se míg terhes voltam, se mikor már megszültem, a lánynak sem vettek semmit. Anyukámék segítettek mindenben.
Ja és a poén, hogy mindenkinek azt mondta anyós, hogy anyukám nem segített/segít nekem semmit, mindent ő csinált itt nálunk, főzött, mosott, takarított, pedig egy porszemet nem törölt le. Undorító az ilyen, nem?
Nállunk ma is zizi nap van ,nem is mosolyog annyit amennyit szokott sajnos:((Most kint van a papója tolja a seggét:))
Érdekes én a terhességem ,zsörtölödtem sokat az anyóssomra a többiek megtudnák mondani..De mostanra nagyon jó lett a viszonyunk.Annyira szertni Mátét ,hogy egy napot nem bir ki néküle:)Igaz itt lakik egy pár házzal arréb,anyámék meg 5kmre.De Rákellett jönnöm ,hogy rá nem számithatok ,nem is segitett semmit.
Rengeteget sirtam emitatt,de egy "jóbarát"azt mondta ,hogy nem másnak szüljük a babócát és mélységesen igaza van...Persze nagyon fáj.