Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi babavárók fórum

2009 októberi babavárók (beszélgetés)

26821. Wanesz (válaszként erre: 26820. - Bkatica)
2010. febr. 3. 12:59
Mi is holnap megyünk,megkapja a szurit is.Szegénykém,folyton csak szurkálják
26820. bkatica (válaszként erre: 26819. - Wanesz)
2010. febr. 3. 12:56

Pedig nekünk sokan azt mondták,hogy mivel 36 hétre született, így ne számoljak arra, hogy mindent időben fog csinálni. De szerintem amit kell, azt megcsinálja.

Holnap megyünk védőbe, kíváncsi vagyok mekkorák vagyunk.

26819. Wanesz (válaszként erre: 26817. - Bkatica)
2010. febr. 3. 12:53
nagyon ügyik vagytok:))))Niki folyton kitekeri a nyakát,pedig ha rájönne a megfordulásra mennyivel könnyebb volna:DDD
26818. fbogi (válaszként erre: 26815. - Jucka1984)
2010. febr. 3. 12:52
Persze, jó ha tejben adod be, de nem kell olyan sokat, kevésben is jó.
26817. bkatica
2010. febr. 3. 12:49

Képzeljétek el mi történt. A lányom már 3 hónapos kora óta megfordul a hasáról hátára, meg ki is nyomja nagyon magát, szeret így nézelődni.

Megfordulni viszont eddig csak a pelenkázón fordult meg, a kiságyában még soha.

Ugye ő kezdetektől fogva hason alszik, és magától elalszik főleg este, ha leteszem, nem sír, csak néha beszélget kicsit még.

Evett 11körül este, büfike, aztán letettük. Kb. negyed óra múlva bementünk mi is aludni a párommal, és nem aludt még a lány. Aztán pár perc múlva el kezdett sírni. Gondoltam itt nagy baj lehet, mert nem szokta így csinálni. Odamegyek a kiságyhoz, hát a hátán feküdt, és csak pislogott rám, hogy "Anya, én így nem tudok elaludni" Olyan kis ügyes.

Aztán ezt még reggel is megcsinálta egyszer, bár akkor már nem sírt, csak "szól" nekem.

26816. bkatica (válaszként erre: 26815. - Jucka1984)
2010. febr. 3. 12:46
Hát szerintem jó, bár nem tudok ebben tanácsot adni, mert nekünk még nem volt erre példa. De barátnőm pl. így adta oda a kislányának a vasat, és jó volt úgy, bár ő kiskanálból itatta meg vele, és akkor nem is kell annyi tejci.
26815. Jucka1984
2010. febr. 3. 12:44
Milka kapott c-vitamin cseppeket, a dokim bár 60-on túl van, de teaellenes és azt vallja, hogy 6 hóig csak szopi és tápszert sem írogat fel szinte senkinek, nagyon jó fej, azt mondta vízben oldjam fel és itassam meg vele, de nem issza meg a vizet, már a teát sem, szóval szerintetek jó, ha lefejek 20 ml tejet és abba adom be neki?
26814. bkatica (válaszként erre: 26812. - Bászti216)
2010. febr. 3. 12:43
Én hétvégén akarok vacsira pizzát csinálni, anya múltkor talált egy jó kis receptet, kenyérsütőben megkeleszteni, kinyújtani, rádobálni a rávalókat, sütő, és fél óra alatt kész.
26813. bkatica
2010. febr. 3. 12:41
Hát én is csak hétvégén főzök, akkor annyit, hogy elég hétfőre, keddre, a többi napokon meg hordom az oviból a kaját. A lány mellett egyszerűen nem tudnám megcsinálni.
26812. bászti216
2010. febr. 3. 12:41

Jó kis recept:)Maja ha párod tu fözni öntsd aranyba ,az enyém max vishu levest brrrr:(

Én is próbálok 2 napra valót fözni de van mikor a második,nap már a fülemen folyik:)

Én ma sütöttem pizzát,de már melegében rárepültünk alig van:)Pedig 2 tepsüvel csináltam:)

26811. bászti216 (válaszként erre: 26803. - Bkatica)
2010. febr. 3. 12:38
Ugy látom mindenkinek meg van a maga keresztje:(
26810. maja98 (válaszként erre: 26808. - Bkatica)
2010. febr. 3. 12:37
Hú de jól hangzik. Összefutott a nyál a számban. Lementem a naplómba, s habár pénteken pizzát csinálok, de szombaton lehet, hogy megcsinálom.
26809. maja98
2010. febr. 3. 12:34
Én általában hétvégén főzök annyit hogy elég legyen egy pár napra, de szerencsére párom is szeret főzni, így ha kell ő is csinálhat valamit. A legnagyobb főzési sztorim,hogy mivel mi itthon csináltuk eddig a kenyeret, elfelejtettem bele élesztőt rakni. Pedig az csak annyi, hogy összerakom a hozzávalókat, bele a gépbe, s megcsinálja magától. De olyan zizis voltam, s babó épp akkor ébredt, mikor csináltam, így kimaradt a lényeg. Mikor párom vette volna ki a gépből a kenyeret, meglepődve tapasztaltuk, hogy csak egy öklömnyi valami van a helyén. Na azóta inkább áttértünk a jó régi módszerre. Lemegyek a bótba és veszek.
26808. bkatica
2010. febr. 3. 12:31

Viszont ez isteni kaja. Kicsit macerás megcsinálni. Sült krumplival a legjobb.

Tepsis karaj

Hozzávalók

60-70 dkg karaj (10 szelet)

5 dl főzőtejszín

20 dkg császárszalonna

20 dkg erdélyi füstölt szalonna

2 fej vöröshagyma (fél karikára vágva)

0,5 kg gomba

1 evőkanál mustár

1 evőkanál olajon, és 1 evőkanál margarinon hirtelen megsütöm a húsnak mindkét oldalát (3-4 perc/oldal).

A tálat kivajazom, beleteszem a húsokat, amire már tettem sót, borsot, vegetát.

A zsiradékba megsütöm a kockára vágott szalonnát (ropogósra), és utána beleteszem a hagymát (kb. 4 perc).

A gombát szeletekre vágom, és az előzőekkel 3-4 percig kafityolom.

Ráöntök 2,5 dl vizet, 10 percig főzöm.

3-4 evőkanál lisztet rászórok, elkavarom +1 evőkanál mustárt teszek hozzá.

Ráöntöm a tejszínt, és 5 percig főzöm.

Ezt az egészet ráöntöm a húsra, és beteszem a sütőbe.

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 1 óra negyed óráig sütöm.

26807. bkatica
2010. febr. 3. 12:30
Na, nem találom a receptet.:(
26806. bkatica (válaszként erre: 26805. - BeaÉrd)
2010. febr. 3. 12:29
Az jó kaja, gyorsan kész van, és szombaton akarok azt csinálni. Pénteken megfőzök hozzá mindent, és szombat reggel már csak össze kell rakni. Van egyébként egy nagyon jó receptem rá, mindjárt felteszem ide.Barátnőm ajánlotta, de isteni fini.
26805. BeaÉrd (válaszként erre: 26801. - Bászti216)
2010. febr. 3. 12:26

tegnap rakott krumplit csináltam nem egy macerás valami!

2 etetés között krumplit tojást főztem kolbászt sütöttem

következőnél megpucoltam

aztán összeraktam és sütöttem

amúgy lehet 1,5 óra lett volna de így.....

26804. bkatica (válaszként erre: 26802. - BeaÉrd)
2010. febr. 3. 12:26

Hát én 3litert símán megiszok, de ez csak szinte víz. Iszom még a laktoherbet, de csak azért hogy meglegyen a folyadék. De egyébként be kell, hogy készítsem magam mellé az itókákat, mert különben elfelejtek inni, főleg hogy tél van, nem is nagyon vagyok szomjas.

Elejében mikor szopiztunk, mindig az voltam, de most már nem.

26803. bkatica (válaszként erre: 26799. - Bászti216)
2010. febr. 3. 12:25
Hát már most annyi sz....rt kavart anyósom, hogy most már én is mindenkinek megmondom az igazat, ha megkérdezik. Ja és a másik szép dolog, hogy nagyon szereti az itókát is, és akkor kiakad, hogy nem akarom rábízni a lányt. Ha csak após lenne ott vele, nem lenne kifogásom, de idegbajt kapok anyóstól már ha meglátom.
26802. BeaÉrd
2010. febr. 3. 12:23

képzeljétek este alig tud elaludni a Rami szerintem éhes pedig megeszi a 2 cicit!Estére kéne egy kicsit több tejcsi hogy csináljak vajon?Reggel bezzeg még fel se kel de már kőkemény a cicim!

Ti mennyi folyadékot tudtok meginni?

26801. bászti216 (válaszként erre: 26798. - BeaÉrd)
2010. febr. 3. 12:22
Én is akkor szoktam ,ha párom itthol van ,vagy ha nagyszülök kiviszik:)Mert akkor tuti odaég valami,vagy kifelejtem két szopi között:)
26800. bkatica (válaszként erre: 26798. - BeaÉrd)
2010. febr. 3. 12:22

Hát igen szerintem jó az ha külön lakunk a szülőktől, anyáék két utcányira laknak tőlünk, de az jó is nagyon. Az anyósék meg mellettünk, de az nem jó.

Anya sokat segített az elején, de már most megoldom a dolgokat. Takarítani mondjuk több nekifutásra tudok csak, és a főzés is ilyen. De szerencsére a férjem nem szól, ha nincs időben ebéd, és segít ő is. Bár ő dolgozik hétfőtől péntekig egész nap, fél 7-kor szokott este hazaérni. Szombaton délig van, vasárnap van csak itthon egész nap.

26799. bászti216 (válaszként erre: 26797. - Bkatica)
2010. febr. 3. 12:20

Ja és ez a legszarabb mikor valaki megállit és mondja :-Hallom milyen sokat segit anyósod:)

-te meg nézel mint Jani a bizonyos moziba:))Kiguvvat szemekkel nézel és köpni nyelni nem tudsz:)

Nálunk ha ismik megkérdezik én meg mondom a frankót ,persze szépen nem fikázom vagy valami mégis csak az anyám akár milyen:(((

26798. BeaÉrd
2010. febr. 3. 12:19

sziasztok!Nekem se segít senki ezért is utálok hétköznap főzni mert ki be kell rohangálni!Sokszor megvárom inkább a párom míg hazajön!

Takarítani mosni is csak hétvégén tudok tehát az se a pihiről szól!

Néha irgylem azokat akik szülővel vannak de csak ezért amúgy csak jobb külön lakni!

26797. bkatica (válaszként erre: 26796. - Bászti216)
2010. febr. 3. 12:17

Ja igen ez a felfogás nagyon szörnyű, hogy ha már nekem sem segítettek, akkor én sem fogok.

Egyébként én nem is vártam el anyósomtól,hogy segítsen, csak akkor nem is mondja az ellenkezőjét. Elég kicsi a városunk, és így nagyon hamar a fülembe jutnak a dolgok, de ezt ő hogy nem látja.

26796. bászti216 (válaszként erre: 26795. - Bkatica)
2010. febr. 3. 12:07

Ugy tünik nállatok forditva van,mondjuk az ilyen én sem kedvelem:)Nekem anyósom sem ugy segit ,hogy vasal ,vagy felmos .Hanem kiviszi Mátét ,vagy "játszik" vele.Én addig tudom csinálni a dolgom.Nekem ennyi is sok segitség a semmihez képest:)

Anyám sajnos ugy van vele,hogy neki sem segitett senki ,hát ö sem teszi:(((

26795. bkatica (válaszként erre: 26794. - Bászti216)
2010. febr. 3. 12:03

Nálunk anyósék laknak itt mellettünk, de nekem ez a halálom. Amióta terhes voltam, nagyon megromlott a viszonyunk. Semmit nem segített nekem se míg terhes voltam, se mikor már megszültem, a lánynak sem vettek semmit. Anyukámék segítettek mindenben.

Ja és a poén, hogy mindenkinek azt mondta anyós, hogy anyukám nem segített/segít nekem semmit, mindent ő csinált itt nálunk, főzött, mosott, takarított, pedig egy porszemet nem törölt le. Undorító az ilyen, nem?

26794. bászti216
2010. febr. 3. 12:00

Nállunk ma is zizi nap van ,nem is mosolyog annyit amennyit szokott sajnos:((Most kint van a papója tolja a seggét:))

Érdekes én a terhességem ,zsörtölödtem sokat az anyóssomra a többiek megtudnák mondani..De mostanra nagyon jó lett a viszonyunk.Annyira szertni Mátét ,hogy egy napot nem bir ki néküle:)Igaz itt lakik egy pár házzal arréb,anyámék meg 5kmre.De Rákellett jönnöm ,hogy rá nem számithatok ,nem is segitett semmit.

Rengeteget sirtam emitatt,de egy "jóbarát"azt mondta ,hogy nem másnak szüljük a babócát és mélységesen igaza van...Persze nagyon fáj.

26793. bkatica
2010. febr. 3. 11:52
A múltkor meséltem, hogy nem alszik napközben a lány normálisan, meg sírós nagyon, és lehet, hogy azért mert nem elég neki a tejem. Aztán barátnőm fejt le nekünk tejcit, de azzal is ugyanannyit bírtunk ki, és ugyanolyan nyűgös volt. Aztán vettem ki a fagyóból is tejet, megkínáltam őt szopi után de nem kellett neki. De legalább így megnyugodtam, hogy nem az a baj.
26792. maja98 (válaszként erre: 26789. - Bászti216)
2010. febr. 3. 11:48
Hál istennek nálunk ilyen gond nincs. Anyósom a páromat 9hónapos koráig szoptatta, anyám ugyan nem tudott minket szoptatni, de nagyon szeretett volna, s így legalább annak örül hogy nekem sikerül. (nővérem sem tudott csak 3 hónapig csak szoptatni, utána muszáj volt már kiegészíteni táppal) Bár mondták még régebben, hogy adjak neki teát, vizet, de szerencsére megértette, hogy anyatejen kívül még sokáig nem akarok adni semmit.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook