Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi babavárók fórum

2009 októberi babavárók (beszélgetés)

2221. kriszti198307 (válaszként erre: 2219. - Imo)
2009. márc. 29. 09:48
Sziasztok Lányok!Neklem is nagy a protekcióm.
2220. Szilvaaa (válaszként erre: 2219. - Imo)
2009. márc. 28. 19:51
Így könnyűűűű:)))
2219. Imo
2009. márc. 28. 13:58
nekem ebből szerencsém van nagy a protekció a szülészeten:))))
2218. Szilvaaa
2009. márc. 28. 13:50

Én fogadtam szülésznőt a kisfiam születésénél és nagyon nem bántam meg:)))

Már beszéltem is vele ezen a héten és biztosított arról, hogy szept. vége, okt. eleje tuti nem lesz szabin és mellettem lesz ugyanúgy, mint anno:))))

Dokit meg már csak azért is fogadok, mert 16 éves korom óta hozzá járok nőgyógyászati szűrésre és vhogy egyáltalán nem akarom, hogy vadidegen (ált. férfiak) lássanak olyan helyzetben amiben max. a férjem...

2217. Jucka1984 (válaszként erre: 2216. - Kriszti198307)
2009. márc. 28. 13:11
Köszönöm :)
2216. kriszti198307 (válaszként erre: 2212. - Jucka1984)
2009. márc. 28. 13:06
szia!Szép volt a ruhád!
2009. márc. 28. 13:05
hozzánk például jöttek már minden honnan szülni és nagyon meg voltak elégedve a nővérekkel és segítségükkel!
2009. márc. 28. 13:04
nem tudom,pesten mindenki be van osztva hogy ki melyik kórházba tartozik?
2009. márc. 28. 13:02

nálunk ritka a szülésznő fogadása inkább orvost szoktak fogadni,de az ott is van végig ha kell!

A szülésznőd meg milyogon kiabál veled mikor te adtad v adnád neki a pénzt!

2212. Jucka1984
2009. márc. 28. 12:58

Sziasztok!

Gondoltam benézek hozzátok, én a novemberi babavárós fórumból jöttem. A mensim alapján nov 4 a babám várható születésének dátuma, a baba méretei alapján okt. 31, egyszer már voltam UH-n, magándokinál, 8-án megyek a Margitba és akkor megtudom, hogy pontosan hova is tartozom :) Szép hétvégét mindenkienk!

2211. Pitypang (válaszként erre: 2210. - Kriszti198307)
2009. márc. 28. 12:47

Nálam az volt a baj, hogy fogadtam szülésznőt. Vesztemre. Épp megsértődött rám, és nem akaródzott neki bejönni. Az volt a baja, hogy amikor elfolyt a magzatvizem (kórházban, mert előtte már bent kellett lennem), az orvosom mondta, hogy ne izguljak már, ne foglalkozzak senkivel, semmivel, csak pakoljam a cuccomat össze az osztályon, ahol voltam és költözködjek le szépen a szülőszobára. Kérdeztem, mikor szóljak a szülésznőmnek? Mondta, semmikor, majd felhívja ő, csak nyugodjak meg, minden OK lesz.

Hívhatta is azonnal, mert rövidesen hívott a szülésznőm kiabálva, hogy mit képzelek, nem is szólok, az orvos telefonál rá?!?!?! Mondtam, hogy ne kiabáljon velem, elég a bajom. Azért a doki telefonált, mert segíteni akart még ezzel is. A lényeg, hogy ezek szerint egy hangulatember a csaj, akit kifogtam, mert ezen úgy berágott, hogy hiába folyt el a magzatvíz 1/2 10-kor, tudta, hogy koraszülés is, nem sietett... 13:28 a hivatalos születési ideje Leninek, a sz.nő olyan 13:20 körül esett be... No comment.

Most megfogadtam, hogy szülésznőt nem fogadok. Ja, mert akik ügyeletesek voltak, nem csináltak semmit, mondván, hogy majd jön a fogadott, azaz a FIZETETT. Csakhogy nem jött...

2009. márc. 28. 11:28

Sziasztok lányok!Én újszülött osztályon dolgozok,mint csecsemős nővér és be szotunk menni a szüléshez ellátni a babát,látok dolgokat,sajnos!Hogy ha nem fizet a kismama rá se néz az orvos!Igen azért fizetünk neki hogy ha kell az éjszaka kelős közepén is keljen hozzánk föl és jöjjön be,mert én őt választottam!

Nálunk azért ott vannak végig a szülésznők!Nem lehet neki olyat csinálni hogy ott hagyák a kismamát,mert annyi idő alatt bármi történhet!

2209. Imo
2009. márc. 28. 10:59
hát igen ha belegondolunk az egészbe miért kelljen fel egy orvos és menjen be a munkahelyére hajnalok hajnalán tök ingyen, mert a fogadott orvosnak ez a dolga és mi ezért fizetünk nekik
2208. Pitypang (válaszként erre: 2206. - 25117645d2)
2009. márc. 28. 10:49

Szia Vic!

Érdekesek a témáid. :) Nem, nem és nem. :)) Doki - nem, babaruha - nem, kismamaruha - nem. :) Mondjuk nekem van dokim, de csak mert elsőre is ő volt és nagyon, de nagyon meg voltam vele elégedve. És ugyan magánrendelésre járok hozzá, de ő a kórházban is normális mindenkivel. Azt mondják... Bármikor kérdezhetek bármit, mindenre kapok választ, soha nem flegma, nem lenéző. Ő nem mutatja a betegnek ha fáradt, nem ingerült ha beteg vagy akármi. Voltam olyan magánrendelésen is, ahol a doki tök bunkó volt, flegma, épp fáradt volt... PÉNZÉRT. Nem is megyek oda többet. :D

Én vettem babaruhát, de csak azért, mert nem bírtuk otthagyni. 1db overallt és 2db vékony sapit. Még a nemét azért megvárjuk, nem akarom hogy rózsaszínben járjon a kisfiam vagy csupa traktoros cuccokban a kislányom. :)

Terhesruhát kénytelen voltam venni, mert nem tudok mit felvenni különben. :) 2 éve szültem, ilyenkor sokkal gyorsabban nő a pocak, mint elsőre vagy 7 év elteltével. Azt mondják. Végülis nekem Lénárddal 16 hetesen volt ekkora hasam, mint most a 11. hétben. :D

Hálapénz... Kórházban, körzeti orvosnál én sem adtam még soha pénzt senkinek. A magánorvos más kategória, oda tudom, hogy ha megyek, fizetek. Nekem attól akad ki az agyam, hogy a kórházakban is elvárják. És nem csak ímmel-ámmal elfogadják, hanem ELVÁRJÁK. Ez durva.

Az én nőgyógyászomnál is kell a szülésért fizetni, ki is van írva a rendelőjében, hogy mennyit. Azért, mert ő nem a kórház alkalmazottja, hanem magánvállalkozó és a kórházzal szerződéses viszonya van, nem alkalmazotti. Meg az orvosok javának nálunk. Amikor ügyeletben van, azért pénzt kap. Amikor azon kívül használja a kórházat, azért fizet egy "bérleti díj" szerűséget. Persze ez biztos nehezen ellenőrizhető és nyomonkövethető, de van rá biztos módszer azért.

Az utolsó kérdésedre a válasz pedig az, hogy de igen! :) Szívesebben költeném a gyerekemre azt a pénzt. Mondjuk én rá is költöttem első alkalommal is. Fizettem a szülésért, de a dokim ott is volt végig, nem a gátvarráshoz esett be, mint sokan mások teszik. Koraszülés is volt, egyéb komplikációkkal. Az ügyeletben levő szülésznők kávézni vonultak el, pedig az ő dolguk lett volna a szülés felügyelete. Ha nincs a dokim, akkor nem tudom, mi lenne... Leállt a szülés, beszorult a baba, aki amúgy gyenge is volt még a korából adódóan, nyakán a köldökzsinórral... Mi kell még? Oxigénhiányosan született, hónapokat izgultam/bőgtem végig, hogy nem lesz ez miatt szellemi- és/vagy mozgássérült??? Mert ugye lehetett volna, de nagyon nagy szerencsénk volt. Engem ez a dolog megijesztett és azt gondolom, inkább akkor kifizetem azt a pénzt, de most is legyünk jó kezekben.

Kérdezheted, miért érzem mégis sikeresnek a dolgot a doki részéről, hogy ha ilyen dolog megtörtént. :) Azért, mert a szülésznőknek kellett volna ott lenni, de nem voltak. Bejött az orvos és ő csinált végülis mindent. Még az infúzióm is rosszul volt bekötve, nem tudtam mozgatni a karom, ő kötötte át. Nem láttam még orvost, aki nem a nővéreknek szól, hogy csinálja meg. A lényeg, hogy NEKI szívesen fizetek. Ja, és nem kér százezreket... Nem titok, nála 35 ezer volt 2 éve a szülés, most nem is néztem, amikor ott voltam, de majd megnézem legközelebb. :)

2207. Imo
2009. márc. 28. 09:56
gratulálok az uh képekhez
2009. márc. 28. 09:31

sziasztok,

ahogy visszaolvasom egy kicsit le vagyunk maradva (lehet hogy novemberi lesz?)

crl: 30,4mm (10 napja csak 18mm volt!)

Jó életjelenségek...egyfolytában mocorgott míg néztük őt!

Ma vagyok 10. hetes, nem voltam még védőnőnél, nincs választott orvosom, és nem is tervezem, hogy legyen, nem vásárolok se magamnak, se a 10hetes bébinek ruhákat. A család, most hétvégén fogja megtudni(már van kép is , felraktam)A lányom a 13 évével örült a kistesónak, habár kicsit nagy a korkülönbség, de hát most találtam meg a nagy Ő-t. Gyógyszert nem szedek semmit, habár őrülten fáj a fejem, minden másnap. Nekem azt mondta a háziorvos legjobb ha semmit, de nekem könnyű még életemben nem voltam lázas.

A vérképem nagyon jó lett, mondjuk már egy fél éve szedek folsavat, meg ált. vitamint, lehet hogy azért.

A munkahelyemet eszem ágában sincs még szólni, még csak november óta vagyok ott, és utálom, de a muszáj nagy úr volt. Ha most bevallom, nem kapok fizetés emelést. . . (közben egy csomó terhes ismerősöm rögtön táppénzre ment)

Az orvosokról iszonyatos véleménnyel vagyok, mert a rendelőben futószalagon kezelnek , én meg nem vagyok hajlandó azért fizetni, hogy mosolyogjanak rám egy magánrendelőben!

Szívesen indítanék egy kis beszélgetést a hálapénzről, mert szerintem Mo-on a családom és én vagyunk az egyetlenek akik ezt ellenzik és nem is adjuk. Az ajándékkosár meg hasonlók még elfogadhatóak, de engem az riaszt, hogy hogy van bőr az orvosok arcán, mikor kijelentik, hogy xtízezer forintot kérnek a szülésért!?

Szerintetek?

Ti nem költenétek másra, mondjuk a gyereketekre azt a pénzt?

2205. Zandyka (válaszként erre: 2204. - Dolcissima)
2009. márc. 27. 17:55
Én az Algopyrint bogarásztam ki kismamabarátnak. A láz sokkal rosszabb mint a gyógyszer... Fél óra elteltével mindig mérd vissza a hődet.
2204. dolcissima (válaszként erre: 2183. - Imo)
2009. márc. 27. 16:25

Sziasztok Lányok!

Köszi Imo a megnyugtatást! :-) Látom mindegyikünk aggódik... Ez biztosan így lesz ezután. Sajnos a vérkép eredményekhez nem értek én sem.:-(

Valamihez még kérnék egy kis erősítést. Nagyon aggódom! Ez a 3. napja a torokfájós, náthámnak. Tegnap estére pik-pak 37.9-re kúszott a lázam, rögtön ülő fürdő, és fél kalmopyrin, mert a doki azt mondta ezt lehet szedni, meg algopyrint. Most a neten olvasgattam, mindenki mást ír, hogy mi árt és mi használ láz esetén. Megőrülök! Talán ma nem lesz gond, de nem tudom, mert nagyon húz a fejem és hol van még az este!:-( Szerintetek?

2203. Imo (válaszként erre: 2201. - Kriszti198307)
2009. márc. 27. 16:03

gratu a babához

ne aggódj az a jó ha a lepény ott tapadt meg.

2202. kriszti198307 (válaszként erre: 2197. - Shyana)
2009. márc. 27. 15:49
jó lenne menni csak az a baj, hogy nem vagyok pesti!Annyi jó program van pesten mig a kisvárosban az ember be van a "szobába zárva".
2009. márc. 27. 15:43

Tegnap én is voltam uh-n utánna meg kombinált szűrésen (Downcor szűrés)

vért vettek majd hetek mulva jön meg az eredmény.Én is tettem föl képet babóról!CRL:41 mm,BPD 18mm NT:1.8

Csajok mit jelent az hogy lepény mellső falon?

2009. márc. 27. 15:35
Sziasztok lányok!
2199. Andimax
2009. márc. 27. 14:55

Szia!

Gratulálok az eredményeidhez, és további jó babavárást!

2198. Ildi87
2009. márc. 27. 14:23

Sziasztok!

Túl vagyunk a 12. heti uh-n. feltettem a képet. Azt mondta a doki minden a legnagyobb rendben. Az összes leletem hibátlan. CLR: 60mm, a baba teljes egészében olyan 10-12cm körül van. hihetetelen, 1.2 cm-t nőtt egy hét alatt. Nagyon ki cuki volt, mostmár kezd egy kis emberre hasonlítani nem pedig egy ufora! :)

16. hetesen kell mennem az afp-re, a 2. genetikai vérvétellel együtt fogják levenni és kell csináltatani hepatitisz és még egy faja szűrést ami a különbőző vérbajokat nézi. Annyival több vért kell mahd levenni.

Aztán 18 hetesen megyek hozzá a kövi uh-ra. te jó ég milyen messze van még!

hát röviden ennyi! :)

remélem mindnekinél minden ok!!!

2197. Shyana
2009. márc. 27. 09:02

BabaMamaTudakozó – Kismama Klub!

INGYENES INFORMÁCIÓS NAP KIZÁRÓLAG KISMAMÁKNAK!

HELYSZÍN: Budapest XII. kerület Művelődési Központ 1124 Budapest, Csörsz utca 18.

A RENDEZVÉNY IDEJE: 2009.04.04. 10:00-14:00

Kérjük, jelezd előre részvételi szándékod (apukákat is várunk). A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésünkre.

ugyfelszolgalat@babamamatudakozo.hu vagy 06/30.456.9639.

PROGRAMOK

ŐSSEJT INFO

Gyakori kérdések, tévhitek és igazságok, praktikus tanácsok. Őssejtek a gyógyászatban, és minden ami őssejt! A Cord Blood Center előadása.

AZ ELSŐ PELENKÁZÁS

Tedd meg velünk az első lépéseket! Minden, amit a pelenkázásról tudni kell! A LIBERO előadása, ajándék pelenkacsomagok kiosztásával.

FEJLŐDÉSKÖVETŐ

Nőjünk együtt! Szülői kalauz, avagy gyermekeink képességeinek fejlődése hónapról hónapra a babamamajatek.hu által forgalmazott FISHER PRICE játékok bemutatásával.

TOVÁBBI PROGRAMOK

BABAKOCSI ÉS KISMAMARUHA BEMUTATÓ – VÁRANDÓS ÉS SZOPTATÓS KISMAMÁKNAK KÉSZÜLT TERMÉKEK BEMUTATÁSA.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Nyerd meg az értékes nyeremények egyikét: őssejt tárolási kedvezmény, babakocsi, LIBERO pelenkacsomagok, FISHER PRICE játékok, 4D Ultrahang és Babamozi.

AJÁNDÉK KISMAMA FOTÓZÁS

Minden kismamáról és családjáról profi fotót készítünk ajándékba.

Nézzétek meg :)

2196. mreich
2009. márc. 26. 19:22
Na, megtaláltam: Nálam a NEUT sok ( 83, 4% a 40-74% helyett ) és a LYMPH kevesebb ( 9, 9% 19-48% helyett ).
2195. mreich (válaszként erre: 2189. - Andimax)
2009. márc. 26. 19:20
Nekem is pont ez a két érték tért el, de a doki azt mondta, minden rendben van. Mindjárt meg is keresem a pontos értékeket.
2194. Andimax
2009. márc. 26. 17:36
köszi a válaszokat, ez csak egy ált. vérvét. volt mert elmentem tp.-re, és most megijedtem, inkább megvárom a holnmapot, mert a neten annyi minden vanhogy csak rosszul leszek :((
2193. Shyana (válaszként erre: 2189. - Andimax)
2009. márc. 26. 17:29
Bocsi hogy beleszólók de nekem ugyanez volt. Nekem azt mondta a védönö hogy emiatt ne aggődjak mert ez semmi rosszat nem jelent. A százalékos értékek ha kiadják a 100 %ot akkor nincs semmi baj, mindegy hogy az egyik magasabb vagy alacsonyabb mert iyg kiegyenlitik egymást
2009. márc. 26. 17:26
Orvos nem látta a vérképdet? Mert ha ő azt mondta hogy oké akkor biztos nincs gond( nekem is volt olyan leletem amin valami alacsony volt és valami magas, pl. a tarkóredőm is 0,01-el alacsonyabb volt , a terheléses cukrom meg magas ), de ha ggaszt akkor hívd fel mert lehet mindenfélét találni interneten hogy mit jelent ha ez vagy az az érték alacsony de a dokidra hallgass.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook