Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi babavárók fórum

2009 októberi babavárók (beszélgetés)

4351. Zandyka (válaszként erre: 4344. - 116212323c)
2009. máj. 28. 22:16

Nálunk egy hónap nem 4 hét:D Amúgy sztem azért szokták mondani ezt a 10 hónapot (ami mégcsak nem is holdhónap mert az 29,5 napos), mert a terhesség 280 nap, a normál női ciklus meg 28 napos, tehát a terhesség ideje pontosan 10 ciklusnyi. Elvileg:D

Na ezért fog az én babóm előbb jönni és ezért jött Bólint is előbb. Doki is mondta...(soha nem volt 28 napos ciklusom)

Kupakgyűjtés: felénk is gyűjtik, egy dunafalvi kislány számára.

2009. máj. 28. 20:10

Sziasztok,

most jöttünk haza a lányommal a ruhavásárlásból, és eddig fel se tűnt, hogy itthon nincs földig érő tükrünk, bezzeg a boltokba van. Én azt hittem nem is nőttem nagyra, hát most láttam hogy egy kisebb tehénnel vetekszem...na mindegy, viszont minden nő szolidaritva mosolygott a hasamat látva.

Igaz az esküvőre nem vettünk a lányomnak ruhát, de sikerült 15ezret elkölteni.

A szülésről annyit, hogy mostanában minden ismerősöm " túlhordta" a babáit, tuti rosszul voltak kiszámolva. Én meg 8 hónapra szültem, és a magzatvíz elfolyása és a lányom születése között 20 perc telt el, tehát annyira nem fájhatott, mint másoknak. Ezt a mostani szülést meg meglátjuk.

Nekem elég nagynak tűnik a hasam , hisz csak a 19. héten tartok, már nem látom a lábujjaimat, mi lesz később?

4349. Shyana (válaszként erre: 4348. - Shyana)
2009. máj. 28. 20:01
de nem kell befeküdni, ettöl otthon vagy csak másnap vissza kell menni hogy levegyék
4348. Shyana (válaszként erre: 4341. - 116212323c)
2009. máj. 28. 19:57

Te is kapsz 24 órás ekg-t?? :O

Azt jelenti hogy rásraknak egy vérnyomás méröt ami napközben negyed óránként, éjszaka fél óránként méri automatikusan a vérnyomásod. Nem egy kellemes dolog de nekem legalább kiderült hogy nincs komoly bajom :) ezért megérte, hogy még éjszaka se tudtam töle aludni :)

4347. Branita
2009. máj. 28. 19:52

Sziasztok!

hát igen, a 40 hét csak kb, aztán van aki előbb, van aki kicsit később érkezik. Tényleg, ti már gondolkodtok a szülésen? Mármint nem féltek kicsit? :o)

2009. máj. 28. 19:49
persze pontosan senki sem tudja...ezért számolják az utolsó menzesz első napjától, ám mégis azért nagyjából átlag a peteérés az a 14.napon van vagy legalábbis a körül...
4345. r-iett
2009. máj. 28. 19:46

Sziasztok

Csak bekukkantottam hozzátok hát igen ez hét és hónap dolog eléggé furcsa de sok embernél az se épp tiszta hogy is vannak a betöltött hetek :)

2009. máj. 28. 19:39

jaj ez a 9hónap szépen hangzik...emberek kiszámolta már valaki valojában nem ez nem 9hónap:D

1hónap 4hétből áll...és a terhesség átlag 40hétig tart...kapisgálja valaki?????

állitólag most ezen megy a vita "valami nagy fejesek között" hogy valojában akkor 9 vagy 10hónap...:D vicces nem?

de az én kallendáriumom is 10hónapot ir:D

ti belegondoltatok már ebbe???

2009. máj. 28. 19:36

és igaziból ez a műanyag kupakgyüjtés nem tudom mennyire lesz sikeres

mi az osztályba tavaly is leadtunk vagy 5.600dbot, idén meg már nem is indult ez a gyüjtés...

szerintem pénzzel kellene öket segíteni...

2009. máj. 28. 19:34

Andimax látom sziveden hordod ezt a kislányt...sajnálom én is, de segíteni nem tudok, sajnos nem tehetjük meg...

Annak is nagyon örülünk hogy a babszoba felujitása ment uj ablakcserével festéssal szönyeggel...és mellé mindent ajándékba kapunk, szülöktöl és rokonoktól...

2009. máj. 28. 19:32

24órás ekg???????????

mi van? be kell feküdni egy napra? vagy ez mit is jelent? mert nekem is most következik...

4340. Andimax
2009. máj. 28. 18:13

Kedves nénik, bácsik és gyerekek!

Fekete Mónika vagyok, 12 éves tényői kislány!

Sajnos a sors nagyon rossz életet szánt nekem! A mindennapokat egy babakocsiban töltöm, mert a betegségem révén a csontjaim minden apró mozdulatra eltörhetnek!

Üvegcsontjaim vannak, amik nem nőnek és ez által a szerveim növekedését is meggátolják!

Most lehetőségem nyílt egy őssejt beültető műtétre, de

Sajnos a műtét anyagi költségeit egyedül nem tudjuk előteremteni! Bár szüleim minden áldozatot meghoznak értem, de ez a műtét nagyon drága és az ő anyagi lehetőségeiket messze meghaladja.

A tényői általános iskola tanárai és diákjai és a faluban élők mind-mind nagy segítséget nyújtanak nekem a gyógyulásban.

Az iskola kezdeményezésére elkezdődött a műanyag kupakok gyűjtése, amelyek leadásából pénzhez juthatunk! Ezért örökké hálás leszek mind az igazgatónőnek Máté Melindának, mind az iskola tanárainak és minden iskolástársamnak!

Nénik, bácsik, gyerekek!

Szeretnék megkérni mindenkit, aki olvassa ezt a pár sort, segítsen nekem, hogy én is tudjam élni a gyerekek önfeledt életét! Másnak csak egy mozdulat a kupakok összegyűjtése, nekem viszont az életet jelenti!

Bár nem tudom majd minden önzetlen, segítőkész embernek megköszönni a segítséget, de hálás szívvel gondolok azokra, akik segítenek nekem és a családomnak, hogy összegyűljön a pénz a műtétemre!

Kérem, ha valaki tud segíteni írjon nekem a fusti32@citromail. hu emailre vagy üzenjen privibe!

Nagyon fontos lenne!

Köszönöm szépen!

4339. Andimax
2009. máj. 28. 18:13

Sziasztok Csajok!

A ti segítségeteket szeretném kérni, ha lehetséges találtam itt a hoxán egy fórumot ti is megtudjátok nézni! Olvassátok el köv. bejegyzést! Köszi mindenkinek!

2009. máj. 28. 17:11
nincs itt senki?Akkor megyek én is le pihenek egy kicsit.
2009. máj. 28. 16:49
mérleget és légzés figyelőt mi is tesóméktól kaptuk
2009. máj. 28. 16:49
Na igen lehet az is hogy nem 9 hónapra születik a babó,szóval tényleg föl kell készülni mindenre, és nem akkor kapkodni!Én amúgy se vagyok babónás.
4335. Ildi87
2009. máj. 28. 16:39
Mi a mérleget és a babakocsit kapjuk kölcsön, a kis keresztlányunk egy éves kora után nem volt hajlandó beleülni, így nincs is szétstrapálva és úgyis csak ott porosodik nekik egyelőre.
4334. Ildi87 (válaszként erre: 4331. - Kriszti198307)
2009. máj. 28. 16:36

Egyet értek.

Én már a szobán "idegeskedek", szerencsére a vásárlás már kipipálva. De három hét van az esküvőig, előtte már nem fogunk tudni nekiállni. Apa is 7 hónapra született, nem hiszem hogy így lesz, de mindenre fel kell készülni..., és akkor már nincs is olyan sok időm. :)

2009. máj. 28. 16:34
Nekünk is volt fölajánlás tesómnál a babakocsi amit nem szívesen fogadtam volna el,mert ők is tervezik a másodikat,bölcső is volt szép meg minden, de 2-3 hónapos koráig tudja használni utánna úgy is venni kell.Meg én olyan vagyok jobb a saját,mert azt eltudjuk nyűni nem kell annyira vigyázni rá,úgy is szeretnénk másik babát is majd.
4332. Ildi87 (válaszként erre: 4325. - Hanna Vanda)
2009. máj. 28. 16:31
Én a helyedbe elmennék és megnézetném, hogy most végül is mi is van, nem pedig találgatnék. De te tudod, ez csak az én zárójeles véleményem volt.
2009. máj. 28. 16:31
én nem akarom a juliusi forróságig hagyni a dolgokat,meg még addig ki tudja hogy mi lesz én jobban szeretem letudni előrre a dolgokat,sőtt akor már lehet hogy menni is alig bírok majd lábdagadás pisilés meleg és még egyébb kinok sőtt itt nálunk Karcagon nincs baba bolt össz vissz kettő amiben választék nincs.Utazni meg még most az elején jobban tudok mint nagy hassal majd.Így hát én ezért vásárolgatok már.
4330. Ildi87 (válaszként erre: 4322. - 25117645d2)
2009. máj. 28. 16:26
Én is ebbe reménykedtem, de egyenlőre még nincs javulás. Kipróbálom, köszi!
4329. Shyana
2009. máj. 28. 16:15

Sziasztok!

Végre levették a 24 órás ekg-t.Szerencsére minden rendben :))

4328. Branita (válaszként erre: 4327. - Hanna Vanda)
2009. máj. 28. 15:38

Szia,

én még vagyok. :o) Hát akkor még mindig nem tudod hogy fiad lesz vagy lányod. Mikor mész UHra legközelebb?

2009. máj. 28. 15:21
hallo van itt valaki????
2009. máj. 28. 15:07
és sajnos nem teljesen hallani a pici szivét mert nem háttal volt na most lett volna jó egy uh gép megtuttam volna hogy fiam vagy lányom lesz:)
2009. máj. 28. 15:06
sziasztok!voltam védönönél.megint hallottuk a pici szivét de egészen fent és a méhem tapintással kivehetö hogy a köldököm alatt egy ujnyival van:)szerintetek ez 17 hetes terhesség?:)
4324. Zandyka (válaszként erre: 4323. - Azure_)
2009. máj. 28. 14:43

:D Ez komoly

Ez így mondjuk tényleg gáz...amiket mi kaptunk-fogunk kapni teljesen korrektek-kivéve a kocsi amit nem láttam meg ahogy írtam itthoni lesz úgyis.

4323. azure_
2009. máj. 28. 14:21

Sziasztok!

Nálunk is voltak felajánlások babakelengye ügyben, de szépen elhárítottam. Először is jött a sógornőmék két generációt megélt teljesen napszívott lestrapált babakocsija aminek legjobban apósom örült, milyen jó lesz az majd a mi babánknak. :) Én ugyan nem örültem de párom konzekvensen közölte, hogy nálunk új lesz vásárolva. Utána kaptunk volna kiságyat, összematricázva :), kis hintát ami egyszerűen csak nem teszett. Lehet velünk van a baj. A babaruhákat azért utasítottam el, mert nem csak a sógornőm két gyerekét, de előtte az unokatesója két fiát, valamint közben a szomszéd kisfiát is kiszolgálták. Jajjjj Istenem!!! Első baba, alig várom vásárolhassak, úgyhogy lemondtunk minden szuper ajánlatról. :) Van aki ezt sznobizmusnak tartja és meg mondta a szemünkbe, de nem nagyon érdekel...

4322. 25117645d2 (válaszként erre: 4321. - Ildi87)
2009. máj. 28. 14:13
Én oliva olajjal kenegettem, de a terhesség ezen is sokat javított.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook