Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi babavárók fórum

2009 októberi babavárók (beszélgetés)

5941. fbogi (válaszként erre: 5939. - Botibaba)
2009. júl. 16. 15:55
Üdv itt köztünk! Örülök, hogy eddig nem volt semmi problémád a terhesség alatt. További boldog babavárást neked! Reméljük jól fogod itt érezni magad köztünk. Ha bármiféle kérdésed van, akkor szólj, és biztosan akad valaki, aki tudja rá a választ.
5940. Ildi87 (válaszként erre: 5939. - Botibaba)
2009. júl. 16. 15:54

Szia! Üdv köztünk, nagyon örülünk neked! :) Ha jól látom akkor kisfiad lesz.

Hát igen, odakint másképp működnek a dolgok. És mit tanítasz?

5939. botibaba
2009. júl. 16. 15:17
Sziasztok! Uj vagyok köztetek, ezert egy kis bemutatkozas elöször. (Ja, es bocsi az ekezetek miatt, de ezen a billentyüzeten kisse komplikaltabb, bar meg tudnam oldani, de most ....) Szoval Nemetorszagban elek most mar több mint fel eve a ferjemmel, egyebkent mindketten magyaarok vagyunk. Elsö kisbabankat varjuk oktoberre, elvileg 16-ra, de pont tegnap voltam dokinal, es bizony ahogy en is gondoltam, valoszinü elöbb fog erkezni Botond. Tegnapi UH alapjan okt. 4. Bar jo lenne okt. 6., mert akkor van apukam 50. születesnapja, es ennel nem is tudnek neki nagyonj örömet szerezni. Ez lesz az elsö unokaja. Egyebkent meg annyit magamrol, hogy tanarkent vegeztem otthon, fel evig dolgoztam is Bp-en, majd kijöttünk, es hihetetlen modon itt is tanarkent dolgozhatok, bar nem egy hagyomanyos iskolaban. Pl. nekem nem lesz itt nyari szünetem, csak a szokasos 24 nap szabadsag jar az evre. Most is eppen a munkahelyemen vagyok meg, egyebkent szept 4-ig kell dogloznom, utana itt szinte "kötelezö" a szüles elötti 6 hetet a kismamaknak otthon tölteni. En mär nagyon värom! Bär nem vagyok az a tipus, aki otthon ücsörögjön. A ferjem ällatorvoskent dolgozik, es gondoltam, majd megyek vele ide-oda (ezt mostanaban is megteszem, ha eppen mennie kell, en pedig csak otthon csücsülnek)Na de majd meglätjuk, hogy fogom akkor birni. Szerencsere, eddig minden simän ment a terhessegem alatt, ezert nem is neveznem terhessegnek, es imädom a hasamat!!! (Bocsi, hogy ilyen hosszura sikeredett ez a kis beszämolo)
5938. BeaÉrd (válaszként erre: 5934. - Monts)
2009. júl. 16. 14:01

Ez nálunk is így volt hogy nagyon sokáig csak lány nevek jutottak eszünkbe (1 fiút tudok most is Botond hátha mégis fiú lenne) és pont kislány van a pocakomba.Úgyhogy lehet hogy nektek is kislány lesz! :)

Amúgy szép a Veronika,Vivien ,Viktória

5937. BeaÉrd
2009. júl. 16. 13:57
Sziasztok!Én már áprilistól itthon vagyok mert egy raktárban dolgoztam fizikai munkát és így jobbnak láttuk.Mondjuk akkor jól esett itthon maradni mert eléggé hányingerem volt,de most,hogy több az energia néha visszamennék.Legalább nem lennék egyedül.
5936. Ildi87
2009. júl. 16. 12:19
Hát én nem tudom meddig fogok akarni dolgozni. Okt 7-re vagyok kiírva, de első perctől kezdve úgy érzem meglesz a babó szeptember végén, szóval úgy tervezem augusztusban még nyomon, aztán szeptemberre már kiírom magam szabira és annyit fogok bemenni amennyit muszáj és amennyit bírok, na meg szeptemberben kezdem betanítani a helyettesem, szóval attól is függ vele hogy fogok haladni.
5935. azure_
2009. júl. 16. 10:27

Nekem a munka most nagyon speciális. Van két vállalkozásunk amiből az egyiket én intézem, a másikból csak pénzügy a enyém. Amíg feküdtem addig telefonon és laptopon intéztem az ügyeket. Most, hogy már kicsit mozoghatok heti két-három alkalommal utazok is megbeszélésekre, de gyakorlatilag semmit nem dolgozhatok. Ha nem nyílott volna ki a méhszáj akkor nem csak a szellemi meló de a fizikai meló is sok lett volna. Így azt az idei nyárra én megúsztam, bár a család dolgozik helyettem úgyhogy sajnálom őket.

Ha munkahelyen dolgoznék rendesen akkor áprilistól táppénzen lennék...

Mi a nevekkel sokat dilemmáztunk. A Martin név nekem még mindig furcsa, de jobbat nem találtunk. Remélem a kisfiunk ezt szeretné. :)

5934. Monts
2009. júl. 16. 10:03

Sziasztok!

Én már most is itthonról dolgozom, hetente egyszer megyek be, és a hónap első hetében, amikor havi zárás van (számvitel). Éppen tegnap voltam bent, és nagyon megviselt a bkv-n való oda és hazaút, főleg mivel az irodában 20 fok volt, kint meg bőven 30 fok fölötti hőmérséklet. Azt hittem, rámolvad a ruha amikor hazaindultam.

Október 8-ra vagyok kiírva, és szeptember 7-ig szeretnék dolgozni, az utolsó 4 hétben táppénz.

Nekünk, akik nem szeretnénk tudni a baba nemét, egyenlőre csak fiú nevünk van, Zoltán Márk lesz. A lánynév eldöntése igazi kihívás számunkra, mert eddig még ahányszor próbáltuk megbeszélni, mindig veszekedés lett a vége :)) Nekem a Maja tetszik, a férjemnek ez egyáltalán nem jön be, neki a Vivien, Evelin, Bernadett, Nikoletta nevek tetszenek, ezek meg persze nekem nem tetszenek...Kicsit elkeserítő, de remélem előbb-utóbb megegyezünk :)

5933. Shyana
2009. júl. 16. 10:00

sziasztok :)

Üdv Lya :)

Nálunk maradt a Roland név,apa hajthatatlan.Lány névbe meg a Laura és a Jázmin a nyerö, de a doki 100%ra fiút látott :)

2009. júl. 16. 09:47

Sziasztok! Üdv Lya!

Olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk és mindenki hozzá tud szólni a dobott témához :)

Éjjel nagyon furin viselkedett a babám. Ha a jobb oldalamra fordultam jobb oldalra húzódott és mintha lefelé akart volna furakodni, szinte kapart, mint egy vakaond. Aztán átfordultam, mert megijedtem, hogy talán nyomom a drágaságom, de megismételte a műveletet. 1,5 órát sétálgattam a szobámban mire elaludt. Most pedig szakad az eső és zeng, dörög, villámlik. Talán ezt érezte? Az apja is félt a viharoktól.

5931. mreich (válaszként erre: 5929. - Kri76)
2009. júl. 16. 08:50
Mindenkinek vannak olyan nevek, amik valamiért nem tetszenek. Most nagyon divatos a Dani, de nekem mindig a részeges szomszéd Dani bácsi jut róla eszembe, aki verte a feleségét. :-((
5930. Imo (válaszként erre: 5928. - Kri76)
2009. júl. 16. 08:49
nem 36 csak 32 fok lesz:)
5929. kri76 (válaszként erre: 5920. - A360345bdd)
2009. júl. 16. 08:40

Ami nem tetszik:Géza, Gusztáv, Kálmán, Rezső, Dezső

Mindenkitől ezer bocsánat, akinek ezek a nevek tetszenek.

5928. kri76
2009. júl. 16. 08:38

Jó reggelt mindenkinek! Ma talán picit hűvösebb lesz, mint tegnap.

Munka szeptember 30-ig, októberben a felét lerakom a munkámnak és már csak otthon dolgozom.

Te meddig dolgozol?

5927. mreich
2009. júl. 16. 08:37

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!

Lya! Üdv köztünk!

Nálunk, úgy néz ki, eldőlt a névkérdés. Kisfiam választott: neki a Tamás tetszik.

A hőség itt is borzasztó, meg hozzá az, hogy áll a levegő. Éj szaka se hűlt le, nem is cserélődött. Talán hétvégén kicsit jobb lesz.

5926. Ildi87
2009. júl. 16. 08:09

nekem tegnap volt az első nap amikor nem igazán esett jól ez a nagy meleg. alig vártam hogy hazaérjek a melóból, és mindig szoktam itthon még tenni venni utána, na tegnap alig vártam hogy lefeküdjek. nem voltam, csak szenvedtem nagyon.

Tényleg amúgy aki még dolgozik az meddig tervezi a munkát? Én azt mondtam hogy amíg jól esik, de a doki már múltkor is megjegyezte, hogy azért illene utolsó hónapban már szülési szabin lenni.

5925. Ildi87 (válaszként erre: 5908. - A360345bdd)
2009. júl. 16. 08:06

A Kriszta tényleg szép lenne! Mi is gondolkoztunk azon is!

Nálunk az volt a megállapodás hogy a fiúnak apa a lánynak én választok nevet. Olvasgattam anyummal a naptárat közben hamiztunk a mekiben és elérkeztünk a Lili névhez, és kimondtam hogy Máté Lili, összenéztünk és ott már tudtam ha lány, így fogják hívni. Először nem igazán tetszett apának, de aztán megbarátkozott vele, azzal a módosítással hogy Lilien legyen, mert a Lili olyan kisgyerekes és ha felnőtt lesz szebben hangzik ha úgy mutatkozik be hogy Máté Lilien. :)

5924. Ildi87 (válaszként erre: 5910. - Micimacko72)
2009. júl. 16. 08:00

Sziasztok!

Nem kaptam meg! :( Átdobnád még egyszer?

5923. Imo (válaszként erre: 5921. - Lya2)
2009. júl. 16. 07:59
Szia köztünk:))))
5922. azure_
2009. júl. 16. 07:48

Jó reggelt mindenkinek!

Üdv az újonnan jövőknek! :) Szépen gyarapszunk, tök jó.

Éjjel olyan meleg volt, hogy alig bírtam aludni pedig tárva volt az ablak. Iszonyú nálunk a hőség.

Remélem Ti jól bírjátok.

5921. Lya2
2009. júl. 16. 07:41

Sziasztok! Szeretnék csatlakozni hozzátok. A 2. babát várjuk október 6-ra, kislány lesz. :) Már van egy kisfiúnk (Máté) ő szeptemberben lesz 3 éves.

Látom előkerültek a nevek, apa Anitát szeretne de hétvégén megbeszéljük. Mi 5 nevet írunk fel és abból választunk. Ez a módszer bejtt az elsőnél is.

Mindenkinek gond mentes babavárást kívánok.

5920. a360345bdd (válaszként erre: 5919. - Kri76)
2009. júl. 15. 21:10
Szia! Nekem tetszik a József. Meg az Andor, László, Csongor. Mi az amit tutira nem választanál? Van olyan név amit ha csak meghallasz kiráz a hideg?
5919. kri76
2009. júl. 15. 20:43

Sziasztok lányok!

Mi most a József néven gondolkodunk. Gondolom, ritka név lesz az Ő korosztályában.

Szerintetek mi megy a Cseh-Lehoczki vezetéknévhez?

5918. Imo (válaszként erre: 5916. - A360345bdd)
2009. júl. 15. 17:31
engem is fiúnak szerettek volna, de hát ilyen a sors:)
5917. Imo (válaszként erre: 5916. - A360345bdd)
2009. júl. 15. 17:30
méghozzá gyomnövény:)
5916. a360345bdd (válaszként erre: 5915. - Imo)
2009. júl. 15. 17:23
Ha jól tudom az Imola egy virág. Az én apám sokáig Bercinek szólitott, nehezen törődött bele, hogy lány lettem.
5915. Imo (válaszként erre: 5914. - A360345bdd)
2009. júl. 15. 17:16

nem bántottál meg

nincs olyan név amit ne lehetne gúnyolni:)

én Imola vagyok és a mai napig apám Iminek hív:)

5914. a360345bdd (válaszként erre: 5913. - Imo)
2009. júl. 15. 17:02
Bocsánat nem akartalak megbántani, semmi bajom a Zsófival. A barátnőm fejét látom magam előtt, ahogyan grimaszol! Épp most beszéltem vele és szerinte ha a Georginát Ginának (G-vel, mint a Gabi) fogom becézni, akkor a gonosz gyerekek Vaginának fogják csúfolni.
5913. Imo (válaszként erre: 5912. - A360345bdd)
2009. júl. 15. 16:57
köszi
2009. júl. 15. 16:17
A Zsófiról mindig egy kedves barátőm jut eszembe, aki utálta a nagynénjét, Zsófika nénit és a háta mögött Fika banyának hivta. Kriszti pedig már van a családban. A Georgina mellé keresek valami rövid lányos bájos nevet. A Hanna pedig Zsuzsi barátnőm kedvence, megigértem, hogy nem happolom el tőle. Legalább kitöltöm valamivel a hátralévő napokat, még a szülőszobán sem késő kitalálni :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook