2009. júniusi babák (beszélgetés)
ezt a keresztlányom anyuja csinálta így,mert a kicsi igaz nem érkezett hamarabb, de sajna korházba került mert fertözött volt a magzatvíz és benyelt a drága ... zöld szinű volt már a víz :(
Így vinnie kelett a tejcsit minden nap Szegedre.
Ha szoptatsz, es nem akarsz tejet leadni, akkor nem szukseges. Akkor inkabb egy jo mellszivora lesz szukseged, de arra is csak ritkan.
Mondjuk a mellszivot jo elore beszerezni, mert ha esetleg korabban jon a baba a kelletenel, es nem tudod mellre tenni, akkor gozerovel el kell kezdeni fejni, kulonben nem lesz tejed.
sajnos igen, képzeld a védőben megy vagy 2 doboz gumipelus van 1986-os évjáratu,majd velem egyidősek ...
Sajnos ezt tapasztaltam én is így marad az eldobható pelus ...
ez amosódió 1kg úgy 3000-3500 körül van
[link]
erre gondoltál?
Én szívesen használnék moshatót főleg ha otthon vagyok a gyerekkel, nem annyira gáz, ha átnedvesedik, de itthon nem láttam túl jókat sajnos. Sőt igazából alig van választék.
húú ezt amosódiót nem is hallottam.
jaja az ért kellmert ha cumiból szopizik a kicsi,azt sterizálni kell.
Mellszívó: azt hallottam csak a kézi a jó, az elektromos az nagyon fájdalmas ...
Vodor vizben, es teafaolajat szoktam beletenni 10 cseppet. Erosebb fertotlenito hatasa van, mint a hyponak, es nem irritalja a baba popsijat. Es nagyon jo az illata! Aztan ha megtelt a vodor, akkor csak bedobom a gepbe, es 60 fokon kimosom. A mosashoz mosodiot hasznalok, kimeletesebb, mint barmelyik mosopor. Egyebkent a babaruhakat is jo azzal mosni, Teszveszen v. Vateran be lehet szerezni.
azt halottam,hogy ecetes víz eg ykülön vödörbe, és 1 hétis ig kibírja.
Én még az eldobható pelus gondolatával küzdök,szerintem nekünk az lesz ...
Én meg nem is tudtam, hogy sterilizáló is kell majd...:) Van még mit tanulnom...
Kb. nalunk is. Mikor szuletett a fiad?
Kostyi engem nagyon érdekel a pelenkás tapasztalat! Az igazat megvallva azon gondolkoztam, hogy a textil pelust, mosás előtt hogyan tárolom, mivel ugye nem indítom el a gépet 3db koszos pelenkával.
Ja, es kisagy. Mozeskosarnak nincs sok ertelme, 3 (v. meg kevesebb) honap alatt kinovik.
nem tudom popsi ... de ez fááj!
Vegyel egyet, es csak akkor vasarolj be belole, ha tetszik. Sok fele van, erdemes kiprobalni tobb felet is, mielott dontesz, mert mindenkinek mas jon be.
Majd Angyallal csereltek.;)
Azert irtam a Braunt, mert az tutira jo, es megbizhato.
en az elsonel nem eltem ki magam, mert MINDENT kolcsonbe kaptam...most sajnos nem tudok kolcsonkapni, mert 2 hete szuletett meg egy baba a csaladunkban... es neki ment minden... es a Maja lesz az elso kiscsajszi a csaladban...senkinek nincs rozsaszin ruhacska:)
hat nem tudom...nalunk azert 2ev es 9 honap lesz a kulonbseg, ezert gondoltam csak a felepore! a fulhomerot 9000ert talaltam!
Én már annyira szeretném átrendezni a lakást a picinek. megvenni a cucokkat, minden este áthajtogatni a babruhákat :) Persze a harmadik gyereknél már lehet, hogy nem leszek ilyen lelkes.
Azt tuti ki fogom próbálni, mert nagyon okos ötletnek tartom.
Huhh, mennyi felmerülő kérdés... :)
Mondjuk ismerem magam: majd agyalok, olvasok, kérdezek, hogy milyet érdemes venni, aztán a végén elegem lesz, mert már azt sem tudom majd, hogy miről mit gondolok, és megvesszük ami épp előttünk van, csak hogy minél hamarabb kint lehessünk a boltból. És majd a második gyerkőcnél majd talán ésszerűbben tudunk már vásárolni...
Mi a Braun fulhomerot hasznaljuk, itt a haziorvosok is azzal mernek. Nekunk bevalt, 3 masodperc alatt mer. Draga.
Hasonlot lehet kapni Magyarorszagon is. De ugyan ilyet is tudsz venni online, szerintem ha megkerdezed oket, elpostazzak.
Nekem elektromos van, de tok foloslegesnek bizonyult. Mosogatogepben mosogatok, eleg magas hofokon, semmit nem sterilizaltam.
További ajánlott fórumok: