2009. júniusi babák (beszélgetés)
Rosszul irtam, nem holnap, hanem holnap utan.
Ja, es holnap megint uh. Mar kezd egy kicsit elegem lenni, de meg akarjak nezni, hogy nincs-e tul sok viz mert a baba meg mindig nem akar behelyezkedni.
Asszem nekiallok osszecsomizni a holmimat. Ma beszeltem a szulo partneremmel (asszem igy hivjak?), a szulesznommel meg a szoptatasi tanacsadoval. Vasarnap kezdek fejni meg teazni. :)
Sziasztok csajok!
Udv az ujaknak!
Szia! Nem néztem, hogy mikorra vagy kiírva, de azért válaszolok:) Én április 30-ig dolgoztam, azaz a 34. hétig. És nagyon sírtam, amikor a kollégáim elbúcsúztattak.... Persze sírtak ők is, még a főnökömnek is könnybe lábadt a szeme, pedig pasi és túl van az ötvenen. Aztán az első nap itthon maga volt a pokol. Férjem reggel elment dolgozni, én felkeltem - és nem tudtam magammal mit kezdeni. Elmentem bevásárolni, megreggeliztem, és néztem a sok babaruhát, hogy ki kellene mosni, vasalni, stb. és semmi . Meg sem mozdultam, csak sírógörcsöt kaptam. Aztán 11 körül jött anyukám, előtte nem akartam sírni, így uralkodtam magamon, de alig vártam, hogy hazaérjen háromkor a férjem. Másnap ugyanez pepitában: bevásárolni nem kellett, maradt felvágott előző napról, még pocsékabb nap. Azért szép lassan hozzászoktam, csütörtökön menni kellett a védőnőhöz, ahol kisebb sokként ért, hogy akit addig megszoktam, az két hónapig nincs. Ez egy kicsit helyre tett. Ma a Tesóm volt itt, kifestette Máté leendő szobáját, holnap délutános a párom, délelőtt itthon lesz, talán jobban bírom. Majd meglátjuk.
Szia! Hát alvással nem állok túl jól: ha napközben alszok, tuti az éjszakai ébrenlét. Alapból 4-5 órákat aludtam, ez egy kicsit változott az első trimeszterben, akkor minden gond nélkül ment a 9 óra is. De aztán ahogy haladtunk előre, egyre inkább megint csak 4-5 óra az alvásigényem, ha korán lefekszem (értsd tíz előtt) mindig felébredek kettőkor, aztán négyig, fél ötig nem tudok elaludni. Utána meg már csak maximum egy órát. Biztos készít a természet arra, hogy sokat lesz fenn a kisfiam éjszaka :)) Anyám szerint én csecsemőnek igen rossz alvó voltam... Szép kilátások :)
A múltkor levette a CET kenetet, és mikor megkérdeztem telefonon az eredményt azt mondta teljesen negatív. De közben a szülésznőm is utána nézett a laborba és kiderült, hogy gombát találtak. Múlt héten mentem maszek rendelésre ott levette a kontroll kenetet +1500 Ft-ért.
Megint megkértem tegnap a szülésznőmet, hogy nézzen utána az eredménynek a laborba. És kiderült, hogy nem is került a laborba a kenetem.
Valószínű a kukába landolt. Persze ma mikor hívtam azt mondta negatív az eredmény. Jövő héten megyek hozzá, akkor majd elkérem a papírt róla. Szerinted???
Szia Mia! A Szent Imre Kórházban fogok szülni (remélem, mert csak a 36. betöltött hét után lehet ott, addig még van 4 nap, Dr. Rabóczki Marietta az orvosom. Az igaz, hogy szép nagyra nőtt pocakom van, de nem volt megterhelő a munka, sőt a múlt héten elég sokat pityeregtem, hogy nem mehetek már dolgozni... Hiányzott... Még a napi 2*1 óra távolsági buszozás is...
Szia! Igen az első babát, bár meg egy régi ismerősöm megkérdezte, hogy hány éves is a nagyobb.. Mondtam, nincs nagyobb, igaz, az elsőhöz meg vén vagyok, mint az országút. Akkor egy kicsit mentegetőzött, de témát váltottunk :)
Lányok! Végre esik egy kicsit az eső! Tárva-nyitva az összes abalkom, szeretem a levegő illatát ilyenkor!! :))
Mit csinált amivel így magára haragított?
Gratulálok! Ezek az adatok nagyjából átlagosak amennyire én tudom. Nekem még 0-ás a lepényem.
Milyen homeós bogyókat fogsz szedni?
Én is utána fogok adni. De ha így folytatja a dokim lehet, hogy ő nem kap semmit.
Akkor jó, én is kb annyit gondoltam adni, és még valami! Előtte vagy utánna fogod neki a pénzt adni? Mert olyan sok mindent mondanak, de nekem az a véleményem, hogy úgy mint a dokinak, utánna fogok a szülésznőnek is pénzt adni!
Örülök, hogy minden rendben van. Jó súlyban van a babóca. A méhlepény kicsit érettebb a kelleténél nem? De ezek szerint nem gond! A málnalevél teát lassan én is elkezdem inni, kíváncsi vagyok hogy hatni fog-e valamit!
Igen szerintem rá gondolsz! Elég vagány!
Én olyan 20 ezer körül gondoltam, hogy adok neki.
Régebben 3 hónapos kortól járt már pl. a családi..ami már nem csak szülés után..és gondoltam helyette van vmi. Köszi a választ!!
Sziasztok csajok.
Üdv az újaknak.
Ma voltam Uh-n, Bpd 90, súlybecslés 2707 g, méhlepény III. fokban érett de a magzatvíz átlagos így azt mondták nó para 2 hét múlva kontroll
voltam CTG-n is 1 órát fél helyett mert a gépből kifogyott a papír így ujból csinálták az egészet,jó volt mert az újfajta gép volt és nemkellett gombot nyomogatni, két méhösszehúzódásom volt, de a dokim szerint még soká szülünk mert a méhszáj teljesen zárt és felpuhulva sincs, igaz jövőhéten ha abbahagyom a magne B6-ot, meg elkezdem szedni a homebogyókat plusz a málnalevélteát lehet felgyorsulnak az események.
Milyen pénzre gondolsz? Én csak a táppénzt kapom a munkahelyemről, mást nem!
Zsuzsi! Szerintem tudom, hogy ki a szülésznő, egy vagány nőci (ha jóra gondolok). Nekem az Andi is egy fiatal csajszi, aki nagyon szimpatikus, én nem ismertem előtte, de amikor kórházba voltam nagyon kedves volt, és a terheléses cukrot is ő csinálta, meg a Down szűrést is, utánna megkértem, hogy legyen a szülésznőm, azóta is mindenben segít. Mindig megnézi a papírjaimat, vagy ha találkozunk is megkérdezi, hogy minden rendben van-e. Az NST-ket is úgy időzítjük, hogy ott legyen velem, és ezt is ő ajánlotta, úgyhogy nagyon elégedett vagyok vele. Nem beszélve arról, hogy a szülésnél is ő foglalkozik veled többet és nem a doki! MÉg a pénzzel vagyok kicsit bajban, mert nem tudom eldönteni, hogy mennyit adjak neki!
Amúgy mi a Széchenyi utcába lakunk, a Tak. Szöv. felett!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem...a terhesség alatt jár vmi pénz? Mert 16 évvel ezelött még kaptunk. Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm az ötleteket, ma estére a rakott krumpli marad, de a chilis bab se rossz ötlet, mert a párom nagyon szereti a babot, úgyhogy szerintem valamelyik nap azt csinálok!
Soline!
Vékony, szőke rövid hajú, 33 éves.
Kajába sajnos nem tudok segíteni, mióta vizesedek nem szívesen gondolok főzésre, só nélkül mindennek érdekes íze van. :-(
Mi az Eötvös utcában lakunk. Nekem a védőnőm Bánhidiné Edit. Aranyos nincs vele problémám.
És te merre laksz?
Milánói makaróni, chilis bab.Csak ne sózd meg nagyon és akkor tudsz enni te is belőle.
A rakott krumpli nem rossz ötlet, csak sós (bedagadok tőle), de max én nem eszek!
Nem feltétlenül főtt kaja, csak valami ami finom és laktató! Jönnek az anyukámék is akik 400 km-re laknak, szóval valami finomat!!!
Nálunk ma edédre tejszines-fokhagymás csirkemell volt penne tésztával.Rakott krumpli?, Pizza?Mire vágysz?
Lányok! Kajafronton segítség!!!! Valami ötletet kérnék vacsira! Már sütöttem egy adag rétest, de valami kajcsit kéne még csinálnom, de kifogytam az ötletekből!!!
A Kovács Timi? Így hirtelen nem tudom ki ő! Hogy néz ki? A védőnőm: Kissné Szatmári Zsuzsa! Nem akarok róla rosszat mondani, de túl sok jót nem tudok! Neked? Merrefelé laktok?
További ajánlott fórumok: