2009. júniusi babák (beszélgetés)
Köszi. Most 123/67 úgylátszik ma nemkapok infarktust:)
iagz máskor sem, mindíg inkább alacsony
Sziasztok! Nagyon kemény éjszakánk volt: még 3-kor a párom hasmenéssel szenvedett, én 5-ig ficeregtem migrénes fejfájással, Zétény nagyon aktív volt az éjszaka szerintem ő is érezte a frontot. Nem mertem bevenni semmi gyógyszert, a szülésznőt nem tudtam elérni, így maradt a szenvedés. 8-kor már takarítottunk, úgyhogy jó fáradt vagyok. Rámjött a nagytakarítás: ablakpucolás, függönymosás, minden négyzetcenti kisubickolása, szegény párom nem szólt semmit, csak takarított és takarított. Most lettünk kész, de szép rend lett.
Mellszívó: nálunk javasolják, hogy vidd magaddal, a sterilizálást megoldják, mégis a sajátodat használod, nem a kórházi közöset!
Pelenka: Kostyinak 3 gyerekre biztos, hogy gazdaságosabb a mosható pelus, mint az eldobható és régen sem voltak eldobható pelusok és mégis felnőttünk, én mégis úgy gondolom, hogy nekem kényelmesebb kidobni a használtat és kész!!!
Ami a sterilizálást illeti: a védőnőm azt mondta, hogy forró vízbe tegyek bele egy mokkáskanál citromsavat. Nálunk nagyon kemény a víz, és ez természetes anyag, nem homályosodik be a cumisüveg, stb.
Bármi mást kell a felforralt vízbe tenni? VAgy érdemes?
Tudom. A ferjem tehenekkel foglalkozik, o is naponta tobbszor ruhat cserel. Magamra mosok a legkevesebbet. Pedig nem reg vettunk uj mosogepet, ebbe 8 kg ruha belefer. Elotte egesz nap ment a gep. Ma is mar egy adag feheret kimostam. Ahogy kiteregettem, hazaallitott a ferjem 3 koszos farmerrel es 2 koszos pulcsival. Az mar megint majdnem egy egesz adag mosas.
Ezert is nem allok neki kulon mosni a baba ruhacskait. Akkor aztan tenyleg soha nem ernek a vegere.
Aranyosak a pelusok a naplódban.
Beleolvastam a mosható pelusos fórumba, én is nagyon sokat gondolkodok rajta.
Amikor itt vannak a szuleim 1-1 hetre, akkor rajuk is hagyom a gyerekeket egy kicsit. Meg minden egyebet is. Olyankor azert van egy kis szunet.
Nalatok is tobb lesz a mosas, ha mar Maja is koszolja magat ugy rendesen. Meg nalunk a ferjem is gyartja a mosni valot. Szoval van boven mit mosni.
jó reggelt!
Reggel olyan gyegének éreztem magam kávé után is mintha még nem ért volna le, megmértem a vérnyomásom 120/60 volt az jónak számít? Nekem a 60 alacsonynak tűnik de gondolom ezen még egy kávé nem segít? Meg kicsit hányingerem van, lehet hogy front van?
hat... en HETENTE mosok 4-5 mosast, es a ferjem azt mondja, hogy tulzasba visszem, es "folyamatosan" mosok... :))
amugy igen, lehet segitseg nelkul is elni, a szervezes kerdese az egesz... persze jo lenne ha valamikor ki lehetne szabadulni a mokuskorbol!
Inditottam egy naplot, es oda raktam fel kepeket a pelusokrol. Majd csinalok meg tobbet is, ezek csak igy gyorsan mutatoba.
Hihetetlen, hogy miket lehet ma mar venni. Persze azert a nagyon extras cuccok nagyon dragak is. Vannak polo-pelus kulso, szoknya-pelus kulso egyuttesek, es egy csomo weboldalon meg is tervezheted a babadnak, es elkeszitik. Pelenka is van sokfele anyagbol, szinnel es mintaval. Mondjuk aki kesztetest erez, az hazilag is tudja szinezni oket. Es sokan meg is tudjak varrni. A neten van fenn egy csomo szabasminta, ugyhogy aki ugyes, annak egesz olcson jon ki.
:DDDD
En naponta 3x-4x mosok. Abbol csak 1 a pelusok, ennyi mosnivalo mellett mar fel sem tunik az a plusz 1 adag. En nem tudom, mas hogy van ezzel, de naponta 3x tutira ruhat kell cserelni a gyerekeken, mert annyira ossze tudjak kenni magukat. (Kaja-pia, festek, sar, stb.)
Ha vki, en tutira tudom, hogy milyen az, ha nincs segitseged! A ferjem reggel 5 korul elmegy es legkorabban este 6-kor jon haza. De amikor sok a munka (aratas meg ilyenek), akkor van, hogy vacsi utan is visszamegy dolgozni, es csak 10 korul jon haza. Es ugyan ez van hetvegen is. Meg lehet szokni, szervezes kerdese az egesz.:)
Megyünk lepihenünk ,mert picur ki akar ugrani a helyéről és már mindenem fáj :(
De jövök még ,olvaslak benneteket :)
Kellemes szép vasárnapot mindenkinek! :)
igen nálad így már megéri 2-3 babánál. Egynél nem tudom ,hogy mennyire ,mert tényleg ha számol az ember kell napi 6-8 pelus 60 ft -vel szorozva max 480 ft. A törlőkendőt a dm-be vettem 4csomag 80 lap 1500 ft.Szerintem jó sokáig elég.
Ha fél programmal indítom el a gépet időben szinte ugyan annyi mint teljes program. Hát nem tudom pontosan kiszámolni talán nem is akarom ennyire bonyolítani a dolgot de szerintem meghaladná 480ft naponta a mosás.
Az időt nem számolva ,hogy teríteni, össze szedi .Plusz időt rá fordítani a többi házi teendő mellett.Lehet nálam picit bonyolultabb a helyzet ,mert teljesen egyedül leszünk egész nap ,apa dolgozik reggeltő -estig és nincs senki aki segítene bármiben is (mosás,takarítás,főzés,vasalás,babázás stb.)
Igaz ,hogy szerintem ezt meg kell tanulni és a gyakorlat teszi az embert és idővel nem tűnik ennyire maccerásnak az egész . :)
Semmivel nem bonyolultabb, mint az eldobhato pelus. Hasznalat utan a kakit a wc-be dobom, a pelust pedig egy vodor teafaolajas vizbe rakom (torlokendoket is ott gyujtom). A teafaolaj fertotleniti, nem kell kulon mas hozza. Mivel nekem jelen pillanatban 2 pelenkasom van (lassan mar 3), ezert siman osszejon egy adag mosas naponta. Az pedig annyi, hogy bedobom a mosogepbe es 60 fokon kimosom. Nem szabad oblitot hasznalni, es en mosodioval szoktam oket mosni. De egy fel adagolonyi mosopor is megteszi. Ennyi. Vasalni nem szadab oket.
A felrakasuk sem macerasabb, mint az eldobhatoke, van tepozaras v. pattentos, attol fugg, melyiket szereted jobban. Az enyemek nippa csatosak, elso ranezesre kicsit bonyolultabbnak tunnek, mint a tepozar, de anyukam egyszeri ranezesre siman rajott, hogy mukodik.
Lehet kapni olyat, ami egyben van, es olyat is, amihez kulon kulso van. En jobb szeretem a kulon kulsovel rendelkezoket, jobban illeszkednek. Raadasul nagyon cuki kulsoket lehet venni, majd csinalok egy par sztarfotot a gyerekekrol.
Nalunk kutviz van, igy arra nem kell fizetnunk. Es mar a harmadikon fogjuk hasznalni. Akinek van gyereke, az gondolom tudja, hogy mennyibe kerul az eldobhato pelus. Meg a torlokendo sem eppen olcso, raadasul a jo eg tudja, hogy milyen anyagokba aztatjak be oket.
Hatranyt nem tudok irni. Talan annyi, hogy mikor utazunk v. nyaralunk, akkor nem tudom magammal vinni oket. Olyankor eldobhatot hasznalunk. Es van, hogy a fiam napokig nem kakil. Mar majdnem 3 eves, igy o egyertelmuen a tudtomra hozza, hogy kenyelmesebb neki a moshato. Volt, hogy a bolcsibe az eldobhatot adtak ra, es gondoltam nem cserelem le itthon, mert meg teljesen szaraz volt. Erre o szepen kivette a moshatot a fiokbol, es hozta nekem, hogy csereljem le. Ahogy lecsereltem, ra 2 percre mar kaki volt benne.:)
Ha textil pelust használsz megéri ezt használni de ha eldobható pelust akkor nem nagyon.
A pelenkázásnál a nagyobb részt a pelus tisztább részével letörlöd és csak két db törlő kendővel tisztára törlöd.Ha meg nagyon kakis a pici én inkább a folyó víz alatt megmosom a popsiját.
Most ha eldobható pelust használunk mivel mosnám össze a törlőkendőket ? Többe kerül a víz,áram,idő,és a többit nem is említem.
Igaz keveset tudok a mosható pelusokról de szerintem elég maceráns nem ?
Tudnátok többet írni róluk ,mi az előnye ,hátránya ? Hogy lehet mosni ,fertőtleníteni stb..köszi
Ez amit írtam csak vélemény :)
en mar oszinten nem tudom mi faj, hol nyilal, huvely, vagy hugyholyag... de szokot elege fajni!
nalunk meg senki nem szul? jo lenne kezdeni, nem?:)