2009. júniusi babák (beszélgetés)
éppen ezt akartam írni én is. A szülési szabi kiadása le van írva a Munka Törvénykönyvében, ettől nem lehet eltérni.
Szép napot Mindenkinek!
Kostyi! Megnéztem a fotókat, nagyon tetszik a házatok belülről (is)! :)
Kima! Drukkolunk, hogy minden rendben legyen a babóval és persze veled is!
Mi az éjjel elég rosszul aludtunk, 5 percenként fordultam egyik oldalamról a másikra, mert nagyon fájt az oldalam. Nem tudom, mitől van ez, eddig ilyen nem volt.
Én erről nem tudok, pedig elég napra késznek érzem magam a dolgokból. A szülési szabadság 6 hónap Magyarországon, ami más néven Terhességi Gyermekágyi Segély (TGYÁS), azt leghamarabb a szülés várható időpontja előtt 28 nappal kezdheted meg! De akkor annyival hamarabb le is telik, tehát ezért érdemesebb a szülés időpontjáig táppénzen maradni és a szülés időpontjától megkezdeni a szülési szabadságot!
Igen.Én terpeszteni nehezen tudok, mert fáj ott lenn a csont.
hú ezt jól megfogalmaztam:)
hogy álltok a csípő feszüléssel, nekem igaz nem is tudom hogy a csípőm feszül-e mert éjszaka ha felébredek akkor azt érzem hogy az feszül, de napközben meg persze, éjszaka is a lábam között érzem hogy úgy fájdogál állandóan, ez már azt jelenti hogy készülődnek a csontok?
ti mit tudtok arrol hogy már a szülési szabadságot kb ugy(6honapja)csak a szülést megelözöen veheted ki!!azaz a kiirt időpont elött 28 nappal)???mert ha szülés után veszed ki állitolag már nem jár!!tegnap voltam épp a táppénzes papirért és evvel a hirrel fogadott az aszisztens nő!!de nekem mégis táppénzen tartott!!hm..
ahogy látom jo tágasak a szobáitok!!!!!!tényleg jo áron vetted azt a gyönyörü bőr űllöt!!))
Igen, pontosan 2 héttel későbbre vagyok kiírva, de az álmom szerint 10-én fog megszületni a szemem fénye. Kíváncsi leszek, hogy bejön-e, de addig arra a napra készülök!!! És addigra mindennel el is készülök!
Érdekesek ezek az álmok: kicsit szkeptikus voltam, hogy jelentőséget tulajdonítsak nekik, de sajnos már többször bejött! Azért írom, hogy sajnos, mert leginkább családi haláleseteket álmodtam meg, és 3-ból 2-szer igaz volt!
Úgyhogy ha a szülési álmomhoz is így állok hozzá, akkor 10-én megszületik Zéti manó!!!
Igen ez így van a várakozás.Mondjuk te 2 héttel későbbre vagy kiírva mint én.
Akkor te nagyon ügyes vagy, én ehhez képest még egy kicsit le vagyok maradva! A lakást ugyan már mi is rendbe raktuk, de még a ruhák száradnak, majd vasalom őket! Szerintem jövő hét közepére én is kész leszek, a hétvégén még beszerzem a hiányzó dolgaimat is és utánna már nálunk is csak a várakozás marad!!!
én már tényleg kész vagyok.a lakás ragyog, babaruhák a helyükön, szóval minden útra kész.
Én nagyon jót aludtam, de énis fel szoktam ébredni mert elzsibbad a kezem.A lábam nem görcsöl, de reggel amikor tornáztatom érzem hogy nagyon feszül.
Hozzáfogtam a pici ruhákat kimosni.... azt gondoltam, hogy alig van ruhánk.... kb 5X raktam már dugig a mosógépet! Ezek szerint nem is olyan kevés!! :))
Jó reggelt csajok! Ma sikerült egészen 4óra 30-ig aludni, közben 4x voltam pisilni, begörcsölt a vádlim, és lezsibbadt mindkét kezem! Produkáljátok ti is ezeket???
Kima: szorítunk, vigyázz magatokra!!!
jór reggelt. Szorítunk Kima
Lehet teleszel a következő:)
jó regelt csajok...most indulok NST-re utána meg a dokihoz,rem minden ok lessz...majd jövök..
Raktam fel kepeket a naplomba. Mia keresere parat raktam a haz belsejerol is.:)
én is megyek aludni jó éjt mindenkinek!
Na jó éjt Lányok, elteszem magam holnapra!
Kicsit hanyagoltalak benneteket délután, de egy gyönyörű 8 hónapos kislánnyal babáztam. Annyira édes volt, jó volt, élveztem és apa is aktív részese volt a közös babázásnak! Tanulunk!!! Remélem, hogy mindenki jól van, nekem elég sűrű nunikörnyéki fájásaim vannak, olyan mintha Zéti fejelgetné!!! Remélem, hogy mi még kibírunk 2 hetet. Bár tudom, hogy nem kívánságműsor, de azért győzködöm a amnót, hogy még maradjon egy kicsit!
Pussycat: köszi a választ, ment a privi!!!
húú csajok engedem páromat a nethez,majd holnap jövünk!
pápá
nekem a z 5 naz nem keményedés hanem olyan görcs szerű valami ... :D
Mi az hogy 5.nél?
Nekem sokkal többet keményedik.
NAGY GRATULA Melinek, nemsemmi hogy ő lett az első, de neki már jó mert láthatja a babókáját
az 5. keményedés az nemis olyan sok nekem rengeteget szokott, hogy a teától-e azt nemtudom:)
húú nekem a tea nélkül is keményedem ma már az 5.-nél tartunk!
További ajánlott fórumok: