2009. júniusi babák (beszélgetés)
Szia Kostyi! A mensim nekem is rettenetesen fájt mindig, úgy görcsöltem, hogy csak "kutya-pózban", négykézláb, összegömbölyödve tudtam elaludni egy forró görcsoldó fürdő után. Egy egész napig szenvedtem mindig, volt, hogy hánytam is. Aztán úgy hozzászoktam, hogy na...
Lehet,hogy nem lesznek olyan erős fájdalmaim? Én teljesen felkészültem lélekben arra, hogy kibírhatatlan lesz a fájdalom. A barátnőm erről számolt be, aki februárban szült egy nem egészen 2200 g-os babát, és ő azzal ijesztgetett, hogy üvöltött a fájdalomtól. Most már nem is tudom, mit gondoljak.
Sziasztok!
Nem biztos, hogy lesz. Mindenkinek mas a fajdalomkuszobe. Ivannal nem hittem el, hogy szulok, mert arra szamitottam, hogy majd annyira faj, hogy konyorogni fogok, hogy bokjenek belem vmi fajdalomcsillapitot. Aztan mint kiderult, mar nagyon durva fajasaim voltak, amikor en meg bekesen setalgattam a szobaban es nezegettem, hogy vajon mit jelenthetnek a csikok a papiron, ami a ctg-bol jott kifele.
Ami azt illeti, nekem a mensi durvabb szokott lenni. Az elso 2-3 napban mozdulni alig birok. Ez pont ugyan olyan, csak szunetekkel tarkitva. Azert igy sokkal elviselhetobb.:)
az Arnica 30 ch-s homeobogyóra azt írta rá a gyógyszertárosnő, hogy az első 5 bogyót a kitolási szak előtt kb. fél órával kell bevenni, mert az vérzéscsillapító. Hááát, nem is tudom, biztos rám van írva, hogy jós vagyok, és előre tudom, mikor van itt a kitolási idő előtti fél óra hihihi
Szerintem bármit lehet használni, ami jó neked, biztosan nem szólnak érte.
Mia, nem te írtad, hogy az első babánál is tágítottak, aztán mégis császár lett? /lehet, hogy nem te írtad/. Szerintem most tutira magától fog menni. Írta valaki itt, hogy nem jelent semmit, hogy teljesen zárt vagy, még akár az utolsó pillanatban is lehet gyorsan tágulni.
Szeded a bogyókat?
Én szorítok neked!
Mi suttyomban csütörtök óta tovább léptünk :)) naaaaaaaaaaa, ne irigykeeeedj... :) Neked is menni fog!
Homebogyót én is vettem, Arnica 30Ch+ Staphisagria 30 Ch, ami állítólag mind a kettő a sebre jó, Panni írta a bepanthent az is tényleg jó? mert azt vettem, igaz a bimbire ha nagy gáz támadna:) körömvirág meg van itthon, akkor most melyikkel készüljek????
szólni egyébként nem szólnak a kórházban ha használunk valamit? az első időtől lehet, vagy azért valamennyit várni kell a kencékkel?
persze!!!:) varom is!:) en is szolok... de meg nem... nem akkar jonni a Maja... kedden megyek dokihoz... nagyon erdekel, hogy tortent e valami a heten, ha igen, ha nem, megkerem, hogy tagitson!
amugy hihetetlen, hogy nem tagul semmit, ha szo szerint 2 percenkent valami tortenik.. vagy bekemenyedek, vagy szuras, vagy nyomas van... vagy simma gorcs, fajas... 2 lepest nem tudok lakasban csinalni, hogy ne keljen megallni, a fajas miatt... es mindenek utan 3000es vagyok:(((
Lányok, a táblázatban láttam, hogy Kanikó kisfiának a neveként a Gábor van feltüntetve, de a naplójában Péter szerepel.
Kanikó, módosítottátok a nevet?
hányadik napon lehet majd levágni a kicsi körmét?
am tegnap kezdtem a 35.hetet(mármint a kicsi...én meg a 38.at:)))
Szia Kima!
A babátok apukája származása miatt kap ilyen különleges nevet, vagy egyébként is ez tetszett nektek?
most rötyögtem magam könnyesre. Büszkén meséli az egyik ismerősöm /37 hetes terhes/, hogy képzeljem el, ő már a 30. héttől issza a málnateát, és semmi hatását nem érzi, csak azt, hogy folyton pisilnie kell. Mire én: "nem málnalevél teát iszol?"
Mire ő: "dehogy! háááát 100 %-os málna gyümölcs teát..."
Mire én: legalább finom?
Ő: "úúúúúúúúú, vazzzeg... rossz teát iszom 7 hete? Basszus.... csak apánk meg ne tudja... hetente veszi 800,- Ft-ért..."
Mindketten szétrötyögtük magunkat...
en homeot fogok hasznalni... a csaszarra csak a koromviragkremet hasznaltam! semmi baja nem volt.. gyonyoru lett!
cicire semmi nem kell.... anyatejjel kicsit bekened+baba nyala es kesz!
Sziasztok!
Ezt a hemeos bogyót nekem is ajánlották, állítólag jó gátsebre és császárra is.
A borvízről még nem hallottam, de bimbóvédő krém van nagyon jó a DM-ben, Babylove márkájú, 739,- Ft-ért. Jó benne az is, hogy a többi bimbóvédővel ellentétben ezt nem kell szoptatás előtt lemosni.
A DM-ben vettünk továbbá Babylove ultra sensivite-t, 549,- Ft-ért. Teljesen színezék, illat- és tartósítószermentes. Ami pedig a legfontosabb, hogy nem kőolajszármazékú, nincs benne paraffinolaj. Ez utóbbi még a Gabi babaolajban is van, pedig az is jó.