2009. júniusi babák (beszélgetés)
Komolyan mondom, tiszta gáz néha a dokik elképzelése!!!!
Igen, légyszíves 6-10 hetesen már tessék állni, járni, tornázni... nincs tunyulás, lustálkodás... :))) Na jó, csak vicc volt.
Barátnőm lánya Bianka - egy nappal idősebb, mint Maja - még nem tartja a fejét, Maja meg már átfordult a pocakjára (és vissza is természetesen). Biankával gyógytornára kell járni... elképesztő. És persze az anyja kiborulva, sírva hívott, hogy mit mondott a doki, hogy visszamaradott a fejlődésben.... úgy megijesztették szegényt!!!!
Mondtam neki, hogy nyugodjon meg, holnap kezdjük a babaúszást, egy-két hét és le is fogja hagyni a többieket!!!
Szia!
Nekem 10 hetesen csinálta ezt a doktornő.
Felhúzta ülésbe és nem tartotta a fejét ráadásul akkor még jobbra is biccent.
Azt mondta menjünk el a korai fejlesztő központba.
Én tudtam abban rejlik a baj, hogy csak aludni van hason mitől tartaná, ha fekszik.
Két nap hasaltatás után gyönyörűen kitartja magát fekvőtámaszba és a buksiját is tartja.
Oké néha megbillen, de könyörgöm ne szaladjon rögtön a gyerek?
Mellesleg minden gyerek más van aki a mozgásban fejlődik jobban van aki a kommunikációban.
Nekem 6 hetes kora óta be nem áll a szája gagyog és van egy amit rendszeresen mond: Hokko.
Na erre meg a védőnő lepődött meg mikor hallotta!
Hali!
Nálunk egész éjszaka nyitva van bukóra az ablak. Ezért Maja mindig hosszú ujjú rugiban alszik. Takarót ugyan ráteszem (pelus vagy vékony takaró), de kb 2 percig tart. Hajnalban, mikor lehűlik az idő és ő is mélyen alszik, (nem forgolódik), akkor szoktam újra betekarni.
Ha jönnek a hidegebb idők (fűtésszezon), akkor nálunk kb 20-22 fok szokott lenni. Ezért kap egy rövidujjú body-t és egy hosszú ujjú rugit. (Sáránál is így csináltuk, most is így fogjuk)
Van köztünk valaki, aki már hozzátáplál???? Mi még egyenlőre csak anyatejet eszünk, de szerintem 6-a után (akkor tölti a harmadik hónapot) már nekifogunk az almának...
Sziasztok Lányok!
Köszi mindenkinek a bíztatást. :)
Pussycat, én visszafognám kicsit Grétit, ha hagyná :D Remélem, azért 2 hónap múlva még nem indul el.
Sziasztok!
Hány szurit kaptataok, volt láza végül?
Mi ma kapjuk 10 körül a szurikat és van 1 amit receptre kiírt a dokinéni és ki is váltottam, de ha fizetős akkor az nem a kötelező ezért kérdezem ja és Meningitec a neve
Itt varom a ferjemet, hogy jojjon mar aludni, erre elaludt a kanapen. Igy aztan varhatok ra reggelig!:D
Na, megyek, feltamogatom a szobaba.
Jo ejt mindenkinek!
En olyan melegben csak egy bodyt adok ra, de mint tudjuk, nalunk senki sem fazos.:)
Annyit adj ra, amennyiben te is jol erzed magad.
Lányok!
Miben altatjátok a babákat?
Nála le van engedve a redőny lyukasra és bukón van így jön be levegő.
Állandó jelleggel 22-24 fok van.
Azért vagyok még mindig bizonytalan, mert mostanra 7-8 órát alszik egyben.
Nem akarom se túl se alul öltöztetni.
Általában 2 vékony réteg és egy rétegű vékony takaró.
Sziasztok!
Ma voltunk a három hónapos státuszvizsgálaton, Máté 6500 gramm (születéskor 2540) és 63,5 centi(születéskor 50). Növögetünk mi szépen. Amiben a védőnő szerint el vagyunk kicsit maradva, az az, hogy ha fekvésből húzzuk fel ülésbe, akkor nem mindig húzza a fejét, van, amikor hagyja visszacsuklani. Oltást is megkaptuk, remélem a láz ezúttal elmarad...
semmi baj
szívesen adnék annak akinek kell,csak nem tudok sajna