2009. júniusi babák (beszélgetés)
hú csajok ez az első örlőfoga mi áttőrt jajj
,-)
ja csajok az gáz, ha lili foga nem sorrendben jön ki?
felül kint van 4 és egy szünet majd áttört a következő lent meg csak kettő!!!!
mindent cipel van egy hintalova azt is kicipelte ma a szobájából a lakás másik végébe egyedül ráül leszáll meg tegnap lenyúlta kis srácoktól a motort és ment vele pedig járni még nem jár ám stabilan
elkezdett egyedül öltözködni nadrágot felhúzza a lábaira ülve jó helyre meg a zoknit is és az ujjas előkét leszedi ja és ma rájött hogy kell kicsatolni a bizt övet az ülésmagasítón most ennyi jutot eszembe annyira sok minden történik mostanában.
Lili egy hete tök hiszti igazi hiszti, ha elviszik a motorját azért ha ott van azért ha nem úgy megy valami azért káosz a kiscsaj sose volt ilyen ...
itt egy jó olvasmány hisztiről:
Sziasztok!
Szofi sem engedi megfogni a kezét,inkább elesik,minthogy segítsek.Ha gyalog mennénk valahová,a10 perces út 2,5 óra lenne,mert minden egyes virágot megszagol,megnéz,megfogdos.Az egy külön program.Hiszti is szokott lenni,ha nem vele foglalkozom éppen,és ő akkor pont azt szeretné.
Kijött a 7. fogacska.Szopizás is van még napközben is.
A legjobb játék még mindig a ruhák "osztályozása"(olyan tudományosan válogatja,próbálja felvenni)és a kavicsok bedobálása pl.:egy tégla réseibe.Cipőméret: éppenhogy csak 20.Ruha:80 Nemsokára megyünk a 15 hós oltásra.
Sziasztok!
Bencevel en is tudok setalni.Egyutt visszuk le delutan a kutyat setalni.Nekem fogja a kezem es ha el akarja engedni amikor nem szabad akkor mondom neki,hogy most nem lehet,mert....Szokott hisztizni o is de olyankor beviszem a szobajaba es mondom neki,hogy en erre nem vagyok kivancsi hisztizzen maganak.Altalaban hatasos.A lenyeg,hogy nem engedem ugymond hosszu porazra es tudatositom benne,hogy nem lehet mindig az amit o akar.Meg most kell megfogni oket,mert kesobb annyi...
Sziasztok!
Levivel tök jól lehet sétálni. Nagyon ritka, hogy babakocsiba kellene mennünk. Délutáni sétához vagy is inkább játszótéri lemenethez triciklit használunk. Oda fele tólom és vissza sétál vagy egyedül vagy megfogja a kezemet.
Nálunk a hisztizések átmennek agressziv verekedésbe. Hiába ütök rá a kis kezére semmit sem ér. Elalvásnál nincs gondunk. mint mindig lefektettem, meg simizem adok puszit és mondom hogy tente baba tente. Kijövők a szobából és ő egy kicsit még magyaráz és alszik.
Képzeljétek el, hogy tegnap bekukkantottam a szájába és lent is meg fent is jön a szemfog melletti rágófogak. Székletünk átment nagyon nagyon higba. Tegnap jóformán semmit sem evett, ami hasznos lett volna. Ma viszont egész jól evett, mert semmi nasikát nem kapott. drasztikusan meg kellett vonnom tőle az üdítőt. Csak enyéh bubis vizet adtam, de még azt is sima vízzel keverve.
Sziasztok!
Soline Zéti nagyon magas! Ti magasak vagytok? Ricsi 80-82 körül lehet, súya neki is 11kg körül van. Ricsi nemrég kezdett el járni, még utcán nem szokott, olyankor szereti ha viszem, vagy van kis triciklije abban szoktam tologatni, ha nem megyünk messzire, a babakocsit már nem tűri.
Ő is esik-kel egyfolytában, nem néz a lába elé, felbukik mindenben.
Nekem most az a legnagyobb problémám vele, hogy mindennel dobálózik. Hozzámvágja a kockát, vagy bárhova. Ha mondom neki, hogy ez anyunak fáj, nem szabad, elkezd sírni, de legközelebb megint csinálja. Nem tudom mit csináljak vele. Ma pl hozzávágott az üvegasztalhoz egy krémes tégelyt és lepattant az asztal sarka.
Sziasztok! Jó régen nem írtam már, de mostanában Apa nagyon sokat van távol és egyedül pedig a nap 24 órájában egy kis izgő-mozgóval nagyon nehéz! Zéti is már szalad, rohan, esik, felpattan, szalad tovább, lába elé még véletlenül sem néz! Mindent dobál, a múltkor a wc tele volt csipesszel (halászhattam őket), a szemetesbe is mindent kihajint sikeresen már eltüntetett 1-2 dolgot! Viszont ami érdekelne: nektek sétál a babátok veletek kéz a kézben??? Vagy még korai lenne? Tapasztalatokat várok! Zéti ugyanis ha meg akarom fogni a kezét, mert esetleg forgalmasabb terepen haladunk akkor földhöz vágja magát és ordítani kezd, nem tűri ha megfogom a kezét, csak ha segítségre szorul, pl lépcsőn lefelé(mert felfelé már ügyesen megy)! Pedig már olyan ügyesen megy és olyan jó lenne sétálni vele, nem mindig a babakocsiba vinni biztonságos környezetbe, szóval remélem értitek!
Mellesleg betegek vagyunk, mandula-torok és gégegyulladás egybe, hétfőn reggel orvosnál kezdtünk, még szerencsére kezdeti fázisba kaptuk el, így nem volt sem láz, sem nagyfokú étvágytalanság! Viszont baromi nyűgös az elmúlt napokban és megint elkezdte, hogy nem alszik el délután egyedül, csak ha simizem a hátát, ez megint a visszatérő szeparációs szorongás???
Nálatok is előfordul ilyen???
Egyébként 88 centi és 11,1 kg! A cipőmérete 22-es! Úgyhogy kezdhetjük beszerezni a 92-es ruhákat! Remélem mindenki jól van és élvezitek a nyári napokat!!!
meg van kergülve Lili is!
azt hiszi már minden megy pedig még járni se stabil, de felmászik a létrán a csúszdára a mászófalra brrr ott vagyok mögötte "fogom" ha kell a múltkor a telken szó szerint fejjel ment a falnak menekült mászott de előre nem nézett!!,-)
amúgy inkább ilyen legyen, mint nyuki vannak 3 éves formák akik egyedül még a homokba se mernek bemászni ha most megtanul esni később szerintem jobb lesz én gyereknek olyan esetlen voltam aztán 14 évesen a szemklinikán kiderült a hülye szemüveg miatt azóta kontaktlencse és nem töröm össze magam hihi
Sziasztok anyukák!
Lacikám mikor járni tanult, nagyon óvatos volt, azóta viszont figyelmetlen, nem néz a lába elé, szalad és sokat esik. A héten olyanokat csinált, a hajam égnek állt. Az ágy szélén állt, ilyet máskor is csinált, de most egy olyat szaltózott, szerencsére a játékokkal teli medencébe, hogy nem ütötte be nagyon magát. Nagyobb volt az ijedtség, nála is nálam is. Még sírni sem sírt. Ott voltam 1 méterre tőle és mégis megtörténik a baj. Tegnap megfogta egy játékát, tologatós repcsi, bevette a tologatós végét a szájába és leült vele, persze az meg becsúszott a szájába és felsértette az ínnyét. Tanakodtam jó sokáig, hogy vigyem e a dokihoz, de végül anyósom hatására nem vittem. Evett, sósat is, nem mutatta semmi jelét hogy fájna neki. Mára alig látszik, már amennyire engedi hogy megnézzem. Veletek, illetve a gyerkőcökkel történik ilyen, vagy csak az én mókim ilyen eleven?
Ketszer kerultem korhazba es egyszer majdnem...Akkor mar nagyobb voltam.Olyan 4 eves koromtol lett kruppom,mert akkor koltoztunk el a papamektol es az uj lakas panel volt es padloszonyeg meg szaraz levego...es ez be is tette a kiskaput.Egeszen kozepsulis koromig elkisert csak asztma szeru valami maradt addigra belole.
A rohej az,hogy most,hogy otthon voltunk Bencevel es taknyos volt,neki is egy ilyen asztmatikus megfazasa volt.Es ez is a panelnak es a szaraz levegonek koszonheto...
Sziasztok!Mi is elutaztunk,de már vagyok!
A bili nekunk is ott van a wc mellett,de még csak 2x ült rá Szofi és semmi nem ment bele.Persze csak magától,én nem erőltetem.
Maszatom!Isten eltesse a kicsi druszankat!!!:)
Koszonjuk a koszontest!
Sziasztok!
ma megint megpróbáltuk a bilizést. Főleg azért, mert ahhoz az ismerősömöknél voltam aki egésznap azt lesi... Levi annyira sasolta a kislányt a bilin.
Majd haza érkezve én is ráültettem és képzeljétek el Levi eleinte nem akart ráülni. Egyszer csak gondolt egyet és ráült. Sajna nem csinált bele semmit, mert előtte kakilt és pisilt. Viszont én már haladásnak tartom.
Jaj most néztem meg a Naptárat és a kis BENCÉKNEK Boldog Névnapot!!!
Szia Sunmama!
Nekem volt kruppom amikor kicsi voltam.A lenyeg,hogy hideg paras levego kell neki.Ha telen lesz beteg es akkor jon ki a krupp akkor ki kell vinni a hidegbe persze jol feloltoztetve.Ha ilyenkor nyaron akkor azt tudod csinalni,hogy bezarkozol vele a furdoszobaba es megnyitod a hideg vizet a zuhanybol es ott husoltok mig el nem mulik a roham.A zuhany legyen minel magasabban.Nekem anyum ezeket csinalta velem.Jah es ha padloszonyegetek van akkor azt azonnal fel kell szedni,mert kivalto ok!!!!!Foleg Sara szobajaban legyen a leheto legkevesebb szonyeg.Ezt akkor mondta a doktornenink amikor en korhazban voltam es mire hazamentem mar fel volt szedve a padloszonyeg.Erre emlexem is.
Sziasztok anyucik! Én is jó rég voltam, de ezzel nem vagyok egyedül. Próbáltuk a lehető legjobban kihasználni a nyarat, ahová tudtunk, elmentünk Sárával. Ne nyaralásra gondoljatok, csak nálunk ilyenkor vannak szabadtéri programok, szinte minden napra jutott egy, ezért nem sokat voltam gépközelben. Mi jól vagyunk, Sára mióta elindult, megy, mint a duracell nyuszi, nagyon édes. Tegnap előtt kiderült, hogy kruppos, ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, légyszi, írjon. Nagyon ijesztő betegség, de ki fogja nőni, "csak" azt a pár évet kell végig aggódni.
Maszatka, nemrég volt egy műsorban a szobatisztasággal kapcsolatban egy összeállítás, a szakértő szerint meg kell érnie agyban erre a picinek, és az általában 2 éves kortól alakul ki. Nem véletlenül az óvodába kerülés a "határidő". Amúgy sok anyuka azt állítja, hogy 7-8 hónaposan szobatiszta a babája, gondolom, erről szól a napjuk, amúgy finoman szólva hülyének nézte őket a szakértő, hogy ilyet hogy mondhatnak. Sára is nehezen tűri már a pelenkázást, de én még korainak tartom a bilire szoktatást,majd jövő nyáron elkezdjük.
írjatok, ki mit csinált a nyáron???
Sziasztok!
raktam fel képeket.