2009. júniusi babák (beszélgetés)
Minden eves utan kinald meg tapszerrel is. Az o gyomruk meg nem tudja feldolgozni rendesen a szilard etelt, es ezert nem is laknal jol vele, csak eltolti a gyomrukat. Adj neki nyugodtan tapszert, egesz 1 eves koraig csak ismerkedik a szilard taplalekkal, es csak 1 eves kor utan kezd fo taplalekka valni az.
Kostyi szio!Jo,hogy irsz ,mert szerettem volna kerdezni valamit!Bencusnak mar adok zoldsegeket puresitve de ugy vettem eszre,hogy megeszik belole mondjuk 100 milit utana iszik ra teat es ezzel olyan masfel-ket oraig van el.Ez ugye normalis,hogy nem birja ki addig,mint a tapszerrel?Es mikortol fognak annyit enni,hogy az elegendo legyen nekik tobb oraig?Es ha ehes ra masfel orara akkor adhatok neki tapit?Nem fognak osszeveszni a zoldseggel?:)
Yelina, semmi gond nincs Greti sulyaval! Az a baba, amelyik olyan mozgekony, mint Greti, soha nem fog olyan sulygyarapodast produkalni, mint az, aki csak fekszik, mint az en Ricsim!
6 honapos kor alatt nem kellene elkezdeni a hozzataplalast. 1 eves korig az anyatej/tapszer kell, hogy legyen a fo taplalek!
Pussycat, ilyenkor mar elkezdenek erdeklodni a mindennapi dolgok utan, nezik, ahogy teszel-veszel korulottuk, es persze arra is kivancsiak, hogy mi lehet a tanyerban. Rics alt. az olemben van, mikor eszek, es en is szoktan hagyni, hogy matsson kicsit a kajamban. Ismerkedik az allagaval, nezegeti, tapogatja. De a belrendszer meg nincs kesz az altalunk elfogyasztott taplalek elfogyasztasara. Az anyatejen keresztul megismerik az izeket is. Turelem csajok, nincs mar olyan messze a 6 honapos kor.
Raadasul a 6 honaposnak mar nem kell puresiteni, nem kell glutenmentesen taplalni, stb. Akkor mar lehet parol zoldseget-gyumit egeszben elejuk rakni, ugyesen elcsocsaljak. Persze eleinte tobb lesz a foldon, alig esznek vmit tenylegesen, de ez sem baj, mert meg az 1 eves gyereknek is eleg az pusztan az anyatej!
Sziasztok!
Ha valaki akar jó árban bébiételt venni:
[link]
akkor forditva!!de petrának egyforma...
Irigyellek, nekem csak a csontom 60 kg. szerintem én sose voltam annyi...Belegondolok, hogy a nővérem lánya ennyi..ő még magas is, igazi manöken alkat. Pedig én csak szoptatok, semmi mást nem kap Sára, mégse indulnak lefelé azok a kilók.
Nika a fej csak akkor nagyobb a mellkasnal amig megszuletik,mivel a fejecskeje bujik ki eloszor!!!Utana pont forditva kell hogy legyen es az a normalis.
szia yelina!!ne izgulj én petrám is csak 5200g és tegnap töltöttük a 3hónapot!bár a dr nő szerint nem kell aggodnom mert petra pontossan ugy nővekszik ahogy az a nagykönyvbe le van irva!!bár én olyan kételkedös vagyok pl!!petrának szinte minden hónapba ugyanakkora a feje mint a mellkasa most 39-39 elötte 37-37 nem tudom ez most normális e mert azt mondják hogy a fejnek nagyobbnak kell lennie mint a mellkasnak!?hm..ráadásul perám se joevő tapsolok ha 100ml megeszik!!de szerintem gyönyörű grétid ugyhogy ne izgulj..
én 52kg vagyok és még szoptatok...én még csak gyümölcsöt adon Ilinek...
Sziasztok!
Hát,mi elég szörnyű napokon vagyunk túl:(és még nincs vége.azt hiszem nem elég már a tejem.de nyugtatom magam,h legalább ennyi volt,számomra ez is nagy csodának számított..
Sziasztok!
Sajnos most nincs időm visszaolvasni, és régen voltam, de a hétvégén mindent bepótolok. Remélem, mindannyian jól vagytok, a babók szépen fejlődnek és cseperednek.
Gréti még mindig nem érte el az 5 kg-ot, ezért a doktornénink azt mondta, kezdjem el 4 hósan a gyümit és a főzit adni Grétinek. A dokinő szerint ahogy a Gréti szopizik /alkalmanként 30 ml-t kb/, még azon csodálkozik, hogy van tejem. Nem adom fel, amíg van, addig lefejem minden szopi után. Kb. 700-800 ml-t egy nap.
Gréti nagyon mozgékony, már próbál négykézlábra állni, egyelőre csak a fenekét tolja fel és térdre áll, de a kezei még nem bírják megtartani a súlyát. Azért próbálkozik :D Tök ari. Viszont gurul ezerrel, kúszik hason, énekelget és visongat. És 3 napja saját maga fogja a cumisüveget, nem akarja hagyni, hogy én etessem. A kis önálló. Le is fényképeztem és feltettem a képet. :D
Tettem fel új képeket, Csiga, Ricsiről és Grétiről is. :)
Mindenkinek puszi. Hétvégén visszaolvasok és írok is.
Én is 59 kiló vagyok, ennyi voltam terhesség előtt is. A hasamon a bőr még egy kicsit mondjuk lazább mint volt, de azt hiszem nem panaszkodhatom ez ügyben. Fogyni már én sem szeretnék.
Mi még csak szopizunk.
Ma megyünk a 3 hós védőoltásra:(((
Mi mar eszunk sargarepat
krumplival,sutotokot,gyumolcsot.Kap mar bebi italokat is es nagyon szereti.Husi levesnek a leverol nemtok nyilatkozni de sztem te meg boven raersz a hozzataplalassal,mert szoptatsz.
Mit nem adnék érte, ha 59 kiló lehetnék:) Terhesség előtt is több voltam. Most ugyanannyi vagyok, mint mikor terhes lettem. De én szülés után négy nappal is ennyi voltam...
A hozzátáplálással ki hogy áll?
Én még sehogy, de Medi nagyon kinézi a kajcsit a szánkból így már a husileves levét megkóstolta és borzasztóan tetszett neki
Szerintetek lehet tőle baja, mennyit adhatok neki?
Most csak egy pár cseppet szoktam kanalanként, szerintem a kaja végére max egy kávéskanálnyit kap
Jó reggelt!
Látom pang a fórum ezerrel, szerencsére úgylátszik senkinek semmi nyűgje:D
Medi baba mostanában van hogy 6.30-7-ig alszik, hát ez teljesen szörnyű, 8-9 órát aludnom:)
Nem tudom ki hogy áll súlyilag de nekem lassan hízókúráznom kell, mert már 59 vagyok csak és még mindíg szoptatok, ez alá nem nagyon kéne mennem mert akkor már nagyon gebe vagyok
kösziii akkor nem csak nekem csinálja ezeket a dolgokat petra!!??én meg már azt hittem (kicsit bolond)az én babám!!))bár...az enyukája is az))))))))
Nika azt oromebe csinalja aikor hiii-zik.Amikor beleremeg a kis keze en akkor szoktam megfigyelni,mintha picit nyujtozkodna de csak a kis kezevel.Nemtom jobban leirni.:)
jo regglet!!lenne egy lehet (hülye)kérdésem!!nektek is sokat remeg a babotok keze??ez természetes?mármint pl fekszik gagyorászik és közben olyan mintha bele remegne a keze az (örömébe?)meg olyan mintha néha fuldokolna vagy mi,,,ugy hiiiiiiii zik mint a levegö után kapkodna a frászt hozzá rám néha!!(((
Szia! Én jövő héttől táncolni fogok újra. Sárát picit előbb fürdetjük, aztán szopizik, és ha szerencsénk van, végigalussza a próbát.Mindenképpen visszük, mert apa a párom minden táncban, és amúgy sem tudnám itthon hagyni. Nekem azt tanácsolták, hogy szopizás után mozogjak, első pár alkalommal még úgyis csak finoman táncolunk, aztán meglátom, ha nem lesz gond, folytatom. én régebben csináltam ezt a tornát, nagyon jó, csak kicsit "erős".
köszi a válaszokat....am én a callaneticsre gondoltam h elkezdem...
Sziasztok! A szenvedés alatt mit értesz? Sír, vagy nyöszörög? Csak azért kérdezem, mert Sára is hetek óta nyáladzik,meg a kezét tömködi a szájába, de én nem adok neki semmit, csak egy rágókás rongyot.
Én elliptikus trénert kezdtem el nyúzni néhány hete, a tejcsi nem lett kevesebb, de Majának nem kellett.
Szerintem próbáld ki! (de tényleg ne az aerobikot! :)
Attol fugg, milyen tornara gondolsz. A baba-mama torna nem fog megartani, de aerobicra azert meg ne kezdj el jarni, mert attol bizony kevesebb lesz. (Es az ize is valtozik, aminek a babak nem szoktak orulni.)
szerintetek ha elkezdek tornázni elapadhat a tejem????
szia!!remélem beválik majd a baboknak!!mert már én is alig birom elnézni mikor látom hogy annyira szenved!!!én már vagy 10féle rágokát rongyit stb vettem neki de 1ik se jo neki max 5percig!!én adom neki a bogyokat vizbe vagy teába mert azt mondták a patikába hogy anniy folyadékba tegyem bele a 2x5 golyot amit tudom hogy meg is iszik aznap!!
szia
az én kislányom is 3 és fél hónapos.Ő is nyáladzik meg sírni is nagyon tud ha fáj az ínye.Úgy tudom sajnálni olyankor.Azt hiszem én is megpróbálom a bogyókat.Köszi a választ.
További ajánlott fórumok: