Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009. júniusi babák fórum

2009. júniusi babák (beszélgetés)

2009. okt. 14. 14:22
Mihamarabbi gyógyulást minden náthásunknak!
18971. pussycatgirl (válaszként erre: 18970. - Csiga1170)
2009. okt. 14. 14:20

Már szerencsére nem kell járnunk, mi is a dévény félén voltunk, és nekünk is nagyon katasztrófa volt, végig sírt és utánna is alig lehetett megnyugtatni, és azóta van hogy úgy visít hogy csak ott a tornán hallottam tőle először ezt a sírást, lehet nemtett jót neki, mármint a pici lelkének:(

Nektek hányszor kell még menni?

A popsin pirös pötyi nekünk is van az tényleg gomba???

Holnap megyünk védőnőhöz kíváncsi vagyok hogy állunk súlyilag

18970. csiga1170
2009. okt. 14. 13:55

a mi Ricsink balra tartja a fejét:(((( Nekünk is azt mondták, másik oldalról kell hozzá beszélni, úgy tenni le, hogy elfordítsa a fejét a másik oldalra is. Hát így csináljuk, de sok minden nem változott. mi is voltunk a neurologián és gyógytornára utaltak be bennünket. Lassan egy hónapja járunk és hihetetlen a változás. Kiderült kötöttek az izmai, főleg a nyakizmai vannak letapadva. Okát nem igazán tudják. De nem is az a lényeg, hanem a javulás. Dévény tornának hívják, tényleg hihetelen.

Pussycat ti jártok még? Ti milyen tornára mentetek?

ja és szegény kisfiam végigsírja a 45 percet, hát nem egyszerű, de azt mondják így biztos a gyógyulás

18969. Niki7575
2009. okt. 14. 13:28

Sziasztok!

Jó olvasni , hogy mindenki hasonlókkal küzd:)

Nálunknaz alvás szerencsér nem okoz problémát, mert napközben alszik 3xis de sajna csak 30-50 percet. Simán elalszik, kicsit dünnyög de bealszik. Este pedig megmaszirozom, fürdünk, eszünk és már alszik is.

Holnap megyünk urológiára (most figyel Ricsikén a pisigyűjtő zacsi) és kariológiára. Drukkoljatok minden rendben legyen. Tegnap neurológián voltunk de a dokornő megkérdezte mit keresünk itt...

Megnyugtatott minket nincs semmi probléma azon kivül, hogy nagyon jobbra tartja Ricsi a fejét, de valószinű azért mert az anyaméhben is igy volt. Inkább balról kell vele játszani, altatni.

Ugyhogy zajlik az élet, mindig van valami.

Hétvégén lesz bababörze a BNV területén. Jön valaki?

18968. soline84
2009. okt. 14. 12:47
Írtátok, hogy alig tudtok kimozdulni otthonról, ezzel én sem vagyok másként, mivel nekem semmiféle segítségem nincs, csak apa, aki egész nap melózik-így én is viszem magammal Zétényt mindenhová! Az időjárás ellenére egy órácskára kimegyünk délután, mert kell a friss levegő. Igyekszem szélvédett helyen lenni vele, de nem tartom jónak, hogy egész nap a meleg lakásba legyünk, ott is megtelepszenek a bacik! Úgyhogy jól beöltöztetem és irány kifelé! Addig a lakás is szellőzik!!! A vásárlást, bankolást stb Zétivel intézem, a kozmetikus, fodrász, edzés pedig csak akkor ha Apa itthon van, mert amikor elvittem magammal Zétit a kozmetikushoz természetesen végig üvöltötte az időt, így a gyantázás is úgy történt, hogy az egyik hónaljamat tépte a kozmetikus, másik kezembe Zéti visított, vicces volt (persze így utólag). Úgyhogy úgy döntöttem, hogy ennyi kikapcsolódás nekem is jár!
18967. soline84
2009. okt. 14. 12:41

Lányok jobbulást! Remélem hamar meggyógyultok, mert ez a nátha a hideg beköszöntével tuti csak rosszabb lesz és egyre több embert fog érinteni!

Zétikém olyan nyűgös emiatt a hülye idő miatt, hogy alig bírom megnyugtatni! Most végre elaludt! Éjszaka eddig fél6-6 körül keltünk, most 2 napja fél4-4 között felébred! Remélem hamar visszaszokik areggeli kelésre! Nekem nagyon jó lenne!!! Bár az éjszkaka 1 órai kelésekhez képest már a 4 óra is nagyon jónak számít!

18966. 8786ffbbdb (válaszként erre: 18965. - Grösl Panni)
2009. okt. 14. 12:27

Mi is szenvedünk szó szerint bocs taki nyáli egybefolyik és úgy köhögök, hogy hajnalban 2 órás rohamok törnek rám.

Eleve is alig alszom most meg két napja 2* 2 óra ment, de vettem hómeós lötyit hétfő óta nyelem és jó!!!!!!!!

stodal

2009. okt. 14. 12:15

jaaj olyan beteg vagyok,fáj a gyomrom a fejem és tiszta takony vagyok!!Sajnos

Panna is..és 5 percre nem aludna el!!!!!!!!!végem van

18964. kicsi.timi
2009. okt. 14. 12:11
Hát, nem nevettem,sőt!Most viszont már nevetek!Ha nagyok lesznek elmesélem nekik:))
18963. 1fb4953049
2009. okt. 14. 12:04

Te szegény hát nem lehetett könnyű...

Most jókat mosolygunk,de gondolom te akkor ott nem nevettél :)

tanít minket az élet :)

Néha belegondolok,hogy hagyom sírni ahogy mindenki mondja,de bevallom nincs szívem és nem is látom be hogy az a jó megoldás...

18962. kicsi.timi (válaszként erre: 18961. - 1fb4953049)
2009. okt. 14. 11:54
Képzeld, nekem volt olyan,hogy rámjött a fo.ás.Blanka épp hisztizett vmiért,Zsombor üvöltött,ha leraktam.Hát, így sem wc-tem még.A aromban a kicsi, a szabad kezemet a nagyobb rángatta és mindkettő ordított.azt hiszem,ez volt a csúcs!:))))))De egyszer mindent ki kell próbálni:))))
18961. 1fb4953049
2009. okt. 14. 11:18

Sziasztok,

Csatlakozom a hogy is bírjuk az anyaságot témához...

Hm..nem könnyű és sajnos igaznak tűnik a mondás kis baba kis gond nagy baba nagy gond.

Nagyon boldog vagyok hogy anya lehetek,de néha elszakad a cérna,néha ordítanék,de mikor egyedül vagyunk itthon mert apa dolgozik akkor nekem kell helyt állni és nem tehetem meg hogy a gyereknek panaszkodom. Aztán mikor apa hazajön és megkérdezi mi a baj akkor elkezdem neki mondani,hogy Te el sem tudod képzelni,milyen úgy pisislni..ka..ni,hogy a gyerek sír vagy adott esetben a Wc elött ül a pihenőszékben,hogy nem tudok fél lépést se megtenni nélküle,hogy nem tudom elaltatni stb.. és amikor tudod hogy apa fürdet és van fél órád akkor apa kijelenti gyere legyünk hármasban,én bemegyek a kádba a gyerek mellé apa eltűnik-mindjárt jövök címszóval-és akkor látom legközelebb mikor sokadjára szólok bejön és kiveszi a gyereket...de persze ezek nem minden naposak és túlnyomó részt jó baba,(jó apa)de hát ugye nem áldott meg az Isten akkora türelemmel,hogy néha-néha ne akadjunk ki,anyának nem születni kell,ezt is meg kell tanulni és "sajnos" Ők még nem tudják kimondani mit hogy szeretnének,mi fáj és mág nem érti meg hogy anyának más dolga is lehet(mosogatni,főzni,vasalni)mint hogy vele foglalkozzak...na és persze az alvás,időnként csak egyszer kel fel ez tart egy hétig kb vagy nem ,de többnyire kelünk 2-kor és reggel 6-kor, fáradt vagyok,de emlékeim szerint amikor még bent volt és pisilni kellett felkelni sűrűbben az megterhelőbb volt, néha jó lenne aludni vele napközben,de amikor Ő végre elalszik akkor én megpróbálok háziasszony lenni :)

Ne értsetek félre de jó olvasni hogy nem csak én vagyok egyedül olyan aki néha besokall,akinél elszakad a cérna...

Mind amellett nagyon Boldog vagyok Ő életem értelme és mostanság néha eszembe jut,hogy jöhetne a kistesó,csak félek akkor még fáradtabb leszek és kezdődik minden elölről. Nem tudom hogy fogok tudni óránkét szoptatni altatni stb.. nehéz de a legnagyobb boldogság a földön és igen amikor rám mosolyog vagy amikor senki nem tudja megnyugtatni csak én és érzem hogy érzi nálam biztonságban van...nincs ennél felemelőbb érzés! :)

Remélem nem panaszkodtam sokat de megyek mert kész a sütőtök és meg kell csinálni mielőtt felébred.

Jó látni azt is ahogy rajong az apjáért,kész szerelem ami köztük van,amint meghallja az apja hangját mosolyog meglátja sugárzik az arcváról a boldogság...persze mikor alszik akkor is ez van,úgyhogy ha altatom akkor apának psszt van,még a telefonját is lakáson kívül kell elrendeznie mert a gyerek azonnal felébred :( :)

Nektek is így van?

Na bocsi ha sok voltam.

További szép napot ebben a csúnya időben :))

18960. pe80 (válaszként erre: 18958. - Csiga1170)
2009. okt. 14. 11:12
nálunk is volt pár hete egy időszak, amikor kb. egy hétig felkelt hajnali 2 körül is. (egyébként csak 4-5 közt szokott. biztos megvolt az oka, h miért, de nem sikerült rájönnöm. (mások is mondták, h az ő gyerekük is eljátszotta ezt, meg azt hiszem itt is írták páran.)
18959. pe80
2009. okt. 14. 10:36

Érdekes ez a téma, h ki hogyan éli meg a babázást, nagyon jó olvasgatni benneteket.

Anyaság: én nagyon élvezem. Nem mondom, hogy nincsenek nehéz pillanatok, de olyankor káromkodok egy nagyot és ezzel lerendeztem. Egyébként én nagyon élvezem, h itthon vagyok, h nem arról szól a napom, h reggel rohanás melóba, egész nap rohanás, este hulla fáradtan hazaérni és bezuhanni az ágyba... (pedig nagyon féltem anno, h hogy viselem majd az itthon létet). Monjuk nagy szerencsém, h a közvetlen szomszédunkban van 2 ugyanolyan idős baba, mint Zalán, az anyukákkal meg nagyon jól kijövünk. Meg jó látni, ahogy okosodik, fejlődik a baba, így a mostani "melóm" értelmét nap mint nap látom.:)

Én inkább attól az időszaktól félek, amikor majd minden lépését figyelni kell, nehogy valami baja legyen. Meg attól, amikor visszamegyek dolgozni és egyszerre kell helytállni munkában meg itthon. Meg attól, hogyha lesz kistesó, akkor már ugye bonyolultabb az ügy. (de inkább nem izgulok előre, a mostani helyzettől is féltem, és mégis tökre élvezem.:) )

Nálunk az alvás elvileg úgy lenne, h délelőtt fél óra, koradélután 2 óra, késő délután fél óra... Na a koradélutáni (nem)alvás általában a nap mélypontja... Ha el is alszik, akkor is fél - egy óra múlva felkel és egyszerűen nem alszik vissza... Vagy simán nem is alszik el... Én meg nem akarom ilyenkor kikapni az ágyból, mert szeretném, ha megszokná, h olyankor alvás van (tiszta lüke délután, ha nem alszik rendesen, meg látszik is rajta, hogy fáradt, de valamiért nem megy az elalvás). Szóval olyankor van, h 2 órát ülök mellette és drukkolok, h aludjon...

Szóval összeségében azt gondolom, hogy ez a gyereknevelés csodálatos dolog. (Remélem majd kamaszkorában is ezt tudom gondolni. :D )

18958. csiga1170
2009. okt. 14. 10:31
érdekes, hogy Ricsi is mostanában éjjel 2-szer kel(eddig csak egyszer) Először éjfél körül, utána 5 körül. Ő rögtön visszaalszik miután evett, a bajom az, hogy én alszom el nehezen. Most én is ettől kicsit fáradtabb vagyok.
18957. csiga1170
2009. okt. 14. 10:29
a nappali alvás nálunk is nehezen megy. Este ő is sírva alszik el, túl sokat nem szoktam ringatni, mert így is, úgy is sír. Éjjel ha eszik rögtön visszaalszik. Viszont napközben csak úgy hajlandó elaludni, ha ringatom a kezemben elalszik, majd beteszem a kiságyba. 3 óránként eszik nappal és az utolsó órában szoktam altatni, látszik is rajta, hogy fáradt, de fél óránál többet nem alszik. Délután viszont ha sétálni megyünk a babakocsiban 2 órát is alszik
18956. csiga1170
2009. okt. 14. 10:26
én Bepantent szoktam használni, amikor kipirosodik a popsi, sajnos nálunk is gyakran előfordul. Egy nap alatt általában helyrehozza
18955. 8786ffbbdb (válaszként erre: 18953. - Grösl Panni)
2009. okt. 14. 10:18

Szia én most értem haza. jól fel kell öltöztetni, de úgy, ha zárt helyre mész könnyen ki tudd venni a bugyorból.

Én most egy olyan termo overallt használok ami kétoldalt cipzáros így, ha alszik is ki lehet csomizni (kengurus).

18954. pe80 (válaszként erre: 18929. - Ritus1985)
2009. okt. 14. 10:14

Zalánnak csak a popsija végén volt egy rész, ahol piros volt és kicsit megvastagodott a bőr, mondjuk hólyagok nem voltak. Mi elkezdtük azt is olajozni (fürdés előtt szoktuk az összes hurkaredőt végigolajozni, utána gyógyszertári mosdatókenőccsel pedig az egész testét átkenni.) Nekünk ettől helyrejött.

Egyik nap én azért voltam dokinál vele, mert kukija piros volt és volt egy hólyag is, megijjedtünk, nehogy gomba legyen. De kiderült, h az a baj valszeg, h hason alszik, hajnalban valamikor bekakil (amit én ugye nem veszek rögtön észre) és így reggelig abban van és valszeg felmarja a kukiját... de nem tudok mit csinálni, mert hajnali szopikor még nincs kaksi... szóval csak remélni tudom, h átütemezi a hajnali kakit napközbenre...

2009. okt. 14. 10:13

Sziasztok csajok:)

Ti hogy oldjátok meg a napi bevásárlást ebben a rossz időben??Sajnos se jogsim se kocsim!Így kissé nehezebb..Nagyon fúj a szél hogy vigyem így el a picit?A bankba is el kellene mennem de a párom csak 6ra ár haza..a bank 4ig van:(

Kész téboly!!!!

Jah csak kíváncsi vagyok..tervez valaki még 1 babát..?

18952. kicsi.timi (válaszként erre: 18948. - Pussycatgirl)
2009. okt. 14. 10:11
Kézben,aztán beteszem az ágyba, vagy a babakocsiba.A babakocsiban vissza tudom altatni,ha felkel 10 perc múlva.azt jobban szeretem.Meg most már 1 hete abban is elalszik,ha tologatom, persze nem mindig és akkor jön a jól bevált ringatás.Pedig mikor kisebb volt, simán elaludt magától...
18951. 8786ffbbdb (válaszként erre: 18942. - Pussycatgirl)
2009. okt. 14. 10:09

Nekem sem szeret sötétben kint lenni, de szerintem nem félnek csak nem látnak semmit főképpen téged!,-)

Bezzeg, ha lámpához éröűünk, na az más tészta.

18950. 8786ffbbdb
2009. okt. 14. 10:06

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy írtatok magatokról, így legalább látjuk hasonló érzések, gondolatok vannak jók és rosszak egyaránt ez természetes.

Remélem másnak is erőt adott.

18949. soline84
2009. okt. 14. 09:53
Sziasztok anyucik! Remélem nem untatlak benneteket ha én is leírom az érzéseimet, tapasztalataimat! Szóval én már szinte gyerekkoromtól dédelgettem egy álmot, hogy milyen lesz ha végre saját kisbabám lesz, milyen érzés lesz anyának lenni, hogy mennyire boldog leszek és csak játszani, nevetgélni fogunk, aztán mikor megfogant Zéti a világ legboldogabb emberének éreztem magam, szinte szárnyaltam, majd mikor megszületett Zétény fellebbent a rózsaszín száz éve dédelgetett köd és jött a valóság, hogy nem minden fenékig tejfel! De imádom minden fáradtságával, minden kínnal, bajjal az egészet. Amikor 2 és fél hónapig max 4-5 órát tudtam aludni azt hittem nem élem túl, amikor Zéti nyűgös volt egész nap, már kínomban bömböltem az idegtől, de amikor rámmosolyok a kis Csodám akkor erőre kapok és minden mehet tovább! Nem mondom, hogy nem nehéz, mert nagyon nehéz, de végtelenül jó, hogy végre van egy Manózsák, aki teljessé és ezáltal gyönyörűvé teszi az életünket! Szóval kitartás lányok, olyan hamar elrepül ez a pár hónap, év és utánna már hiányozni fogank ezek az idők!
18948. pussycatgirl (válaszként erre: 18947. - Kicsi.timi)
2009. okt. 14. 09:51

Akkor te is kézben altatod?

Nekem úgy is max 30 percet alszik szinte óramű pontosan

Hát én lehet lejebb raknámm a rácsot ha ennyire ügyeskedik, nehogy pont akkor ne legyél ott és kész a baj.

Persze mindentől úgy sem tudjuk megvédeni de majd esnek még eleget:D

18947. kicsi.timi (válaszként erre: 18945. - Pussycatgirl)
2009. okt. 14. 09:36

És még most is van,h sír és feszíti magát altatás közben,de aztán alszik 1 órát,v többet.Nem értem miért csinálja.

Zsombor is forog.Hasról,hátra; hátról hasra.Ami érdekes,h nem mindig általában naponta 1×,2×megmutatja,h ő ilyet is tud,aztán ennyi:))Ja és úgy kúszik,mint egy hernyó:)

Amitől félek,h a múltkor már majdnem felhúzta magát a rácsba kapaszkodva.Félek,hogyha rájön hogy kell, véletlen kiesik.Szerintetek lejjebb rakjuk már az ágyát?

18946. kicsi.timi (válaszként erre: 18944. - Pussycatgirl)
2009. okt. 14. 09:30
Minden evés után 1 órával elkezdtem altatni. Első alkalmakkor feszítette magát, sírt, ordított.Aztán 20 perc múlva elaludt, ringatva.1.nap csak 10 perceket aludt, másnap kicsit többet, 3. nap már egyszer 1és fél órát és 30 perceket.Utána beállt az 1órákra, 1,5 órákra.azóta is alszik minden evés után, persze vannak napok, amikor megint csak 10 perceket, de már nagyon ritka:)És amióta alszik,nem nyűgös.
2009. okt. 14. 09:26

Ja és amúgy egyre ügyibb Medox.

Tegnap a kiságyban magától hasrafordult, úgy hogy a rácsba kapaszkodott, és ha hason van emeli a popóját és mintha kúszni akarna, nagyon édes olyankor:D

2009. okt. 14. 09:24

Altatással kapcsolatban, még más is altatja ringatja cicizteti, csak aludjon egy kicsit?

kicsitimi: hogy tanultatok aludni, valami tipp nekem is jól jönne:D

18943. kicsi.timi
2009. okt. 14. 09:23
Apa nálunk is csak este fél8-kor jön haza.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook