2009. júniusi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Csatlakoznék én is,ma vagyok 5+5 napos...dokihoz majd csak csütörtökön megyek,remélem minden rendben lesz.Gratulálok mindenkinek!
De be vagyok tojva!!!!Egyébként ha nem erőlteti, pont mostanra mentem volna. Eddig fel sem merült bennem, hogy akármi lehet, most meg egyfolytában idegeskedek!
Egyébként köszi a vigasztalást!
drukkolok nagyon nektek,hogy minden rendben legyen,
várunk a hírekkel
puszi,mel
szerintemmenj nyugodtan holnap,már ilyenkor is lehet látni,hogy mekkora a petezsák
drukkolok neked
hogy megy az idő,már a 3. hónapot kezdtük? :))
nekem is hullámokban van hányingerem,egyszerre csak keveset tudok enni :((,most is délben csak a leves ment
a cickók egyre feszülnek,érzékenyek,és apa szerint nőtt a pocakom is:))
én jövöhéten kedden uh-ra
dokilátogatásokhoz mennek a drukkok mindenkinek
puszi,mel,8+2
Sziasztok!
Én a 4+3 naposan voltam a nőgyogyinál, (az ő kérésére) de még nem látott semmit. Azóta eltelt másfél hét, holnapra mondta, hogy menjek, de nem merek. Meg akarom várni a pénteket. Akkor már 6+3 napos leszek. Akkor már kell látnia sok mindent,ugye?
Rinike!
Neked is érzékenyebb még mindig a cicid?
Nekem még nincs, de a fiamnál volt. A következőket próbáltam annak idején, de arra már nem nagyon emlékszem, hogy beváltak-e:
Még felkelés előtt 1-2 szám háztartási keksz.
Mikor égett a gyomrom,1 pohár tej.
A kávéról és a paradicsomról (ketchup és lecsó, vagy mártsá formájában is) teljesen le kellett szoknom, pedig mindkettőt imádom előtte is és azóta is fogyasztom.
A napokban olvastam itt az oldalon valahol, hogy a legújabb módi jelenleg egy pohár behűtött Coca-Cola.
Sziasztok.
már egy hete nem néztem az oldalt,mert külföldön voltunk.én a doki szerint ma vagyok 7hetes.egy hét múlva hétfőn megyünk ultrahangra.remélem minden oké lesz.gratulalok az új kismamiknak.azt szeretném kérdezni tőletek,hogy van e valakinek hasonló tünete,mert nekem elég kellemetlen a gyomorégésem,és igazándiból savlekötőt nem akarok bevenni,viszont alig birok állni annyira mar a gyomrom.válaszotokat köszönöm,
Szia!
Már hiányoltalak! Jobbulást és gyere sűrűn amennyire tudsz!
Én ma legkésőbb 2-kor itt vagyok a hírekkel!
Én így voltam a lányomnál. Ő is egy nappal a kiírt idő előtt született. A fiamnál mondtam, hogy mikor fogant, de váltig állították, hogy az alapján nem írhatják ki a szülési időpontot. Én kiszámoltam, hogy dec 15-én fog születni és akkor is született. Persze kiírva 10.-ére voltam. Amiben az volt a gáz, hogy a terminus után a védőnők nem csinálhatnak CTG-t. Így be kellett menni a kórházba, várni vagy két órát mire sorra kerülök. Ezt most egy kicsi gyerekkel itthon nem tudom végigcsinálni, így most ragaszkodni fogok a valós szülési nap megadásához. Ami júni 10 lesz.
De már be is fogják írni, idővel összebarátkoztunk a védőnénivel a fiam kapcsán.
Hú, én már ilyenekre is gondolok...:)
Sziasztok! Én is drukkolok nagyon a dokihoz menőknek és már alig várom, hogy következő hétfő legyen. Akkor 8+5 leszek, és már mindenképp látnunk kell a kisbabánkat, na meg a szívhangot.
Ja, és elkiabáltam, újra ugyanolyan rosszul vagyok, -hányinger+undor a kajáktól- ezért is vagyok eltűnve olykor. 7+5
Várom a híreket :)
:-) Értem!
Én mindenképpen ragaszkodom az "elvileg" számolthoz, mert akkor vagyok legelőrébb a terhességben, akkor 7+2 vagyok.
:)
Az elvileg, a menses első napjától számolt idő.
De mivel tudom a fogantatás napját, így az elvi és az igazi terhességi idő nem ugyanaz. De ez szinte senkinél sem, mert arra igen kicsi az esély, hogy a 14. napon ess teherbe.
Így az "ahogy én számolom" idő, a fogantatás tudatában számolt terhességi hét. Amit az uh is alátámasztott, sőt még egy héttel kisebbet is mutatott, de ez inkább a dokin múlik. A fiamnál 12.8 mm-es petezsákra a doki 6 hetes terhességet mondott. Most a 15 mm-es petezsákra 5 heteset. Tehát doki függő, ki mire ítéli a méretet.
Persze vannak olyan uh berendezések, ami kiírja a terhességi kort a beletáplált átlagadatokhoz viszonyítva. De azt is valakinek meg kellett állapítania, így viszonylagos. Meg hát a babák sem ugyanolyan ütemben nőnek a pocakban. Van akiből 50 centis 3 kilós csöppség lesz, van akiből 5 kilós(nekem most ezt jósolták) 60 centis óriásbébi.
Tudom sok voltam, de annyira izgulok, hogy jobb írni mint magamban agonizálni.
De jó! Gyere mindenképp a hírekkel ha elmész.
De ha úgy érzed nincs gond és vársz még 4 napot, akkor már szinte biztos, hogy nem csak petezsákot, hanem dobogó szívű kis babucit is láthatsz. :)
De persze menj, ha úgy gondolod, legalább valaki tuti, hogy jó híreket hoz! :)))
Jó reggelt!
Hát, úgy látom a barnázás alábbhagy. De annyira ideges vagyok, hogy már 2x is jártam ma a WC-n. :(
Nagyon remélem lesz már szívhang. Ahogy én számolom ma vagyok 7+4 vagy 7+5 napos. Elvileg pedig 8+2.
A férjem is tiszta para. De már csak két óra és indulok. Remélem addigra el tudom altatni a kicsit, a lányom majd figyel rá. De két óra hosszat tuti alszik, addig remélem megjárom.
jóreggelt ma jubbileálok,azaz unk4
6.hét 0. nap.
Megpróbálaok ma elmenni a dokihoz vizygálatra!
Jó reggelt mindenkinek!
Ági mi a helyzet?
Nekem szerencsére megvan mindenem. A lányom már 10 éves, de eltettem utána mindent. kiságyat, babakocsit, rugikat, autósülést, törülköző stb...MINDENT! De a ruhák anno egy vagyonba kerültek, iszonyat jó minőségűek.
Így a fiamnál csak hordozót kellett vennünk és 3 hónapos koráig volt rugikban, így utána a fiú ruhatárat kellett megvennünk. Na jó, az sem két fillér, mert én inkább a minőséget választom a kínai árúval szemben. És mindig több ruhát veszek mint amire szükség van, de olyan szépeket lehet kapni. Bár most sok használt angol pulcsink is van (Next, Gap, Adams stb...). Ezeket a babaszobán vettem egy csajtól, kb 3-400 ft-ért darabjukat. De ha már odakerültök, érdemes a teszveszen ruhacsomagokat nézni.
Képzeljétek, most emlékezem vissza arra, hogy amikor a fiammal voltam terhes 16 éve, akkor 8 hetes terhesen Franciaországban voltunk ismerősöknél, akiknek éppen feleslegessé vált egy olyan szuper babakocsijuk, amilyent itthon még nem is lehetett kapni. Szerencsére nekem adták, és egész terhesség alatt azon aggódtam, hogy nem lesz-e gond abból, hogy már 8 hetesen babakocsink volt. :-)
Most nem fenyeget az a veszély, hogy kapunk valamit, és még nem tudom mikor kezdem el megvásárolni a dolgokat. Azonban a nagyfiam szobájából gipszkartonnal két kisebb szobát szeretnék csináltatni, azt már eldöntöttem, hogy tavasszal lesz az "építkezés".