Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 februári pocakosok ide!!! fórum

2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2011. nov. 25. 10:12

Helló csajok!


Kedden megérkezett futárral Nóri lánykám karácsonyi ajándéka: :D Fából készült készségfejlesztő játékot fog kapni karácsonyra, de úgy kezdődött, hogy a gyógyszertárban amíg vásároltam, ki van alakítva a gyerekeknek egy sarkocska, ahol asztalka van és székek, és ott addig tudnak rajzolni, és ott látott meg egy fából készült készségfejlesztő játékot, amivel nagyon nagyon el tudott játszani! Hivatalos neve: Golyóvezető talpas készségfejlesztő! A fakopancs.hu oldalon lehet megtalálni az Oktatási eszközök menüben és pont az első kép, amit mi kiválasztottunk neki és sikeresen meg is kaptuk.:D Igaz nem volt olcsó, mert 3990 Ft, de nagyon szép játék, és fából van, és tudom, hogy ezzel nagy örömöt tudunk neki szerezni. :) A múltkor is elmentünk a gyógyszertár előtt, és minden áron be akart menni, hiába mondtam neki, hogy most nem kell gyógyszert kiváltani, de ő csak azért is be akart menni, mire leesett, hogy a játék végett akart oda bemenni, és innen jött az ötlet karácsonyra. :D


Ki hogyan áll a karácsonyi ajándékok beszerzésével???

11411. Angyalka11
2011. nov. 24. 21:47

Sziasztok !

Emlékeztek még ránk? Sajnos nem tudtam tartani a lépést így morzsolódtam le...Sajnos a tavalyi évünk katasztrófa volt 3* voltunk kh ban asztmás lett Muki..De még a nővére is :( .

Juliusban műtötték orrmandulával mert sokat volt beteg a füle is és nem beszélt.40% volt csak a hallása és félő volt ,hogy szervi :(..De a műtét óta minden javul...mér nem áll beteg csak havonta :( beszél is ,igaz neki kimaradt bő 1 év az értésből..szal alakulunk ..Járunk fejlesztésre..szereti és sokat segít nekünk is...

Kicsit másként kell vele foglalkozni ,de megéri .

Írjatok egy kis összefoglalót kivel mi ujság! esetleg tesó is van már vhol?

2011. nov. 24. 11:16

Már megint sehol senki???? :(

Nóri ma már mehetett bölcsibe, és nagyon jól viselte a reggeli elválásunkat. :) Nem sírt, hanem adott nekem és apjának egy puszit, és szaladt a gondozónőhöz(Anikóhoz)!

Én meg dolgozom dolgozom és dolgozom, szinte alig látom Nórit, tudtam, hogy mit vállaltam ezzel, hogy újra dolgozom, de nagyon jól jön a pénz, főleg így ünnepek előtt! Sajna így csak reggel látom Nórit, amíg bölcsibe visszük, mert mire este 20.00-ra haza érek már édesdeden alszik!

Kinél mi a helyzet??? Jelen pillanatban ki hogyan áll a szobatisztasággal??? Nórinál nem változott semmi, napközben nincs pelus, a déli alvásnál sincsen rajta pelus se itthon se a bölcsibe, estére még mindig adok rá, pedig nem egyszer volt már rá alkalom, hogy este ráadtam és reggel mikor felkelt tök száraz volt, semmi pisi nem volt benne, de mondom ez csak 1-1 ilyen eset volt, biztonságképpen azért még marad éjszakára a pelenka! További Kellemes Napot mindenkinek!!!!

2011. nov. 22. 10:54

Sziasztok!

Nóri meggyógyult ebből a szájfertőzéses betegségből, ma voltunk dokinál, a holnapi napot nem engedélyezte, de csütörtökön már újra boldogítani fogja a bölcsiben a társait, és a gondozónőket. :D :D :D

Nehézkes volt megoldani, hogy ki legyen itthon Nórival, ma pl párom szabadnapos, így ő lesz Nórival, azután meg anyukám lesz délután 15.00-től már páromnak elintézni valója lesz majd!

Én meg délutános vagyok, szóval én ki vagyok lőve. :) :) :)

11408. Mónika "Cica" (válaszként erre: 11407. - Leona79)
2011. nov. 20. 16:51
Hát én már nem emlékszem, hogy baba korában mit használtam a szájpenészére, de ez nagyon hatásos, és most már engedi, hogy bekenjem vele neki! Remélem jövőhéten talán szerdán mehet már bölcsibe,majd kedden kiderül minden a gyerekdokinál! Ilyenkor tudok mérges lenni arra, aki így viszi be a gyerekét, és közben más gyerekek is ugyan úgy elkapják! :(
11407. Leona79 (válaszként erre: 11406. - Mónika "Cica")
2011. nov. 20. 14:27
Ahha, rémlik valami. Azt hiszem, mikor még kis babák voltak a srácok, akkor mi is kaptunk ilyent, szájpenészre. Még az is rémlik, hogy a cumit is le kellett vele kenni.
11406. Mónika "Cica" (válaszként erre: 11405. - Leona79)
2011. nov. 20. 13:11

Szia! A teljes neve az ecsetelőnek, ahogyan az üvegre rá van írva: NATURLAND Glycerinum boraxatum! De nagyon jó, 2 napja már csak a nyelvén volt Nórinak, de ahogy most az előbb alvás előtt bekentem neki, már alig látszik. :)

Amúgy naponta 4x kell kenni neki, de mindenhol az ínyétől kezdve a nyelvét is, meg a szája belsejét is mindkét oldalt!

eddig nagyon sírt ha be akartuk kennni neki, gondolom azért mert iszonyatosan fájhatott neki, de mostanában már engedi és utána olyan jó kedvű a kis drágám!

11405. Leona79
2011. nov. 19. 14:33
Megfázás van nálunk is, de már annyira állandósult, hogy már nem is említem a naplómban:) Milyen ecsetelővel kell kenni Nórinak ezt? Szóltak bent is ez miatt egyébként? Én is láttam már ilyen foltokat a srácok szájában, fájlalták is, de elmúlt.
2011. nov. 18. 09:40

És ráadásul mivel nem tud szegénykém Normálisan enni, korog a pici pocikája, pedig éhes, de amint a szájába ér a kaja, már tolja is el magától. :(

Teát is csak nagyon óvatosan issza, de még az is fájdalmas neki. :(

Azt sajnálom, hogy így nem tudom bevinni a munkahelyemre, mivel most a cégnél nyílt nap lesz szombaton, és be szabad vinni a gyerekeket, meg vetélkedő félék lesznek, de nem viszem, mert akkor más gyerekeket is megfertőzne, így itthon maradunk!

11403. Mónika "Cica" (válaszként erre: 11402. - Andyka888)
2011. nov. 18. 09:37

Igen, iszonyatosan tud neki fájni, ha be van kenve neki, akkor utána tud inni, de amíg nem kentük be, ecseteltük be a száját, addig ordít, és mondja, hogy fáj, gondolom ebben az ecsetelőben lehet valami fájdalom csillapító szerű, ami esetleg el zsibbasztja neki, én erre gondolok, mert utána jól érzi magát!

Amúgy csak a jobb oldalt látunk neki a bal oldali szája belsején nem, na meg a nyelvén van!

Amúgy ha Nóri meg van fázva, akkor nála az a baj, ha nem tudom időben kiporszívózni az orrát akkor felszívja, és nem kifújja és olyankor Nóri is öklendezik! Pl a múltkor is nagyon meg volt fázva, és már annyi slejm, takony összegyűlhetett a pocijában, hogy sugárban hányt össze mindent. :(

11402. Andyka888 (válaszként erre: 11399. - Fildus)
2011. nov. 17. 13:32

Szegényke.Nagyon fájdalmas lehetett neki...ugye,ha már egy darab afta van az ember szájában az is kegyetlenül tud fájni.Nemhogy egy csomó.


Enci is taknyos három napja,a kedves szomszédasszonyomnak mind a két gyerkőce tiszta takony volt és ide jött...no comment...


Olyan szar ráadásul,mert Enikőnek nem kifelé,hanem befelé folyik a cucc és emiatt sokat öklendezik.Azt mondta a doki,hogy vannak ilyen kölykök akiknek befelé folyik.Rajtunk kiívül van így valaki?

11401. fildus (válaszként erre: 11400. - Mónika "Cica")
2011. nov. 17. 11:54

Nálunk ez a vírus augusztusban tarolt a bölcsiben :-)


Ritu most marslakócska szirupot kap, cebion cseppet, vigantolt (ezt csak azért, mert a hugi kapja és Ő is akar!).

11400. Mónika "Cica" (válaszként erre: 11399. - Fildus)
2011. nov. 17. 11:27

Nóri is nehezen tud enni vagy inni, mindig fájlalja a kis pofiját belül, de hólyagokat nem látunk, mivel a gyerekdoki tegnap megvizsgálta, és azt mondta, hogy még nagyon az elején járunk ennek a betegségnek, és ha szépen kezeljük neki akkor pár nap alatt el is fog múlni, remélem az ecsetelő használata segít abban, hogy a hólyagok ne jöjjenek elő neki!

Állítólag az egész bölcsödében ez a vírus terjed, írtam is, hogy tegnap a gyerekdokinál voltak páran Nóri bölcsis társai közül is ugyan ezzel a panasszal! :( De nem tudok ellene mit tenni, nekem muszáj dolgoznom, és így Nóri kénytelen bölcsibe járni, bár tudom jól, hogy minden szart össze lehet bent szedni. :( De lekopogom, amióta Nóri bölcsis (szeptember 12-e óta)azóta inkább csak kisebb megfázásokat kapott el, de ez most súlyosabb!:(

11399. fildus (válaszként erre: 11398. - Mónika "Cica")
2011. nov. 17. 10:09
Aftás? Az szép kis dolog, mi emiatt voltunk augusztusban kórházban, mert a hólyagok miatt nem evett és nem ivott Ritu...
2011. nov. 17. 09:07

Sziasztok Csajok!


Én is pár napja eltűntem, de meg is van az oka, újra dolgozom a munkahelyemen már Hétfő óta, és ráadásul délutánosként. :) Furcsa volt vissza menni, de most már belerázódtam, még ismerkedem az új termékekkel, hogy miből mennyi van a kartondobozokban, de egész jól haladok!

Nóriról csak annyit, hogy Szájfertőzéssel lábadozik itthon, szerencsére anyukám itthon van és ő vigyáz rá, amíg én dolgozok! A bölcsiben kapta el, tegnap már nem is vittem bölcsibe, mert olyan furának nézett ki, hőemelkedése volt, és sokszor fájlalta a száját belülről, én azt gondoltam talán a fogacskája bántja nagyon, de nem láttam semmi különöset, és amíg én dolgoztam addig anyukám és párom felvitték a gyerekdokihoz, és akkor szembesültek a ténnyel, hogy Nóri másik 3 bölcsis társa is ott volt a rendelőben, és azoknak is ugyan ez volt a bajuk, vagyis azoknak is szájfertőzésük van, de a dokinő azt mondta, hogy Nóri még nagyon az elején van, így ecsetelővel kezeljük neki, mert különben hólyagos lenne az egész szája belseje! Jövőhét kedden kell vissza vinni reggel 9.00-re a gyerekdokihoz, és akkor újra megvizsgálja, talán addigra átfut Nórin ez a vírusos betegség! Mondtam anyumnak, ha jövőhéten is délutánosként kell mennem akkor eltudom őket kísérni, ha délelőttre tesznek be akkor sajnos nem!

Meséljetek csajok, a ti lurkóitok nem betegek???

11397. d89d9f2f77
2011. nov. 12. 19:29

Sziasztok!

Bocsi hogy eddig nem írtam,de sok minden történt!Olvastalak ám titeket:)

Pénteken voltunk dokinál mert Dominak az ujjával gond van.Jobb kezén a hüvelyk ujját nem tudja kinyújtani és kedden megyek vissza hozzá és ad beutalót a pécsi gyerekklinikára a sebészetre.Eddig úgy néz ki hogy le van tapadva az izület és egy korrigációs műtéttel helyre tudják hozni neki.Nagyon félek!!!!

Holnap meg keresztelő!Egyszerre 3 gyerek kap vizet.Mi is kereszt szülők leszünk!

Na akkor ez mehet a naplómba is:)

2011. nov. 12. 10:49

Sziasztok csajok!


Mindenkinek Kellemes Napsütéses Hétvégét Kívánok!

Hétfőn már nekem is megkezdődik a munka, tegnap felhívtam a főnök helyettest, hogy adjon nekem valami infót, hogy most akkor mi van, mikor kezdjem meg a munkát újra, mert a cégnél azt mondták, a munkaügyön (kb 2-3 hónappal ezelőtt), hogy még mielőtt újra elkezdek dolgozni előtte ki fognak értesíteni, vagy telefonálni fognak, hát ez sajna nem történt meg, így én hívtam fel őket, és annyit mondott a Varga Laci(főnök helyettes), hogy Hétfőn már mindenféleképpen dolgozni fogok, csak a nagy Főnökkel (Borda Balázzsal) beszélnie kell, hogy milyen munkaidőben fogok dolgozni és mettől meddig, mivel 6 órásba kértem vissza magamat, egészen 2012 Február 8-áig!

De tegnap nem hívott vissza a Laci így ma én fogom őt zaklatni, hogy sikerült-e beszélnie a Balázzsal! Jaj csajok tiszta para vagyok, sok minden változott bent, és újra belerázódni a munkába, új munkatársakkal megismerkedni stb!

Meg eddig könnyű volt megoldani Nóri bölcsibe vételét és haza hozatalát, de ha betesznek délutános műszakba akkor már apájával közös erővel kell kigondolni a dolgokat!

11395. Mónika "Cica" (válaszként erre: 11391. - Kevian)
2011. nov. 11. 12:02
Mi is sima egyszerű boltit vettünk! Szerény lesz az idei karácsony. :(
11394. Leona79 (válaszként erre: 11393. - Kevian)
2011. nov. 10. 18:02
Én is csak most néztem a fórum tagokat, akkor vettem észre.
11393. kevian (válaszként erre: 11392. - Leona79)
2011. nov. 10. 17:57
Tényleg? Nem is néztem. Vajon mi történhetett vele? :(
11392. Leona79 (válaszként erre: 11391. - Kevian)
2011. nov. 10. 17:55

Jópofa dolognak tartom, de az idén nem csinálunk. Apjuk bevásárolt bóóóti kalendáriumból:)

Csajok, most néztem Adrienn töröltette magát az oldalról:(

11391. kevian
2011. nov. 10. 15:33

Lányok!

Csináltok adventi naptár a gyerekeknek?

Én már ott tartok, hogy majdnek készen van. :)

Először fogalmam sem volt, hogy 4 fakkba mit is tegyek,már meg túltermelésben vagyok. :D

2011. nov. 9. 07:22

Sokszor pl jártam már úgy, hogy az utolsó napokra hagytam a vásárlásokat, és szinte alig kaptam azt amit akartam! Mondjuk a tömegtől nekem is áll a nemlétező "szőr" is a hátamon, amikor az anyukák, apukák, 3 játékokkal megpakolt bevásárló kocsival rohangálnak, közben a gyerekek 100 felé szaladgálnak, kész katasztrófa!

Én kényelmesen szeretek vásárolni, nem kapkodva, szeretek mindent megnézni, megfogni, de ebben a rohanó világban???? :(

Na igen a csokimikulások is, mindenki kartonszámra veszi, de minek??? Főleg, hogy olyan árakban vannak pl a Boci, Smarties, mikulások, hogy az agyamat eldobom. :(

11389. kevian (válaszként erre: 11388. - Andyka888)
2011. nov. 9. 06:26

No igen, ettől én is kész vagyok!

Írtam is naplómban, hogy amikor én gyerek voltam, csokimikulást egy héttel 6.a előtt lehetett venni. Most meg, már hetek óta kapható. 6.ra eltűnik a varázsa a dolognak, hiszen minden nap látja Marcell a boltban...

11388. Andyka888 (válaszként erre: 11386. - Kevian)
2011. nov. 8. 19:50
Félreértettetek,vagyis rosszul fogalmaztam.Nem azzal van bajom,hogy ajándékvásárlás időben(én utálom az ünnep előtti tömeget),hanem azzal,hogy pl. a halottak napját megelőző hétvégén már feldíszített karifákkal találkoztam,mindenhol díszek meg grinlandok stb.Bármelyik nagyobb üzletbe bemész ez van.Na ezt nem szeretem.
11387. Mónika "Cica" (válaszként erre: 11386. - Kevian)
2011. nov. 8. 15:22
:) Na igen, ha már én is dolgozni fogok, ami hamarosan beteljesül, akkor már nem lesz annyi időm bizonyos dolgokra mint most amikor még itthon vagyok! :)
11386. kevian (válaszként erre: 11384. - Andyka888)
2011. nov. 8. 14:21

6 hét és Karácsony.

Én otthonról ezt hoztam és szeretem is, hogy Karácsony előtt hetekkel megvolt mindenki ajándéka. Így nem kellett az utolsó percben a tömegben rohangálni mint a mérgezett egér. Nem beszélve arról, hogy amit eltervezett az ember valakinek, még kapható is volt. :)

S nem utolsó sorban, a nagyszülők most is olyat kapnak, amit már muszáj lesz most csináltatni. Fényképes falinaptárt, persze Marcell fotóival. :)


Ez azt vonja maga után, hogy amikor más még gondolkodik, hogy mit vegyen én nyugodtan hátradőlök a karosszékben és vigyorgok a fejemből. :PP

11385. kevian (válaszként erre: 11383. - Mónika "Cica")
2011. nov. 8. 14:19
Úgyis mi anyukák döntünk, hogy mit kapjon a gyerek, hiszen mi vagyunk velük, mi látjuk, hogy mivel játszik szívesen. :)
11384. Andyka888
2011. nov. 8. 13:09

Sziasztok!

Azt a mindenit csajok,ti már karácsonyoztok!?

Megmondom őszintén én hidegrázást kapok attól,hogy már november legelejétől minden erről szól.Mire tényleg ejön az ideje már olyan elcsépelté válik,elveszti varázsát ezáltal :(

Ennek köszönhetően ma Enci megkérdezte ki az a Jézuska.Na nem voltam erre még felkészülve szóval köpni nyelni nem tudtam hirtelen....

11383. Mónika "Cica" (válaszként erre: 11382. - Kevian)
2011. nov. 8. 08:29

Hát most én is gondolkodóba estem Nóri végett, fogalmam sincsen, hogy mit lehetne!

Bár most nagyon rá van kattanva a Barbie babázásra, ismerősöktől kaptunk párat múltkor, és most valamelyik nap elővettem kíváncsiság képen, és képzeld el, órákig ült a kanapén, és öltöztette, fésülgette a barbie babákat! Ebből pl jött egy ötletem, hogy barbie ruhákat kéne még valahonnan szerezni, mert azokból kevés van, és szereti váltogatni rajtuk a ruhácskákat!

De apájával még nem beszéltünk a karácsonyi ajándékáról, de majd megemlítem neki ezt a kis ötletemet, aztán meglátjuk mit szól hozzá. :D

Páromnak meg lövésem sincsen mit tudnék adni ajándéknak!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook