Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 februári pocakosok ide!!! fórum

2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)

522. Keleh
2008. szept. 18. 11:39
Nektek hol tapadt meg a babus: mellső vagy hátsó fali? Nekem mellső fali, úh néha nagyon nyomja a húgyhólyagomat - iszonyú rossz tud lenni, amikor épp arra rúgdos. A mozgást ti hogyan érzitek? Én néha érzek egy apró nyilalást az alhasamnál, mintha picit beleszúrna.
521. Vica26 (válaszként erre: 515. - Palenkas)
2008. szept. 18. 11:38

Szia Palenkas!

Sajnos ebben nem tudok Neked segíteni, mert nincs benne tapasztalatom. Ugyanis mi a pozitív teszt óta (4 hónapja!) nem voltunk együtt, mert az állapotom miatt nem szabad. (veszélyeztetett terhes vagyok)

Így én csak az álmaimban élem ki magam, ott meg mindent lehet! Sőt!!!:DDD

520. Keleh (válaszként erre: 519. - D89d9f2f77)
2008. szept. 18. 11:37
Én sem érzem még kívülről ha mozog , és tényleg az apukájukra jobban reagálnak.
519. d89d9f2f77 (válaszként erre: 515. - Palenkas)
2008. szept. 18. 11:20
nekem is be szokott keményedni a hasam de utána elmulik.Habár én szedema magne b6-ot mert nekem amugyis be szokott.ha rá teszema kezem a pocimra nem érzem még kivürröl.Kicsit vastag a hasfalam.Furcsa mert ha a párom beszél hozzá akkor jobban érzem!
518. Keleh (válaszként erre: 512. - Szterke)
2008. szept. 18. 11:14
Mi is hárman vagyunk lánytestvérek. Jó is az. A Csenge szép név, régi magyar.
517. Keleh (válaszként erre: 515. - Palenkas)
2008. szept. 18. 11:13
Nekem is szokott kellemetlen érzésem lenni utána, de amíg nem vérzel és nem görcsölsz addig nincs baj. Kicsit pihenj le utána sztem.
516. Keleh (válaszként erre: 513. - Vica26)
2008. szept. 18. 11:11

Kaptunk DVD-t, meg képeket is, láttuk is amit látnunk kellett (két golyócska) de leginkább csak úgy, hogy a doki ráközelített és a köldökzsinórt "kiszínezte".

Hú, akkor feszített lesz nálad a tempó. Nem lehet, hogy az állapotodra tekintettel januárra kérjed a vizsgaidőpontodat. Melyik suliba jársz?

Én nem járok suliba, 3 éve végeztem a jogon, most kezdem a jogi szakvizsgát. A közigazgatási blokkal kezdek, november utolsó hetében vagy december első hetén vizsgázok. A nyelvvizsgám meg okt.4.! Hál'isten az utolsó két hónapot már nyugiban tölthetjük! - remélem. Így is félek, h negyon stresszes leszek. Majd valahogy megpróbálom megnyugtatni magam. A melóhelyről meg jó korán eljövök így, de ezt a vizsgát kellene még most csinálni, mert ezen kívül még 2 része van.

2008. szept. 18. 11:03
Szeretnék egy kicsit intimebb témát feszegetni, az pedig a szex. Mondják, hogy nem árt a babának, meg hogy ha minden rendben van, akkor ugyanúgy mint eddig, de tegnap nekem nagyon befeszült utána a hasam alul, nem fájt, csak nagyon kemény lett. Utána persze minden visszaállt, de szerintetek ez normális-e? Vagy ti mit tapasztaltok. Ja! És akinek már megmozdult, attól szeretném kérdezni, hogy akkor érzed, mikor ráteszed a kezed a pocakra, vagy anélkül is? Én 19 hetes vagyok, de igazából még nem éreztem olyat, amit előtte soha.
514. Vica26 (válaszként erre: 512. - Szterke)
2008. szept. 18. 10:54

Szia Szterke!

Én még nem tudom, de jövő héten kedden megyek a 18 hetes uh-ra, akkor remélem kiderül.

Az neveken már mi is gondolkodtunk: ha lány lesz Maja v. esetleg Panka (nem Anna, hanem Panka), ha kisfiú akkor Botond. Legalábbis most ez a felállás.:)

18+1

513. Vica26 (válaszként erre: 511. - Keleh)
2008. szept. 18. 10:52

Képet/dvd-t/videót kaptatok? A doki nem mutatta meg mit kell nézni?

Huhhhh, vizsgák...

Nekem ez az utolsó félévem a fősulin. Lesz egy csomó beadandó dolgozatunk, gyakorlatra is kell menni, van ugyebár szakdolgozat. De ez még mind semmi, mert ott lesz még az államvizsga, ami január végén v. február elején lesz. Én meg feb. 18-ra vagyok kiírva!!! Szóval nagyon remélem, hogy a babukám pontos lesz, és nem sieti el a dolgokat, mert akkor nem tudom hogy és mikor lesz meg a második diplomám???

Nem fogok unatkozni az utolsó hónapban sem.:)

Te milyen suliba jársz?

512. Szterke
2008. szept. 18. 10:49

Sziasztok!

Ritkán tudok jönni, mert alig van időm. Ki tudja már a babája nemét?

Nekünk a harmadik is lány lesz! Neve pedig Csenge.

511. Keleh (válaszként erre: 509. - Vica26)
2008. szept. 18. 10:48

Persze: Máté lesz. Ha kislány lett volna, akkor Hanna lett volna. Nekem a Gergely (Gergő) is nagyon tetszik, de a férjemnek nem :(

Hát igen, csak vár még rám egy nyelvvizsga, meg egy szakvizsga és előtte meg akartam tudni mindent. Nem nagyon akarta megmutatni magát, de a doki kifogott rajta! Én személy szerint nem sokat láttam.

510. Keleh (válaszként erre: 508. - D89d9f2f77)
2008. szept. 18. 10:43
Inkább most tisztázd vele az erőviszonyokat, mint később. A te babaád, a te családod. neki már volt egy. Lehet, hogy meg kellene próbálni mégis finoman megbeszélni vele, hogy szívesen fogadod a jó tanácsokat, ha te kéred és biztosan kérni is fogsz, de még nem most. Az én anyósom hál'isten ennyire nem szól bele, messze van! :))
509. Vica26
2008. szept. 18. 10:42

Sziasztok!

Hát, nekem eddig szerencsém volt, mert senki nem próbált beleszólni a gyerekkel kapcsolatos teendőkbe. Eddig...

Nekem anyukám fog segíteni a kezdeti időkben, és szerintem el fogja fogadni az új módit, mert neki már olyan régen volt dolga újszülöttel, (28 és 24 éve), hogy neki is újdonság lesz megint.

De azért nem csak az anyósokkal lehet ám gond, én néha Anyut is nehezen viselem el, mert olyan típus, mint a ti anyósaitok. Mindenbe szeret beleszólni, és megmondani, hogy mit csináljunk. De a gyerekkel kapcsolatban nem fogom hagyni. Segítsen, annak örülni fogok főleg az elején, de ne ő akarjon nevelni.

De van egy olyan érzésem, hogy inkább el fogja kényeztetni a kicsit. Velünk nagyon szigorú volt, szerintem az unokájával pont fordítva fog viselkedni.:)

Változnak az idők, nem lehet úgy csinálni mindent, mint régen. Akkor moshatnánk a textilpelenkát is!!!:(

Keleh, jó korán elmentetek 4D-re, de a lényeg, hogy megmutatta mi van a lába között! Írtad, hogy már megvan a nevetek. Elárulod nekünk, hogy mit válaszottatok?

2008. szept. 18. 10:14
a korházba oké a polya mert ott kötelzhetnek rá,de itthon minek?Ez az én anyosom hoborja!"Mert a mi idönkben kislányom..."Mindig ezzel jön!Sajna a férjem is igatat ad neki,de én addig cseszegetem hogy én velem él,én szülöm meg a gyerekét és ÉN fogom fel nevelni nem ö.Anyám nem szol bele majd neki engedni fogom!Már arrol oktat hogyan kell fürdetni pedig csak 18 hetes vagyok!És az öltözeteéséröl nem is beszélve!Már néha nagyon bunko vagyok vele,de nem veszi észre magát!:O
2008. szept. 18. 09:33

Sziasztok!

Olvasom itt a véleményeket az anyósokról, és meg kell mondjam, nekem egyátalán nincs semmi jó élményem róla. Alig bírt leszállni rólunk, és kb. ez év elejéig minden hét arról szólt, hogy megyünk hozzájuk, és ez volt az egész vasárnapi program, mikor mi csak akkor vagyunk együtt, mivel az én férjem szombaton is ugyanúgy dolgozik, mint hétköznap. Hátborzongató volt, gondoljátok el, nyaralások, strandolások, esküvők, minden velük.... És elegem is lett belőle, hisz csak két éve vagyunk házasok, ha meglesz a baba, még jobban ránk telepednek? Nagyon kell ezzel vigyázni. Tudom, hogy nem minden fiús anyós ilyen, de én eddig több rosszat hallottam, mint jót. Jó neked Vica, hogy ilyen ritkán látod őket. Nekünk itt laknak kb. 10 km-re, sajnos. Én ezzel nagyon befürödtem, azt mondják mindig van valami bibi, hát az én férjemnek ez a "bibije".De csak remélni tudom, hogy rájönnek, hogy nekünk is kell szabad tér, és mi egy külön család vagyunk már most is, és leszünk méginkább, ha jön a bébi. Persze, néha kell találkozni, az oké, de nem kell együtt élnünk.

Na, ennyit az anyós témáról...

506. mandy (válaszként erre: 504. - Keleh)
2008. szept. 18. 09:00

Én 12 hetesen voltam már egy genetikai vizsgálaton, amibe beletartozott a 4D is, hát sajnos sok minden nem látszódott még.

A pólyás sztori tényleg hátborzongató, de pl nálunk a kórházban nem is szabad kézben vinni a babát, adnak egy kis kocsit, és abban kell tologatni. Egyszer csak felkaptam a kisfiamat és átmentem a csecsemősökhöz, hát amit ezért tőlük kaptam .... :)

505. Keleh (válaszként erre: 503. - Mandy)
2008. szept. 18. 08:25
A védőnők ajánlgatják nagyon. Főleg amíg a kórházba vagy. Elmesélt egy rémtörténetet, miszerint az anyuka megbotlott a folyosón - babával a kezében - és leejtette a bíbáját, akit a pólya védett meg. Bocsánat, hogy ezt elmeséltem, én is utálom az ilyen sztorikat, de ő ezzel indokolt.
504. Keleh (válaszként erre: 501. - Mandy)
2008. szept. 18. 08:23
Én 18 hetes voltam, de az UH szerint 19. A nővérem is ilyentájt volt, azért mentem iylen korán (meg persze iszonyú kiváncsi voltam). 24 hetesen talán azért jobb, mert addigra már nagyobb a baba és minden jobban látszik.
503. mandy (válaszként erre: 502. - D89d9f2f77)
2008. szept. 18. 07:55
Én egyik gyerekemnél se használtam pólyát, és most se fogok.
502. d89d9f2f77 (válaszként erre: 498. - Mandy)
2008. szept. 18. 07:54
jézusom!3 anyós!Ti polyába fogjátok rakni a picit?Nekem van 2 béby hordozom de a polya miatt csesztet állandoan.Szerintem felesleges pénz kidobás lenne venni,mert nekem nincs.
501. mandy (válaszként erre: 499. - Keleh)
2008. szept. 18. 07:11
Mikor voltatok 4D-n, hanyadik héten? Mi két éve, mikor a kisfiunkat vártuk, a 24. héten voltunk, szerintem most is akkor megyünk kb.
500. Keleh
2008. szept. 18. 06:55
Mandy, neked se könnyű. Anyósból néha egy is bőven elég. Szeretnek belekotyogni a dolgokba, úh még szerencse, hogy elfoglaltak.
499. Keleh
2008. szept. 18. 06:53

Jó reggelt.

Nekem ha minden igaz kisfiam lesz. Voltunk 4D-s ultrahangon és az orvos nagyon biztosra mondta, mi persze nem láttunk semmit. :) Igazából tényleg mindegy mi a neme, én sokáig kislányt szerettem volna de mostanában több kisfiú babával is találkoztam és átgondoltam, amire UH-ra mentünk, már mindegy volt. A nevekbe nem szabad hagyni, hogy beleszóljanak a "nagyszülők" - nálunk kész tények elé lettek állítva. Már jó előre kitaláltunk egy lány és egy fiú nevet - a félreértések elkerülése végett. - elfogadták. Elvégre nem az ő babjájuk!

498. mandy
2008. szept. 18. 06:15

Nekem 3 anyósom van, ezt kapjátok ki (van egy az exférjemtől, és a mostani férjemnek pedig van édesanyja és nevelőanyja is) :DDD

De szerencsére mind dolgoznak, szóval max hétvégén érnek rá 'boldogítani'.

497. Vica26 (válaszként erre: 496. - D89d9f2f77)
2008. szept. 17. 18:32

Hát, nem lehet kellemes. Aztán meg ha meglesz a baba, akkor még többet megy biztos.

Az enyém meg szerintem csak akkor látja majd a picit, ha mi visszük...

496. d89d9f2f77 (válaszként erre: 495. - Vica26)
2008. szept. 17. 17:58
De jo neked!!!Az én drága anyosom 6 házzal arréb lakik ugy hogy bármikor "átugorhat" hozzánk!:( Már én is montam a férjemnek hogy miért nem Pesten vettünk házat,igy nem ugrálna olyan sürün!:D
495. Vica26 (válaszként erre: 494. - D89d9f2f77)
2008. szept. 17. 17:44
Az én anyósom viszonylag messze lakik tőlünk, így évente kb. kétszer találkozunk. (Karácsony, Húsvét) De be kell vallanom, hogy egyáltalán nem hiányzik!:DDD
2008. szept. 17. 17:37
Sziasztok!képzeljétek hogy anyosom ma azzal ált elö ha fiu lesz a nygyszülök nevét kapja,vagyis Misi és Ödön!Én majdnem röhögö görcsöt kaptam az ötlettöl erre ö nagyon besérült!Hát tudni kell bánni az anyossal!nektek is "házsártos" anyosotok van?
493. palenkas (válaszként erre: 492. - Keleh)
2008. szept. 17. 17:09

Nem, én még nem, vagyis fiú, de ezt csak én érzem, az uh talán hétfőn majd megerősíti, vagy megcáfolja. Amúgy mindegy. Egy székely ismerősöm mondta amúgy, hogy mindegy mi, csak fiú legyen! Hát igen, van humoruk.

A fiúnevekkel nálunk a férjem van ilyen hadilábon mint ti, vagyis amit eddig mondtam, mindre azt mondta, hogy hát volt egy ilyen osztálytársam az általánosban, hát börtönben van, meg a gimiben, és kiugrott az ablakon, a másik a szomszédban lakott, és mindig megverte őt... szóval egy kicsit tényleg nehéz. Keleh, te milyen idős vagy?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook