2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Sziasztok!
Megjöttem a dokitól, a fél napot a szülészeten töltöttem... Hát, diéta. Még több cukorvizsgálat, írni mindent, számolni, aztán jövő héten belgyógyász-szülész orvos... Ma a dietetikusnál vagy egy órát töltöttem. Most fogom áttanulmányozni, mit lehet, mit nem, de olyan, mint nálad volt, Mandy, vagyis az a kategória, amikor csak keveset lehet... De muszáj a bab miatt. Amúgy sokat kell pihennem, mert a doki szerint is borzasztó kemény vagyok, és ez nagyon nem jó, felemelte a Mg-t 3'2-re, aztán majd jövő héten meglátjuk.
Ja és voltam UH-on is... Kiderült. Nem hiszitek el, de nekünk is kukis baba van a pociban!!!!:-))))))
Szívesen segítek, ha tudok.
Az a 'hagyjuk a témát' leginkább saját magamnak szólt, mert hajlamos vagyok annyira beleélni magam dolgokba, hogy a végén bebeszélem magamnak teljesen.
Lényeg, hogy nem lehet szénhidrátot és élesztős dolgot enni. Vagyis semmi édesség (gyümölcs se nagyon, mert az is tele van gyümölcscukorral) és semmi péksütemény, gomba, ketchup, valamint minél kevesebb rizs, krumpli és sajt. És lehetőség szerint semmi olyan, amibe színező- és tartósítószer van.
Szóval alig van valami, amit lehet enni. Pláne ha az ember olyan, mint én, vagyis nem igazán kedveli a reformkonyhát - nem bírnék párolt tengeri algán élni, bármilyen egészséges is.
Ja és itt a hoxán is van ilyennel foglalkozó fórum.....legalábbis két éve még volt. Keress rá :)
A többiektől bocs az offolásért!
Tudom, hogy hagynád a candida témát, de engem érdekel.
Nekem is volt, de elintézték kúppal, nem említettek semmilyen diétát. Leírnád nagyjából mire kell figyelni. A biztonság kedvéért odafigyelnék rá. köszi
Gyorsan utánanéztem.
Az egyetlen kockázat ilyen esetekben, hogy ha a baba a szüléskor találkozik ezzel, hogy szájpenésze lesz. Az sajnos más esetben sem kizárt, még cumitól is kaphat. De szerencsére megúsztuk.
Na hagyjuk is a témát, mert megint beképzelem magamnak, hogy az vagyok, és a végén tényleg az leszek ;-)
Elméletileg nem okozhat gondot, hiszen zárt méhszájnál semmi nem megy fölfelé.
Igaziból sokkal jobban felstresszeltem magam, mint kéne, a dokim megnyugtatott, hogy ez a gomba mindenkiben benne van, és a terheseknél gyakran felborul az egyensúly és elszaporodnak.
És ilyenkor kell a diéta, mert attól nagy részük elpusztul, és minden rendben lesz :)
És a Candida okozhatott volna valami bajt a picinél, ha nem tartod a diétát rendesen?
Tényleg szívből kívánom, hogy most ezzel ne kelljen foglalkoznod!!!:)
Igen. És tudom, csúnya dolog (hiszen az ember tegyen meg mindent, ha az egészségéről van szó....), de nagyon-nagyon nehéz volt. Mindig is nagy édesszájú voltam, és akkor hirtelen jött az utasítás, hogy kevés édesség, kevés ez, kevés az.
Nagyon durva a Candida-diéta, egyszerűbb azt felsorolni, hogy mit lehet, mint azt hogy mit nem.
Remélem most ez kimarad!
Igen, emlékszem... nagyon oda kellett utána figyelned az étkezésre.
Hát, a próféta beszéljen belőled!!!!!!!
És bocsika, ha túlaggódom a dolgot...de mindenkinek a saját keresztje a legnagyobb!
Meg pánikot sem szeretnék kelteni a topikban, csak leírtam velem mi történt.
Én pont ezért kértem, mert tudtam, hogy nem vagyok védett.
Akinél ez jön ki, azt rendszeresen megnézik emiatt.
Neked nem lesz majd egy következő ismétlő vizsgálat a 30 hét után? Ha netán megfertőződtél volna mostanában, akkor ki tudnák mutatni. És kezelni kell a picit!
Én csak azért aggódom és idegeskedek, hogy ne húzódjon sokáig ez a dolog, mert ha friss a fertőzés, akkor jobb lenne mihamarabb elkezdeni a gyógyszert, hogy ne tegyen kárt a fertőzés a piciben!
Ezért mozgattam meg minden követ (lásd ÁNTSZ-nél ismerős), hogy minél előbb kiderüljön az igazság!
Hogy ez a mondás mennyire igaz!!!
Tudod, most még az a kérdés, hogy akkor fertőzött vagyok-e vagy sem. És ezt nagyon fontos tisztázni, mert ha igen, akkor kell a gyógyszer. Ha nem, akkor meg feleslegesen nem kell gyógyszereznem magam, hiszen annak is lehet mellékhatása.
Szerintem nem kell megijedned Neked a toxo miatt, nagyon-nagyon ritka, hogy valaki terhesség alatt összeszedje. De azért persze ártani nem árt, ha megcsináltatod!
Vica!
Én nem szeretném, hogy azt gondolnád, hogy én nem veszem komolyan a problémákat, de szerintem is ez az éppen csak hogy emelkedett érték nem biztos, hogy feltétlenül rosszat jelent. Persze holnap már okosabb leszel. Azt gondolom, hogy mi van akkor, ha te ezt a vizsgálatot épp nem kéred, akkor nem is tudod meg, hogy emelkedett az érték, és most nem aggódnál. Persze jó, hogy van ilyen vizsgálat, és hogy bármikor lehet kérni, de ha mégsem kéred, akkor meg ki a hibás, hogyha valami gond lesz? Hiszen a doki amikor elő volt írva, akkor kérte, s hogy te egy nappal később ezt elkaptad.... most magamat is meg szeretném nyugtatni, hogy nekem 25 hetesen negatív volt, és mi van, ha hazamentem, megettem egy almát, és elkaptam, és most én is fertőzött vagyok, csak nem tudok róla? Szóval szar dolgok ezek, de ne idegeskedj, mert az mindenképpen csak árt. Hátha ez az összetettebb vizsgálat kimutatja, hogy nincs is akkora gond. Szurkolok!!!
Hát nincsen rózsa tövis nélkül :-/
De nem lehet az olyan súlyos (ha egyáltalán van), ha ennyire a határ közelében van az az érték.
Én hétfőn megyek a nődokimhoz, én is kérek ilyen toxo-valami vérvizsgálatot (jobb későn, mint soha).
Szia Mandy!
Még nem is gratuláltam Lili babához!!! Nagyon szépek a méretei és a pofikája is! Szerintem hasonlít Bálintra, biztos ő is olyan szép gyerek lesz, ha nem még szebb, hiszen a lányok még helyesebbek!:)
Tényleg megy az idő nagyon, én is ma lettem 26 hetes!
Csak ez a hülye toxoplazma ne jött volna be a képbe!!!!!:(((((((((((((((((
26+0
Sziasztok!
Végre hazaérkeztem...teljesen kivagyok!!!
Ma az immunológián is elég sokat kellett várnom, annak ellenére, hogy kismami vagyok. Ott olyan fél 11 felé végeztem.
Aztán jött a toxoplasma eredmény! Még mindig pozitív, de csökkent az IgM értéke (8,2). A referencia értékek szerint 8-tól van pozitívitás.
Felhívtam az orvosomat, aki szabadnapos volt, ezért nem volt a kórházban, de azt javasolta, menjek be az egyik szakrendelőbe, és mutassam meg a kollégájának az eredményt. Így is tettem.
Egy fiatal orvos volt benn, az eredményem láttán elég tanácstalan lett, mert az érték a pozitív tartományba esik, ennek ellenére a labor azt a megjegyzést fűzte az eredményhez, hogy "valószínűleg nem fertőzött, ismétlés 3 hét múlva javasolt".
Mivel nem volt egyértelmű a helyzet, felment az emeletre, és megkonzultálta a főorvossal, aki azt javasolta, hogy nézzék meg az IgA-t is, mivel az még specifikusabban kimutatja a friss fertőzést.
Aztán jött az adminisztráció csapdája! Nem tudták megkérni a vizsgálatot a labortól, mert IgA-t itt nem néznek, csak a másik megyeszékhelyen. De azt senki nem tudta, hogy milyen papíron kell kérni ezt.
Végül a nővédelmis laboros nőt kérdezték meg, aki emlékezett rá, hogy nemrég néztek ilyet egy kismamának, és az orvosa írt hozzá egy beutalót.
MIvel nem volt ma orvosom, ezért azt javasolták, hogy holnap keresem meg az orvosomat, hogy vele megbeszéljük a részleteket.
Közben én is bementem a nővédelmis laboros nővérkéhez, mert mindig nagyon kedves volt, hogy személyesen is rákérdezzek erre az egészre. Kedves volt, még a másik megyeszékhely laborjának telefonszámát is megadta, hogy tőlük is érdeklődjek a vizsgálat menetéről.
Aztán közben a dokimat is referáltam telefonon. Megbeszéltük, hogy holnap reggel bemegyek, aztán átküld még az infektológus főorvoshoz is.
Utána eszembe jutott, hogy a másik megyeszékhely ÁNTSZ laborjában van ismerősünk, akivel felvettem a kapcsolatot. Pont holnap csinálnak ilyen toxos vizsgálatot, legközelebb csak másfél hét múlva! Ezért megbeszéltem vele, hogy holnap reggel elmegyünk oda 8-ra, leveszik ők a vért, és még aznap meg is lesz az eredmény.
Így mégsem tudok menni a dokimhoz is 8-ra, ezt még vele is meg kell beszélnem!
Teljesen kész vagyok...ettől féltem, hogy lesz egy olyan eredmény, ami nem egyértelmű!
Mert az is lehet, hogy nem friss a fertőzés, csak még az IgG nem emelkedett meg, az IgM viszont már csökken.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Miért van mindig valami szar?????
26+0
És tényleg, Vica!
Neked mi van a vérvétel eredménnyel a toxoval kapcsolatban?
Na, pont most volt itt a védőnő. Nem tudtam, hogy jön, csak betoppant... Nem baj, legalább lecsekkoltam. Nekem azt mondta, hogy igen, ez nem valami jó eredmény. Vagyis rossz. A doki majd eldönti, mit csinál:
1. most diétáztat, és pár hét múlva megismételteti a löttyös procedúrát
2. elküld belgyógyászatra-diabetológiára. Akkor meg mérni kell a cukrot reggeli előtt, után, ill. van hogy egész nap...
De ha tudok beszélni a dokimmal, majd leírom ő mit mond.
Ja, az ellenanyagos vérvételem is megint pozitív, most találtak megint valami antigént, vagy mit, azt se értem, de azt a védőnő se. Arról is meg kell kérdeznem a dokit...
Annyit mondott egyébként, hogy ez simán lehet, hogy az éhgyomrim jó, és a terhelést nem bírom. Ezt a tehesség kihozhatja egyeseknél.Nah, én pont ezen egyesek egyike vagyok...
Sziasztok!
Én pont ma mentem az eredményért nekem 90 perceset csináltak. Az alap 5,8 ami épp hogy benne van a másik meg 8,5 de nincs semmi mellé írva. De nekem az olyan soknak tűnik főleg ha az egy órásnál 7,8 a határ. Szerintetek is sok? Dokihoz csak jövő héten megyek.
Nekem alapból 4,2 volt, az egy órás 7,5, a két órás 4,3. És ez tökéletes, azt mondta a doki. Nekem a felső határként az egyórásra a 7,8-at mondta. Hát nem tudom, hogy ez már a cukorbetegség kategória-e, majd írd meg mit mondott a doki.
A terhességi cukor egyébként az irodalom szerint koraszülést és egyéb rendellenességet okoz, de csak akkor, ha nem kezelik. Majd biztosan ad valami jó tanácsot a diétára vonatkozóan, s még menned kell vérvételre ellenőrzés céljából.
Sziasztok lányok!
Nektek mennyi lett a terheléses eedmény? Mert nekem az éhgyomri jó (4,5) az 1 órás 9,6 - itt + jelecske szerepel, a 2 órásnál is + jelecske van, az 7,8 lett. Vagyis ez a kettő a határértékeken felül van:-( Nem tudom, de van egy olyan érzésem, ez nem valami jó... Ma még nem tudtam elérni a dokimat, szerintem műt, majd délután hívom. A vasam alacsony, a többi érték mind jó. Ha ez azt jelenti, hogy kialakult a cukorbetegség, vagy valami inzulin probléma van, akkor biztos diétázni kell, meg számolni a szénhidrátot... Meg állítólag a babára nézve se valami jó a cukorbetegség. De reménykedem benne, hogy ez még elfogadott, mert nem mindig kell szigorúan venni a referencia értékeket. Tudtok esetleg erről valami okosat?
Sziasztok!
Én csak holnap megyek a cukros terhelésre, mert a dokim azt mondta, hogy 26-27. héten menjek.
De akkora kő esett le a szívemről, mert képzeljétek úgy volt, hogy vinnem kell Bálintot. Mivel a kórházba kell mennem (egy óra az út + még egy óra vissza), 6kor kellett volna elindulnunk itthonról, ami nagyon durva lesz még nekem is, nemhogy egy 20 hónaposnak. De sajnos anyósaim dolgoznak, és a férjemnek is alig van már szabija - az meg kell Karácsony és Szilveszter közötti napokra, úgy nézett ki, nem tudom megoldani.
De szerencsére elintézte a férjem, hogy holnap itthonról tudjon dolgozni, így egyedül megyek :))
Mivel eteted ezt a gyereket :-D??? Nem semmi!!! Nagy babád van:-) Mi minden héten elolvasgatjuk hogy mi várható ezen a héten [link]
Már elég sokat kell lefelé haladni a cikkben:-)és már nem sok van hátra:-D
Szép napot!!!!
Sziasztok!
Hát lehet ám, hogy nem is tartozom közétek, ugyanis a babám a 4D szerint 1113 gramm, és 27 hetes.....akkor viszont január végén születik. De azért maradok ebben a topikban, ha nem baj :)))
Nemrég jöttünk meg (mert még sétáltunk is egy nagyot), most vacsizunk, aztán fürdés, ha lefeküdtek a gyerekek, jövök és mutatok képeket is :)
Addig röviden csak a válasz Leonának:
igen a G1-be mentünk, és igen a legközelebbi kötelező a 28/30 hetes UH (én már kaptam is időpontot nov végére).
Na majd jövök...
Sziasztok!
Mi is túl vagyunk a cukros cuccon. Szerncsére. Nekem szokott keményedni a pocim- ha ez az, majd én is elolvasom a cikket, de nekem nem egy helyen, hanem az egész olyan kemény, és feszül, és nehezebbnek is érzem. Ma pl. volt ilyen. Lepihentem, meg bevettem Mg-t. Most már jobb. Nem fájdalmas, hanem nehéz.
Nálunk a 28 hetes UH az 30 hetes, de igen, a cukros után én úgy tudom ez a következő vizsgálat.
Mi jövőhét pénteken megyünk 4D-re! Reméljük kinyitja a lábacskáit...
Mandy: élményekkel gyere, s mesélj!!! (Biztos azzal vagy tele).
A G1-be mentek végül? Majd mesélj!!! Olvastam a cikket a bekeményedésről. Tényleg jó. Viszont amire kíváncsi lennék, hogy annak van-e valami jele, hogy kinyílik a méhszáj. A dokim azt mondja, hogy nem feltétlen van jele.
Egyébként először mikor éreztem én is azt hittem, h. kinyomja a kis fejét, mert kb. ott éreztem mindig a mozgást pont azon a helyen ahol bekeményedik kb. azóta, mióta éreztem, hogy megmozdul. A ctg-t én is úgy tudom, hogy 35. hét körül kezdik.
Mostanában kell mennünk valami kötelezőre? Úgy olvastam ebbe a felicitas kiadványba, hogy van a 28. heti UH.
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!