2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Jó az eldobható bugyi szerintem, én vettem legutóbb, és most is fogok.
Nem megy ám lassan az idő. Hipp-hopp Karácsony után máris itt a Szilveszter, és utána már csak a január van, amit ki kell húzni :)
Keleh:a diphillynt már nem szedem mert nagyon hánytam töle.magne b6-ot azt továbra is szedem.
Vica:De jo neked hogy nem vagy rosszul töle!34 hét után már csak uh és nst-re kell majd járnom.
Már én is elkesztem mosni a pici ruhákat.Ágyneműt még nem tudom ki mosni,vasalni mert anya csak karácsonyra adja oda:) Nem tudja valaki hogy a hálos tena bugyi mennyibe kerülhet,vagy érdemesebb a sima bugyit venni szülés utánra?Már nagyon ugy vagyok hogy alig várom már hogy február legyen!Még olyan távolinak tünik,de legalábba december gyorsan el fog menni mert itt van a nyakunkon a coca vágás és az ünnepek!Jan.-feb. már lassan fog telni!Sajna!
Sziasztok!
Én tegnap gondoltam ki, hogy elkezdek ágyneműt, meg a pici ruhákat mosni, vasalni a héten, vagy a jövő héten, mert megvan a bútor a babaszobába, és össze is van rakva, csak ne legyen már minden zacsiba...
Én tegnap este éreztem először, hogy Babuc a bordáimat célozza, és ,hát nem volt kellemes. De a pocim néha én is nehéznek érzem, de gondolom, ez a baba súlya miatt van.
Nálunk az UH-on van súlybecslés is, és minden alkalommal - a 19. héttől ez is rákerül a leletre. Persze ez nem pontos, csak kb. érték.
Nekem a kórházi csomihoz még szinte semmi sincs, majd azt csak januárban. Karácsonyra kapok szopis hálóingeket:-)
Holnap megyünk UH-ra és dokihoz.
Keleh: nem semmi baba-súly, gratula:-) Hihetetlen, hogy már ekkorák a csöppségek!!!Egyébként nekem még két vérvétel is van: januárban egy ellenanyagos, és egy teljes vérkép is. Na, meg hetente a cukor, és havonta a frukosamin. (Ezek a diabetes miatt:-(
A számításokról annyit, hogy a neten ahány kalkulátorral kiszámoltam, mindenhol másik nap jött ki - még az adatlapos vonalzóm is mást mutat, mint ami a naplómban van! Sőt a védőnő is mást számolt.
Nekem a jó kis kismama-könyvem a 35. héthez írja, hogy 'ne felejtse el ezen a héten összepakolni a kórházi csomagot' :))
Múltkor is akkor csomagoltam be, szerintem most is így lesz. Most még nem is tudnám, mert elég foghíjas a paletta.
Nem értem én ezeket a számításokat!
nekem az utolsó menszim május 7-én volt, eszerint én maholnap vagyok 32 hetes. A védőnő és a korong szerint február 14-én szülök. Szerintem meg a 40 hét az február 10-én telik le. Ha te Mandy most 32+2 vagy, akkor én biztosan február 10-én szülök, ha te 8-án.
A ruhákról annyit, hogy én két barátnőmtől annyi ruhát kaptam, hogy tele a szekrény, amiket már nem raktam el "koszosan"-persze tisztán adták, de mégis kimostam. Így már nekem tele a szekrény. De lehet, hogy nem véletlen, mert lassan már mozdulni sem bírok, -ami nagyon nehezemre megy, mert én mindig is örökmozgó voltam- Persze 2 gyerek mellett nehezebb lehet ez is.
A kórházi csomagot mikor kell összepakolni? Végül is ha véletlenül 36 hétre jön a babó, az már szűk 4 hét nekünk is!
Csütörtökön megyek Uh-ra, akkor majd kipróbálom ezt a jó drága övet. Hátha jó, akkor semmi se olyan drága.
Sajnos a terhesség vége már elég nehéz szokott lenni. És a 'vége' nem csak az utolsó hónapot jelenti, mi már bőven a végefelé járunk :)
Képzeljétek, átnéztem a 2009 januári topikba, és ott az anyukák már mossák és vasalják a kis rucikat. Én febr 8-ra vagyok kiírva, tehát van olyan januári, akihez képest csak 8-9 nappal szülök később.....nekem ez mégis olyan távolinak tünik, hogy én már készítsem a kis ruhákat be a szekrénybe. Ti mikor kezditek?
32+1
Hát ez csak a papíron van, amit a védőnőtől kaptam az elején, a kötelező vizsgálatok között. Majd megkérdem ha megyek hozzá, hogy ez mi. Nektek az ultrahangon mondták meg, hogy mekkora a babátok? Én csütörtökön megyek a 32. hetes ultrahangra, ez is kötelező nálunk. Alíg várom már, mert bízom benne, hogy jót mond a fekvéssel kapcsolatban, mert nagyon szenvedek. Én eddig olyan jól viseltem az egészet, azt hittem, hogy csak az utolsó egy hónap lesz gáz, mert hogy alacsony vagyok, de még van 8 hét, és már nagyon rosszul esik menni, állni is. Kb két napja úgy megnehezült a hasam vagy mi van! Remélem nincs baj. Sokszor mozog, lerúgja a vesémet vagy mi, de fáj ahogy rúg. Meg alul enyhén szúr a hasam alja, ez is aggaszt. Ezt csak ma vettem észre. Nem akarom magamat riogatni, de lehet ilyenkor sérvet kapni szerintetek? Úgyhogy egész délután fekvés van, ami nagyon nem az én stílusom, de muszáj.
Hallottam olyan kismama hasfogó övről, arról mi a véleményetek? Anitának van ilyen, csak jó drága, 7200 Ft, s ha fölösleges, vagy nem használ, akkor minek vegyek?
32 hetesek vagyunk.
Sziasztok!
Liliom: én azért gondoltam a Ca-Mg-Citrátra, mert akkor nem kellene 3 különböző bogyót szedned, mivel minden benne van. De ha a doki a diaphilint írta fel, akkor maradj annál. A Magne B6-ot viszont szerintem nyugodtan szedheted. A védőnőm mondta egyszer, hogy ha bármikor keményedik a hasam nyugodtan kapjak be egy Magne B6-ot, sőt kettőt is, mert nem árt. Én is próbálkoztam a Kalcium pezsgőtablettával, de nekem nem bírta a gyomrom.
Vica26: nem irigyellek. Nekem ennyi tanulás bőven elég volt (1,5 hónap nem alvás és stressz) és még csak a szakvizsga 1/3-a van meg, de az 5-ös lett. A maradék kettőt 5 éven belül kell letennem, majd megpróbálom nem nagyon elhúzni.
Én is repedezek, de hál'isten csak a derekamon egy picit és sajna a combom belseje. A Babylove sztem is jó, én azt használom. Nekem nem viszket a bőröm, csak lett rajta egy-két rózsaszín csíkocska.
Ma voltam UH-on, 2 kg-os a Máté és nagyon eleven. Lefele van a buksija, de picit harántan, de azt mondta a doki, h az nem gond. Úgy rúgdos mostanában, hogy már néha úgy érzem kilép a hasamból, és ahhoz képest, hogy mellső fali a lepényem iszonyúan tud hullámozni. Befészkelte magát a pocakom jobb oldalára, úh a bal oldalamat terrorizálja a lábacskáival. De én élvezem, csak egy kicsit egyoldalú az alvásom, mivel kizárólag jobb oldalon tudok feküdni.
Vica 26: együtt tudok érezni veled a nem alvással kapcsolatban, én éjjel 2 óránként felkeltem mert egyik oldal sem volt igazán jó, Máténak meg hajnali 1 órakor jutott eszébe rúgdosódni (csak tudnám mikor alszik?! :)
Pelenkas: 36 hetesen vérvétel? Nekem csak UH-ot meg NST-re kell mennem? Hogy hogy mész vérvételre?
Szia Lilom!
Szerencsére én nem vagyok rosszul a Diphyllin-től egyáltalán. Csak utálom bevenni, mert nagyon keserű!:(((
Téged a 34. hét után nem is vizsgál meg a dokid? Én nem tudom, hogy nálunk így működne. Szerintem utáni is meg fog vizsgálni.
Na, a mozgásról ne is beszéljünk! Az utóbbi egy hétben nagyon nehéz lett! Most hétvégén meg vendégek voltak, nem pihentem annyit, érzem is magamon. Éjszaka 3-ig nem bírtam elaludni, mert sehogy sem volt jó.
30+4
Sziasztok!
Nálunk az "utolsó" vizsgálat a 36. héten van. Előtte a 32-en egy Uh-az nekem csütörtökön, 18-án lesz, utána majd csak januárban megyek a dokimhoz 34 hetesen, a 36 hetes pedig még egy vérvétel lesz. Az kötelező. Utána hetente CTG vizsgálat van írva a papírra, melyet a védőnő adott. Nekem sem reped a hasam, csak viszket, bár vettem egy másik krémet, a Babylove-ot,amit ajánlottatok, s talán mintha csökkent volna a viszketés, na meg gyakrabban lemosom, meg újra kenem. Nekem olyanokat rúg a babám, hogy szinte fáj, úgy befelé érzem, a hasamon nem látszik, de néha úgy érzem, leszakad a vesém. A derekam nekem is néha nagyon megfájdul. Meg a séta nagyon rosszul megy. Most is voltunk kicsit körülnézni, hát nem tudtam elmenni a parkolóig, mondtam a férjemnek, hogy itt megvárom az út szélén, menjen el a kocsiért, mert nem bírok tovább menni. Nem is tudom mit érzek olyankor...keményedik, meg egyszerűen lépni is rossz érzés.
31+5
Na gyorsan előszedtem a kétévvel ezelőtti pocakos dossziémat :)
A védőnőtől akkor is kaptam egy ilyen nyomtatott papírt, amin rajta vannak a kötelező vizsgálatok, hogy mikor kell menni UH-ra, CTG-re, vérvételre, meg ilyenek.
Ezen az van, hogy ITT nálunk a 24. hétig 6 hetente, 24-36 hét között 4 hetente, a 36. héttől pedig hetente kell menni a nődokihoz. (az ITT-et azért hangsúlyozom, mert azzal kezdődik, hogy 'Gondozási terv várandósok számára, akik a Szt Imre kórházban kívánnak szülni'. Tehát gondolom ez midenhol más.)
Sziasztok!
Hát most elgondolkodtam erről az utolsó vizsgálatról. Én úgy emlékszem, hogy a terhesség alatt 6 hetente kell menni, de a végén gyakrabban, és nem volt olyan hogy utolsó vizsgálat. Ráadásul mivel én majdnem két héttel túlhordtam mindkét gyerekemet, a kiírási időpont után már 2-3 naponta kellett járnom.
Mindig úgy búcsúztunk el, hogy akkor viszlát (mondjuk) kedden, hacsak nem indul be végre a dolog, mert akkor persze hamarabb :)
Sziasztok!
Akkor én a szerencsések közé tartozom, mert engem egyátalán nem gyötör a derékfájás... Gyorsan le is kopogom!!!Igazából az ágyból kikelés egy ideje már nehézkes, de ez normális, csak ott van egy nagy gömb:-)
Vica, szerintem se aggódj a magzatvíz miatt, a múltkor én is kiakadtam, mikor azt mondták az UH-on, sovány a baba, de a doki megnyugtatott, és mondta, hogy ne törődjek vele, majd meghízik vagy bent, vagy kint:-) Persze azért aggódtam, de most már túlestem rajta, mert tudom, hogy jól van!Most épp a hólyagomon tanyázik már egy ideje...
Egyébként nyáron én is bagoly vagyok, de ilyenkor áttérek a téli időszámításra, és már korán ágyba bújok- persze nem mindig alszom hamar el, mert Babuc nem engedi:-)
Én nem tudom nálunk hogy van, mikor van utoljára vizsgálat, de gondolom, ez a kismama állapotától függ. Azt tudom, hogy a 36. héten van még egy UH.
Vica:Te nem hánytál a gyogyszertöl?Én ma szettem be a harmaik szemet és ki is jött belölem.:( nagyon rosszul vagyok töle.Hétfön irány a doki:( Az én pocim se reped csak a lábam és a fenekem,de az nagyon rondán.
Mandy:azért jan.8 az utolsó vizsgálat mert akkor töltöm a 34 hetet és utána már csak uh lesz.Nálatok nem igy van?
Jaj a mozgás az nálam is csucs!A férjem szokott mosolyogni rajtam amikor az ágyról kelek fel,mert alacsony az ágyunk.
Kellemes vasárnapot mindenkinek!
Nekem Bálinttal meg kicsit kevesebb volt, ugyanígy visszahívtak. Én meg persze jól megijedtem, mert elkezdtem utánaolvasgatni, és nem tetszett, amit olvastam....a dokim meg jól lehurrogott, hogy nem szabad annyit olvasni, és ez előfordul, figyeljem meg, hogy mikor visszamegyek UH-ra, már normális lesz az érték.
És így is lett :)
Sziasztok!
Linike, örülök, hogy már nincs annyi keményedésed!:)
Hogy miért vagyok fent még 23-kor is? Én ilyen éjjeli bagoly vagyok.:) Gyakran már éjfél is elmúlik, mire elalszom. Persze aztán reggel meg fél 10-nél előbb nem kelek fel. Még szerencse, hogy táppénzen vagyok, így megtehetem ezt. Furcsa is korán kelni pl. 7-kor, amikor valamilyen vizsgálatra kell mennem.
Keleh, derékfájás már engem is hetek óta kínoz! Sőt nekem már a 17. héttől jelen van többé kevésbé egy érdekes fájdalom, hátul a jobb csípőcsontomnál valami ideg szokott nyilalni, mint amikor becsípődik. Vannak időszakok, amikor jobb, van amikor alig bírok megfordulni, felkelni az ágyból.
Meg ha sokat ülök, akkor a hátam is megfájdul.
De nem is csoda, ha ekkora babát hordok a pocakomban! (1880 gr)
Ajándékokkal jól állunk, főleg, hogy a család nagy részével megbeszéltük, hogy nem veszünk semmit, és ők se vegyenek semmit. Csak a sógornőmék és az ő gyerekei kapnak ajándékot, ezek már megvannak. De azért tegnap vettünk pár apróságot Anyuéknak, Anyóséknak, tesóméknak is. De tényleg csak apróság. (kávécsomag, bögre, stb.)
Az sok mászkálás engem is kifáraszt, keményedik is tőle a pocakom. Ráadásul olyan nyugdíjas tempóban tudok csak sétálni, sietni már nem tudok.
Gratulálok a vizsgádhoz! Jó Neked nagyon, hogy most már csak a babavárással kell foglalkoznod! Nekem van még egy beadandóm decemberben, dec. 22-én három vizsgám, 5 beadandóm jan. 12-ig, államvizsgám jan. 28-án! Szóval nem fogok unatkozni!
Liliom, Nekem emellé a gyógyszer mellé is szednem kell a magnéziumot, de nem a MagneB6-ot, hanem a Magnerot-ot. Végülis ugyanaz mindkettő, csak más cég gyártja. Ja, és ezt 3x2-ben szedem. Szerintem Te se hagyd el a Magnét!
Amúgy érdekesek ezek a "keményedéseknek" észlelt valamik, mert én például egyáltalán nem érzem keményebbnek a pocim olyankor. Inkább hasonlít egy enyhe görcsre, ami az egész pocira kiterjed. Vagy olyan szúró érzés, nem is tudom megfogalmazni, csak azt tudom olyannkor, hogy nem jó érzés!
Az én pocimon a bőr egyelőre még nem reped, és mióta krémmel kenem és nem olajjal, nem is viszket. Pedig aztán jó sokat kellett már nyúlnia, amekkora hasam már van! Reggel, este kenem a terhességi csíkok elleni krémmel. Mondjuk beszélgettünk erről a védőnőmmel, és mondta, hogy annak idején ő semmivel sem kente, mégsem lettek csíkjai. Szóval ebben egy nagy adag genetikai hajlam is benne van, mert van akinek úgysem lesz, van aki meg kenheti állandóan, mégis kirepedezik.
Szép hétvégét Nektek is!
30+3
Sziasztok!
Olyan jó Nektek, hogy tudjátok, mekkorák a Babucik. Én nem tudom, nem mondták az utolsó UH-on :-/
Keleh, nekem hetek óta fáj a derekam. A doki csak a kalciumot mondta rá, amit eddig is szedtem. Én se örülök Neki, mert pl nem tudok olyan könnyen felpattanni a kanapéról, mint régen. Csak úgy szépen lassan, öregesen. Hát ez van.
Liliom a bőröm nekem is katasztrófa. Minden nap testápolózom, mégis viszketek mindenhol.
Jan 8 az UTOLSÓ vizsgálat? Miért az utolsó?
Amúgy jól vagyok :)
Sziasztok!
Vica:hu de jo hogy nem rosz gyogyszert kaptam!:) Tegnap nem mertem be szedni ki tudja alapon!:)Nekem 2*1-et kell szednem.Azt monta adoki hogy sokat kell majd pisilnem és a vérnyomásom is fel mehet töle!Nem hiszem hogy a keményedéseknél görcsöltem,mivel az éjjel is sokat fenn voltam görcsöltem,de nem keményedek!Te szeded mellé a magne b6-ot?Elfelejtettem megkérdezni hogy kell-e még szedjem.
Mendy:Én is remélem hogy minden rendbe lesz!Majd csak jan. 8-án kell menjek az utolso vizsgálatra :) ha elöbb persze nem lesz gond!
Keleh:Hogy sikerült a vizsgád?Én kálcium pezsgö tablettát szoktam inni de ugyan ugy vérzik a fog inyem.Én már meg vettem minden ajándékot kivéve a férjemnek.Nem is tudom hogy mit vegyek neki!
Vica:Tényleg szép nagy babád van!Az én Domi babám kb.1790gr.
Nektek is reped a börötök?Legyen szép napotok!!!
Sziasztok.
Kicsit eltűntem az éterből. Vizsgáztam, de most már túl vagyok rajta, úh visszetértem. Elég komoly témákról írtatok. Remélem Liliom jobban vagy! Én nem hallottam még erről a diaphilinről. Nekem a doki kálcium-mg-citrátot írt fel (csak úgy, de főleg a fogaim miatt, hogy ne menjenek tönkre) már a 4. hónaptól napi 3X2-t szedek, de így is elő szokott fordulni, hogy - egy-egy karácsonyi bevásárlási körmenet után - bekeményedik a pocakom. Igyekszek minden ajándék vásárlást még most elintézni, mert már nem nagyon bírom a hosszú gyaloglásokat.
Ti hogy álltok az ajándékokkal?
32+2
Sziasztok!
Vica: tényleg méretes Zalán baba:-) Én jövő héten megyek, én is nagyon kíváncsi vagyok már... Mostanában nem keményedek annyit, van, hogy nap elmúlik nélküle. Viszont Manóm tegnap extra lusta volt:-(
Lilom: Biztos minden rendben lesz, csak nyugi! Ha zárt a méhszájad, és meg sincs rövidülve, az önmagában nagyon jót jelent: nincs jele szülésnek.
Jó 7végét mindenkinek!
Sziasztok!
Bocsika, hogy csak most jövök, de viszonylag későn értünk haza (fél 6), mert uh után megvártam a párom, aki 2-kor végzett. Elmentünk a mamájához, utána vissza a városba, nézelődtünk, vásároltunk.
Aztán mikor hazaértünk, kicsit le kellett feküdnöm, mert nagyon fáradt voltam.
Utána meg nekiálltam takarítani, mert holnap vendégek jönnek.
Szóval most már kész vagyok!
Ultrahangon minden rendben volt, annyi van, hogy kicsit több a magzatvíz az átlagostól, de nem sokkal.
Meg furi volt, lefekszem a vizsgálóra, a doki elkezdi nyomogatni a hasamat, és azt mondja, milyen kicsi a méhem, nem is érezni meddig tart. . . utána meg sok a vízem. . . aztán a súlybecslés is megvolt:
1880+/-275gr a babám! Szóval nem kicsi! A doki is mondta, hogy egy kicsit nagyobb a koránál.
És most is mondták a nemét, még mindig fiú!
Amúgy minden rendben van vele, szépen fejlődik, mindene egészségesnek látszik!:) A combcsontja például már 6 cm!:)
Lilom, Mandy jól tudja, én is szedem a Diaphyllin-t. Nekem is keményedésre írta fel a dokim, de külön felhívta a figyelmemet arra, hogy ne ijedjek meg attól, amit a betegtájékoztatójában olvasok, mert ezt szokták adni asztmásoknak is.
Szóval nyugodtan szedd be, biztos jót kaptál a gyógyszertárban! Milyen adagban kell szedned? Nekem 3x1-ben. De azt mondta a doki, ha erős szívdobogásérzetem lenne tőle, akkor szedjem inkább 6xfél-ben. De nincs tőle ilyen panaszom, ezért maradtam a 3x1-nél.
Örülök nagyon, hogy zárt a méhszájad! Nem lehet, hogy csak a keményedéseket éled meg görcsként???
Vigyázz magadra és pihenj sokat!!!
30+2
Szia Liliom!
Vica szed most Diaphyllin-t, de én is szedtem még a nagylányomnál. Emlékszem, én is ledöbbentem, mikor olvastam, hgoy mire adják, de nem csak erre.
Majd Vica megmondja, Ő most is szedi, én csak 10 éve szedtem, már nem emlékszem pontosan.
Az jó, ha a dokid szerint minden rendben, reméljük igaza lesz!
Sziasztok!
Kaptam egy másik gyogyszert!Diaphyllin.Szed valaki ilyet?Kicsit furcsa mert a gyogyszer tájékoztatoja azt irja hogy asztmára és ödémára jo.Már arra is gondoltam hogy rosszat attak a gyogyszertárba mert kézzel irta a receptet.Doki szerint azért görcsölök mert a babám lefordult és nyomja a méhszájat.Még mindig c3000.Szerinte minden rendbe,de ha hétvégén is görcsölök akkor be kell menjek a korházba és benn tartanak.Remélem minden rendbe lesz!!!!!
Szia Lilom!
Remélem minden rendben van veletek, s hazaengedtek. Tegnap egész későn is néztem a fórumot, és aggódok, hogy nem írtál.
Ó, Lilom, szívből kívánom, hogy Dominik még ne kívánkozzék kifelé a nagyvilágba!!!!!!!
Ha végeztél a dokival, majd gyere és mesélj! Nagyon szorítok értetek!!!
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!