2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Na ezzel teljesen egyet is értek!!!
Nálunk a túró rudi, nem nasi, 10 órai.
De csokikával, cukorkával én sem tömöm.
Egyébként szerencsére, ha csokit és gyümölcs között kell választania, inkább az utóbbi. Remélem ez így is marad!
Képzeljétek, hajba kaptam tegnap este felé a mi utcánk végénél laknak cigányok, és unoka öcsém (12 éves) most nálunk nyaral, és folyton piszkálják szegényt, na jó uncsi öcsémet sem kell félteni, biztosan vissza szólhatott nekik, ezért akarták volna megruházni! Ha és én oda mentem Nórival a kezemben, és beindult a veszekedés, komolyan mondom, mit meg nem engednek magunknak ezek a kis taknyosok, nekem azt vágják a fejemhez, hogy bazd meg( bocsánat a kifejezésért) stb! De ezek amúgy sem normális gyerekek, csapatokban könnyen jár a szájuk ha van 1 db végtelen gyerek akit tudnakbántani! Meg ezek olyan intézeti kölykök, és én szerintem nem százasak, valami nem stimmel velük!
Na mindegy a lényeg, hogy én lerendeztem, aztán ha nem vált be, akkor megy sógornőm, ő ugyanis nagyon is jól ismeri a kölykök szüleit, majd meglátjuk neki mit sikerül intézni!
Én viszont most már rohanok, jól kipletyiztem magamat, készülődök mert ma viszem oltásra Nórit és 11.35-kor indul a busz!
További Kellemes Szép Napot Mindenkinek!!!
puszi puszi puszi
jaja azt akartam írni, hogy csokis, vaníliás puding, tudjátok a Danette! Nagyon szereti, a kinder pingut, pedig azért eszi, mert ha boltba megyünk anyum és én mindig csemegézünk valamit, és amióta kinézte szó szerint a szánkból, azóta ő is kéreget mindig belőle4 :)
Na a túró rudi a más kérdés, ha olyan kedve van, akkor csak a csoki réteget eszi meg róla, de van olyan is, hogy csak a túrót csoki bevonat nélkül, ki érti ezt???? Válogatós a drágám!
Jaaaaaa köszi a felvilágosítást.
Lili evett már szalámit, de sokkal jobban szereti a sonkát (tud élni). Virsli is megy, de azt próbálom visszafogni, mert hát nem túl bíztató az összetétele :)
Linike bölcsibe a törvény szerint 24 hetes kortól veszik be a babákat. Mondjuk nagyon sajnálom azokat, akik egy alig fél éves babát bölcsibe kell adjanak (nyilván nem minden ok nélkül).
De a többség azért 2 éves korig otthon marad - ugyebár amíg a magasabb összegű GYED jár.
Ahogy Fildus írta, téliszalámi és hasonló szalámik.
Nálunk most a sonka és zöldséges felvágottak nem mennek annyira. Sajtos kiflit szereti. A mindene a gyümölcsös joghurtok, mindegy, hogy milyen és nagyon szereti a gyümölcsöket is.
Túró rudi újra megy. :D
Mónika!
A csokis meg vanilliás cuccokat pudingnak hívjuk. Vagy lemaradtam valamiről? :DD
Max stracsis joghurtot láttam...
Sziasztok!
Kaja??? Hm. Milán nem eszik kenyeret, se kalácsot, nagy ritkán kakaós csigát megeszi, de péksüti közül egyedül a pogácsa csúszik. Ennek megfelelően nem szereti a felvágottakat se, kiköpi. Már azon gondolkodtam, hogy reggelire inkább joghurtot fogok neki adni valami zab, vagy kukoricapehellyel, hogy azért gabonaféleséget is egyen. Mert a joghurt nálunk minden mennyiségben, és mindenféle ízben- savanyú, édes,gyümis- nagyon csúszik...
Ti müzlit, vagy kukopelyhet adtok a lurkóknak?
Van már olyan gyerek, aki bölcsibe jár? vagy azt csak 2 éves kortól lehet? Nekem keresnem kell egy bölcsit, ahová felveszik, meg munkát is, ahová engem, mivel a kistesó tuti nem jön, nem úgy, ahogy elterveztük. Bölcsi még lenne is, de nekem munkahely, na az rázósabb.
Megyek, Tökim most ébredt:-)
Naná hogy a tojásos:)
Próbáltam rizseset is ,de az nem ízlett neki:)
Tegnap volt otthon egy milka túrórudi meg ette utána olyan hisztit levágott hogy zengett a ház:)
hiába próbáltam mással lekenyerezni nem lehetett.
Viszont este 3!! egész szelet kenyér belsejét meg ette lekvárral!Remélem ma is jól fog enni:)
Sajtos kifli,pizzás csiga túró rudi kinder pinguine, és joghurt félék nálunk is mennek!
Bár a gyümölcsös joghurtok azok nem, csak ami csokis vagy vaníliás! Citromosat 1x próbáltam, és közölte velem, furcsa arc kifejezéssel, hogy "egyem meg én" :D :D :D
Nóri él hal a párizsiért, mindegy milyen, meg a sonkát nagyon szereti, mindig csipegeti ha adok neki, és adok hozzá zsömle darabokat is, hát ki lehet találni melyiket eszi meg és melyik marad a tányérján? Hát persze, hogy a Zsömi annyira nem jön be neki, bár szereti, de ha kap hozzá felvágottat, akkor inkább az megy jobban mint a zsömi!
De szalámit még én sem próbáltam neki adni, virslit is nagyon szereti MAJONÉZZEL!!!
Köszi :))
Na most akkor felteszem a buta kérdésemet (városi lány vagyok na). Mi az a gyors érlelésű szalámi?
Nálunk megtört a jég.Aludt 3 órát délután és utána olyan jól evett hogy öröm volt nézni:)
le mentünk anyuékhoz húgom épp krumplit sütött abból is evett.nem sokára megyünk vacsizni házi eper lekvárt fog kapni.
kevian:én csak párszor adtam neki inkább a sajtos párizsi amit nagyon szeret!
Hát így kép alapján én igen tökéletesnek találom a gyerekeidet!!! :)
Na jó, nem nagyon szoktam nézni a testalkatukat, inkább azt, hogy milyen szépségesek! :D
Marcellnak elmúlt szerintem a torokfájása, vagy nagyon ki volt éhezve, mert most vacsira, akár egy lovat is meg tudott volna enni. Amit csak adtam, mindent megevett.
Csajok ti adtok már gyorsérlelésű szalámikat a gyerekeknek?
Én ma adtam először Marcellnak, de nem is imádja, inkább bolondul érte. :)
Nálunk tegnap volt krumpli nem sokat evett.
Ma lecsót csináltam mert azt szereti és mégse kellett neki!
Igaziból nem az számít, amit a mérleg mutat, hanem ahogy kinéz az illető, nem?
Szerintem ránézésre soványak - főleg Bálint.
De miért baj, hogy nem túlsúlyosak?
Én már most mindig attól rettegek, hogy a férjemmel nem vagyunk épp túl karcsúak és nehogy Marcell is ilyen legyen.
Én örülök is neki, hogy most megállt a súlygyarapodásunk. Csak az bánt, hogy ez a betegségek sorozata miatt alakult így. :S
Nálunk is rossz evő Lili. Már elfogadtam, hogy ilyen. Bálint is ilyen volt.
Viszont mostanában bánt, mert ugye a kalici miatt az amúgy se túl nagy súlyú gyerekeim ledobtak még 1-1 kilót, így most Lili 10 kg, Bálint pedig 12,5 (a 3.5 évével).
Úgyhogy most próbálom őket 'tömni', persze nem szó szerint, de Bálintot pl egész jól lehet már zsarolni, hogy pl addig nem megyünk sétálni, amíg nem eszik meg legalább 5 kanállal....nem szép dolog tudom, de más ötletem nincs :-/
én is az vagyok.
élveztem is:D
Jól eszed.
Márk már az esze szerint akár mehetne (az ovónők szerint is), de nagyon izgága fajta.
Jó helyen van még az oviban.
Az a jó ha évvesztes szerintem.
Anno nekem még kellett volna az az egy év, hogy beleérjek a sulis korba. Lehet nem itt tartanék, ha évvesztesnek születtem volna. Bár a mai időhatár szerint már az lennék /07.17.én születtem/.
Mondtam is apának a múltkor, hogy Marcell mindent olyan későn kezd el, ha majd úgy érzem, nem lesz iskolaérett, tuti kérvényezek neki még egy ovis évet. :)
vagyis banán, félre írtam!
:D :D :D
Szia!
A babán is már csak úgy megy nálunk, hogy eddig kis tálba villával nyomkodtam össze neki, de most már inkább harapni akarja, és szalad tovább, csak ilyenkor az a baj, hogy attól félek a nagy rohangálásban félre nyeli (volt már rá példa)
Ma sült krumplit kapott ebédre, hát ne tudd meg a földön szétszórva a maradványok, a keze tiszta olaj volt, ahogy fogdosta a krumplikat, aztán kente ide kente oda!
Néha ki tud készíteni!
Ja és délután olyan 16.00-17.00 között szoktam neki adni joghurtot, de abból is ha megerőlteti magát talán eszik 2-3 kanállal és ennyi!:(
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!