Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 februári pocakosok ide!!! fórum

2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)

7842. d89d9f2f77 (válaszként erre: 7841. - Dius81)
2010. aug. 4. 21:34
Nem mi Bikalra megyünk a kastélyba.Ott van az élménybirtok is:)
7841. dius81 (válaszként erre: 7837. - D89d9f2f77)
2010. aug. 4. 21:30
csak nem Ti is Császárra?:D
2010. aug. 4. 20:47

Sziasztok!

Délutánra nálunk is jó idő lett, pedig azt hittem eső lesz, mert nagyon sok szürke fekete felhő volt!

Jaj most délután Nóri nagyon hisztis volt, vagy nem is tudom, mert a délutáni alvásból felkelve, iszonyatosan elkezdett ordítani, és semmi sem volt jó neki, ha kézbe vettem azért sírt, ha letettem azért, inni sem akart, aztán szerintem biztosan a foga lehet ugyanis már lassan 2-3 hete jobb oldalon alul a rágó fognál iszonyatosan be van duzzadva az ínye, próbáltam bekenni neki, de nem engedte, nem nyitotta ki a száját. :( De aztán mégis sikerült bekenni, 5 perc elteltével meg már jobb kedve volt, úgyhogy fel vagyok készülve arra, hogy éjszaka is biztosan fel fog kelni, és kenhetem be neki!

Ma ebédre kapott tojásos nokedlit meg egy kis salátát hozzá, de a nokedli jobban bejött, lehet, hogy az is betett neki mert picit keményebb volt a pocija mikor délután felkelt!

7839. d89d9f2f77 (válaszként erre: 7838. - Leona79)
2010. aug. 4. 14:51
köszönjük:)
7838. Leona79
2010. aug. 4. 14:33
Mi is Boldog Névnapot kívánunk Dominak!!
7837. d89d9f2f77 (válaszként erre: 7836. - Dius81)
2010. aug. 4. 13:46

Szia!

mi is 21én megyünk esküvőre:)

7836. dius81
2010. aug. 4. 12:44

sziasztok, itt is esett, meg dörgött-villámlott.

MÁrk félt is tőle:(

De szerencsére , mire ment aludni már nem volt "hangzavar".

Névnaposokat isten éltesse.

Mandy sajnálom, hogy beteg a tündérke:(

Ezt kinőheti idővel?

Ja, talátam Petrára gyönyörű koszorúslányruhát.(21-én esküvőre megyünk)

7835. d89d9f2f77 (válaszként erre: 7834. - Mónika "Cica")
2010. aug. 4. 12:18

Nagyon aranyos van!

köszönöm szépen:)

Nálunk esett dörgött,de nem volt nagy szélvihar.Párszor elment az áram pár mp.re de ennyi volt.Most van igazán jó idő!

2010. aug. 4. 10:39

LILIOM:

Pici fiadnak Boldog Névnapot Kívánok. :)

puszi

Más:

Csajok nálunk akkora szél vihar volt éjszaka, hogy meghülyültek a kutyák is, mivel félnek a dörgéstől és a villámlástól. :(

Most egész jó az idő, bár picit fúj a szél!

További Kellemes Napot!!!!

7833. mandy
2010. aug. 4. 09:19

Julcsi köszi!

Erika megköszönném azt a listát!

A naplómba írjátok légyszi, hozzászólásként, mert ha ide írjátok, akkor nehéz lesz visszakeresni!

Amúgy most bizakodó vagyok. Este megitta szépen a laktózmentes tápiból a kakaót, és utánna egy kis kolbászkát találtam a pelusban (bocsi). Hetek óta nem volt ilyen, mindig csak folyós!

És a gyógyszertárban is azt mondták, hogy mivel ez nem 'csak úgy' jött, hanem egy vírus okozza, ha szépen betartom a tejmentességet, akkor pár hét alatt elmúlik.

Ja és bélbacit már adtam, csak hát abból se hiszem hogy sok bentmaradt, mert szegénykémen minden csak úgy átfolyt....majd adok Neki szerintem még egy kúrát.

7832. palenkas (válaszként erre: 7827. - Mandy)
2010. aug. 4. 09:15
Igen, majd "ebédszünetben" átnézem ami van, s elküldöm.
7831. esallay (válaszként erre: 7830. - Esallay)
2010. aug. 3. 23:08
ja, és ami lemaradt: megkésve, de nagyon boldog névnapot Lilinek!
7830. esallay
2010. aug. 3. 23:05

Ez már szinte hihetetlen....ti szegények....:((((

Az utóbbi időkben nagyon rájár a rúd szegény kicsikre, na meg rád is. Reméljük hamar elmúlik!

Próbálj szerintem valami bélbacit adni neki, hátha segít regenerálódni. Ha kell segíteni, hogy mit lehet, meg mit nem szólj, van laktózérzékeny ismerős, sok éve él vele.

7829. Leona79 (válaszként erre: 7821. - Mandy)
2010. aug. 3. 22:21
Nagyon sajnálom én is! Biztos kinövi Lilike és nem lesz semmi gond. Ez a pregomin nevű tápszer?
7828. Andyka888 (válaszként erre: 7821. - Mandy)
2010. aug. 3. 21:49

Sziasztok!

Jajj szegényke,remélem hamar kinövi!Micsoda szövődmény,meg sem gondolná az ember :(

7827. mandy (válaszként erre: 7825. - Palenkas)
2010. aug. 3. 21:39

Igen, gondoltam is Rátok rögtön!

Ha nem nagy fáradtság, írsz nekem pár dolgot, hogy mit nem szabad? Te akkor ebben éltél hónapokon át, profi lehetsz ;-)

7826. Mónika "Cica" (válaszként erre: 7821. - Mandy)
2010. aug. 3. 21:05

:( Szegényke! Nem semmi!

Talán helyre jön egy idő után!

7825. palenkas (válaszként erre: 7821. - Mandy)
2010. aug. 3. 20:37
Tudod, hogy Áron is tejérzékeny volt, és az anyatejből kiválasztott tejfehérjére is!!! Így én sem ettem semmit, ami tartalmazott tejfehérjét amig szopott 1 éves koráig, ő meg még tovább is,15 hónapos koráig. De nem mindegy, hogy tejfehérje, vagy tejcukor... ezek szerint nektek tejcukor, ha azt írod, hogy laktózmentes valami kell. Nem könnyű az biztos.
7824. mandy (válaszként erre: 7823. - Kevian)
2010. aug. 3. 20:07

Igen, szerencsére van.

A Milupának van laktózmentes tápija, kaptunk receptet, már ki is váltottam. A gyógyszerész azt mondta, hogy eléggé más az íze, úgyhogy még jó hogy kakaót iszik, a kakópor remélem elnyomja a más-ízt.

És igen, muszáj volt lemennem vásárolni, és persze ötször annyi ideig tartott mint általában, mert mindennek végig kellett olvasni az összetételét, hogy tartalmaz-e tejet, tejport, tejcukrot, tejszínt :-/

De mondogatom magamnak, hogy most ügyesnek kell lenni, aztán nem tart ez sokáig (((remélem))).

7823. kevian
2010. aug. 3. 19:53

Jajjj, szegény Lili és szegény Te!

Az unokaöcsémnek sem lehetett tejet és tejtermékeket ennie, mert neki meg ekcémája lett tőle. Még a sósperecben is van tejpor, majd hanyat vágtam magam tőle, mikor megtudtam. A pilóta piskóta szinte az egyetlen édesség amit ehetett és persze az étcsoki, amiért nem rajongott túlságosan.

Szegény sógornőm vett már neki rizstejet meg mindenféle ilyen növényi tejet kipróbált, dehát az nem az igazi ugye.. De vannak ilyenekből vanilliás italok és csokiitalok, azok bejöttek Bercinek.

Most bizti hülyeséget kérdezek, de akkor ilyen tápszer létezik, vagy azt is meg kell vonni tőle?

2010. aug. 3. 16:28
Szegényke!Ez így baromi nehéz lehet hogy ezeket nem adhatod neki!Jól meg nehezítheti az étkezéseket!
7821. mandy
2010. aug. 3. 15:18

Sziasztok!

Most nem tudok visszaolvasni, nem volt netünk egész eddig most pedig rohanok, amíg még alszik Lili, szét kell néznem a neten a tejérzékenységet illetően.

Ugyanis voltunk orvosnál, és kiderült, hogy ezért fosizik már 3. hete. A kalici vírusnak ez lett a szövődménye :((((

Remélem kinövi. De addig is semmi tej, semmi tejszín, semmi tejföl. És nem is gondoltam volna, hogy pl a sonkában is lehet tej!!! :-/

puszi mindenkinek

7820. Leona79 (válaszként erre: 7818. - Kevian)
2010. aug. 3. 14:51
Nem, engem sem és a páromat sem. 1 kullancsom volt a 31 év alatt.
7819. yanett86
2010. aug. 3. 14:42
Sziasztok! Segítséget szeretnék tőletek kérni, szeretnék vásárolni baba-szívhang hallgatót használtan, ha van valakinek és eladná, kérem írjon nekem privit! Portálokon mind elkelt :-( Újra sajnos nincs pénzem! Előre is köszönöm 14 hetes kismama!
7818. kevian (válaszként erre: 7817. - Leona79)
2010. aug. 3. 14:21

Még, ahogy olvastam is beleborzongtam. :S

Annyira sajnálom a gyerekeidet!

Téged nem szeret a kullancs? :D Az nem írtad, hogy magadban is találtál volna.

Tegnap már én is úgy láttam, hogy kullancs van Marcba, a frász jött rám..

7817. Leona79 (válaszként erre: 7813. - D89d9f2f77)
2010. aug. 3. 14:14
Én ez alapján szakosodtam:)
7816. Leona79 (válaszként erre: 7813. - D89d9f2f77)
2010. aug. 3. 14:13

Én ezt bele másoltam a naplómba:

És most essék szó a legfontosabbról, a kullancs eltávolításáról. Először is szögezzük le: a kullancs bőrből való kiszedése nem orvosi feladat, ezt magunknak kell elvégeznünk. (Kivételt képez, ha a kullancs kényes helyre, például fülbe, köldökbe, a nemi szervekbe fúrta be magát, ahonnan sebésznek kell eltávolítania.) Keressünk egy jó szemöldökcsipeszt, esetleg erre a célra kifejlesztett kullancskiszedő kanalat. Ne cseppentsünk és ne is kenjünk az állatra semmit; ne kínozzuk, mert a szívószervén át visszaöklendezi a nyálát a vérünkbe, az esetleges kórokozókkal egyetemben. A nyálát egyébként a potrohában tárolja, úgyhogy ne érjünk ahhoz. Csipesszel ragadjuk meg a fején lévő rágószerveit, egész közel a bőrhöz. Miközben erősen szorítjuk, egyetlen erőteljes mozdulattal rántsuk ki a kullancsot. Ne ijedjünk meg, ha „beszakad a feje”. Később egy tűvel, akár a szálkát, eltávolíthatjuk. Gyakran egy-két nap múlva magától is kilökődik.

7815. Leona79
2010. aug. 3. 14:04

Na, felhívtam csajok, a Lyme-ambulanciát. Elmondtam a problémámat. Azt mondta a doktor nő, hogy sz*rt sem érnek a sprayk. Agyhártya gyulladást még ilyen idős korban nem regisztráltak, ami kullancs csípésből adódott volna. A Lyme kort, meg úgy is észre veszem, mert a csípés körül kokárda szerű folt jelentkezik. Az oltástol meg ugyan úgy bele megy a kullancs a gyerekbe.

Az egyetlen megoldás csak, hogy minden nap át kell nézni Őket és kiszedegetni a kullancsokat.

2010. aug. 3. 10:45

Nóriban sem volt még kullancs, aminek nagyon örülök, mert itt Harasztin annyi fa és bokor van, és inkább pókokat látok sokat mint kullancsot!

Állítólag ma nagy vihar lesz éjszakára, aminek nem nagyon örülök! :(

További Kellemes Napot Mindenkinek!!!!

2010. aug. 3. 10:02

Domiba még nem volt kullancs remélem nem is lesz!mondjuk az az igazság hogy nem is tudom hogy kell kiszedni!

Mindenkinek nagyon szép napsütéses napot kívánok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook