2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
mindjárt mennem kell:( aztán később jövök vissza:)
Na de mi az??Ha valaki megtalálta szóljon!!!:):)
persze, mindenkinek máshogy alakul az élete. én inkább alapból a fiatal szülőség felé húznék, és mivel a férjemmel majdnem 10 éve együtt vagyunk, így nekünk szinte már 'muszáj' is volt lépni egy következő szintre:). most lett rá nagyon nagy igényünk, hogy babázzunk. illetve lett volna hamarabb is, csak én mindent szerettem volna elintézni előtte (különköltözni, normális munka, pénz) és most jött össze:) 35 még messze van neked:)
Hú, akkor Manócskával nektek tényleg valami megbízhatóbb módszert kell keresni:)
Nekem is volt már vagyis elkezdtem egy papirra írni hogy egy éven hányszor volt meg és sose kaptam meg azt hogy 12hónapból 12 lett volna!!Mármint minden honapban!!A 40napos ciklusom mindig átcsuszót a legkevesebb évem ahol megvolt 6hónap a legtöbb meg 8hónap!!!
Az én leghosszabb ciklusom 52 nap volt!
Most, amikor Szofi megfogant, 34 körül volt!
Csa mert nincs kint és írtad, hogy még ráérsz! Tényleg rá! :)
Én most 28 vagyok, megszületik Szofi és rá 1-2 hétre töltöm a 29-et.
Szóval én nagyon nem szeretném 35 éves koromig húzni ezt az egész kistesó kérdést, főleg a kockázatok miatt!
Márciusban a ciklusom 8. napján volt peteérésem, onnan tudom, hogy az 5. napon elmúlt,ahogy szokott és a 8.napon volt egy kis vér.
Úgyhogy nálam sem 3 nap a "veszélyes időszak":)
Én tudom!!!Valahonnan már ismertelek akkor!!!Szorítottunk is neked nagyon sokat de jó hogy már minden rendben van!!
Nekem mióta világ a világ a ciklusom abnormi!!Nóri valahogy pontosan fogant mint egy 28 napos ciklusnál pedig sose volt!!Most meg ha számolunk 40napos ciklusnál fogant meg a lurkó!!:):)
én júliusban voltam 25. Miért?:DD
nekem az a mikroszkóp nem jött be, vagy nem láttam semmit, vagy ugyanazt láttam mindig. aztán jött az ovu teszt (csík) és az meg egyértelműen mutatta, hogy a nyákdugó után két nappal van peteérésem mindig. nekem ez így működik, szerencsére, úgyhogy a kistesóig jó lesz így, utána talán megint a gyógyszer, az még messzebb van:)
Decemberben abbahagytam a gyogyit, 16 évesen kezdtem el... szóval akkor meg még másmilyen is volt a mensim, meg a ciklusom. a gyógyszer meg ugye tök megváltoztatta. abbahagytam decemberben, és kezdtem felfedezni, hogy érzem a peteérést, szurkál előtte a hasam stb. ez volt a december hónap, rájöttem, hogy szabályos 28 napos a ciklusom hálisten. jött a január, akkor rájöttem, hogy mi az a nyákdugó ( a peteérés előtt 2 nappal egy kis golyó, amin előtte át sem tud menni a sperma), oké, az a hónap is ezzel telt el. Jött a február, pozi tesztek, csak nem maradt meg a babó. Jött a március, és itt van Boti. Szóval nekem a hülyeségemnek köszönető, hoyg három hónapot kellett várnunk rá, de senki nem magyarázta el ezeket a dolgokat:DDD innen tanultam a hoxáról, meg a googleből:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nálam is igy volt igaz én vagyis mi nem használtunk úgy semmit sem hogy na most lehet e baba vagy nem de a 3nap valahogy elvándorolt nálam is!!:):)
nekem az anyósom szült későn, 20 év van a férjem és a kistesója közt! és látom, hoyg őket sokszor ez lengi körül, hoyg mi van ha.. mi lesz ha.. és a gyerek is mondja, pl hogy 'majd neki kell pénzt keresni magának ha nem lesz anya meg apa'. Nyilván ez a természet rendje, csak furi hogy ez beszédtéma náluk, szóval érthető amit mondasz.
Hány éves vagy? (Ha nem titok! :) )
Mi vettünk kis mikroszkóp tesztet, amire nyálat kell tenni és belenézni. Ha páfrányos a minta, akkor fogamzóképes vagy, ha nem, akkor nem. Minden nap megnéztem, egyik nap sem voltam fogamzó képes az szerint, pedig abban a hónapban lettem terhes... Én nem hiszek ebben a 3 napban, mondjuk az én ciklusom olyan... Sosem tudom mikor fog megjönni, így a 3 napot sem tudom számolni! :)
Na na na!!!!:):)Nálam hol volt az a három nap???Mert hogy nekem sem úgy jött össze :))))
Ezzel én is egyetértek!!Igaz hosszú idő minden pláne ha 2gyereke van az embernek de ha vállalom hogy munkanélkül otthon nevelem őket akkor várhat a munka!!Pont vasárnap számoltam 27-28 éves leszek mire elmegyek dolgozni!!Persze ha az ember rákényszerül van bölcsi és leszükülne egy picit az évek!!
:D nekem is azt mondta, hoyg rögtön jöjjön a következő. oké, várjuk meg az elsőt előbb, aztán regenerálódjanak asebeim, és utána meglátjuk, én így vagyok ezzel:DDDDDDDD
A gyógyszerről szülés után:
Én taval decemberben hagytam abba a fogigátlót és hát, ha tudom, hoyg valóban csak 2-3 nap van egy hónapban amikor teherbe eshetek.. akkor nem szedtem volna előtte 8 évig. Így sztem most nem fogom elkezdeni, és szeretnénk kistesót is egy-két éven belül, addig nem fogok semmit szedni, csak kihagyjuk azt a három napot.
Persze, hogy nem:)
Csak azért írtam, hogy még akkor is maradhat korán szülő nélkül valaki, ha fiatalon vállalták.
Igen és sok nőnek első a karrier, és amikor elhatározzák, hogy babát szeretnének és esetleg nem lehet természetes úton,akkor jönnek a kivizsgálások, a lombik stb,ami azért sok idő. Én pont ezért vagyok úgy vele, hogy jobb hamarabb szülni, mert karriert utána is tud csinálni az ember, de a baba nem biztos, hogy összejön..
Szomorú, sajnálom.
De azért nem erre készülünk és a gyermekeink sem.
Ezt is mérlegeltük.
De a férjemnek akkor is 4 gyereke lesz, ha elválunk,vagy rosszabb történik.. Akikről gondoskodni kell. Tehát Ő semiképp nem szeretne több gyereket.
Szerintem nálatok még jó, hisz a férfiak később érnek meg álltalában a gyerekre, de olvastam, hogy neki már a 4. gyereke lesz, azért ez sem mindegy. Akkor lenne furcsa ha az első lenne. Így még bőven látja felnőni őket.
Te pedig a mai világban fiatal anyuka vagy. A legtöbb nő 30 fölött vállalja be az első gyereket. Jó én ezt is megértem, de nekem furcsa ha valaki 40 év körüli nő és az első gyerekét várja.
Amit meg írtál, hogy nagypapának tűnik inkább az apuka, ez engem inkább zavarna. Nem tudnám elképzelni, hogy nagypapa korabeli pasi legyen a gyerekem apja.
Ez elég morbid...persze oké előfordulhat, de én lehet nem szülnék több gyereket.
Szió! Nálunk is kb, de nem csak az anyagiak miatt, itt így szokás (az anyagiak miatt:D):) MOndjuk én ha rooming inben leszek jobban is örülök, ha a saját táskámból veszem ki a baba saját kis cuccait, valahogy az tuti, hoyg ott van, ha én viszem, kérni sem kell, meg tudom, honnan jött:)
Mondjuk erre írhatnám, hogy anyukám nem szült későn, mégis elveszítettem 19 évesen. Sajnos az élet kiszámíthatatlan.
Húúú én hogy megszívtam!
Az egyik volt ügyfélnél a gyárigazgató ott vett nyaralót a miénktől pár házra és ismertem a munka kapcsán.
Most találkoztam vele, kint állt egy kb 1,1,5 éves kisfiúval a karján, én meg bőszen megkélrdeztem, hogy Ő az unokád???
Ő meg mondta, hogy nem, a kisfia... :)
További ajánlott fórumok: