2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Huh, azt úgy durva! Nálunk legalább tolakodhatok a pocakommal :) Persze a betegek nagyon utálnak, de pont nem izgat már! :)
Elég szomorú, hogy országon belül ekkora különbségek vannak. Nálunk szerencsére ez tényleg jól megoldott.
Nálunk (megyeszékhely, megyei jogú város) nemcsak terhes labor nincs, de még a kismamák soronkívüliségét is mindkét laborban megszüntették. Megszüntették a dolgozói fevételes ablakot is, úgyhogy ha előre akarok menni, egész tömeggel kell megküzdenem, mert a dolgozói soronkívüliség eglsz máshol van apró betűvel kiírva. Úgyhogy ha tele van a sor más terhesekkel, előre se megyek.
Nekem is ott kell ülnöm egy órát:-(((
Én a zalai kórházat jó kórháznak tartom. Örülök neki, hogy külön megoldott a terhesek ellátása, ami nagyon sok kórházban nem megoldott. Ebben szerintem szerencsésnek mondhatjuk magunkat, akik zalaegerszegre járnak kórházba. De ha már megoldották a terheslabor elkülönítését, akkor miért nem lehet egy egyszerű vércukorvizsgálatot ott megoldani??
Moncsa!
Szeretném kérdezni hogy megkérdezted már a doki bácsidat vagy a védő nénidet hogy a kórházba mit kell vinni?Arra gondolok hogy pl a babának eldobható pelus és hasonlók amire a picinek szüksége lehet. Vagy a kórház tud mindent adni a babának a bent lét során? És még az a kérdés hogy tudod e hogy mennyi időt kell bent tölteni a kórházban szülés után Kecskeméten?
Nekem elméletileg az egy órátott kéne ülnöm a betegek között, de mindig feltűnés nélkül kiosonok :D Te mozoghatsz a vérvételek között?
Nálunk egyben van minden!Mármint az egészségházban a labor egy mindenkiért mindenki egyért!!A kórházi laborban veszik le a cukrot is és az előtt áll annyi vizsgáló hogy átkell rágni magad az embereken!!Egyedül az ellenanyagosoknál van csönd és nyugalom és azzal foglalkoznak akivel kell!
Nálatok is ez van? Nem irigyellek!
dettó ez van nálunk is :(
szegény :( remélkem ha megszületik babód, az allerigia is elmúlik!
Cukor miatt kell vérvételre járnom.:-((((
Az az érdekes, hogy a zala megyei kórházban a szülészeten van terhes labor ahol az összes kötelező vérvételt elvégeznek. Ez csak terheseknek van. Sőt terhes diabetológia is külön van. De a cukorvizsgálathoz a vérvételt csak a nagylaborban veszik le. Itt meg rengetegen vannak mindig. Ki érti ezt???!!
Tedd hozzá, hogy influenzás tömegbe kell járnod vérvételre ;)nem is értem, hogy miért nem megoldott pláne influenza szezonba, hogy ne a betegek közé kelljen járni :(
Jajj de ari:))
De igen a tej volt az egyik tipp, a másik meg a paradicsom...
De teljes negativ lett az allergiateszt
ma megint vérvétel...
csípésekre talán...
már kicsit unom...
Én se többet :(:( Állni abszolute nem tudok sokáig :((Egyedül a fekvés és az ülés megy:DDD
:((((((( Kénne egy felírat hogy kismama érkezik betegek távozatok:))) de vigyázz azért!
Miért kell 2hetente járnod vérvételre?
Mi a héten megvesszük a szekrényt, azt a jövő héten kiszállítják, szombaton összerakjuk, és indul a pakolás. És a maradék beszerzése.
Vicces volt, hétvégén elmentünk vásárolni,és gondoltam, hogy veszek egy csomag pelenkát. Nagy lelkesen elkezdtem kivenni a dobozból, és még az sem volt gyanús, hogy egy pasi felajánlotta a segítségét, amit én persze elhárítottam. Kár volt, 68 darabos csomag volt (28 darabosra számítottam), és jól meghúztam vele a hasamat. Ennyit bírok, elkeserítő.
Nyugodtan idd meg. Ártani nem fog, újszülötteknek is kiírják és megitatják velük ha kell. Nálunk igaz ezt a calcimusc injekciót csak akkor írják ha megfázott a gyerek, ez a gyógyszer létezik szirupként is ami nem receptköteles az a neve hogy ca kids
Múlt héten szerdán meg csütörtökön a kórházban voltam ( UH, nődoki, labor, diabetológia )szerintem ott sikerült összeszednem. Pénteken reggel már úgy ébredtem, hogy fáj a torkom. Péntek éjjel már nem aludtam semmit, egész éjjel fújtam az orrom és nagyon fájt a torkom.
Nekem sajnos minden második héten kell vérvételre mennem a laborba, ahol nagyon nagy a tömeg és így elég könnyű összeszedni valamit:-((
Akkor ihatsz tejet, vagy még vigyáznod kell? (ugye tejre gyanakodtál?)
Én is így vagyok hála az égnek majdnem kész vagyok mindennel (takarításra értem)!Jövöhéten doki látogató utána pedig megveszek már mindent a koferomba a kórházba :) aztán behozzuk a kiságyat és megcsinálom!Kb még 1hónap kell mindenhez!!Nem vagyok valami ügyi mindenhéten egy valami:))))))
A tájékoztatóban nincsen információ erre vonatkozóan?
Hallottam, anyósom ápolónő, ő is megitat ilyeneket a családdal pl. darázscsípés után. Gondolom akkor nyugodtan lehet :)
Sokan isszák. Valószínűleg úgy lassabb a hatása, talán kisebb is.
Á, férjemet is manózom.:) Pedig elmúlt már 16. Csak egy neve lesz, a hosszú vezetéknevünkhöz bőven elég, és a másodikat úgysem használnánk.
Én sajnos nagy munkatologató vagyok. Aztán egyszer megelégelem, és megcsinálok mindent, amit elterveztem.
További ajánlott fórumok: