2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Na igen,valóban kis testépités közben,ami rám is férne.Hát ha jó idő lesz,lehet megkörnyékezem:)de ha mentek még szoljatok,és lehet csatlakozok..
erre emlékszem én mondjuk csak álltam melletted és döbbenten néztem a gyereket aki hányt és a nő egy csomó gyógyszert is kapott fájdalomcsillapítót, azzal szoptatott, na mindegy az mára múlt, szerencsére
Igen mert ha jól emlékszem ő még nem jöhetett haza...meg akkor volt hogy észrevette hogy levan ragadva a gyereke nyelve,nekem vele kapcsolatba az maradt meg nagyon,hogy otthagyta a gyereket,kiment,szegényke meg akkor hányt,és madnem megfulladt,ugy kaptam fel,persze miközbe Brigi elkezdett volna szopni a bedurrant mellemből,igy brigit gyorsan letettem és felkaptam az ő gyerekét,utána meg foghattam ujra mellet maszirozni,hogy Brigi betudja falni és szopni tudjon belőle.
küldöm privibe,
úgy megyünk én már egyedül is voltam, hogy vagy addig mentem, amíg nem kellett lépcsőn emelgetni, vagy Évával egy pár lépcsőn fel is vittük a kocsit, de meg lehet sztem kerülni a Gellért hegyet és hátulról a házak között fel lehet menni lépcsőzés nélkül, jó kis comb és fenék gyakorlat, ezért is tetszik, meg amúgy is nagyon szeretem
nem félek a kullancsoktól még..., d
e azért beszélek a dokival, mert megyünk majd még sok helyre a szabadba és mit lehet a babáknak adni kullancs ellen
Éva is azt mondta, amikor eljöttünk mi ketten és Éva még a férjére várt őrjöngött és csapkodott, d e mindegy, egyébként, szegénynek sztem is volt valami baja, igazad van hagyjuk...
Én kiváncsi vagyok mennyi a sulya,nemsokára megyünk oltásra és akkor mérik,3 hósan 6 kg,és 64cm volt,mert tegnapelőtt voltunk csipőszürésen,és azt láttam,hogy a többi babához képest Brigi soványka,de az is lehet csak azért van ez,mert sokat nyult.
Kiágyba keresztbe fordult lábai a rácson kilógnak és ugy beszél a halaihoz:)mindjárt beszorul,nem bir mozogni,és akkor könyörög,hihi
Ja hogy ti ma vagytok 4 hósak?mi tegnap voltunk:),repül az idő.
Nálunk még az is baj, hogy ugye tápos és idézem " A tápos babák ennél jobban szoktak hízni...". Mindegy, majd meglátom jövőhéten, hogy milyen fejmosást kapok.
Olyan lusták ezek a fiúk, nem???
Most beszéltem egyik barátnőmmel, az ő fia most 10 hós és ő is nagyon lusta volt, de egyszer csak nekilendült és behozta az összes lemaradást. Már járkál...
A napközi alvás egyre érdekesebb,általában fél ora után felébred,ami nem is lenne gond,de azt látom rajta nem aludta ki magát,és egy ora mulva megint álmos,ugy 2 napja alszik napi egyszer 2-3 orát,jó lenne ha ez igy beálna,mert akkor igy nem nyügös,és lehet vele játszani..mert most már nagyon lehet vele,annyira élvezi sikongat ,beszél,nevet...most épp beszél a kisállatkáihoz a kiságyba,de mindjárt keseregni fog,hogy kivegyem:)
Erre én is akartam írni. Nálunk magától alszik el a Tomi. Játék közben látom rajta, hogy fárad, akkor lecsitulunk kicsit, hozzábújok, ujja be a szájba és alszik. Csak este nem alszik el magától, akkor szoktam a mei tai-ba betenni és akkor percek alatt megnyugszik és elalszik. Ma kicsit nyűgösebb, úgyhogy 10 percig (Hú) feküdtem mellette mire megtalálta az ujját. Amúgy én is úgy olvastam, hogy nem jó altatni... de hát nem kell mindent szó szerint venni
Haliho!
ikrekkel :D
Megkaptuk vegre a szurit
Boldog Hószülinapot Nádjának!!!!!! és Szia! Mi december 15-én születtünk, 3190 grammal és csak 53 cm volt. Én is úgy gondolom, hogy minden gyerek más, és nem kéne csupán sémák szerint etetni őket. De tudod nekünk az elején is nagy gondok voltak a súlygyarapodással, úgyhogy ezért gondolom azt, hogy mi biztosan el kell hogy kezdjünk hozzátáplálni jövőhéttől. Pedig még várni akartam volna.
NAAAA,ne bolondozd szegényt...olyan volt amilyen...az jó,és jól van?privibe küld át a teljes nevét,én is megkeresem..amugy én azon gondolkodtam ti hogy juttok fel a Gellrt hegyre,mert nekem az elég közel van,egyik nap gondolkodtam elmegyünk,de ott nem nehéz felmászni gyerekkel?babakocsival mentek?,meg lehet hülyeség,de én parázok a kullancsok miatt.
Sajnos 2 szer kel:(de cicin hamar visszaalszik,és egyre korábban van a reggel,fél 7 kor kelünk,utána már csak ugy 2 ora mulva alszik még egy fél orácskát.
Fogacska még nem bujt ki,habár fölül nagyon duzzadt,és érezni a fogacskát is,de nem bujt még ki,de nagyon kinlódik vele,főleg este annyira fáj neki,hogy üvöltve sir,csak ugy alszik el,ha bekenem neki.
Szerintem ezzel ne foglalkozz, minden gyerek más és más. Barni sem alszik annyit, amennyi abban a táblázatban van. Ráadásul mindenhol mást írnak. Utoljára 13-15 órát olvastam, nálunk az alsó határ talán megvan. Engem addig nem érdekel, amíg gyarapodik,jókedvű és kiegyensúlyozott. Tudja ő, hogy mennyit akar aludni. Mi sem alszunk, ha nem vagyunk fáradtak,arról nem is beszélve, hogy egy babát úgysem tudsz kényszeríteni az alvásra.
Nádja, csak 2x alszik napközben, jó még egy kis szundítás röviden, de ennyi, de most a reggeli 6 órás kelés, sikítozás és a hasamon fekvés, evés óta megint alszik
lefotózom, olyan édes!!!
[link]
ez rengeteg alvás, nappali 6-7 órát nem alszik az tuti, az éjszakai megvan, de a nappali az ssok, vagy csak nekem, nekünk?
Éjszaka 9 órát, az első etetés után másfelet, amásodik etetés után szintén másfelet, aztán esetleg még kétszer felet. De mostanában előfordul, hogy kevesebbet. Tegnapelőtt pl. négyszer fél órát aludt Barni. Egyre nagyobbak, egyre több dolog érdekli őket, így kevesebbet alszanak. Ráadásul hamarosan átállnak a kétszer alvásra, bár nem tudom, hogy mikor. Nem követem, hog mikor mit kellene csinálniuk. Barni úgyis tudja, hogy mi a jó neki.
nektek, hogy és mennyit alszik a babátok, úgy értem a gyakoriság és a hossz
hűű nagyon virgoncka!!!
képzeld, az Éva megtalálta wiwen és együtt voltunk sétálni a Gellért hegyen, tudod akivel együtt voltunk a gyermekágyason és nyilván nem a töpszli bolond nő!!!
Brigi is igy fordult először,nem tudta kivenni a kiskezét,de azért fordult:)másnap már valahogy kivette,utána meg már automatikusan huzza is ki,hamar tanulnak a kis huncutkák:)
Nálunk nem maga a padló hideg (mondjuk az is, de azt még megoldanám), hanem talajszinten hűvösebb van, mint az ágyon. De lesz még meleg, nem aggódom. Addig meg tényleg nagyon jó a járóka.
Hihi, igazi kis sajtkukac.:) Nem lehet egyszerű.
Még mindig keltek éjszaka? Kibújtak a fogacskák?
raktam alá pokrócot meg egy nagy fürdőszobaszőnyeget és most szigetelve vana kis szőnyeg alatt..., ugyanakkor kemény is maradt
SZIASZTOK!
Utálom ezt az időt:(nem lehet kimozdulni:(
Látom a mozgás a téma,hát én egy ideje már nem tudom sehol ott hagyni kivéve a játszószőnyeg,de néha már arról is "lemászik",mióta megtanult hátról hasra fordulni,ahogy leteszem már fordul is,kiságyba pelenkázón mindenhol,néha keresztbe fordul a kiságyba beszorul:)már ott sem tudom hagyni csak ha figyelem,játszószónyegen hason körbeforog,a pelenkázón meg azt csinálja hogy a megtámassza a kislábát felemeli a popsiját és a hátán kuszik hátrafelé,ott még egy pillanatra sem tudom hagyni,pelenkázás is meg öltöztetés is egyre több ideig tart annyira mozgolódik:)
Nálunk még mindig hideg van ahhoz, hogy letegyem Barnit a földre, ezért is vált be a járóka. Tényleg, a pihenőszék is nagy sztár, azt is nagyon szereti. Meg mostanában az ölünkben "ücsörögni".
hmmm nem úgy néz ki, ami elállna, pedig ma akartam menni legalább baba mama tornára,d e már azzal si megelégednék ha egy kis körre ki tudnánk menni
nálunk van járóka, de még nem tartottam indokoltnak, hogy beletegyem, se nem ül, se nem mozog nagyon, szóval Nádja, sokat a földön van,a kis játék birodalmában, játszószőnyeg és sok sok színes dolog, majd csinálok róla fotót, pihenő székbe ide oda viszem, szóval mozog is és társasági életet is él és persze nagyon sokat jövünk megyünk, felváltva kendővel és kocsival
Szerintem átfordulás. :) Majd rájön arra is, hogy a kezét hogy vegye ki maga alól.
Nálunk is van járóka, kb. egy hete. Van olyan, hogy Barni egy órát is elszórakozik benne, de érdekes módon a mozgást ő sem ott gyakorolja, hanem a pelenkázón fürdés előtt. Illetve mostanában össze-visza ficánkol pelenkázás közben is, engem meg kitör a frász, nehogy leessen. Arról nem is beszélve, hogy ez lényegesen megnehezíti a pelenkázást. Azt hiszem, hogy be kell szereznünk egy stabilabb pelenkázót.
Majd elkezdenek mozogni, akkor meg visszasírjuk ezt az időt,amikor még egy helyben maradtak néhány percig.
További ajánlott fórumok: