2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekünk borzalmas éjjelünk volt!
Felcserélte a nappalt az ájszakával :-(
Tegnap reggel fél 6-tól fél 8-ig felvolt, aztán bealudt egészen 10.50-ig. Cici, levegőzés, 12-től 17-ig szunyált. (mindez éjjelre tökéletes lenne!!!) Este fél 9-kor tettük le, aludt fél 12-ig, cici, alvás 2-ig, onnantól alig valamit, azt is babakocsiban, ringázva.
Kivagyok, mint a béka.......
:) lehet, hogy rájött, hogy neki is jobb így. mi 10 körül bebújunk az ágyba, egyre tovább bírja a manó szopi nélkül, én persze kelek, nézem, mi újság:). ma 10-4ig bírta, majd 7kor orrszívózás (ma már alig kapott levegőt) és szopi, és alszik ismét 10ig. én is mostanában úgy kipihenem magam, hogy 6kor ahogy világosodik, felkelek, tök jó:)
nektek nem gáz cipelni a babahordozóban a gyereket?? a harmadikra felvinni... nekem gáz. de még ha nem is megyünk föl, csak a kocsitól bevinni valahova... rá lehet tenni a vázra, sokszor úgy megyek, de nem mindenhol megoldható, lépcsőházban persze nem. én vagyok gyenge?? és még csak 5 kiló sincs a gyerek, mi lesz ha 10 lesz??? próbálunk úgy közlekedni, hogy apa segít, vagy ha sietek, addig valaki vigyázzon rá otthon.
szomorúan látom, hogy nem lehet eljutni mindenhova babakocsival, sőt...
Változó:) Amikor este 7-kor elaludtam velük, akkor együtt aludtunk. De most éjjel Ákos a kiságyban aludt.
Egyébként egyáltalán nem katasztrófa az együtt alvás, ne aggódj, a nagyobbik fiammal végig együtt aludtam, amíg szopizott. Soha nem tudtam betenni a kiságyba. Mégis sikerült simán, gond nélkül átszoktatni a nagyágyba és külön szobába másfél évesen. (Ezt most az apja elcseszte ugyan, de mindegy, majd megoldjuk újra.)
Gergő 3 napja csinálja, hogy hajnali 3-kor ébred. Az első éjjel fél 1-től nézegettem, hogy rendbe van-e. Olyan furcsa volt, hogy nem ébredt fel:-))
Én is élvezem, hogy végre alhatok:-))
Megyek, mert befejeződött a "megbeszélés" a sapkával:-)))))
Szia!
Ha nem lázasodik be a kicsi, de extra nyűgös, akkor is be lehet adni neki egy fél kúpot. De ilyen esetekben is adható a Chamomilla vulgaris 15 ch homeopátiás bogyó, vagy a Viburcol kúl (szintén homeós).
Valamelyik nap én este 7-kor elaludtam Ákossal, Norbi 1/2 8 körül jött mellém aludni és hajnal 3/4 2-ig aludtunk:)A gyerekek persze visszaaludtak még (szerencsére!), de én úgy kipihentem magam, hogy már vissza se feküdtem:D
De most is jó éjszakánk volt, Norbi 3/4 8-kor, Ákos 8-kor elaludt, én éjfélig fent voltam, de a kicsi csak 3/4 4 körül kelt. Aztán 1/2 6-kor egy villámszopi erejéig (Norbi meg a kakaójáért), azóta megint alszik mind a kettő. Ezt így tartósan el tudnám viselni:P
Jó reggelt!
Jól telt az éjszakánk. Gergő nem lázasodott be:-) És megint hajnali 3-ig aludtunk:-))))))
Most éppen a sapkájával beszélget:-) Nagyon édes:-)
Nyálzás már nálunk is van kb 2 hete.
Kaka: átlagban napi egyszer reggel,de néha napi 2 is összejön.
sziasztok csajok!
Már régen voltam:) visszaolvasni nincs időm csak néha bele olvasok mi a helyzet:) Remélem mindenki jól van és minden kis baba szépen fejlődik.
Zalán baba tegnap megkapta az oltásait sírt a lelkem nagyon sajnáltam, de hát ha muszály beadni a szurit. Hétfőn volt a védőnéni nálunk és megmérte a manómat akkor volt 5790 gramm. Szépen fejlődünk. Ja igen a szuri után nyügös volt szegény este picit meleg volt a buksi és adtam neki egy fél kupot amitől reggel hétig aludt és szerencsére nincsen semmi gond. Alvásról pedig este 7-1/2 8 kor van fürcsi utána hami és alvás 4-5ig, majd megint kaja és alszik 7-1/2 8 ig.
Kaja napi 5 de néha 6szor. Koszmó nincs, Babé sampont használunk az elejétől. doktorbácsi mondta, hogy lehet adni neki almalevet először csak néhány kanálkával majd lehet napról napra növelni. Mi kipróbáltuk és ízlik neki:)
Rugi: Ha olyan rugi van rajta amiből kilóg a lába akkor én zoknit adok rá igaz nálunk 26 fok van a lakásban (szereti a meleget a lurkó).
Sziasztok!
Én.a.lábfej.nélküli.rugi.alá.adok.egy.zoknit,ráhúzom.a.rugit,majd.arra.is.húzok.egy.zoknit,mert.mindig.kivolt.a.lábszára...Nem.a.legelegánsabb,de.tuti.nem.fázik.a.lába:D
Sziasztok!
Nem volt netem. De most már vagyok.
Levi nagyon jól bírta a csípőszűrést. Annak ellenére, hogy 3 orvostanhallgató is megvizsgálta és az egyik sokat vacakolt még a főorvosnak is segíteni kellett neki. Nagyon büszi voltam rá.
Ébren volt, de csak nézelődött én meg fogtam a kezét.
Van időpontunk már az oltásra is... :( ott biztos lesz sírás...
Nem lázas, mértem.
Akkor is adjak neki?
Nehéz napunk volt ma:-(( Gergő egész nap sírt. Csak akkor nyugodott meg ha felvettem. Most végre sikerült letennem aludni, mert ma csak az ölembe volt hajlandó aludni. Még sose volt ilyen. Lehet, hogy az oltástól volt ilyen nyügős???
Ráadásul nekiálltam fánkot sütni. Egyik kezemben a gyerek, a másikkal meg csináltam a fánkot:-)) És még finom is lett:-))))
Na, én ezért nem számolok be ilyen részletesen a doktornéninknek. Menjen a súlya, aztán kész. Nekem meggyőződésem, hogy úgy táplálkozik a baba, ahogy neki a legjobb, nem az a lényeg, mit ír a tankönyv. Miért ne ehetne 4x? És miért ne kakilhatna 3-4 naponta, ha akkor normálisat?
Következő gyerekemnek még születése előtt felolvasom a táblázatokat, hogy tisztában legyen vele, hányszor kell enni, kakálni, mennyit kell aludni, stb.