2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
az fincsi lehet :) pár hét múlva én is veszek majd ilyet :D
Szuper, annyira szorítottam nekik. Ezek szerint akkor minden rendben, erős nagyon Bence és anyuja is. Tovàbbi gyors gyógyulàst és sok gyógypuszit neki!
Mildibé, banános gabonapép.
Elkezdtük a babysitter keresést, hàt sajnos nem könnyű feladat. Ami miatt szükséges az a nyári esküvőnk, ahol egy vendéget sem szeretnénk azzal terhelni, hogy neki kell Maját haza hozni és itthon maradni vele. Már most szeretném, ha jól össze szoknànak, és most is jól jön a segítség, sajnos a mamák nem igazàn tudnak segíteni. Testvérem messze lakik. Marad ez a megoldàs, ha találunk megfelelő embert.
jujjj de jó, most nézem, Szamóékat haza engedték :)))))
Szép estét Minden Babucinak&anyukànak! Próbàltam követni az esemènyeket, mert elég jól pörgött a fórum.
Üdv. az új csatlakozóknak.
Napirend sztem ilyenkor még nem annyira várható, nálunk is a fürcsi ideje 7:30 körül, majd vacsi és legkésőbb 9:30 kor szundi, de àltalában màr koràbban elalszik magától a pihenőszékben. Napközben össze-vissza alszik, nem tudo
elaltatni ha nem álmos. A játszószőnyegen kb. Fél óràs mutatvány után szépen elalszik. Szerencsére az éjszakák változatlanul ébredés mentesek. Maja megszerette a hason fekvést, de szigorúan csak meztelenül. Átfordul, nyomja ki magát, tegnap kezdte, úgy örültem, már kezdtem aggódni miatta.
Ma adtam neki tejpépet, ahogy moncsa85 is írta, nagyon cuki fejeket tudnak vágni. Volt mindenhol a pépből. De ízlett neki..
jah igen, kihagytam, hogy dél körül alszik 20 percet és vagy fürdés előtt vagy fürdés után is :)
meg ha csavargós napunk van akkor eddig alvás időben volt, de most már alvás előtt vagy után kell mennünk mert annyira kíváncsi, hogy inkább nézelődik :)
nekünk van :))) általában 10kor kel, szopizik, játszunk. 1kor megint szopizik, 2kor kirakom az erkélyre és alszik 5ig, néha fél6ig is, majd megint szopizik, játszunk. 8kor fürdés aztán szopi, fárasztás, szopi és éjfél körül elalszik :)
igény szerint szoptatok de a 8as fürdés és a 2 órás erkélyezés az fix, így a szopik is beálltak :)
Nálunk nagyon bevált!
Szerintem egy ilyen pici babától még nem kell megvonni az éjszakai-hajnali kaját, még fokozatosan se.
A napirenddel kapcsolatban még annyit, hogy szerintem tök felesleges ezen agyalni. Persze, könnyebb, ha kialakul, de mivel a gyerekek folyamatosan változnak, így a napirend is. Ami most jó, az lehet, hogy már 2-3 hét múlva nem felel meg neki és akkor megint lesz pár nap úgyis, mire megint beáll valamiféle rend:)Legalábbis a nagyobbik fiammal ez így volt, kb. 1 éves korig. Na azóta azért egész jól tervezhető vele minden:P
állitom hogy semmit sem ér csak pénzt dobtál volna ki vele.
hajnalba probálj kicsit kevesebb adni hátha lezokik a hajnali evésröl de csak fokozatosan.
Nem próbáltuk az antirefluxos tápszert. Beszéltünk róla a dokival, de végül közösen úgy döntöttünk, hogy felesleges, mert a bukások ellenére is heti 25-30-35 dkg-okat hízott.
sziasztok!
Üdv az új tagoknak!Alig bírlak benneteket vissza olvasni,termeltek bőven.
Nálunk is inkább már több a tápszer sajnos mint a cici .Kiszívja mind a kettőből a végén már csak rángatja utána hiszti míg nem kap tápot.Abból megiszik 120 ml.és utána nyugalom alvás.Éjszaka utóbbi 2 hétben felébred 4-5 között akkor evés vissza alszik 8-ig.Evés majd megint szunyókál.
ez nálunk is van.ezért hagyuk fürdés után még állt 1,5 nézelödni.mi pl részben ezért táplálunk hozzá de bevált.ti probálkoztatok bukás elleni tápserrel?nálunk ellenkezö hatást váltott ki.
nagyon nehezen ált be nálun is.föleg az segitett hogy nagyábol egy idöben kell a picuri,és innentöl kezdve jonnan oda lehet figyelni.meg nem tudom téged hagy e aludni de ha hagy akkor sokkal könnyebb idéröjelbe kegyetlenebnek lenni.kicsi fiam is álandoan enne,de mivel tápszeres és látom menyit evet és tudom hogy lég kell legyen nincs vita.max fél ora csuszát engedek minuszba viszont ha alszik nem keltem fel kajálni.szerintem tápszeresnél könnyebb nappirendet kialakitani.de nem könnyü ne aggodj idövel kialakul ha nem magátol majd rásegitesz.az a lényeg hogy az egyetlen dolgot amit tudsz szabályozni abbol ne engedj,ez pedig a fürdés idöpontja.nekünk is kb egy honapj van ez a napirend,elötte más volt.akkor 12és 3 közöt raktam le aludni de akkor egyhuzamban aludt 3-4 orát.miota az nem megy csak ha elég fáradt és rázom a fenekét(babakocsi,auto)ezért kénytelen vagyok gyakrabban altatni hogy kipihent legyen mert akkor imádni valo már kacag.de nem könnyü altatni amikor ugy érzi hogy ö nem akar aludni,olyankor visit,néha 10 percig is,aztán viszont alszik sokat és utána nagyon boldog.
Szerintem meg ne aggódj ezen. Nálunk is kb. csak egy hete látszik valami hasonlóság a napok között. Legalábbis ami az alvást illeti.
Ákos reggel 1/2 6-6 körül ébred, aztán 8-1/2 9 körül alszik kb. 50 percet. 1/2 11-11 között szoktunk elmenni itthonról vásárolni, sétálni, de változó, hogy ilyenkor mennyit alszik. Van, hogy 1 órát, de előfordul, hogy 2-3 órát. A délutánunk még nagyon kusza, este 1/2 7 körül fürdés, utána eszik, utána még vagy kézben vagy a pihenőszékben van egy darabig. Általában 1/2 9-re elálmosodik és akkor egy kis komfortszopival (kb.5-10 perc) elalszik a kezemben és akkor teszem be a kiságyba.
Ja és Ákost kaja után legalább 20 percig nem tehetem le, mert még mindig sokat bukik. Az is sűrűn előfordul, hogy 1-2 óra alvás után, amikor felébred, még mindig büfizik és tej is sokszor jön vissza belőle.
neked mennyi idős a gyermeked?
szerintem kéne lenni.
Nálunk azért sincs napi rend, mert amikor tudna aludni a kicsi, a nagy pont akkor visít fel, vagy kezd el énekelni, és akkor ugrott az alvás.
+ azért sincs, mert egész nap eszik sokszor. (evés, fél óra büfiztetés, elalszik, lerakom, felkel 1-5 perc múlva, evés, fél óra büfiztetés stb stb)
hát mi olyan 8-9 közöt kelünk akkor rögtön kaja,utána játszosönyegre rakom ott ha nyüglödik mgfordim és ha ugy is elkezd nyüglödni és fáradtnak látom akkor berakom az ágyába és ált elalszik.ott ált 20 perc és 1 közti idöt alszik,majd kezdödik minden elöröl.és 3 oránként ismétködik.mi fél 4 felé szoktunk sétálni 5 ig akkor megint kaja,aztán kihuzzuk 8 ig utána fürdés,etetés,utána fél orátol 1,5 názelödik attol függöen menyire fáradt.és utána ágy ott némi hiszti után alvás majd,ált olyan 8 felé ébred.
Árgus szemekkel figyeltem ma a gyermekem, mármint azzal kapcsolatban amit írtál...
Andris leteszi a fejét amikor elunja a hason fekvést. De azért rákérdezek a gyerekorvostól is és köszönöm a segítséget! :)
Napirend? :o
Nálunk még csak álmodik a nyomor van.. Szabad magyar fordításban úgy alakul a nap ahogy a gyereknek tetszik. :)
Már kéne lenni ilyesminek? :o
Tudtok nekem segíteni? leírnátok, hogy nálatok (a pici cempontjából) milyen a napi rendetek? Mert nálunk van olyan, hogy egész nap (07-20 h) összesen 1 órát alszik.
Nálatok hogy van az alvás, evés, játék idő stb?
én is beöntést kaptam.errefelé ez a divat.de nem olyan borzaszto mint gondoltam.de azért nem csinálnám minden nap.
nekem burokrepesztésel inditoták be a szülést de én is sétálhattam és csinálhattam mindent.gondolom azért kell olyankor bemenni gyorsan mentövel mert ha valaki nagyon hamar megszülne a mentö biztos beér.hallotátok mikor volt hogy az apa hamarabb hozta világra a babát mint a mentö odaért.pedig a mentö is gyors volt,6 perc alatt kint.:P
nagyon jo hogy a babád már tud rendesen enni kanálbol és pohárbol.sokkal könyeb lesz majd hozzátáplálni.mi már hozzátáplálunk és a gyerek imádja és nagyon ügyesen eszik kanálbol.utána meg forralt vizet kap csörös pohárbol.
Én is sétálgathattam elfolyt magzatvízzel, azt mondták azért, mert ott már tudják figyelni a babát. Egyébként azért kell ilyenkor feküdni, hogy ki ne csússzon a köldökzsinór ami megfolythatja a picit. De ha már beéklelődött akkor nincs ilyen gond, neked is biztos ez volt
én meg nem kaptam beöntést! az se volt sokkal jobb! :(
További ajánlott fórumok: