2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Ezek elfogadható dolgok, tényleg csak ezekre koncentrálj.
Lehet, hogy csak ez az egy volt és kész! Holnap többet fogsz talán tudni!
Messze laksz Pesttől?
Szerintem gondolj arra, hogy eddig is ott volt ez és a baba szépen fejlődik, már 10 hetes terhes vagy! :)
Nem tudom mi ennek a gyógyítási menete, de... Holnap nagyon várunk a fejleményekkel!
hazaértem. holnap viszek fel cuccot pestre ennek a dokinak. hát teljesen leszívott a reggel, de fél óra mulva sajnos meló. ezt már nem tudom lemondani sajnos, meg hát végigcsinálom, ha nehéz is lesz:) Megnyugodni csak akkor fogok, ha azt mondják h ártalmatlen ez a hülyeség... Az meg még napok kérdése!!! ááá kikészülök totál
köszi lányok a megnyugtató szavakat egyébként jól esik nagyon!
Biztosan nem lesz semmi baj!
A férgekről hallottam, nekem is volt!
A méretről nem hallottam még, azon lepődtem meg! Fontos most a pozitív gondolkodás! Minden rendben lesz! Kitartás!
Húha, én ilyenről még nem nagyon hallottam, de remélem minden rendben lesz!
A doki mit mond pontosan? Majd írd le, hhogy mi volt és próbálj meg megnyugodni!
ó lányok akorházban vgyok. a labor irodábol iro éppen amig a dokinéni elment pár percre. (ismerős ezért mondta h addig netezzek).
gáz van, az van. kicsit so itt az ember még sirni se lehet.
lényeg. egy kb 10 cm hosszu vmi jött ki belölem fél orája. ughogy minjárt nézi a parazitologus h mi van. Jártam én már ide párhónapja, de nem találtak egyértelműen semmit, akkor szedtemegy féregűzöt, ugy látszik nem segitett.
nem tudom mi lesz a babával, de nagyon aggodom. majd irok amintkiderül valami. de valoszinü ma nem fog semmi,. fel kell vinnem majd pestre a parazitologiai intézetbe, plusz hogy kismama is vagyok, nem szedhetek csak ugy be gyogyszereket, leheth külföldről kell importálni cuccot... Tvaly nyáron ettem két db szusit, valószinű az a hibás, ert soha mást nem eszek nyersen, ma reggel is fél órát mostam a háom szem epret mialőtt megettem.- szurkoljatok légyszi.
Szia
Nagyon szorítok! AZtán képet kérünk!
Én szerdán megyek az új dokihoz, nem tudom van-e a rendelőjében UH, vagy beküld a kórházba...
Sziasztok csajok!
Ma szorítsatok nekem 16:20 kor megyek orvoshoz.
á köszi!!
A linket nézzétek meg, nagyon szépen leír mindent!
TGYÁS, GYED, GYES.
Azt nem tudom, hogy közben kapsz-e családi pótlékot!
Köszi!
Ha összeadod, akkor nem szörnyű, csak nem szabad összeadni, mert egy ideig kapod az egyiket, ha az lejárt, akkor kapod a másikat!
Jó reggelt. Összeszedem amit olvasok a terhességes infó kiskönyvemben:
(csak nagy vonalakban, ha vki kommentálni szeretné, vagy rosszul írok valamit, azt megköszönném!)
Családi Pótlék:
egy gyermek esetén havi: 12200 Ft
két gyermekes család, gyermekenkként: 13300 Ft
3 gyermeknél, gyermekenként: 16000 Ft
Családi pótlékra igényt az 'Igénybejelentés családi pótlékra' formanyomtatványon kell igényelni a Kincstárnál.
EZ JÁR MINDENKINEK?
GYES
A gyermekkondozási segény összege a gyermekek számától függetlenül azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb össezgével, ami 2009. 01. 01-től 28500 Ft, ikergyermekek esetén ennek duplája. Az ellátás összegéből 9,5% nyugdíjjárulékot vonnak le, így nyugdíjbiztosított időszaknak minősül.
Az igényt a Kincstárhoz kell benyújtani.
AKKOR HA VAN MUNKÁM? VAGY VOLT? HA NINCS VAGY NEM VOLT EZT IS MINDENKI KAPJA????
Anyasági támogatás:
Anyasági támogatásra az a nő jogosult, aki a terhessége során legalább négyszer (koraszülés esetén háromszor) részt vett terhesgondozáson.
Igényt a Kincstárhoz kell benyújtani.
Az összege azonos az érvényes öregségi nyugdíj legisebb összegének 225%-ával (tehát 64125 Ft)
EZ EGY EGYSZERI TÁMOGATÁS?
Terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS)
Annak a nőnek jár, aki a szülést megelőzően két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt, és a biztosítás tartama alatt szült. Az ellátás csak kkor jár, ha az anya a biztosítás megszünését követően 42 napon belül szül.
Az ellétás a szülést követő 168 napon át jár, az összege a napi átlagkereset 70 %-a.
Ha az anya az irányadó időszakban nem rendelkezik 180 nap biztosítottsággal, akkor az elllátás napi összege a minimálbér kétszeresének harmincad részeként állapitják meg.
MAGYARUL MINDENKI KAPJA? (vaki max kevesebbet??)
GYED
Kell hozzá két éven belül 180 nap biztosítottság.
Napi átlagkereset 70 %-a.
Babakötvény
2009-ben 42500 FT, 7. és 14. életévét betölti akkor kap plusz 44600- Ft-ot kétszer.
Ennyi mára. Hátha segítettem valamit. Ha összeadom ezeket a jutatásokat, akkor nem is olyan szörnyű a vége, nem? (vagy igen?)
Sziasztok!
EZ a betegállományos dolog engem is érdekelne! Terek, ha megjöttél majd mesélj, hogy mi volt! :)
Szia Terek!
nagyon kedves Tőled, de sajnos esélyem sincs arra, hogy egyéni vállalkozást csináljak. nekem nincs olyan hasznosítható szakmám, amivel el lehetne indulni. nézegettem a neten, és nagyon sok járulékos költségei vannak. ez a lehetőség ESETLEG csak később kerülhet szóba.
nagyon bízom abban a három évben én is.
Ne ijedj meg, ha jobban vagy, most már lassan itt van az ideje annak is.
Jól vagyok, köszönöm. Néha émelygek, néha puffadok, ettől eltekintve minden rendben.
Én sem szeretek nassolni, de a gyomorégést még annál is kevésbé szeretem.
Én mostanában sokkal kevesebbet sütök, mint eddig, mivel félek attól, hogy az egészet egyedül eszem meg. Inkább nem sütök, csak akkor, ha nagyobb családi összejövetel van.
Sziasztok,
Végre én is fel tudtam már lépni, most volt itt a szerelő, nem volt jó az internetünk. Jó sokat írtatok pár nap alatt:-) Munkából hazajövet én is véletlenül a mekiben kötöttem ki, mintha összebeszéltünk volna, és isteni volt a szendvics! Pedig évek óta nem voltam gyorsétteremben. Lehet, hogy van benne valami.
Szia!
Azt meg tudod még csinálni, hogy csinálsz egy egyéni vállalkozást, ahova elég magasra bejelented magad, persze dupla minimál bér fölé ne menj, mert az a max. ami számít!Az utolsó félév számít, ha az megvan, akkor kapsz.Szerintem nagyon is számít, mennyit kapsz, és segélynek se nevezném, mivel az "otthoni" munkádért kapod és lehetőséges sincs dolgozni pici baba mellett :)
Már nem dolgozom könyvelőként és nagyon sok változás is történt, de priviben kérdezz nyugodtan, ha tudok, válaszolok!
A változások miatt elég sokat kutattam, hogy mi is lesz, most úgy van elméletileg, hogy aki idén szül, arra még a mostani szabályok vonatkoznak, tehát 3 év :) Jó lenne, ha ezen nem változtatnának, mert akkor nagyon rosszul járunk :(