2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Ezek vannak a 16. héten:
Ha ezek a vizsgálatok megtörténnek és semmi rendellenességet nem találnak, akkor legközelebb a 16. héten kell megjelenni a terhesgondozóban. Ekkor végzik el az AFP-vizsgálatot. Ez egy vérvétel, mely a magzat által termelt alfafötoprotein-mennyiséget szűri. Ennek normál értéke meghatározott, az átlagtól való eltérés kóros elváltozásokra utalhat. Amennyiben az AFP értéke magasabb a megengedettnél, akkor gondolni kell velôcsô-záródási rendellenességekre, esetleg addig fel nem fedezett ikerterhességekre. Ha az érték alacsonyabb, mint az átlag, akkor a Down-szindróma gyanúja merül fel. Mindkét esetben javasolt genetikai vizsgálat elvégzése. A genetikai vizsgálat - melyet nem minden kórházi osztályon végeznek - ultrahang- és magzatvízvizsgálatból áll.
Az AFP-vel egyszerre végzik a hepatitiszszűrést is, melynek eredménye a születendô magzat szempontjából fontos. Amennyiben az anya nem volt szűrve, vagy pozitív lett az eredmény, a szülés után az újszülöttet be kell oltani.
akkor te már túl vagy rajta:DDD
Akkor tényleg csak az a háromnap:) Tök jó, majd mondod előre mi milyen volt:))
Viccen kivül ugy kell csinálni hoyg terhesgondozó beutaló? majd vérvétel a beutalóval? Vagy van egyéb lépés is közben??
Bizony bizony!!Hála én 7órát csusztam csak :)
De most parázok!!Van egy nagy csajom (18hós) és félek hogy ha megemelem magam a vége felé hamarabb jön a kisteso vagy bármi más miatt!!Most nagyon félek a fájdalomtól pedig még sehol sem vagyok!!
:D tényleg elég bonyolult:)
Akkor nincs sok köztünk, három nap!:)
Elvileg ma 14+4,és mindig szombaton kezdődik új hét nálunk,úgyhogy most szombaton 15 hét és akkor jövő pénteken megyek AFP-re..
Egyébként nekem is furcsa,hogy most hirtelen így elrepült az idő,vagy majd csak mostantól repül igazán..:)
Húúúúúúú én most nem értem hogy mit írtál:))
De én is bonyoltult vagyok mert havim alapján én már 15hetes és 3napos vagyok!!De a fogantatás napja szerint volt 3 hét különbség minuszban de mire elértem a 12.hetet már csak 2hét minuszom volt igy most vagyok 13hét 4napos!!:)
MOst látsom, hogy 13+1-gyel indul és 13+7-tel végződik.
De jó, akkor az uh is tök pontosan megmondta, tényleg annyi vagyok. Akkor tényleg dec 15. (dokibácsi szerint eddig dec 17 volt, csak én tudom mikor volt PÉ bibibii)
Igen, tegnap voltam, a 12+6-kor, de kiderült hoyg ma kell mennem a kórházba. Íhy ma reggel 13+0, az UH szerint 13+1. Ezt jól tudom, hogy így indul a hét: 13+0? és 13+6 a vége??
Vagy hogy van ez a számlálás?:D
Sziasztok lányok!
Nemrég jöttünk meg a dokitól,minden rendben,de kell szednem vasat naponta 1x,és magnéziumot 2x.És kaptam beutalót AFP-re,jövőhét péntekre.A szülés dátuma viszont egy nappal tolódott,ugyhogy dec. 6-a.Végülis mindegy,egy nap ide vagy oda,mindenképp a mikulás hozza elvileg..:)
Sziasztok!!
Örülök hogy mindenki jól van!!Pillangó az a 7 cső kicsit sok legalábbis olyannak aki még egytől is hajlandó lenne beájulni!!De én is hősiesen álltam!!:):)
Lehet keverem az ellenanyagom eredményével és az 2-3hét!!De örülök hogy a kombinált teszt csak 10-12 nap!!:))
Szia
A nemével kapcsolatban mondott valamit?
Én nem szedek vasat, de jövő héten leszek 16 hetes és akkor megyek dokihoz.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani! :)
Örülök, hogy minden rendben.
vasat kell valakinek szedni?
nekem most felírta a doki
Igen, igazából a rendelleneséégek az összes többi uh-val is kiszűrhetők, és ha minden eredményünk tökéletes, akkor nem indokolt csak a rendellenességek miatt 4D-zni. Az meg hoyg a neme milyen, az is látszani fog a sima UH-n is.
28. héten egy 40 perces DVD a babáról inkább csak mozi, mint vizsgálat. Engem mindig alaposan megvizsgál amúgy is, az csak egy extra dolog lesz, akkor már látszik szépen az arca.
Sziasztok!
Most jöttünk 12. heti vizsgálatokról, mert kiderült, hogy a kórházban kell csinálni, nem a magánrendelésen. Így reggel mentem.
UH, pipi, és vérvétel a Down-hoz, és a 12. hetihez.
Minden rendben:) aludt a Manócska.
CRL: 68 mm
NT: 1,8 mm
Orrcsont: 4mm
Csípők 90 fok alatt
Magzatvíz: normális
Néni a vérvételhez belemarkolt 7! csőbe. Mondom nee. Mondja dede. ÓÓÓ... Na, de túléltem.
Manócska, neked mondták, hoyg 2-3 hét a Down-eredmény?? Nekem a terhesgondozóban a nővérke azt mondta 10-12 nap. A vérvételen már azt mondták 2-3 hét... Mindegy, nem sürgős:)
Mindenki jól van?
Szia Kb 4000 Ft körül vanak a gatyák.
Igen, az eyém jócská összemet, ayira, hogy halászt kellett vola csináli belöle, de a lány tök aryos volt, mert megcsinálja ekem, hogy hosszúra ismét.