2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Nekem nem szokott ennyi ideig tartani, inkább azt mondanám, hogy nagyon szélsőséges a hangulatom. Sajnos nem tudom, hogy Nálad mi okozhatja, nem értek hozzá.
Nem tudom miért van most ez pedig voltam emberek között is sétálni de valahogy nagyon siralmas a kedvem és már lassan 2hete!!Tiszta rossz így!!Szerintem depis vagyok!!:(:(
Nekem is szokott ilyen lenni, de sajnos én ezt örököltem, tehát ha nem vagyok kismama éppen, akkor is ilyen vagyok.
És nem tudod, mitől? Én is sokszor érzem ezt, de tudom, hogy nem csak a hormonok okozzák!
Meg kaptam még kaptam hozzá nektarint is!!
Figyi az normális hogy néha semmilyen kedvem sincsen mint aki depis és sirhatnékom van meg menekülné mindenki elől?
Szia!
Én remekül, köszönöm. Te? Megkaptad a fagyidat?
Persze, teljesen érthető, a helyedben én sem mennék, az biztos. Túl nagy a kockázat, és semennyi pénz nem ér annyit, mint egy egészséges baba.
Én irodában dolgozom, ráadásul nem túl messze itthonról. Néha kell rohangálnom a városban, de azt úgyis leállítanám. Inkább a stressz miatt aggódom, nem tudom, hogy hogy viselném a légkört.
Sziasztok!
Szép napot!!Hogy vagytok kismamik?
Én még nem voltam, megvárom vele a hétfői ultrahangot. Szerdán azt mondta a dokim, hogy eltűntek a vérömlenyek a méhemből, így mozoghatok bármit, ami nem esik rosszul. Kismama jógára és kismama tornára gondoltam. Majd körülnézek, hogy hova érdemes menni itt a közelben. Nekem is nagyon hiányzik a mozgás, ráadásul fogynom is kell, vagyis lassabban híznom.
Hát, ezt neked kell eldöntened. Nem tudom, milyen a munkahelyed? Én kórházban dolgozom, rakás fertőző beteg között, úgyhogy ha egy mód van rá, nem megyek vissza. Persze a pénz irtó jól jönne, de nem fogok kockáztatni.
Terhestornára elmerészkedett már valaki? Én amíg nem lettem terhes, heti 3x jártam tornázni, és nagyon hiányzik a mozgás (na meg a kikapcsolódás). De itthon nem bírom magam rávenni, a közelben lévő terhestornák meg annyira idióta időpontban vannak! Azért megpróbálom megoldani, mert muszáj kimozdulnom, na és megmozdulnom!
Nem értettem pontosan, hogy hogy van, de az a lényeg, hogy ugyan nem számítják bele a táppénzt, viszont kisebb számmal osztanak. Olyan hatalmas veszteség nem éri azt sem, aki táppénzen volt.
Én április közepéig dolgoztam, utána még 15 nap betegállomány, amit még számítanak. Szóval én sem vittem túlzásba, bár nem így terveztem.
Azért foglalkoztat most a téma, mert nem tudom, hogy visszamenjek-e, ha a dokim megengedi.
Persze, én is így értem. Akkor nekem lesz vagy 50 nap, ami után számolhatják!
Én semmit nem érzek még, de egyáltalán nem aggódom miatta. Végül is ez még csak a 13. hét. Csak olyan fura, hogy tudom, hogy mozog már a baba, de nem érzem.
Megnéztem, találtam egy egészen részletes anyagot a témában. Mivel decemberben szülünk, gyedet a 2009.évi jövedelem alapján kapunk. A táppénz nem számít bele, de az én olvasatomban átlagkerestet számítanak, tehát a megkeresett jövedelmet osztják azokkal a napokkal, amelyeken megkerestük a pénzt.
Dehogy! Még nagyon korán vagyunk! Tankönyv szerint 20. hét környékétől lehet érezni.
A TGYÁS-t az előző naptári év alapján (tehát 2008), de a GYED-del én sem vagyok tisztában: nem tudom, hogy a születést megelőző, vagy a folyósítást megelőző év számít-e (mert csak azt írják, hogy a megelőző év). Azt tudom, hogy egyiknek se képezi alapját a táppénz, de hogy a GYED képezheti-e, azt nem tudom...
Jesszum, ez remekül hangzik... Ma lesz az esküvő, nem holnap? és hova tűntek a többiek?
Szisztok csajok :)
Nekem épp férjhez kéne mennem, de mindenki elfelejtett, egyedül ülök itthon és segítség nélkül nem tudom felvenni a ruhám :D
Gratulálok Manócska!!!
Jó hétvégét mindenkinek!!!
Lányok, én elvesztem az anyasági juttatások között... Mi most melyik év jövedelme alapján kapjuk majd a juttatásokat?
hat en sajnos nem tudok ugy lemenni hogy bekovok dolgozni, mivel a munkahelyem 55 km re van
sajnos nem fogadjak el :(
A méretes üzi neked szólt!
Ekkora a babó most:):)
CRL: 57mm
BPD: 22mm
FL: 10mm
NT: 1. 8mm
TAD: 20mm
Köszi így itthon azért mégis csak másabb. Ha nem lenne tele a ház munkásokkal még élvezném is. Ha nem a villanyszerelő fúr akkor a vízvezetékszerelő kezd vésni vagy a kőműves kopácsolni. Így élvezem a friss levegőtaz udvaron. Ma már ki is költöztettem a konyhát az udvarra. Tiszta piknik.
És mekkora a baba? De jó, hogy láttad, és majd csak később megyek magánUh-ra, ahol végre láthatom ..
Nem 100% de érzem hogy fiú lesz a lányomat is megéreztem de hát kitudja lehet hogy kiscsaj lesz!!Korai még hogy 100% legyen hiszem még csak 12.hetesek vagyunk!!:):)
Nem sokára látod a picuridat:):)
de jó már tudjátok én 1 óra múlva megyek úgy hogy indulok készülődni:)
További ajánlott fórumok: