2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
rooming-in-ről mi a véleményetek? látom, itt a szülés utáni percekről volt szó:)
szóval rooming-in, vagy anti-rooming-in?
Az én dokim még nem mond semmit. Én az előzőnél is sokáig császárra készültem (miómák miatt), végül a 7. hónap végén derült ki, hogy megpróbálhatjuk normál úton. A dokimmal együtt dolgozó szülésznővel is beszéltem (egy faluban lakunk), ő azt mondja, hogy általában megszokták próbálni, sokaknak sikerül a második normál óton. A különség annyi, hogy ha bármi gond van menet közben, sokkal hamarabb döntenek a császár mellett.
Mivel a császár után nagyon gyorsan felépültem (még a kórháziak és a többi anyuka is csodálkozott), így most sem tartok egy újabb császártól, bár attól igen, hogy kétszer nem lehet szerencsém:)
Azért ez így gáz szerintem... A császárosok nálunk az őrzőbe kerülnek, az újszülöttek pedig a csecsemősökhöz (egy ajtóval arrébb). De! Ha a baba felébred, akkor kihozzák az anyukához. Természetesen bármikor lehet kérni, hogy vigyék vissza a kicsit.
Az én kisfiam a születés után sokáig aludt. 11-kor született, én valamikor dél körül ébredtem a szobában. Én már mindenkinek szóltam, aki arra járt, hogy hozzák ki a gyereket. Végül délután 4-kor láttam először. De az én külön kérésemre hozták csak ki, mert akkor is aludt még. (Mindenki azzal nyugtatott, hogy amint felébred, megkapom.) Aztán valamikor 1/2 6 magasságában megengedtem nekik, hogy visszavigyék (többször bejöttek és el akarták vinni, hogy pihenjek, csak én nem engedtem:D). Utána pedig 6-kor újból kihozattam, mert akkor érkeztek meg anyukámék, majd később a páromék. Végül este 9 körül tudtak rábeszélni, hogy most már pihenjek, majd ők vigyáznak éjjel a babára.
Éjszaka többször is fent voltam és már hajnali 5-kor jelentkeztem, hogy kérem a gyerekemet. 6-kor döntöttek úgy, hogy "nem vagyok normális", jobban járnak, ha odaadják, mert addig úgysem hagyom békén őket:)
Igen, addig nyaralunk. A lányom egy vízipocok, anyukám hívott délelőtt, hogy menni akar fürödni, beengedheti-e a vízbe.
UH-ra jövő héten vissza kell jönnöm. Már úgy unom, hogy mindig van valami.
De jó nektek,addig nyaraltok?
Akkor mikor lesz az uh?
Nekem is ez a legjobb rész,de én pont hogy nagyon álmos vagyok.Most azért trónolok itt,mert közben sütöm a husokat,és szaladgálok a konyhába.Pedig már nagyon aludhatnékom van.
Hány napig voltatok bent?
Én a császár után 4 napig,de nagyon akartam már hazajönni.Bent még szoptatni sem sikerült,itthon meg egyből ment
sajna nálunk más a rendszer,nem is maradtak túl kellemes élményeim szülés után a kórházból.:-(
Külön vannak a császárosok,és ott nem lehet bent a baba.Mondjuk őszintén szólva én főleg az első nap,még fel kelni is alig bírtam,utáltam azt a méhösszehúzó injekciót,nagyon fájt.Utána már nem volt hely a sima szobákban,ők hozták ki szoptatni,meg ők is vitték el.Utána már vittem hoztam én is.
babaolaj:én sajna csalánkiütéses leszek a johnsonostól,lehet a többitől is,de csak ezt próbáltam.
Ebben is szerencsém volt. Csütörtökön szültem, pénteken kerültem a babás szobába (addig az őrzőben voltam), délután már "rohantam" a WC-re. Mindennap sikerült, volt, hogy többször is. Komolyan mondom, a szobatársammal már röhögtünk is ezen, mert tök hallható volt, ahogy a beleim rendeződtek vissza:)
Egyébként én erre nagyon figyeltem volna akkor is, ha nem így alakul. Anno a vetélésem után, amit műszeresen fejeztek be, 1 hétig nem tudtam WC-zni. Olyan nagyon fájt a végén már a hasam, hogy ott tartottunk, ha pár órán belül a kúp sem használ, akkor bemegyek az első kórházba egy beöntésért...
ú,az igen.:-(
nekem nem ,hanem kb 6 hét után egyik este,annyira el kezdtem vérezni,hogy olyan volt,mintha pisilnék,csak nem az jött.nagyon megijedtem,be is akartunk menni a kórházba,de felhívtam a védőnőt,és mondta,hogy vszínű most tisztultam ki.Utána vissza állt a vérzés havonta,és mindig elsején jött meg,még szoptatás alatt visszatért:-(
Sziasztok! Száz évenem voltam erre, meg nem is leszek. Augusztusig Balcsin vagyunk a nagylányommal, még rádiónk sincs. Csak mára jöttem haza, mert a dokim visszarendelt a genetikai UH-ra, erre közlik velem, hogy szabin van, a többiek meg kongresszuson! Ez a méreg nem a cián! Ja, jövő héten se lesz! Pedig már úgy beleéltem magam, hogy megtudom a nemét.
Remélem, mindenki jól van, nem bírok mindent visszaolvasni. Ez a második trimeszter szerintem egész kellemes. Nekem most az egy bajom az álmatlanság, remélem, nem jutok vele odáig, mint a múltkor.
Puszi mindenkinek!
Nem negedték??????? Hol szülték?
Nálunk a babák végig velünk voltak, csak fürdetni viték el őket esténként. Akkor ők adták a tiszta pelust, meg a ruhát. Napközben mi láttuk el őket, minden baba ágyában volt törlőkendő, popsikrém, hintőpor, meg steril gézlap is. Persze ha bármikor úgy adódott, hogy bukott a baba, netán nyakig bekakilt, bevittük a csecsemősökhöz és szó nélkül rendbetették őket, kaptak tiszta ruhát.
Ja, ami nekünk még kellett, az a babaolaj. A fiam bőre ugyanis nagyon szétázott a magzatvízben, több helyen véresre be volt repedve. A csecsemősök fürdéskor bekenték őt olajjal, de mivel a kórház egy bizonyos márkát használ, kérték, hogy sima gyógyszertárit vigyek be, mert az jobb lesz a bőrének. (Mellesleg a kórház által használt márkára a mai napig allergiás a gyerek...)
Neked nem volt nehéz a császár után a nagy wc-zés?Már bocsi,hogy ilyet kérdezek,de nekem legalább két hétig semmi nem volt,hiába adtak valami gyógyszert is,de nem mondtam meg,mert akkor nem engedtek volna haza.
Meg volt más bajom is,belázasodtam,a cicik bedurrantak,bal mellbimbim befelé forduló,védőt használtam,de nehezen ment,remélem most könnyebb lesz.