2009 augusztusban születendő babák... (beszélgetés)
Csajok nektek mikor jött meg a pici taj kártyája?
Már csak arra várunk, h beadhassam a papírokat..
Sziasztok!
Andili nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Sok boldogságot nektek!:)
De nagy a csend. Hú, Oli alig akart elaludni, tíz óra óta nem is aludt.
tina, biztosan rendben lesz minden! Sőt, lehet már meg is van a baby.
Sziasztok!
Az Istenke éltessen Andili:)
Sziasztok!
Andili, nagyon boldog születésnapot! :)
Andili Boldog Születésnapot!
Puszilunk sokszor és legyen nagyon szép napod!:)
Sziasztok!
Talán nem haragszotok meg, ha belekotyogok egy kicsit a fórumotokba! :-)
Norchy! Én is ilyen voltam jó pár hónapja, mint Te! Folyamatosan azon aggódtam, hogy nem elég a tejem, és láss csodát a majdnem 6 hónapos kisfiamat még mindig szoptatom, és tápszer sem kell! Abból, amit leírtál a babócádról én úgy látom, hgy tuti elég neki a tejcsi, úgyhogy nyugi!! :-)
Kiságy: Lehet meg kellene próbálni más helyre tenni az ágyat! Az én drágám sem szerette a kiságyat, sokadt aludt mellettem, vagy nappal a hordozóba. Pár hete átköltöztettük másik szobába, azóta nagyon jól alszik az ágyában! :-)
A másik, a hízás téma! Ezen is sokan aggódnak(köztük voltam én is). Ez is felesleges idegeskedés! A baba nem egy gép, és NEM KELL előírás szerint híznia! Az én Drágámnál is volt olyan, hogy 2 hétig pár dkgot hízott, de aztán a következő 2 hétben pedig 40et! Szóval ez bnagyon változó! :-)
További szép estét nektek, és jó babázást!! :-))
Puszi!
Boldog szülinapot Bazsinak!:)
Gréti épp ma 2hetes!:)
Sziasztok,
kevés időm van Polett mellett erre járni, és írni, most alszik, kicsit idejöttem.
olvasni tudok, de íráshoz szabad kezem nincs :)
kérdezni szeretném azoktól akik tápszert adnak a babának h a doki v védőnő mennyi idő után javasolta, honnan derült ki h kevés vagy nem okés a tej, és tápszerre van szükség?
én aggódom h nincs elég tej, és nem lakik jól a babám, de a védőnő nyugtat h majd a heti mérlegelésekkor kiderül ha nem eszik eleget, a doki meg azt mondta h ha egyszer tápszerre kerül a sor, akkor jól gondoljam meg, mert onnan kezdve végig az lesz...
igazuk van h a méricskélni akarják, de ha addig éhes a baba?
mondjuk alszik jókat, ált egy szoptatás után a két óra min. megvan, de éjjelente rendes szokott lenni, mert ahogy sikerült 10-12között eszik, majd alszik 4 órát. addigra én is kelek, mert aggódom h túl sokat alszik, de már ő is nyitogatja a szemét :) viszont ez az alvás után nem hajlandó megmaradni a kiságyban és velünk alszik.
sőt, napközben is inkább a nagyágyon.
ha azt "akarom" hogy felkeljen, pl fürcsi előtt akkor beteszem óvatosan a kiságyba, alszik 10percet, és ébred is... valamiért az a mumus. van ötlete valakinek, h ez miért lehet?
köszönöm :)
Sziasztok Anyukák!!
Gratulálok így kompletten mindőtöknek:)
Van közületek vki, aki a Kútvölgyiben szült?
köszönöm!
De édesek :o)))
Hasonlítanak nagyon egymásra szerintem.
Szerintem se foglalkozzatok ennyire a súlygyarapodással! Igaza van Vionak!
Brigim is már túl van az 5 kg.-n, és vannak hurkái itt-ott, de amíg eszik, és van tejci, nincs gond! Ha meg netán beteg lenne (de ne legyen!!), akkor van miből leadnia, és nem kell attól rettegnem, hogy "elfogy".
Igény szerint eszünk mi is: van, hogy 2 óránként, mert úgy ébred, hogy nem volt teli a pocija, de olyan is van, hogy 4 óra múlva kér csak enni.
Balzsnál nálam is beparásztatott a védőnő, mert ahogy hazajöttünk a kórházból vele, visszament a súlya. Aztán nem evett annyit a védőnő szerint, mint amennyit kellett volna. Na de könyörgöm: ha megtömtem cicivel, akkor kihányta az összeset! Mit értem el vele? Semmit!
Kihozatta a mérleget és minden etetés előtt és után mérni kellett őtt és vezetni egy héten keresztül. Olyan para volt bennem, hogy még! Soha-soha többé nem csinálnám azt!
Akkor ezt rosszul gondoltam.Igazából orvos ajánlotta és eddig Te vagy az egyetlen aki használt is ilyet,de akkor ennyit a jó tapasztalatokról.
Ugyanis a doki azt mondta nagyon jó tapasztalatokat hallott róla,persze nem ő használta.
Hát köszi az információkat.:)
Én meg azt az injekciót használtam néhány éve,azt nem ajánlom senkinek,eredetileg úgy van hogy 3 hónapig nem jön meg tőle,nekem 6 hónapig nem jött meg aztán 3 ig egyfolytába megvolt majd közölték hogy fejletlen a méhem.Rengeteget kínlódtam mire újra helyre állt a ciklusom,és mástól se jókat hallottam róla!
Szerintem ezek erre vannak szakosodva,hogy zaklassanak mindennel.
Én elhiszem hogy segíteni akar,de ezzel nem sokat segít!
Én pont a hüvelygyűrűre gondoltam,mert egy hónapban 2 szer van vele teendő.
Miért macerás?Vagy lehet hogy Te nem a Nuvaringet használtad??
az én lányom 120-at hízott másfél hét alatt és tök megijedtem, hogy kevés neki a tejem. Következő héten pedig több, mint 400-at.- Aztán meg 230-at.
Na?
Ez annyira összetett. És én ugyanúgy szoptatom, 3 óránként. De van, hogy két óra múlva eszik ismét.
Mikor már mindent ilyen precízre, katonásra akarnak beállítani akkor jönnek a bajok meg a feszkó. Nagyanyáink nem mértek ám minket hetente digimérlegen! Ők a megérzéseikre támaszkodtak.
Köszönöm :)
És eszem ágában nincs haragudni Tinára :)
De ezt mondtam neki is,hogy semmi ilyesmiről szó sincs,hizsen sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik és tisztelem is emiatt.
Én is utánaolvasgattam,csak azért ijedtem meg nagyon mert felhívott a védőnő h eljön és megmérjük a babát ás én megmértem előtte is mielőtt ideért,utána meg ő nagyon leszidott,hogy ne adjak neki ennyit enni.:S