2009 augusztusban születendő babák... (beszélgetés)
Nem könnyű a gyereknevelés, de édes teher ez egy nőnek! Ancsa, Nyusz, kitartás, mindig csak jobb lesz!!!
Nekem sincs segítségem, összvissz kétszer hozott anyu kaját, 30 km-ről jött, úgy, hogy közben egyik helyről a másikra rohant dolgozni... Anyósom meg sem kérdezte, hogy segítsen-e valamit, pedig egy köpésre lakuk... Nem esett túl jól, de kb erre számítottam. Anyukám meg sajna aug. 25-étől kint van Ausztriában, úgyhogy maradt a párom és a fiam. De párom is éjjel-nappal melózik most már, tehát ő is kiesett, viszont ha nem szoliban van, a fürdetésnél nagyon sokat segít. Egy igazi jó apa lett belőle, nagyon büszke is vagyok rá! :)
Főzök, mosok, takarítok, vasalok, nagybevásárlás babakocsival, az sem piskóta dolog!
Sőt, amikor hazajöttünk a kórházból, fájó sebbel szarakodtam a mosógéppel, ami végleg felmondta a szolgálatot, sőt, a hab a tortán, hogy bent rekedtek a babaruhák, el kellett úsztatni a fürdőszobát, hogy kiszedjem őket. Ráadásul a szennyestartó úgy tele volt szennyes ruhával, mire megjöttem, hogy körbe volt pakolva, sírógörcs kerülgetett, hogy párom anyja legalább az ő ruháit kimoshatta volna! Dehát eszébe sem jutott neki! Szal, a bekrepált mosógépet végül a párom csinálta meg, de aznap a szomszédot kértem meg, hogy a bent rekedt ruhákat öblítse és centizze ki nekem. Akkor én is azt hittem, ezt nem bírom ki!!! Azóta már alakulunk, de éjszakánként vagy alszom vagy semmit, de itt ez a gyönyörűség, és csakis ez számít. :)
Mi a személyit még mindig nem rendeztük el, le kéne fotóztatni a gyereket hozzá hivatásos fotóssal :S bakkel, a fejét se tudja mgtartani, érdekesen mutat maj ha közben tarták a fejét:D
vagy elfektetik?
ilyen hülyeséget! mennyit változik már egy csecsemő hónapok alatt, akkor minek?? adná az ég, hoyg csak azért is szöke kék szemű legyen majd pár hós korára. :D:D
Nekünk se küldött az államkincstár a babakötvényról, de elvileg azt még augusztusban megnyitották.
Nagy a kavarás, a kórházban kapott papír szerint:
-bemész az any.könyv.hiv-ba a születésiért
,onnan minket átküldtek rendezni a tajkártyát amint megkaptul postán a lakcímet
-A lakcím meg is jött, és elvileg az új törvény szerint nekünk kellett volna a tajt rendezni,
-csakhogy azt is kiküldték postán.
-mikor megtudod az államkincstártól a gyerek adószámát (nem tudom hogy, kiküldik vagy fel kell őket hívni) akkor menni kell az apeh-hoz a papír szerint az adókártyát rendezni. Ehhez képest nekünk az adókártyát is kiküldték
Mégis, úgy látom nincs egység mert ti nem kaptátok meg.. k*rva érdekesek
Most is nehéz nekünk is, de akkor még húzósabb lesz (azt mondják), amikor a kicsik kúszni-mászni fognak és a nagyok azt hiszik, hogy már lehet játszani velük ténylegesen is. Meg fogják próbálni felállítani, stb.
Szóval csajok kitartás!
Sziasztok!
Az adókártya minek kell??? És hol kell intézni, azt még nem kezdtük el...
Megfogadom köszönöm.
Úgy néz ki holnaptól tudok kicsit szusszanni :)
Igazad van ha így marad annyira elúszom,hogy nagyon nehezen lehet visszalendülni egyensúlyba!
Nehéz lehet neked a kettő picivel.Ne legyen szerintem lelki ismeretfurdalásod,hisz Brigi szüksége is ki van elégítve (egyenlőre),meg Bazsié is,később meg még jobban belerázódtok meg Brigi is ha nagyobb lesz akkor a bátyus megint csak másként áll majd hozzá.
Szépen kialakul majd az is! :)
Nekem meg amiatt van lelkiism.furdalásom, hogy Brigit szinte csak etetem, meg pelenkázom, fürdetem, amit kell, de úgy, mint Bazsival ilyen korba nem ülök le annyit "játszani", beszélgetni hozzá, mert Balázsé minden figyelmünk, nehogy háttérbe érezze magát. És mégis van nálunk is olyan, hogy ha dajkálom a kicsi lányt, akkor Bazsi ütöget engem, vagy a tesóját, ha hagynám. Eszméletlen! Féltékenység, dac, düh...? Nem tudom!
Brigi meg csórikám olyan édesen tűri, hogy ellássam a tesóját pl. pelus cserénél, mikor ő már a kezét rágja az éhségtől... Vagy amíg a pici egyedül alszik el a kiságyába, addig Bazsit még altatom... Milyen dolog már ez is?!
Tudom, hogy később jobb/könnyebb lesz Brigivel emiatt az alvás, de akkor is!
Amúgy nálunk du 17-től van az, hogy a picuri fent van este 21-ig. Akkor van a legtöbbet kézbe, mert sehol sincs el. Nekem az is fárasztó a nagyfiú mellett, mert olyankor az udvaron kéne még lenni Bazsival (Bazsi miatt), de ennyit nem lehet kint Brigi. 18 után kicsivel bejövünk fürdeni, de amíg apa hazaér hosszúnak tűnik nekem az az idő, mert nálunk is mindkét gyerkőc rám van utalva, ha mondhatom így.
Sziasztok! Picit visszaolvastam, mert a lurkók elaludtak.
Nyusz! Szerintem is valahogy pihenned kellene, mert idővel túl sok minden jön össze egyszerre, és akkor annyira kimerült leszel, hogy Lili még nyűgösebb lesz, Te nem fogod bírni és ördögi kör lesz az egész! Kérj segítséget a családból!!
A picik mindent megéreznek rajtunk!
Nálunk Bazsin veszem észre első sorban, hogy ha nálam valami nem úgy alakul, ahogy elterveztem, akkor úgy érzem, borul az egész napunk, ő is nyűgös, én türelmetlen vagyok, lelkiism.furdalásom van Brigi miatt, és szegény fiam issza meg a levét. Ahelyett, hogy átértékelném, hogy mi miért van és annak megfelelően cselekednék. De persze utólag mindig okos az ember...
Tegnap nekünk már megjött Lili adókártyája,meg a határozat,hogy jogosan jár az anyasági.
ma meg már meg is kaptuk.
Kíváncsi leszek a Gyesről meg a CsP.ról mikor küldenek határozatot!!!
Igen én is erre gyúrok hogy szundítsunk egyet,csak ő az ő ágyában én meg a miénkben,mert úgy meg nem tudok megint csak alukálni ha ott van mellettünk,mindig csak félek hogy összenyomom,ráfekszek vagy valami mert ha elalszom mélyebben,olyan vagyok mint egy sajtkukac!
:DDDD
Én is erre gondolok mikor pl nimi mérgében, hogy folyton a húgát kell ringatnom, nekiáll ütni engem. :)
És el szoktam olvasni a naplómat a kezdetektől, mikor Nimi megfogant, hisz ő valódi kis csoda.
És azt isd minden nap átélem mikor Jáde megmutatta magát.
Én egyébként nem is szoktam leírni a rossz dolgokat, mert úgyis feledésbe merülnek. A jók is, de ha visszaolvasom őket akkor mindig eszembe jut, hogy mit agonizálok, hisz mekkora boldogság, hogy anya vagyok.
Nincs olyan erős nő akit ne lehetne kibortani. Pl te is és én is átéltük ezt.
Remélem marad a keresztanyu jelölt és azt is, hogy anyukád észbekap hamar. És azt kívánom, hogy ma este aludjatok egy nagyot Lilivel!
Mikor nagyon elszalad velem a ló,én mindig azzal térítem magam észhez,hogy nem Ő kérte az életet,hanem mi akartuk!És hálásnak kell lennem,hogy Ő minket választott,és megadatott nekünk ez a kis csoda!
Na ilyenkor azért észhez térek!
Dearanyos vagy!:)))Itt volt anya,hiába mondtam hogy nem érzem jól magam,csak a kicsitől van elájulva ami persze érthető,én is el vagyok tőle különben.
De olyan volt mintha meg sem hallotta volna amit elpanaszoltam neki.
Barátnőim nem igen érnek rá az egyiknek 2 gyerkőce is van az egyik most ment a suliba.
A másik Debrecenbe jár egyetemre.
Több barátnőm akivel olyan lenne a viszony hogy ilyenre megkérném nem igen van!
Azt hiszem ma még kiszellúztetjük jól magunkat sétálunk egy nagyot Lilivel,aztán holnap jön a nagynénim hozzánk,ő Lili kersztanyukája lett (lesz) azt hiszem majd őt megkérem hogy maradjon egy két napot ha tud.Vele jobban meg tudok beszélni dolgokat.Anya túlságosan erős és nem érti mi okozza nálam hogy ilyen vagyok!Neki soha nem volt ilyen gondja,így nem érti érzi amit én!
Csajok, csak azt tudom mondani nektek, hogy gondoljatok arra, hogy van egy egészséges babátok, sok embernek gyermeke sem születhet míg másoknak lehet beteg a babája... hálát adnának ha felkelhetnének hozzá éjszaka rintagni. Talán durva, de mindig erre gondolok akkor is ha rossz a Nimi, akkor is ha már úgy érzem sok felé szakadok mert sztereóban sírnak.
Én már láttam a gyerekem a műtőskocsin és nagyon hálás vagyok, hogy nincs velük baj csak hasfájás, dackorszag, elevenség stb. Komolyan mondom csajok, ez segít. Ha valami nagyon tuti recept a vonzás törvényében az az, hogy a hála a jó dolgokért az igazi öröm kulcsa, arra gondolj ami jó és ennek örülj. Így sokkal könnyebb. Ha azt nézed, hogy fáradt vagy és éhes akkor csak bosszankodsz.
Minden anya keresztül megy ezen, de ezt akartuk, ez a feladatunk. Takarítani se biztos, hogy felüdülés de a hozzáállás nagyon sokat számít. Szóval ez is fejben dől el, ez legyen a szemetek előtt.
Nyuszogó. Téged viszont nem vígasztallak ezzel mert amit leírtál az elég durva. Muszáj segítséget kérned, szóval ha apája ennyit dolgozik akkor kérd meg a családod. Aludnod kell mert a kialvatlanság kimerültséghez vezet és sokminden felmondhatja bennünk a szolgálatot... pl az idegeink ami anyaként elég kemény tud lenni.
Nem vagy egyedül.
Aki esetleg úgy érzi, szényen segítséget kérni annak szólok: nagyanyáink idéjében természetes volt, hogy segítenek a friss anyukáknak. Az első hetekben főzött más aztán meg sokszor pl a nagymami vigyázott a gyerekre amíg az anya elintézte a házimunkát.
Jó anyukák vagyunk csak bele kell jönnünk viszont a Stewardes szabály itt is él!
Ami úgy hangzik hogy nem segíthetsz máson amíg Te sem vagy 100 % os!
(Stewardes szabály:Ha a repülőgépen valamilyen okból fellép az oxigénhiány akkor előbb mindig magunkra tesszük az oxigénmaszkot majd csak utána tudunk segíteni a többieken,hisz ha nem így teszünk akkor lehet hogy mire a melletünk ülőre rásegítettük a maszkot mi megfulladunk!!)
Ez így durva példa de behelyettesíthető az ilyen dolgokhoz,szóval először magunkat kellene rendbeszedni,meg a gondoaltainkat meg azok menetét.És semmi baj nem lesz itt csak így baromi nehéz.
Gréti nagyon jókat tud aludni a levegőn,de tegnap du. még az sem jött be!
Én meg megyek fejni.......