2009 áprilisi babát várók beszélgessünk (beszélgetés)
Férjemnek volt egy kolleganője. Gombóc Macának hívták, nem véletlen 120kg fölött volt. Egyszercsak nem jött, eltelt 1, majd még1 hét, és kérdezték a fiúk mi van vele beteg?
Nem, megszült :).
Na neki sikerült elrejtenie. A kövérség előnyei. :)
Nem szeretnék hüleséget mondani, de talán itt azért nem engedik a vízben szülést, csak a vajúdást, mert a higiéniai feltételeket nem tudják megteremteni. Amikor úgy gondolják, hogy lassan érkezik a baba, akkor ki kell szállni a kádból és felmászni a szülőszékre. Legalábbis ezt hallottam vagy 2 hete egy orvos szájából a tévében.
Igen, a tarkóredőt hüvelyivel csinálják. Ezzel jobban lehet látni. Azt hiszem egyébként ez az utolsó hüvelyi a többi vizsgálat már hasival történik. De majd a gyakorló anyukák megerősítenek vagy megcáfolnak ebben. :)
Én is egyetértek veletek.Szerintem bármilyen rossznak tűnik is a kórház,az ad biztonságot,nem az otthon ebben a helyzetben.
Itt választható a vízben szülés,sőt bérelhető otthonra is kád.Úgy tudom,hogy lehet csak vajúdásra is használni,így könnyebben viselhető a fájdalom,de ha érzéstelenítésre kerül sor,akkor ki kell szállni.Vagyis akkor ha beindul a szülés,már nem hinném,hogy meggondolhatnánk magunkat.Akkor érzéstelenítés nélkül kellene végigcsinálni.Hát nem tudom,hogy bevállalnám-e.A vajúdás idejére biztosan nagyon jó lehet.
Még egy kérdés:a tarkóredő vizsgálatot is hüvelyivel csinálják?
Találtam egy fórumot,angliai magyar kismamák írták,hogy itt nem csinálnak hüvelyit egyáltalán,meg nagyon sok vizsgálatot egybe letudnak,ultrahangot mindössze 2x fognak végezni :-(
Az otthonszüléssel én sem értek egyet, mert bár úgy indulunk neki, hogy minden rendben lesz, mi van ha mégsem? Akkor nincs lehetőség gyors beavatkozásra és orvosi segítségre. Én is mindenképp a Klinikán szeretnék szülni.
A vízben szülés feltételei úgy tudom nincsenek megteremtve Mo-on, csak a vajúdás lehetősége. Azt olvastam, hogy a kellemes víz segíti az ellazulást és ezzel megkönnyíti a kismama dolgát. Nem zárkózom el a dologtól, de azt mondják úgyis akkor érzi a kismama, hogy mi jó neki.
Az otthonszülést én ellenzem, mert akármilyen is az egészségügy, mégiscsak ott tudnak a lehető leggyorsabban, megfelelő műszerekkel segíteni ha gond van. Szóval én mindenképpen kórházban fogok.
A vízről nem sokat tudok, hogyan is működik...
:)) Érdekes lenne!!!
Előbb-utóbb úgyis látszódni fog, persze Rád van bízva.
Én szívem szerint márciusban mondanám meg csak hát azt hiszem addig nem bírom takargatni...:)))
Én szerintem novembernél előbb nem szólok...
Én feketében vettem, de majd lehet egy fehérre is beruházok. Igen C&A-ból van.
A mai felsőm alól kilóg, de nem felünő, mert fekete nadrág van rajtam. Most még nem akarom annyira mutogatni. Később már nem fog érdekelni, ha észreveszik. :)
Hat ezt nem is ismertem eddig, de mar azota nezelodtem a neten is es eleg sok szinben van.
Szuper ez a magoldas. En is fogok venni, mert mar a nadragaimat es sem tudom osszegombolni. De viszont meg kismama nadragot nem kell hordanom.
Tehat a nadradra veszed fel es arra egy felsot ami alol vegul is ki is loghat.
Szuper! Te a C&A-ba vetted?
Szia!
Egy henger alakban összevart anyagot képzelj el, olyan mint egy széles öv. A pocakra húzhatod rá, nagyobb korában kicsit segít tartani a súlyt. Most pedig eltakarja és megtartja a nyitott cipzáras nadrágomat. Roppant kényelmes! :)
Na, majd lefotózom...:))
Hú én biztosan nagyon hülye vagyok, de mi az a nucha szűrés???
Soha nem hallottam még ezt a kifejezést.
Tegyél fel képet!
Én ma voltam a dokinál, megvizsgált, éppen 3 hét múlva kell mennem nucha szűrésre.
Mennyo!
Segits Nekem ez a pocakbandazs elvileg hogy nez ki? Es hogy is kell hasznalni? Mennyibe kerult?
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Miskolci anyukák, babát várók, beszélgessünk!
- Első babát várók, beszélgessünk!!!
- 36 felett, második babát várók, beszélgessünk. csak pozitívan!