2008 őszi babák (beszélgetés)
sziasztok! jaj, ugy irigyellek lilla82, en csak juliustol kapok szabadsagot, addig dolgozok 4-ig mint az allat
Az tok jo es hat a masodik trimeszterben elvileg sokkal jobban erzed magad.Igy tenyleg kitudod majd elvezni a szabadsagot.
Nagyon nagy megkönnyebbülés, hogy végre magammal is foglalkozhatok :)) Eddig semmire sem jutott időm a munka miatt, 4 után már hulla voltam minden nap, és most nagyon boldog vagyok, hogy kicsit azt csinálhatom amit szeretnék:)
De aranyos vagy :)) nem, eddig egyszer hánytam a 10. héten :-I ???
Gratulalok lilla82,akkor holnaptol mehet a lazitas :)))
Ez a nap kérdése. :) Passz, én már 1-2 kilót biztos híztam, pedig alig eszem... Nem hánysz sokat?
Szerintetek hogy lehet az, hogy a pocakban nő a magzat, szaporodik a magzatvíz, nő a cici, és a súly ugyanannyi maradt? (eddig még)
Szia Lina!
Most tudok csak válaszolni, a párom tegnap este betervezett egy váratlan programot. Én asszisztensi munkakörben dolgozom, de sok munkatársam dohányzik, persze nem konkrétan mellettem az irodában, de engem nagyon zavar már a dohány szaga is, ami néha kiszivárog. Kicsit stresszes is a hely, azért úgy döntöttem idáig bírtam...:)
Jó reggelt Lányok!
Ma van az utolsó munkanapom:)
Én is megyek erre a vizsgálatra, de nekem úgy jött ki az időpont, hogy 13 hetes 1 napos lesz a baba. Ez még belefér nem?
Akkor jo majd felhivom oket,hogy csinaljak e kulon csak a genetikai uh-t.Koszi:))
persze, arra mindenképpen érdemes! :)
igen nekem a 12 hetes sima uh-on is nézték, hogy megvan-e az orrcsontja! :)
Meg néznek nyaki redőt, koponyakerületet, haskerületet, csontokat stb. a genetikaival meg átnéznek aztán tényleg mindent! :)
Azert egy genetikai uh-ra elmegyek.Tok erdekes amiket irnak az orrcsontrol a gendiagnosztika.hun soha nem hallottam,hogy barmi koze van az orrcsont fejlodesenek a down-korhoz.
Hat ez van,marad a hagyomanyos AFP:)
igen, sajnos az már késő lesz :(
Jo reggelt mindenkinek!
Koszonom a valaszt rekag,sajnos en akkor lefogok kesni a vervizsgalatrol,mert mire hazamegyunk kb 14-15 hetes leszek.
28.000 Ft, van egy vérvétel, ahol elsősorban a down-kórt szűrik illetve még 2-3 genetikai betegséget, aminek nem tudom a nevét. Ha levették a vért utána van egy 15-20 perces genetikai uh, ahol megnézik, hogy mindene megvan-e, fejlettek-e a szervei stb., a vérvizsgálat eredménye a levétel után 1,5 órával megvan, úgyhogy meg lehet várni, vagy vissza lehet érte menni.
A vizsgálatnak a 11-13 hét között kell megtörténnie, de a 12. hét a legideálisabb. Én múlt csüt-ön jelentkeztem be és keddre kaptam időpontot, vagyis annyira azért nincsenek előre betáblázva.
a www.gendiagnosztika.hu-n tudsz tájékozódni, és ez a kombinált vizsgálat volt.
Rekag megkerdezhetem mennyibe kerult ez a vizsgalat es pontosan mit tartalmaz?Miket szurnek?Na meg hogy joval elore be kell jelentkezni vagy eleg csak egy par nappal elotte?Es csinaljak a 14-15 het korul is vagy feltetlenul 12 hetesen kell menni?Bocsi a sok kerdes miatt:)
én már több mint két hete kismamanacikat hordok és nagyon kényelmesek és tényleg nem lehet észrevenni, hogy az. ma mért meg a védőnéni és még nem híztam semmit, úgyhogy a kicsi csinálja a helyet odabenn :))
a magzatvízvétel elég veszélyes dolog :(
olvasd el a www.gendiagnosztika.hu-n a tájékoztatót, a kül. vérvizsgálatokkal ezt az eljárást próbálják elkerülni, hisz nem túl szerencsés ennek kitenni a babát, olvasd el és ha gondolod hívd fel őket :)
2-3 napig nagyon fájt a medencecsontom és eléggé megijedtem, felhívtam a dokimat és ő mondta, hogy ilyenkor fordul előre, nyugodjak meg, ez valamikor a 9-10. hét környékén volt.
szerintem vannak nagyon jo turkik,ahol teljesen uj cuccokat szoktam venni.es tenyleg sokszor latok kismamafelsoket amik nagyon cukik es kb.1500Ft.
egy turki nekem is jól jönne...
az arkadban akarom megnezni.ott van egy ket kismama bolt.meg van egyket kedvenc turkim es neha ott is latok nadragot,de foleg felsoket.
Hol akarsz venni, van valami konkrét célod?
en penteken megyek vasarolni nadragokat,mar alig varom.en is csak egyben tudok jarni.
Most indulok haza a munkahelyről, de fél órán belül otthon vagyok, és válaszolok neked bővebben:)
Milyen munkakörban dolgozol?Ha lehet ilyet kérdezni?Én tanítok és elég sok veszély fenyeget,már nagyon elegem van
Hétfőtől kiírattam magam az orvossal táppénzre :)
További ajánlott fórumok: