Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 őszi babák fórum

2008 őszi babák (beszélgetés)

8677. monix5
2008. okt. 7. 15:17
Még egy dolog ...most nem igazán tudom mit csináljak fejjek vagy ne fejjek ugyanis eddig minden szopi után fejtem és elég sok tejem volt már nem tudom hova tenni a fagyasztóba ....azt mondták ne fejjek mindig csak néha néha most azt csinálom ,hogy reggel és este fejek viszont szerintem kevesebb a tejem félek nem lesz elég Márknak habár szopizás után még szokott benne lenni ha megnyomom akkor az jó ?Viszont igy nem kapja meg a tej végét ami fontos lenne szerintetek mit csináljak ?
8676. monix5
2008. okt. 7. 15:06
Sziasztok Lányok van most itt valaki?Réka én azt vettem észre ,hogy ha adom Márknak a mecsek teát tud pukizni viszont úgy csavargatja szegénynek a hasát ...nagyon szenved lehet ,hogy őneki nem válik be van ilyen szerinted Flóránál nem volt ilyen ?Infacolt éjszakára szoktam adni neki attól meg fosik de mondjuk attól jól van ....
8675. gerduska (válaszként erre: 8672. - Kitta73)
2008. okt. 7. 15:05
hello.a homeos bogyó tényleg jo, nekem 2szer is beváll.merem ajánlani,semmi mellékhatás semmi rossz iz, csak a kért hatás! ja és nem is drága.2nap alatt lesz sok tej:))
8674. vviki2
2008. okt. 7. 14:46
Na megyek, leviszem sétálni :-))
8673. vviki2 (válaszként erre: 8669. - Rekag)
2008. okt. 7. 14:46

Igen, azt. Már a Bencénél próbáltam, akkor is segített az "Ínségesebb" napokon...

Remélem most sem hagy cserben.

8672. kitta73 (válaszként erre: 8667. - Vviki2)
2008. okt. 7. 14:45

Akkor utólag is boldog szülinapot a kisfiadnak!!!Hétvégén nálunk is banzáj lesz,jönnek a rokonok felköszönteni,de jó!!Készülhetek főzhetek egész vasárnap.nekünk is verdás torta lesz,tavaly is az volt és nagyon bejött.A tejcsivel én is kínlódom,Vikivel annyi volt hogy nem győztem fejni,most meg éppen hogy elég néha.Most is fejegetem,de nem sok jön.Ez a homeós bogyó tényleg jó,mert akkor én is kipróbálom?

Az alvás nálunk ugyan ez,napközben eszik-alszik,mint egy angyal.De este csak a kiságyba fáj a hasa,ha magam mellé teszem minden ok.Vikivel ugyan így voltam,és majdnem két éves volt mikor vissza szokott a saját ágyába.

8671. kitta73 (válaszként erre: 8668. - Gerduska)
2008. okt. 7. 14:40
Gratula neki,bátor hogy bevállalta,de azt hiszem én is megtettem volna.Nagyon szép súlyú lett,és a neve bejön.Jól meg kínlódott,nem irigylem szegényt,főleg,hogy műteni is kellett.De ennyit megér a dolog,igaz:-))
8670. rekag (válaszként erre: 8668. - Gerduska)
2008. okt. 7. 14:31

:(( Szegény, hát megszenvedett nagyon!

Gratula neki!

8669. rekag (válaszként erre: 8667. - Vviki2)
2008. okt. 7. 14:30

Szia!

A homeós bogyó nekem is megnövelte úgy, hogy majd elcsöppenek néha :) Te is az urticát szeded?

Nyugi, én is rendelem a kaját, pedig nálunk Flóra az egyetlen baba, de így is kitölti a napomat. :)

Ilyen fejlődési ugrások Flóránál is voltak, pár napig ilyenkor olyan, mintha a világ összes tejcije kevés lenne neki, aztán beáll az étvágya, meg a tejmennyiség is.

8668. gerduska
2008. okt. 7. 13:59
sziasztok. bocsi kitta, a k helyett g akartam..ugyhogy boldog szülinapot:)) Megszületett barátnöm kisfia is, 16óra vajudás után :S.3970gr és 57cm..Levike.:).ráadásul mütötték is szegényt mett a lepény nehezen jött ki és szakadt a belsö méhszája:(.ennyit tudok sms -böl,nemtom a részleteket.de sajnálom szegényt,elsö gyerek, ráadásul apa nélkül :(.de ö vállalta a bébit mivel már 32éves.de tuti imádni /vagyis imádja a bébit :)).
8667. vviki2
2008. okt. 7. 13:58

Sziasztok!

Boldog szülinapot Vikinek :-))

Mi is szülinapoztunk tegnap. Bencének a "megcsúszott" szülinapját tartottuk szűk családi körben (csak mi 5-en) csinnadratta nélkül... Volt Verdás torta és zenélős gyertya, s persze énekeltünk neki ész nélkül :-))) Halkan jegyzem csak meg: a zenélős gyertya tetszett neki a legjobban... Majd jövőre már lehet nagyobb cécó is, gondolom akkor már jobban élvezi.

Látom másnál is a pocifájás keseríti meg a mindennapokat :-( Én is adom neki a teát, s úgy veszem észre, hogy Linettnél is használ.

Még én is vérzek, bár még csak 15 napja szültem, így ez még normális....de nagyon unom már én is. Van amikor szinte semmi sincs, aztán másnap újra...

Bezike! Irigyellek nagyon... Sajna nekem sincs segítségem, így elég fáradt vagyok. A főzésről letettem, befizettem a közeli étterembe :-)) De azért még így is van mit csinálnom.

Vasárnaptól már mi is nagyokat sétálunk!!! Linett alszik is a kocsiban, mint a kisangyal.

Csak a tejcivel kínlódom... Bencénél annyi volt, s fejtem is folyamatosan. Most nem fejtem, csak ha már nagyon feltelt, mert szerettem volna ha minél hamarabb beáll a kereslet-kínálat. Be is állt. Linett viszont pár napja többet enne, s már két ciciből etetem, pedig eddig elég volt egy, sőt...azt sem szívta ki teljesen. Na, most iszom a szopisteát ezerrel, meg eszem a homeós bogyót, hogy több legyen... Persze a csajszi sem tétlenkedik, 2 óránként lecsapol, pedig eddig 3-4 óránként evett. Na pár nap aztán rendbejön...szerintem.

Alvás. Hát van úgy, hogy olyan fáradt vagyok, hogy szopizni magam mellé teszem és el is alszom vele együtt...éjjel persze. Pedig nem kéne...tudom. Bencénél is így kezdődött, aztán másfél éves koráig durmolt mellettem.... Na ezt nem szeretném újra eljátszani.

Mindenki jól van???

8666. kitta73 (válaszként erre: 8665. - Gerduska)
2008. okt. 7. 13:26
köszönöm:-))
8665. gerduska (válaszként erre: 8662. - Kitta73)
2008. okt. 7. 12:44
szio.BOLDOK SZÜLINAPOT VIKTORNAK :))).
8664. kitta73 (válaszként erre: 8663. - Rekag)
2008. okt. 7. 11:46

Viki nevében is köszönöm:-))

Levivel elsétáltunk Viki tortájáért,nagyon jó idő van kint,azóta is alszik itthon is.

8663. rekag (válaszként erre: 8662. - Kitta73)
2008. okt. 7. 10:01

Szia!

Boldog szülinapot Vikinek! :)

Levivel pedig egy napon születtünk, csak én 29 évvel korábban :))

8662. kitta73
2008. okt. 7. 09:13

Sziasztok,jó reggelt!

Ilyet nekem is küldhetnétek,egyenlőre sok még nekem is a két gyerek.Apa délutános,este kicsit bajban voltam,hogy kit fürdessek hamarabb.De majd beállunk,az oviba is Levivel mentem betettem a kenguruba,nagyon tetszett neki.Meg is jegyezték,hogy már kihozom a gyereket?Ha az embernek nincs segítsége,mit csináljon,hagytam volna otthon?Nem sokat aludtam az éjjel,most meg vár a főzni való és a mosás.Ráadásul ma van Viki szülinapja,az oviba is vinnem kell tortát és délután is jönnek köszönteni és még hétvégén lesz a nagy szülinapi bulija.

8661. gerduska (válaszként erre: 8658. - Bezike)
2008. okt. 6. 20:27
de egyébként tök jó, aranyosak nagyon :)).
8660. gerduska (válaszként erre: 8658. - Bezike)
2008. okt. 6. 20:27
ilyen nekem is kéne...csak én 3gyerekkel vagyok egyedül, +2 kutya.:)))) igy is beválalna engem valaki??:)
8659. bezike (válaszként erre: 8657. - Gerduska)
2008. okt. 6. 18:21
Tényleg, mi lehet velük? Mikor is mentek szülni?
8658. bezike
2008. okt. 6. 18:20
Ezt muszáj elmesélnem. Múltkor panaszkodtam az egyik kolléganőmnek, hogy egész nap egyedül vagyok itthon, lassan rámdől a háztartás, meg hát a gyereket is gondozni kell 24 órában, és hogy milyen rossz ez így nekem. Erre ma felhívott, hogy egy másik kolléganővel beszélték, hogy milyen ajándékkal lepjenek meg, először arra gondoltak, hogy telepakolják a hűtőt kajával, de inkább azt találták ki, hogy keresnek nekem itt a faluban egy nénit, aki segítene nekem a háztartásban, főzne, mosna, vasalna és amit szeretnék, és ők ezt fizetnék nekem - ha beleegyezek... azon túl, hogy majdnem elsírtam magam a meghatottságtól (meg a fáradtságtól) azonnal igent mondtam. Úgyhogy most elkezdték nekem szervezni a nénit. Állítólag ápolónő volt, most ment nyugdíjba. Hülye lennék egy ilyen lehetőséget elszalasztani! Na, milyen munkatársaim vannak??????
8657. gerduska
2008. okt. 6. 18:19
lányok..mi lehet steffivel,és gaabbal???
8656. bezike
2008. okt. 6. 18:16

Mi is a kiságyban kezdtük, azt utálta, akkor kitaláltam, hogy beraktam a mózeskosárba, és úgy a kiságyba. Na, az ment egy darabig, de mivel a mózest könnyű felkapni és odavinni az ágyba, már ott tartunk.... viszont, amikor éjjel szopizni kell, akkor ez nekem sokkal kényelmesebb, nem kell kikelni az ágyból, álldogálni óra hosszat, hogy elaludjon, hanem csak magamra teszem és én is szundizhatok.

Hát, most így belegondoltam Kitta ebbe a dologba, de tudom, hogy ez így nekünk nem menne apával. Bár, végül is mindegy, mert amúgy is egy szobában alszunk...

8655. gerduska
2008. okt. 6. 18:03
sziasztok.én se fektetem mellém, max a melkasomon altatom el, azt vissza a kiságyba.de éjjel nemnagyon kell altatni .tegnap este 7-12:30ig, 10perc alvás 20perc tekergés :SS tuti pocifájás volt, de utánna csak 5kor kelt fel enni :).érdekesek ezek a napok.mindegyik más..
8654. kitta73 (válaszként erre: 8653. - Rekag)
2008. okt. 6. 16:35

Én is erre szoktattam,de mostanában csak a kezemben jó neki,vagy mellettem az ágyon. A tea nem mindenkinél válik be,és akkor is adok neki ha sétálunk és elkezd csuklani.Mert hát Levi nagy csuklógép olyan mint Viki volt.Nálunk csak este van gond a hasfájással,napközben elvagyunk.Szerdán megyünk súlyt méretni,remélem hízott mióta itthon van.

Bezike nekünk Viki közöttünk aludt elég sokáig,de minden megoldható mikor már alszik:-))))

A hasfájás meg legkésőbb 3hónapos korig elmúlik,halkan jegyzem meg utána jön a fogzás!

8653. rekag (válaszként erre: 8651. - Bezike)
2008. okt. 6. 13:26
Én az elejétől kezdve pont ezért nem fektettem be az ágyunkba, ha éjszaka sírt, akkor inkább felkeltem és bementem hozzá és a kis kanapéján aludtam vele. Mostanra már megszokta hogy az éjszakát a kiságyban tölti, a napközbeni alvásokat pedig a nappaliban a kanapén. :)
8652. rekag (válaszként erre: 8650. - Bezike)
2008. okt. 6. 13:24
Hát sajnálom, hogy a tea nem jött be, nekünk használt, Flóra még mindig issza, mert segíti az emésztését. Espumisant már nem adok neki, mert úgy tűnik túljutottunk a hasfájós időszakon.
8651. bezike
2008. okt. 6. 13:05
Látom, azért mindegyőnkön kifogott ez a kisbaba. Azt már elérték, hogy éjjel is a közelünkben legyenek. Jó, még most oké, nem zavar, hogy ott alszik mellettünk vagy közöttünk, de mi lesz később???? Se szex, se kényelem, se alvás? Én ettől parázok.
8650. bezike
2008. okt. 6. 12:54

Sziasztok, én már teljesen kivagyok a tanácsoktól, nem tudom mit csináljak. Nagynehezen beszereztem a Mecsek baby teát, elkezdtem itatni Marcival, erre ma mondja a védőnő, hogy nehogy adjak neki édeskömény teát, mert csak ront az állapotán. Mondjuk, ha nagyon belegondolok, tegnap óta issza és az esténk+éjszakánk katasztrófa volt, olyan feszüléseket produkált a kezemben, hogy azt hittem kettétörik. Csak apa lábaszárára "ráterítve" bírt elaludni, annyira fájt a hasa, ez volt hajnali fél 2-kor. Most már jobban van, evett is végre, és úgy látom nem fáj a hasa. Szerintem én hanyagolom ezt a tea-kérdést. Espumisan és kész...

Én már szinte alig vérzek, most szültem 3 hete, de néha a varratoknál érzem, hogy feszül kicsit. Én még nem láttam, hogy kiesett volna, de már a vágásnál sem látom a varratokat, úgyhogy biztos... viszont van, hogy ráülök a wc-re, nem is erőlködöm, és úgy érzem, hogy a méhem ki akar jönni belőlem, feszül és olyan mintha húzná le valami súly. Fura...

8649. kitta73 (válaszként erre: 8646. - Rekag)
2008. okt. 6. 11:21
Akkor még egy darabig kínlódhatok.Én amúgy is tampont használtam régen,ez a betét teljesen kikészít.Már megijedtem,hogy nagyon megvan,de nálam az is közre játszik,mikor Vikit emelgetnem kell,jobban vérzek.
8648. kitta73 (válaszként erre: 8645. - Mézeszserbó)
2008. okt. 6. 11:20
Nálunk ugyan ez a helyzet,csak a mam-os cumi kell,pedig vettem neki aventosat is,azt kiköpi.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook