2008 őszi babák (beszélgetés)
De édes Flóra az új képen! Látom, neki is gyűlnek a zsírpárnácskák. Marcin is most kezd látszódni a jó kis zsíros anyatej.
Az adatlapját is nézegetem, de 30-a óta nem volt fent...
Sziasztok, szia Munya, gratula a babódhoz, nagyon édes, ahogy néz a képen...
Stefiről semmi hír? Kezdek aggódni...
Szia Munyus!
Hogy vagytok? Picike? Szülés milyen volt?
Sziasztok! Szép napot lányok és babák!köszi, hogy reagáltok, tök jó, hogy az ember nincs "magára maradva" kétségei között.Az én kis babukám este 8-9 között elalszik, aztán kb. éjfélig durmol, majd kel fél 3 -3körül és 4-től 6 fél hét-ig megint alszik. De reggel nem tud visszaaludni, most aludt el nemrég úgy hogy 8 körül megetettem és most 10 után valamivel megint enni kért úgyhogy evett :)Szóval bizonytalan vagyok néha, de csak az alvással van parám. Érdekes Lili még 2 hetesen többet aludt evések között és az éjszaka is csak egyszer kelt. azért fogadom a tanácsokat és olvaslak titeket :)
Én is hagynám aludni...
Nekem azt mondta a védőnő, hogy ilyenkor piszkáljam fel vagy pelusozzam, ha a böfiztetésre sem reagál. De ha Linett beájul akkor ő jóllakott.
Amúgy sziasztok!
:-)))))))))
Üdv. a csapatban!
Szerintem is nagy baromság amit a dokid mondott. Az én kisfiam 2 éves, de másfél éves koráig éjjel 2-3 óránként szopizott!!! Akkor is azért hagyta el, mert már jött a köv. baba és nekem már nagyon fárasztó volt.
Most a pici lányom 3 hetes lesz holnap, s 1-2-3 néha 4 óránként eszik. Ált. kibírja 3-4 órát, de nálunk is van amikor 1 óra után éhes. Ezt hívják igény szerinti szoptatásnak.
A mi orvosunk is ilyen régimódi elveket vall, de ezekben a dolgokban inkább a szívemre hallgatok.
Nekem a Bence max. 10percig szopizott!!!
S nem szopott keveset, mert elég gyorsan gyarapodott. Most a Linett sem viszi túlzásba, ő is gyorsan eszik (meg szerintem a mellem is jól "spriccel"), mert 15-20 percnél nem eszik tovább.
Kicsit későn reagálok...nem voltam tegnap...
Szia!
Flóra 1,5 hónapos koráig kétszer kelt éjszaka, azóta már csak egyszer, viszont az utolsó evés hosszabb és többet eszik, így kibírja 10-4-ig, aztán meg alszik 8-ig. Nagyon pici még a gyomruk, ritka aki átalussza ennyi idősen az éjszakát, mert az éhség felébreszti őket. Talán 4 hónapos kora után várható el tőle ez.
Sziasztok!
Corallnett udv kozottunk.Hm szamomra abszolut butasagnak hangzik amit az orvosod mondott.Eleve 6 honapos korig a szoptatott babaknak semmilyen potlasra nincs szuksege,se tea se viz..Hogyan varhatnank el egy 1 honapos babatol,hogy vegig aludjon egy ejszakat szopi nelkul,birja ki a teaval?Komolyan neha az orvosok,vedonok bizonytalanitjak el az elso gyermekes anyukakat ami nagyon szomoru :(.Az igeny szerint szoptatott babaknal igen surun elofordul,hogy nem varjak ki a 3 orat az en kislanyom is sokkal surubben eszik,de ahogy Gabibus is irta ez az igeny szerinti szoptatas lenyege :).
értem Gabibus :)
Igen biztos nincs két egyforma baba és szülő sem.Meglátjuk, hogy alakulunk :)
Sziasztok csajok.Nekem is nehezen alszik el éjszaka,és csak a cicin,de ha elaludt akkor nyomja akár 4-5órát is egy huzamban.Nagyon jó idő van,jó nagyokat sétálunk délelőtt és délután is.Sütöttem pizzát,most jól bekajáltunk,pihenünk és megyünk megint csavarogni,Viki is nagyon élvezi.
Szia! EN nem tudom mit szoljak, de egy honaposan en biztosan meg fogom etetni, ha ugy erzem azert sir. Mert ugye az arany szabaly,ami miatt sirhat a baba: Kaja, pelus, homerseklet...En ezt tartom szemelott es nekem eddig ez igy mukodik is. Ha siras van annak ellenere, hogy az osszes fenti rendben van akkor lehet pocak vagy mas problema.Ekkora babaknal meg nem hiszem, hogy olyan nagyon kemeny napirendnek kene lennie! A lenyeg, hogy tudja figyelnek ra, nincs magara hagyva, ha jelez es igy biztonsagban fogja erezni magat.Mi 3 hetesek vagyunk, de van ugy, hogy 1 ora szunettel eszik. Nem hiszem, hogy elkenyeztetnem ezzel. Majd szepen beallunk, amikor o is ugy gondolja. Ezek az en meglatasaim,de ahany gyerek es szulo annyi rutin ill. megoldas.;-))) Ja! Nalunk az utolso megoldas,ami nyuszogesnel, nem alvasnal bejon a hasrafektetes! Ugy szinte mindig beajul es kesobb visszaforditom minden gond nelkul.A pocijat szerintem az nyugtatja meg.
Sziasztok!
Már egy ideje olvasom a fórumot, aztán mgondoltam miért ne, regisztrálok hátha kapok néha olyan tanácsot ami segít. Most 8-án volt egy hónapos a kislányunk.
Most a szopi témánál nekem a következők vannak. Már két hete 2 óránként eszik Lili, van hogy még azt is alig várja ki. Az alvás nappal egy kínszenvedés, vagy nagyon nehezen alszik el és keveset vagy nem alszik. Kivétel a séta. Akkor szinte sikeröl neki de a kocsi sokáig nem állhat :) Na tegnap aludt 4 és fél órát délután a séta alkalmával.Este fürdés után 7 körül eszik nyolcig, és ilyenkor alussza az éjszakai 4 és fél óráját mert éjféltől két-két és fél óránként fent van. Szóval nagy napirendünk nem igen van. Az orvos azt mondta, hogy éjszaka hagyjam ki az etetést, csak csendben menjek oda hozzá, kis tea vagy víz és szokja meg, hogy nem kap ennimert az éjszakak alvásra való.... Na ehhez mit szóltok? Egyelőre még nem próbálkoztam ezzel igazán.
Hali! Milyen jo, hogy leirtam mit szeretnek. Draga kisfiam ma ejfeltol fel 5-ig aludt, vagyis vegre volt egy 4 es fel oras szunetunk ket szopi kozott. :-)))
Kellemes hetveget mindenkinek!!!!
Sziasztok, a tegnapi kérdésem utáni következő evés meg pont a másik végletbe csapott át, közel 1 órán keresztül volt a cicin, de nem aludt, hanem szopizott. Néha 5 perc szünetet is tartott, de végül mindig kérte a cicit és csak szívta és szívta. Szerintem nekünk most jött a 3 hetes kori fejlődési ugrás, mert délután 2 óránként kért enni, este halálra zabálta magát, reggel is fél órát evett. Éjjel csak 1-szer kelt, fél 5-kor. Jaj, de jó volt, 4 órát aludtam egyszerre...
Szerintem is le lehet tenni 20-25 perc utan es ugyis tudatjak,ha meg ehesek. En lehet csak szerencses vagyok,de Peterem kikopi a cicit, amikor vegzett. ;-)) Az elso 1-2 hetben voltak csak 25-30 percesek a cumizasok es most a 3. hetre nagyon szepen beallt ez a 10-15-20 perc. Mint ahogy Mintnek is nekem is van ugy, hogy hamarabb ker (1 ora mulva),ha valamiert rovidebb ideig cumizott es kevesebbet evett elozoleg. Az igeny szerinti szoptatas tenyleg errol szol. Kitapasztaljatok egymast es biztosan beall a dolog ugy, hogy mindenkinek kenyelmes legyen. Az elejen viszont nekunk kell tobb "aldozatot" hozni es megadni, amit kernek meg ha nagyon nehez is. Mostanra mar en is nagyon szeretnek egy estet,amikor legalabb 4 orat aludhatnek egyhuzamban, de eddig nem sikerult.;-)) Ami kesik, nem mulik.:-)
Nekem Levi ugyan ez,elalszik a cicin,utána meg sír,ha elveszem,nekem is van mikor egy órát is játszogatunk,de ez inkább este.Napközben eszik majd 3órát alszik.
Éjszaka néha nálunk is öt-hat óra eltelik két evés között. Napközben változó.
Viszont ha evés közben bealszik, de még éhes, akkor tök potyára teszem le, mert arra felébred és kaphatom fel újra. Tehát egyszer-kétszer én is megbökdösöm, ha elbóbiskol a cicin. Persze csak finoman, ha tényleg alszik, erre nem ébred fel.
Sokszor Andris is majd egy órán át szopizik. Szerintem direkt csinálja, mert imád rajtam lógni. Már csak azért is gondolom, hogy így lehet, mert akkor tart sokáig, mikor épp nyűgös. Azért a negyed órától így is, úgy is messze vagyunk:).
én is próbáltam lerövidíteni, viszont annak sírás, meg nem alvás lett az eredménye. én elfogadtam, hogy Flórcsi ilyen lassan eszik, de legalább szépen gyarapszik és sokat alszik, mert tele a pocakja.
Ha igeny szerint szoptatod szerintem felesleges ebreszgetni.Ha ehes lesz ugyis felebred es ujra megszoptatod.Sokszor tenyleg csak "cumiznak" a cicin.Nalunk is ez van este amikor mar aludna nem ehes megis csak a cicivel a szajaban alszik el :).
hello..nekem ilyen problémám nem volt egyiknél se, de szerintem nem kell órákig ébresztgetni a zopi alatt, szerintem 20perc mulva ha bealszik, tedd le, ha nagyxon éhes lesz ugyis sirni fog...nagyon :))Noel már 5-6órát is alszik az éjjel.én nem kelteném fel.de mondom ,igazábol semmi tapasztalatom nincs ilyen téren, ugyhogy ne hari ha butaságnak tartod amit irok.
Az en lanyom is 15 perceket szopizik kb.Mondjuk van amikor 1 ora mulva ujra szopizik,de nagyjabol azert 2-3 orat kivar :).
A doki szerint ha tátog, attól még nem biztos hogy éhes, csak cumizni akar, mert megszokta hogy otthagyom sokáig a cicimen.
Sziasztok, én pont a szoptatás miatt vagyok kétségbe esve. Úgy látom pont jókor akarok kérdezni ezzel kapcsolatban. Kb egy óráig szoptatok, van hogy ébresztgetni kell közben, mert kb 10 perc után elalszik. Persze ahogy megmozdítom folytatja a cumizást, de noszogatni kell. Ezért tart ilyen sokáig. Igazából fogalmam sincs, hogy mikor kellene abbahagyni, mert egy órás szoptatás után is tátog. Viszont szépen gyarapszik. Szerintetek? Hogy rövidíthetném le az időt? Bár Rekag, megnyugtató, hogy te is ilyen sokáig szoptatsz.
Sziasztok! Amennyiben aktivan cumizik a baba a cicin, akkor 10 perc is eleg. Az enyem is 10-15 percet van rajta egy alkalommal es 2-3 orankent szopizik. Neha orankent,amikor olyanja van.Kedden 5310 grammosak voltunk. Egy hettel elotte 4730. A szopizas a heten csokkent le nekunk ilyen rovidebb idore, ahogy parhuzamosan azt is tapasztaltam, hogy a a tejem orran, szajan folyik.:-)) Konnyebben jon a tejci,mert tobb van igy o is hamarabb jol lakik. En legalabbis igy erzem.
További ajánlott fórumok: