2008 őszi babák (beszélgetés)
Kitta gratulalok es sok sok boldogsagot kivanok nektek.
Gabibus sajnos az olivaolajnal jobbat en sem tudok.Az viszont biztos,hogy nem egyik naprol a masikra fog elmulni,kell neki egy kis ido.
Egyáltalán nem bántódtam meg, igazad van. :)
Csak én találtam benne néhány jó kis praktikát, amit sikerrel alkalmazunk Flóránál.
szia
ne keseregj én is még itt vagyok egyben:)már túl vagyok én is a depresszión.teljesen átérzem a szomorúságod.én ma is voltam dokinál de még mindig minden rendben van.holnap újra kell mennem.engem is meg fognak szültetni mert nem akar kijönni a kismanó.csak nem biztos hogy holnap indítják.a részleteket már megbeszéltük a dokival csak a pontos időt nem.de még mindig van bennem egy kis remény hogy kibújik magától.
Sziasztok csajok,haza jöttünk:-)
Csütörtökön éjjel 23,42-kor 4300grammal és 58cm-el megszületett Levi.Minden olyan gyorsan történt,bementünk 22,30-kor és 2óra alatt sima szüléssel meglett.Majd később még írok.Rakok fel képeket.
Mármint arról a bugyolálásról beszélsz, amikor a kezét is "leszorítod", hogy ne tudjon kapálózni? Mint mondjuk a pólya. Na, erre már én is gondoltam, hogy kipróbálom, akkor valószínűleg ez ma éjjel lesz. Neke most pl. szopi után csak az ölemben volt hajlandó elaludni, viszont itt annyira bealudt, hogy simán beraktam a helyére. Éjjel azért fél órát ülni így elég kemény...
a bőre nekem is nagyon hámlik, láb- és kézfej nagyon, de máshol is. Nekem is mondták az oliva olajat, meg a védőnő az A vitaminos olajat. Én azért kipróbálom, hátha jó neki. Azt mondta, fürdetés előtt kenjem be vele. Mi is mosdókrémet használunk, de nem valami jó a szárazságra.
Én nem olvastam és nem is fogom... Elég sok rosszat hallottam már róla. Én úgy érzem ha sír a babám, annak oka van. Ha éhes megetetem, ha ringatásra vágyik elringatom. Nem érzem tehernek ha egy évig (vagy tovább) éjszakáznom kell mellette, mert olyan hamar megnőnek! S olyan jó érzés összebújni vele :-))
A kisfiam másfél éves koráig szopizott és éjjel is igényelte 2-3 óránként!!! Akkor hagyta el, amikor visszaszoktattuk a saját ágyába... Nehéz volt sokszor, de már nem bánom, hogy így alakult.
Biztos jó a könyv(ek), de én inkább az ösztöneimre hallgatok. A könyv csak elbizonytalanít, és amúgy sem lehet egy módszer szerint nevelni minden gyereket. Nálam nem működött. Ami bevált a Domiál, a Bencénél nem jött be... Mi sem vagyunk egyformák.
Nem akartalak megsérteni, nehogy magadra vedd!
:-)))
Az hogy hámlik a bőre teljesen normális, és el is fog múlni. Az olaj jobban szárít, azt én sem ajánlom. Szerintem ezt a bőrt le kell "vedlenie" (bocsi) s utána már nem lesz gond. Bencénél is így volt, s most Linett bőre is hámlik. Én mosakodóval bekenem fürdés előtt, s azt a vízban lemosom. Mást nem használok, a védőnő szerint nem is kell.
Én alkoholoztam a csonkot és hintőporoztam. A 6. napon esett le neki. Bencénél csak 10 nap után...pedig ugyanúgy kezeltem neki.
A kaka nálunk is így ment a fiamnál, sőt! Többször is előfordult, hogy tettem tisztába és rakétaszerűen telerakta a pólómat, amint felemeltem a lábait :-DDDD S igen, a fütyit is meg kell szokni, egy külön fogalom... Vicces helyzeteket tud produkálni.
Az első pár napban Flóra is hámlott, én érzékeny bőrre való Nivea babakrémmel kentem és hamar elmúlt. Az olaj inkább feláztatja, szerintem azt ne használd.
Pisi nálunk is általában peluscsere közben van, én már rutinosan 2 pelust készítek ki.
Mi már csak naponta 2x kakilunk, de hát már nagylányok vagyunk :DD
Szia Mint! Hat megse olyan hulyek ezek az angolok, irek! ;-) En is csak sima vizes vatta labdaval mostam es nekunk is a 5. napon mar leesett! Most viszont annyira hamlik a kis bore a labfejen a hajlatoknal meg a kezenel es a hasan, mintha napozott volna es megegett volna. Oliva olajjal es vaselinnel kezdtem el kenni es ez mintha meg jobban beiinditotta volna. Mit gondolsz? Nektek volt ilyesmi barmelyik babaval? Tobbiek? Amugy nagyon jol vagyunk es a dragam igen jo gyerek. Eszik-alszik-kakil-pisil. A kaki erdekes musorszam. :-)) Kaja elott es utan is legtobbszor.Ma pl. ruhat kellett cserelnunk mert akkorat "lott" (szabalyosan felemelkedett szopizas kozben az olembol!!) hogy a hatan kotott ki a java. :-)) Persze a pisi sem gyenge azzal a poennal ekesitve, hogy mindig akkor engedi el, amikor kiveszem a pelusbol vagy pl. tegnap a furdokadbol mikor mar megtoroltem.:-) Fiuk!!!;-)
Nem nagyon tudlak benneteket visszaolvasni, de gratulalok minden szuletett babahoz es szoritok a meg soron levoknek!!!! Majd igyekszem jonni, de egyenlore nagyon-nagyon babazok es mellette mindne mas, de tudjatok ugyis....Apa itthon volt velunk a mult heten ,de ma mar elment egy fel napra melozni,mert a kuncsaftok nagyon varjak mar.Hat roviden ennyi.Jo hosszura sikerult, de maskor nem nagyon irok. Hali mindnekinek!
Köszi, aranyos vagy!
Én kértem, hogy menjen, meg amúgy is, vitte a Bencét is, így az már elég nagy segítség :-DDD
Boldogulok szerencsére... Linett sokat alszik (még) így jut időm másra is.