2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
Ti kire szamithattok szules utan, persze az apukan kivul?
Egyesek szerint jol jon a segitseg szules utan...
Nekem anyukam felejanlotta hogy kivesz 2 het szabit, hogy ideutazhasson segitkezni.
Anyosom meg itt van 20km-re.
O nem ajanlotta meg hogy segit, mert aposom nagyon beteg ember (szivbeteg es tudorakos) es nem lehet tudni mi lesz vele meg november vegeig.
De en lehet nem is szeretnem, hogy valaki itt surogjon-forogjon a hazban. Ugy megszoktuk hogy csak mi vagyunk magunkban itthon... Mindent ott hagyok, ahol akarok es ott is talalom meg... Ugy fozok, ahogy mi szeressuk... Akkor eszunk amikor ehesek vagyunk, nem amikor ebedido van...
Na de majd meglassuk, hogy lesz. Ha nem birom semmi keppen, akkor hivok segitseget majd.
Ja most olvasom nem igen szeretik a gyerkőcök a menzás kaját.
Az az igaszság azért válogatnak mert egymástól látják.
Az én lányom jó evő volt, amíg ovis nem lett.most már sokmindenre mondja ezt nem szeretem...
Legjobb ovis barátnője is elég válogatós.
Volt hogy nemtem érte és hozzá se nyult az uzsijához.Még csak meg se kostolta.Amugy az ilyen krémes kenyereket ujjabban nem eszi meg pl.halkrém,tojáskrém.Mikor milyen kedve van de már főzelékekbe is válogat.
de a spagetti a kedvence abból jöhet neki bármennyi.
Anyukám is sokszor felhív, hogy mit főzzön, mert akkor mi is tudunk hozni, és nem kell főzni. Bár bevallom, hogy nem is szeretek a konyhában tüsténkedni, de nem is nagyon tudok.
Nálunk szerencsére nem nyaggattak anyósék sem, sem anyuék, hogy mikor jön a baba, pedig már másfél éve házasok vagyunk. Pedig van egy bátyám, és anyuék már nagyon-nagyon várták/várják az unokát.:-))
Hát akkor szerintem jó lenne valami házhozszállítós neked is.Itt ahol lakok itt pl.ovi konyhájáról meg iskolák konyhájáról is lehet rendelni.Bár egész hónapot kell fizetni -de házhoz is viszi a legtöbb.
Mert ha a te férjed is 2 helyen melózik nehéz lesz baba háztartás meg ha vannak állatok azokat is ellátni.
(nekem vannak teknőseim halak,kutya)-ezek plusz ott vannak gyerkőc mellett.
Nekem szerencsém van mert anyósom konyhán melózik és férjem minden nap bemegy hozzá.sokszor 3-4 félét hoz így mindig tudok választani és nagyon finomakat főznek.Hétvégén általába anyósékhoz megyünk vagy én nagyszüleimhez és akkor se kell főzni.Vasárnap ha anyósnál vagyunk fel is pakol minket most is hoztam mára ebédet húslevest meg rizst meg rántott husit-csak ki kell sütnöm.Általába sütit is szokott küldeni de most nem sütött.
Így sok pénzt és időt sporolok meg.Első gyerkőccel is sok időm volt délelött és délután is kinntudtam vele lenni szabadba vagy játszin.Ebéd után mikor aludt meg takarítottam vagy néha este de akkor inkább vasaltam.Jó is volt hogy sokat eggyütt lehettem a lányommal mert férjem 2 melóhelyen melózik így rám maradt minden.Gyerek mellett meg nem igen tudtam tudok takarítani.
En is megkerdeztem a dokit hogy vajon mi lesz es ugyanezt mondta. a 18adik hettol meg lehet mondani a babu nemet. De hat szerintem elso gyereknel teljesen mindegy milyen nemu lesz. Amugy sem sok beleszolasunk van.... :)
A genek jateka a legnagyobb szerencsejatek!
Hát érezni nem érzek, csak azt tudom ez a két terhesség teljessen más.Nincs eggyáltalán hányingerem(csak az elején volt 1-2 hétig),görcsöléssel kezdetm de az is elmult-most tiszta tünetmentes vagyok.És mindig várom az ultrahangot hogy megnyugodjak minden rendbe van-e.
Tehát benne van a pakliba hogy fiunk lesz.-De mindenképp meg akarom kérdeztetni hogy lányomnak elmondjuk legyen ideje beletörődni hogy nem lány tesója lesz,mert igen lányt vár.Én is lányt szeretnék de ha fiu lesz annak is nagyon örülünk majd hisz már van 1 lányom.
(amugy a női megérzésről-mi elsőnél mindketten fiut akartunk és fiut is éreztem.Ismerősök is azt mondták a hasam láttán tuti fiu lesz)-tévedtünk.
Nekem is kezd latszani mar hogy gombolydik a hasam. Azt sem tudom mit vegyek fel magamra. Eddig 36os (xs, s) meretet viselem most mar 38as kell. Olyan furi. Latszik is meg nem is a hasam. Nojjon mar meg, latszodjek rendesen!
Amugy tenyleg furcsa ez az elso 3-4 honap. nem is tudom neha biztos terhes vagyok-e vagy sem. Foleg amikor meg hanyingerem sincsen, elgondolkozom...na mi van??? Neha mintha meg orulnak is neki hogy hanyingerem van vagy faj a derekam/hasam. Talan ha megno akkorara a baba, hogy mar erzodjek a mozgasa, akkor megnyugszom egy kicsit. Amugy a doki azt mondta minden jo eddig. Halleluja!
Hát alakítgatunk. :-)) De a hálószobát majd csak akkor rendezzük át, amikor a 8. hónapban leszek. De ha így telik az idő, pik-pakk itt lesz. (A babaszoba marad egyelőre számítógép szobának a babuci fél éves koráig.)
Amúgy nekem mindenki azt mondja, hogy fiús anyuka vagyok. Hogy nem tudnak elképzelni egy kislánnyal. Talán azért mert nem vagyok az a gügyögős fajta. :-) Nem tudom. De különben úgy is érzem, hogy fiúcska lesz a babuci - ha számít a női megérzés ilyenkor. :-)) Te érzel már valamit, hogy fiú lesz vagy kislány?
Én pénteken megyek még csak dokihoz meg akar vizsgéálni meg leveszi a vért (afp).
16.-án megyek a 18 hetesre arra adtak időpontot.
Akkor újjítgattok?
Mi is újítottunk (amikor még nem tudtam hogy terhes vagyok)Járolapoztunk ülőgarnitúrát cseréltünk...Amíg nem jött meg az új ülőgarnítúra matracon aludtunk.
Játszin mondta is az eggyik csaj matracon lehet a legjobban gyereket csinállni.Meg anyu munkatársa is utalgatott hogy általába gyerekvállalás elött szoktak ujjítani...
Rá pár hétre már biztosra tudtuk hogy tényleg utba a baba.
Tőlem is sokan kérdezték már hogy jön dorina tesója?-dodo eggyik ovónője azt mondta bizti lány lesz mert eléggé gömbölyű a hasam meg jól fenn van.Bár Dorinánál meg mindenki azt mondta fiu lesz aztán lány lett.