2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
szia!
Vigyázz magatokra!Pihenj sokat, szorítok , hogy ne legyen semmi gondd.
Köszi:)
Végre az én pocakom is megnőtt.Bár sokan még most sem veszik észre.Én most tartok ott h azért nem kérdezik meg mert nem tudják h terhes vagyok- e vagy csak meghíztam:)
Sok sikert a vizsgákhoz:)
Hogy birod a biztonsági övet nekem már most is kényelmetlen.
Én jővőhéten megyek terhelésesre ha minden igaz.
vandánál az első adagot megkaptam a védőnőtől. A másodikat receptre írták fel.
Azt h itt Szentendrén hogy van, én sem tudom, meert a beutalót még nem kaptam meg és nem is kérdeztem.
Vanda már elképzelte h majd építenek meg mesekönyvte nézegetnek meg rajzolgatnak együtt.Hiába próbálom neki elmagyarázni h a baba még nem fogja tudni ezeket csinálni vele csak kicsit késöbb,szegény még nem érti h miért.
Nekem is alul tapad a lepény, rálóg a méhszájra.
Úgyhogy lehet h én is császáros leszek:(Bár a doki még nem mondott semmi konkrétat de a lepény eddig még nem ment feljebb.
Ő is a köldökömhöz beszél, sőt néha bele is kukucskál hátha látja a kistesót:)
Amikor először jelentkezett ,úgy éreztem h nagyon hirtelen jött és nagyon sok.Ezért is ilyedtem meg.
Mostanában majdnem hogy folyamatos, betétet kell miatta hordanom.Színtelen és szagtalan.
Aranyos lehetett Vanda-az én Dorinám se érti hogy fog megszületni a tesó azt mondja mindig hogy felvágják a hasam és utánna összevarrnak(mint a piroska és a farkas mesébe)-de a végén lehet még igaza is lesz sajna(ugyanis ha a placentám nem megy feljebb valószínű császáros leszek de még van addig 1 kis idő..)
Ma láttunk 1 kisgyerkőcöt és madzagon húzta az elefántos autóját-Dorina mondta vegyünk ilyet a tesónak és majd kölcsönkéri tőle és kipróbálja.Mostanába boltokba is mindent összevetetne a tesónak már nézi neki a rózsaszín rucikat-mondtam ha meg fiú lesz szép lesz rózsaszínbe-ugyhogy ruhát még nem igen vettünk.
Ügyi vagy hogy csak 3.5-öt híztál eddig.
Most jársz vezetni?-nem zavar a biztonsági öv?-én mostanába nem kötöm be magam engem nagyon zavar.
Bottyán vigyázz magadra pihenj sokat!
Én szombaton megyek dokihoz vizsgálatra3 vérvételre de igen ideges vagyok miatta.Placentám mellső falon, mélyen, belső méhszájat eléri-ez a diagnózis nálam-a doki szerint nem kell aggódnom,de neten utánnanéztam és ezt írja pont ilyen kérdést tettek fel dokinak:
Ha terhesség első felében adódott ez a lelet, jó esélye van arra, hogy a méhűr és az un. méhnyak passzív szakasz "átrendeződésével", a terhesség növekedésével a lepény széle magasabbra kerül.
A lepény széli leválása egyébként ilyen esetekben akár viszonylag kis fizikai inzultusokra (akár az együttlét vagy uram'bocsá: orvosi vizsgálat) is bekövetezhet, aminek vérzés a következménye. Peches esetben az egész lepény leválhat: a kimenet fatális a babára és az Ön egészsége is komoly küzdelem végén sikerülhet csak.
Általában kisebb-nagyobb vérzés jelentkezik, ami legtöbbször kórházi nyugalom és kezelés mellett lehetővé teszi a terhesség kiviselését, de ehhez azért nemcsak a kezelés, de nagyfokú fegyelem és bizony nem kis szerencse is.
A megoldás: a teljes testi és szellemi nyugalom. Készüljünk a békére és tartsuk szárazon a puskaport... A félidő utáni elölfekvő lepény tartós kórházi kezelést indokol.
A külső van nyitva,a belső rendben van.Görcsöltem de az nagyon pici görcsök voltak,szinte semmi.Én már pár hete kérdeztem a védőnőmet hogy észre veszem ha esetleg nyílik.Erre Ő:-Persze,hogy észre veszed!Iszonyú nagy görcsökkel jár!
Hát nem tudom,nekem ezek az iszonyú görcsök elmaradtak.Ami volt azt meg annak tudtam be hogy a méhem készül nagyobb helyett csinálni a Babának.Most egy kicsit félek hogy mi lesz belőle.Bár sógornőmnek a 10.héttől nyitva volt,de ő itthol maradhatott.Nekem azt mondta a doki hogy most megmérte és ha egy kicsivel is nagyobb lesz akkor be kell feküdnöm,2 hét múlva.Csak akkor még igen csak vissza lesz 13 hét!Jujjjjjjjjjjjjj!
Es gorcsoltel elotte?
Nagyon sokan vannak akinek kinyilik ido elott sajnos :o( Az a lenyeg a baba jol van erre kell gondolnod.
De kis aranyos :D :D
nekem meg mindig a koldokomnel beszel be neki a lanyom, mondvan ott jobban halja ot :D
Es mivel jelentkezett ez a tobb folyas?
Vagyis mit erzel? Mert nekem ugyan ez van meg mindig szerintem.
Örülök, hogy jól vagytok!
Ma voltam védőnőnél, vérnyomás rendben volt (a terhesség előrehaladtával csökken - most 106/63 volt). Súlyban 3,5 kg-nál tartok eddig - 23. hét. 2 hét múlva lesz csak UH - az még nagyon messze van:((
Az utóbbi 2 hétben sokat nőtt a pocim, és sajna aranyerem is lett. Vettem Hemorid kenőcsöt és próbálok az oldalamon aludni.
Majd 3 hét múlva megyek én is cukorterhelésre - bár még bizonytalan, hogy ott adják, vagy háziorvosnál receptre kell-e iratni - mintha én lennék az első és egyetlen kismama itt a környéken. Éééééés tanulok vezetni. A KRESZ már megvan, a rutin végénél tartok.
Sziasztok lányok.
Jó hír:)Zorka jól van és nem a magzatvíz szivárog, hanem valószínűleg extra erős hüvelyi folyásom van.Nagy nagy kő esett le a szívemről:)
Vanda már nagyon várja a kistesót, már beígérte h majd vesz neki egy babakocsit:)
Már arra is rájött h a köldökömön fog kibújni.Látszott rajta hsokat agyalt ezen:)
sziasztok
Székesfehérváron merre csinálnak 4d uh-ot?Bent a kórházban?
De állítolag itt Siófokon is készitenek 4d uh.
mindenkinek szép álmokat holnap jövök
sziasztok
én majd voltam most a dokimnál ő végig mutatott mindent a babán és ő is probálta nézni hogy kislány vagy kisfiu ás lánynak látta , de még nem mondta 100% ra, de itt kerepesen semmit se mutatott a doki .de majd megyek ujra 11 én a dokimhoz , meg majd akörül 4d uhra,26 hetesen már szerintem elmegyek.ott fél ora alatt csak megmutatja magát.:)
amugy nem értem a dokikat hogy mért kell bunkónak lenni mért nem lehet szépen beszélni.
sziasztok!!
Már rég voltam fent ,nem volt gépem sajnos bedöglött de mára kész lett és végre ujra itt:)
MA voltam ismét genetikai uh mert vissza kellett mennem , mert a multkor nem látták a szívét a babónak mert nem ugy fordult, hál istennek minden rendben van:) de itt Kerepestarcsán akkora egy bunkó doki volt ma , ,hogy totál kiborított.
Barátnőm kísért el , és megkérdeztük , hogy tudnie hogy milyen nemű a baba , mert még nem száz százalék hogy lány és erre a doki ilyet beszólt , hogy őt ez nem érdekli , őt a szive jobban érdekli. és ráadásul üvöltve beszélt még a nővérrel is.totál bunkó volt , na meg mikor bementünk bunkón mondta hogy nem nála voltam , én meg mondtam neki , hogy a másik doki küldöttt ekkora vissza. nem értem hogy mért nem csinálhatja a saját dokim a genetikai uh t. de az tuti ha még mennem kell kerepesre akkor ehhez a dokihoz soha többet.