Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 Novemberben születendő babák fórum

2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)

2009. ápr. 5. 19:35
Csajok!Ti szoktatok turiba ruhát venni a babónak?
9319. csacsa
2009. ápr. 5. 15:14

Jaj nem is meseltem mit csinalt a dragam tegnap este.

Bementunk este 9-kor a lanyom szobajaba (o mar fekudt es az apja mellete ullt es beszelgettek) Szoval bementunk a felhomalyba. Megaltam az ajto utan kozbvetlen. Az apa a lanyunknak adott egy nagy cuppanos puszit hogy elbucuzzon. A kisemberem meg a kezembe olyan hahotaban tort ki hogy visongott is oromeben. Akkor uj puszi a novernek es ujrakezte a hahotat. Mikor az apja kozelitett hozza hogy puszit adjon neki is, majd kiugrott a kezembol es ugy visitozott oromeben. Nagyon nagyot nevettunk rajta. Mar ugy viselkedett mint egy nagyobb gyerek. Nagyon nagyon edes volt :D

9318. csacsa
2009. ápr. 5. 15:09
Itt mar ket napja csodalatos az ido! Imadom. Nagyon sokat voltunk lent. 23 fok van. A picuron nincs is mas egy zokni nadrag hosszuujju bady es egy nyari sapka. se cipo semmi mas, imadja :D :D
9317. csacsa (válaszként erre: 9313. - 10e84b259d)
2009. ápr. 5. 15:06
Hidd el senki nem kovez meg azert amit mondtal. Foleg nem en. Miota kint elek kulfoldon es latom hogy ok hogy csinaljak, hat bevallom szerintem otthon csinalnak nagyon rosszul dolgokat. Pl kezdhetnenk az egeszsegugyel. Itt biztositasi rendszer van. Az azt jelenti hogy en kifuzetem a teljes osszeget es a biztositonak benyujtom a szamlat. O 90%-at vagy tobbet (ez az ellatas modjatol fugg) teriti az osszeget, meg a gyogyszereket is. Igy az egeszsegugy ezzel a modszerrel ket stabol labon all. Az orvosok nem menekulnek az orszagbol, inkabb idejonnek. Es jo mondtad. Valahol valamikor el kell kezdeni a reformot otthon , mert ez igy nem megy sokaig. Ja es azt is latni hogy itt elmegyek orvoshoz, kifuzetem es automatikusan kapom a szamlat. Nincs!!!Zsebbpenz!! Otthon meg elmentem ugy 4 eve maszek nogyogyaszhoz es mikor szamlat kertem ugy neztek ram hogy inkabb elsulyeddtem volna szegyenemben. Szoval.... Latom a kulombseget es nagy szakadek van a ket orszag kozott. Es nem csak vezetes teren hanem a mentalitas es felfogas teren is. Huuu nagyon sokat tudnek meselni mennyi minden mas.
9316. 10e84b259d (válaszként erre: 9314. - Niki1)
2009. ápr. 5. 12:13
Ez nagyon jó!! Süt a nap, gyönyörűek a gyerekek, mi bajunk lehet!!!!! Üdv. mindenkinek.
9315. dius81
2009. ápr. 5. 12:04
igen én is hallottam, remélem valóban így is marad a dolog.:)
9314. Niki1
2009. ápr. 5. 11:40
Csajok tegnap este hallottam a tv-ben, hogy minket nem érintenek a változások csak azokat akik júniustól esnek teherbe. Mi még a régi rendszer szerint kapjuk a gyedet és a gyest.
9313. 10e84b259d (válaszként erre: 9312. - Bf310ae20b)
2009. ápr. 4. 11:41

Szia Zsiráfocska! Igazad van, mindenben, amit leírtál. Én annyit szeretnék hozzátenni, hogy az az igazán szomorú, hogy csak nagyon kicsi az a réteg, akitől megszorítások során "el lehet venni", mert ebben az országban sikk feketén dolgoztatni és kényerűségből a munkavállaló kénytelen ezt elfogadni. Rengeteg olyan ember van (láthatóan jelentős vagyonnal), aki életében nem fizetett adót, sem mint magánember, sem mint cégtulajdonos, s közben veri a mellét, hogy milyen frankó "csávó". Odáig kellene eljutni, hogy ebben is a becsület diktáljon, szégyen legyen adót csalni, vagy adót nem megfizetni. És persze még sorolhatnánk: számla nélküli képviselői költségtérítés, pártoknak adott támogatás, a világon nálunk a legdrágábban megépülő metro, stb.

Tényleg csak abban lehet bízni, hogy a gyerekeinknek jobb lesz. Érdekes adat is, hogy a magyar 18 év alatti lakosság nagy része roma származású, akikre sajnos - tisztelet a kivételnek - nem nagyon lehet jövőt építeni.

2009. ápr. 4. 10:16

Látom van téma megint. Tudom, magam ellen beszélek, de én egyetértek azzal, hogy kellenek ezek a megszorítások. Sehol a világon nincsenek otthon az anyák ennyi ideig a gyerekkel, mint nálunk, mi ehhez szoktunk hozzá, és most rosszul fog esni, ha másképp lesz, de talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy majdan a mi gyerekeinknek jobb legyen, és nekem ez a fontos, nem feltétlenül az, hogy nekem jó legyen. Igazatok van abban, hogy a gyermekvállalást támogatni kell, de szerintem valaki ne azért szüljön gyereket, hogy az államtól pénzt kapjon, márpedig mint tudjuk igen sokan ezért szülnek 5-6-7-et. Tudom ez demagógnak tűnik, és nagyon sok más feltétel is hiányzik (pl. hogy legyen elég munkahely, bölcsi és egyebek), de valahol el kell kezdeni, és ha megnézzük, azokban az országokban, ahol nem szokás 2-3 évig otthon lenni a gyerekkel, is felnőnek a gyerekek, nem lesznek lelkibetegek, és százszor olyan életszínvonalat tudnak a szüleik biztosítani nekik, mint mi. Csak nem csinálják akkor rosszul? Persze nem minden szól az anyagiakról, de azért jó, ha van mit a tejbe aprítani...

Ne kövezzetek meg, de nekem ez a véleményem, lehet, hogy mi vagyunk az elsők, akik ezt megszívják, de rajtunk kívül sokan olyanok is, akik azért vállalják nyakra-főre a gyerekeket, hogy az állam eltartsa őket, ezek után talán majd meggondolják. Egyébként minket tutira nem fog érinteni amúgy, mivel visszamenőleg megszerzett jogot nem fognak elvenni.

9311. csacsa (válaszként erre: 9308. - 3374d74025)
2009. ápr. 3. 21:52
Nekem is Sudokremem van de nalunk meg nem fogyott el a nagy tegely. Tenyleg nagyon jo krem!
9310. csacsa (válaszként erre: 9307. - 3374d74025)
2009. ápr. 3. 21:49
Itt sincs sok bolcsi. Es oda is mar akkor elfoglaljak a helyeket mikor megfogan a baba. A tobbiek kenytelenek Nost fogadni. Ez altalaban egy szemely aki kb 4-5 gyerekkel foglalkozik a sajat lakasan. Itt megszokott a 4 fogatos babakocsi :D Eloszor azt hittem hogy ennyi iker van a varosban :D Na jo csak csodalkoztam rajta.
9309. 10e84b259d (válaszként erre: 9308. - 3374d74025)
2009. ápr. 3. 19:59

De jó, hogy írod ezt a tejdarát. Képzeld Gergő tegnap előtt csak 60 g-ot evett uzsira, tegnap és ma pedig semmit nem volt hajlandó enni. Lehet megpróbálom azt amit írtál.

Ma délelőtt adtam Neki őszibarack pürét, azt nagyon imádta.

2009. ápr. 3. 19:15
Elégedett vagyok a sudocreammal.Most fogyott el a 250 gr-os pedig a születésekor vettük.Csak elhasználtuk az ajándékot amit a kórházba adták és utána a nagyot.És most fogyott el.Ma csináltam a lánynak krumpli-répa-alma pürésen,de ökölödött tőle.De van a milupának az a tejdara,igazi vaníliával uzsira azt nagyon szereti.
9307. 3374d74025 (válaszként erre: 9305. - Csacsa)
2009. ápr. 3. 19:10
Ez durva!És utána hol van a baba?Mármint ki van vele?Mert gondolom akkor több bölcsi van és komolyabbak mint nálunk.Mi például Ádándon lakunk,és itt nincs bölcsi.Legközelebb Siófokon van,de oda meg csak úgy veszik be ha nem Ádándra vagy bejelentve,hanem Siófokra.Szóval csak az viheti a babáját aki helyi lakos.Sógornőm is úgy ment vissza dolgozni,hogy a főnök asszonya megengedte hogy bejelentkezzen hozzájuk.Igy fel vették a picit bölcsibe.Nem tudom velünk mi lesz ha oda érünk!? :(
9306. Niki1 (válaszként erre: 9305. - Csacsa)
2009. ápr. 3. 14:51
Az tök rossz lehet, mert nem élvezhet ahogy a gyerek egyre több mindent csinál.
9305. csacsa (válaszként erre: 9304. - Niki1)
2009. ápr. 3. 14:07
Itt kint ha valaki szul, csak 4 honapot lehet otthon a gyerekevel. Viszont 4 honap alatt a rendes fizujat kapja. Uttan mennie kell dolgozni. Ezert nagyon sok anya nem is szoptat. Eloszor nem ertettem a korhazban , miert vagyunk olyan kevesek akik a szoptatast valasszak es nem a tapszerezest. Aztan akkor mondtak el.
9304. Niki1 (válaszként erre: 9301. - 10e84b259d)
2009. ápr. 3. 13:55
Remélem igazad lesz. De félek, hogy mivel megszorító intézkedések így mindent azonnali hatállyal fognak bevezetni. Ez egyre rosszabb lesz évről- évre. De mondják, hogy szülj gyereket mert kevés a gyerek, csak éppen eltartani és felnevelni nem fogod tudni.
9303. csacsa (válaszként erre: 9302. - Gabyanya)
2009. ápr. 3. 13:45

Koszi a valaszod!

Most delben en is igy csinaltam. Alma, korte es krumplipuret. Nagyon izlett neki. :D Jo bekajalt :D

9302. Gabyanya (válaszként erre: 9299. - Csacsa)
2009. ápr. 3. 13:01

Szia!

Igen én úgy szoktam,mindent így sűritek.

9301. 10e84b259d (válaszként erre: 9300. - Nettka03)
2009. ápr. 3. 12:32
Én úgy gondolnám, hogy a változások minket, akik már gyed-en vannak nem fognak érinteni. Csak az ezután szülő nőket. Nekem legyen igazam. Reméljük.
9300. Nettka03
2009. ápr. 3. 12:08
Sziasztok, ha mégis 2 év lesz a gyed,gyes akkor az ránk már nem vonatkozik ugye?
9299. csacsa
2009. ápr. 3. 11:14
Jaj elfelejtettem megkerdezni. Ti hogy adjatok a burgonyat a picurnak? Megfozitek es lepaszirozva keveritek be masba?
9298. csacsa
2009. ápr. 3. 11:14

Sziasztok Lanyok! Mindenkinek szep napot kivanok!

Petra : Nekem a dokineni mondta hogy nyugotta felulohelyzetben setaltathatok. Azt mondta hogy lassan mar ulnie kell es igy javul az egyensulyerzeke is. Sot ultetnem is kell segitseggel.

Az en picurkam mar 3 napja nagyon nyugi. Ha nem alszik hummog folyamatosan. Ugy hisztizik, de nem sir. Nem tudom mitol lehet.

Aludni, viszont szepen alszik ejjel. Este 10-kor letesszuk es 9-fel8-kor kel. Bar egyszer be kell menni hozza ejjel simizni.

9297. Niki1 (válaszként erre: 9295. - 10e84b259d)
2009. ápr. 3. 10:16
Ahhoz biztosan nem fognak nyúlni. Éppen azt beszéltük, hogy megint a kispénzűektől vaonnak el. Miért nem saját maguktól? Minek annyi képviselő?
2009. ápr. 3. 10:05
Gergő gyerkőc még mindig alszik!!!! Az előbb már bementem és hallgattam egy picit hogyan szuszog. Édi!!!!!
9295. 10e84b259d (válaszként erre: 9293. - 3374d74025)
2009. ápr. 3. 10:03

Én úgy tudom, hogy nem fogják megszüntetni a családi pótlékot, "csak" nem fog emelkedni az elkövetkezendő két évben.

Én azt nem értem, hogy mindenki tudja, és látja, hogy néhány éven belül nem lesz, aki eltartsa az ország inaktív lakosságát, azaz jó lenne ha minél több gyerek születne, mégis ezeket a támogatásokat nyirbálják meg legelőször (GYED, szocpol, családi).

Kíváncsi vagyok, a képviselői fizetéseket is befagyasztják-e?

9294. 10e84b259d (válaszként erre: 9292. - 3374d74025)
2009. ápr. 3. 10:01
Ugyanez az én problémám is, mármint az öltöztetés. Tegnap délelőtt bementünk a munkahelyemre, felöltöztettem Gergőt úgy ahogy jónak gondoltam, aztán láttam, hogy a kocsiban gyöngyözik a homloka. Nehéz kigondolni, hogyan is lenne jó. Nekem április 25-éig jár TGYÁS, utána GYED. Már várom, hogy hozza a postás az ehavi lóvét.
2009. ápr. 3. 10:01

Furcsa hogy már ekkorák a babáink!Nagyon gyorsan telik az idő.

Számolgatom hogy mennyiben van egy hónapban a Fanni.Persze sejtettük mivel jár.És még a családit is megakarják szüntetni.:(

2009. ápr. 3. 09:57
Sziasztok!Mi is voltunk kint tegnap.DE Fanni nem érezte jól magát.Szerintem nem szereti a meleget.Csak én nem még nem tudom hogy öltözetesem.Mert azt se akarom,hogy melege legyen de azt se hogy meg fázón.Nem nagyon tudom eldönteni mennyi és milyen ruhát adjak rá.Tegnap mikor hűlt a levegő akkor volt jó neki,úgyhogy mi délután 5-től sétáltunk.Majdnem 7-ig.Még aludt is egy jót!Ma meg délután megyünk bevásárolni.Már most azon filozok hogy mit adjak rá.Én most kaptam utoljára TGYÁS-t,a következő hónap már gyed.
9291. 10e84b259d (válaszként erre: 9290. - Csibe22)
2009. ápr. 3. 09:44
Én meg magamon látom, hogy egy picit jobb színem van attól, hogy sokat vagyunk kint. Most már nem vagyok olyan penészvirág-színű..... hehehehehe. Gondoltam, hogy el kellene mennem egyszer-kétszer szoliba, de nem tudom, szoptatás alatt lehet-e?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook