2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
ÁÁÁÁ, nem tartottam én be semmit. Ezek miatt a rossz éjszakák miatt már nincs erőm a következdetességhez. Meg én mindig azt csináltam, hogy addig dünnyögtem Neki, amíg végül elaludt, tehát nem is igazán egyedül aludt el. Félek, hogy alaposan mindent elrontottam.
Ha néha sikerül egyedül elaludni, vagy jobb az éjszaka én is derűlátó vagyok, de ha nem így van, félek, hogy én magam alakítok ki rossz szokásokat a saját gyerekemben.
Koszi Petra , felirtam amiket irtaok. Igy nem kell vinnem semmit csak az utra. :D
Zsirafbebi: Hat en mindig mondtam hogy megszkad az ember szive. Es azt is hogy nagyon nagyon nehez. De meglesz a gyumolcse es a gyereknek is jobb.
Petra, hajnalban ez a modszer nem mukodik. Akkor mar nagyon ki van pihenve a baba es nagyon nagyon sokaig birna. Hajnalban (ma is) odaveszem magam melle ha nagyon nem akar aludni (ugy 20 perc siras utan) cicizik egyet elelszik es visszaviszem. Ez csak akkor mukodik, mikor a gyerek alapban is almos mar, csak nem akar anya nelkul elaludni.
Hát basszus, most vagy szerencsém volt, vagy ez a módszer tényleg működik, de 10 perc alatt elaludt, csak 1 perc és 3 perc után kellett bemennem, az 5 perces alatt elaludt. 10 percig persze megint úgy sírt, mint a múltkor, de minden esetre most ledöbbentem.
Nekem az első alkalom tegnap végül sikerrel végződött, egy óra hosszat tartott, a 13 perces "távollétről" már nem kellett visszamennem. Este elaludt kaja közben, így nem került sor rá, de mindjárt kezdem a második menetet, jön a délelőtti alvás, kíváncsi leszek, ma meddig bírja majd. Sajnálom szegényt, de azt mondják hosszú távon csak ez a nyerő, több helyen is olvastam. Ti meddig csináltátok? Betartottad, hogy max egy percig voltál benn? És nem vetted ki, csak nyugtatgattad? Hát már én is azon a határon voltam, hogy ha a következő 15 perces alatt sem alszik el, akkor feladom, de szerencsére elaludt, az az igazság, hogy azt mondják az okosok, hogy első alkalommal másfél óráig is eltarthat, és ez igaz is, mert másfél óránál tovább szerintem nincs gyerek, aki ezt a kínzást bírja, annyira kimeríti magát, hogy tutira elalszik, aztán gondolom minden alkalommal egyre csak jobb lesz, legalább is én ebben bízok, hogy ma már hátha nem lesz annyira durva, mint eddig.
A kiságyban való odabújást úgy értem, hogy behajolok hozzá, odateszem az arcom az övéhez, mindkét kezem a teste körül van, úgy simizem.
Most reggel én is próbáltam a sírni hagyom módszert. Felkelt fél ötkor, háromnegyed hatkor apa elringatta akkor aludt 40 percet, majd negyed 8-kor megpróbáltam Csacsa által javasolt módszerrel. Nagyon sokáig bírta sírással. Végül is kivettem az ágyra magam mellé, ott aludt el hüppögve. Tehát teljes kudarc. Sajna. :(
Sziasztok! Jaj, jaj megint cudar éjszakánk volt. Próbálkozunk a cumival, eddig nem sok sikerrel. Nem baj, majd a következő éjszaka jobb lesz, reméljük.
Csacsa!
Mi most Huggies pelust használunk, nagyon jó, tudom ajánlani. Tejpépből Milupat/Milumilt, Hippet is ettünk már, többféle ízben van, illetve Milupa jóéjszakát pépet. Joghurtból a Humanat, illetve a Nestlé joghurtot próbáltuk már ki.
Babakajából meg millióféle van, Nestle, Hipp, Univer, Kecskeméti. Hipp babakekszet lehet kapni, mi próbáltuk, de én már adok neki sima háztartási kekszet is.
Persze, es megkoszonnem elore is! Utannanaezek ennek a Mullernek.
Mennyi baba beteg mostanaban :((((( Mindegyiknek es a nagyoknak is jobbulast!
Szia! Nagyon régen nem írtam már, csak olvasni szoktalak benneteket. Ha jól emlékszem Kaposvárra jöttök haza, ott a lista szerint van Müller drogéria, ami egy kis ízelítő a Németországi nagyobb választékból. Ott találsz német Hipp termékeket és más márkát is, jóval többet, mint máshol. És nem utolsó sorban a pépek ára kedvezőbb, mint egyéb helyeken. A pelenkájukat még nem próbáltam, de csak jót hallottam róla. Mi szintén DM-est használunk. Megyek jövő héten, itt nálunk is van a közelben / Müller/, ha még aktuális megnézem amire kíváncsi vagy, hogy kapható-e.
holnap mondom szólok, mert elvileg csak allergia, de majd holnapra kiderül.
szia
jobbulást, okés, max akkor majd 2 hét múlva
sziasztok
mi is betegek vagyunk Csibe a vasárnapot még holnap egyeztessük, mert nem biztos, h így Dettit elvisszük bárhova is.
Sziasztok
Jobbulást Fanninak,
hát ez az alvás dolog nehéz ügy, este elaszik vacsi közbe , de nappal,. vagy ringatva, vagy a babakocsiba, mikor kisebb volt simán elaludt egyedül., de mostanában nagyon ritkán,
próbáltam én is hagyni sírni az ágyba, de aztán megsajnálom, na meg ha apa itthon van,akkor ő nem engedi h sírjon, de akkor jöv héttől megpróbálom úgy ahogy ti, valaki leírná privibe h h csináljam
csacsa: a dm es babylovos pelus is nagyon jó. meg a libero 4 es is jó. bár nekem a dm es bírja ki az éjjelt , 10-12 órát- mivel Martin iszik néha éjjel, és ő mondjuk nem szokott rá h azzal alszik vissza,
pépek: hipp bármilyen ízű, dm es babylovos vaníliás ízű, milupa jó éjszakát vaniliás pép. ,
babapiskóta is jó, bármilyen mi olyat szoktunk enni
ma nem sokat voltunk itthon, voltunk vásárolni meg anyósnál meg apa melóhelyén,
Az nem baj. Krisztian mar csak 2 orat alszik napkozben. Vagy egyben agy kulon kolon egy orat.
Még mindig, ja szegénykém jól lefárasztotta magát. Ennyit még soha nem aludt szerintem egyben nappal. Már majdnem 3 órája basszus. Na ma nemigen lesz több alvás.
Koszonom eszepen!
Es persze hogy alszik, hisz elfaradt :o)))) De az nem baj!
még azóta is alszik... szegénykém :(
Joghurt: mi még nem eszünk, így abban nem tudok segíteni.
Pelus: Libero comfort 4-es, mi ezt szeretjük nagyon.
Pép: Milupa Milumil HA 1, de mi jobban szeretjük a Sinlac pépet, szerintem sokkal finomabb.
Keksz: Hipp babakeksz.
én nem sírtam, de kemény volt, inkább ideges voltam, azóta is alszik, az előbb felsírt, de aludt tovább
Emlékeim szerint Gergő nem fogadta el a cumit. Talán most akar petrageri próbálkozni cumival, nem így van?
Hát remélem így lesz tényleg, jó lenne.
Csajok szegitseg kellene. 3 hetre megyunk haza es kellene egy lista hogy otthon milyen joghurtot, milupa pepet, kekszet es pelust vegyek neki. Melyik a jo? Es minden mas otlet erdekel!
Igen, ez nálunk is így van, csak a "ringassuk" helyett én ringassam, a bölcsiben sem fogja senki sem ringatni.
Nalunk en voltam az aki vegigsirta az elso alkalmat es be akartam menni de a ferjem volt a kemenyebb es nem hagyta. Es nem is bantam meg hosszutavon. Krisztiannal mar egyszerubb.
Miert nem helyetesitetd a cumisuveget cumival. Adj neki par korty innivalot es add a szajaba a cumit. Aztan ha mar nagyobb azt nagyon konyu elvenni, leszoktatni.
Ez csak egy ket hetig tart es utanna mikor beteszed az agyaba egybol elfordul es alszik. Persze meg lesznek idokozonkent probalkozasai, de azok mar nem komolyak mint ez az elso. De fel kell keszulni , meg lesznek kemeny menetek ezen a heten. Mikor felebred simizd , mosolyogj ra es vedd ki hogy tudja ez volt a szandekod hogy kicsit pihenjen.
Ehhem, csak nem! Nehéz ügy ez, annyira babafüggő. Én nem adtam neki sosem éjszaka teát, mert erre külön felhívták a figyelmemet többen is, hogy hozzá fog szokni, és akkor csak úgy tud visszaaludni majd. Na de az én gyerekemmel nincs is gond éjszaka, simán el tudom képzelni, hogy ha óránként kelt volna, ehhez folyamodok.
Jaj, ez nem túl bíztató :( Hogy tudsz odabújni mellé a kiságyba?
Egyébként én ezt a módszert anno úgy hallottam, hogy csak beszélni szabad hozzá, de megérinteni nem, abban az 1 percben, amíg benn vagy, na hát ezt már tényleg nem bírtam volna! Jaj szegény, még mindig hüppög, jól kikészült, biztos sokat fog most aludni, hogy így elkészítette magát.
Nálunk apa nagyon nem helyesli ezt a módszert, Ő még mindig afelé hajlik, hogy ringassuk a pici fiúcskát.
Nálunk éjjel csak cumisüveggel alszik vissza jelenleg, sajna, úgyhogy az én fiam üveggel a szájában fog megnősülni....:( Anya picit pesszimista.
További ajánlott fórumok: