2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
Állítólag a mózeskosár a legjobb, de sokan egyszerűen egy pólyábn viszik haza a bébiket. Szerintetek?
Na, közben megfőtt a pöri :-)
Ha a hordozó még nem jó az újszülött babáknak,akkor miben vigyük őt haza?És mikortól lehet először belerakni?Jó hogy ezt felhoztátok,mert én ezt most hallom először!
Amúgy már a bababoltban is elmondják jobb helyeken, hogy a hordozó nem éppen újszülött babáknak való. Praktikus nagyon, de miután már egy picit erősebb a baba. Nekem is elmondta az eladó.
Képzeljétek,most volt itt a védőnő,és azt mondta,hogyha akarunk még 4D-re menni,akkor a jövő héten menjünk,mert utána már lehet,hogy nem nagyon fogunk látni semmit a babából.Mármit,hogy nem lesz már elég helye mocorogni és esetleg háttal lesz nekünk.Nagyon boldog vagyok,mert én csak a 30.héten akartam menni,de így már sokkal hamarabb láthatom a kis drágámat!:-)))))
Újszülött korában biztos hogy nem jó neki! Most az a "trendi", hogy már a kórházból is abban hozzák haza a babát! Hát gratulálok a szülőnek! Én sem fogom egy jó darabig abban hordani amíg meg nem erősödik, utána viszont kénytelen leszek, mert egyedül a babucival nekem nem lesz egyszerű a közlekedés. Becsukni a babakocsit a tárolóba, húzni-vonni, összecsukni... szóval macerás lesz. Más annak aki családi házban lakik.
Szerintem is nagyon kellemetlen,amikor egy őszintének és jó barátnak hitt emberben csalódnod kell!Igazából ebben a dologban nekem az fájt a legjobban,hogy a "barátainak"is van egy kilenc hónapos kisfiuk és nemrég még ők is a babavárás gondolatával voltak elfoglalva.Lehet,hogy önző vagyok,de egy anyának azt hiszem "illett"volna együttérezni velem!
Szia Panni!
A babahordozóról most olvastam valahol, hogy nem túl jó a kisbabáknak egy bizonyos korig. Főleg sokat lenni benne. Én nem is gondoltam volna, igaz sokmindent írnak. Nézzek utána az oldalnak?
És a kiságy sem, mi is sokat nézelődtünkmár a neten az árakról
Akkor nem volt drága! Ügyesek voltatok!
... a jó pap is holtig tanul...
Tanulok én is belőle.
Szia Panni! Ismerős a szitu. Én már többször is jártam így olyan emberekkel akikről azt gondoltam, hogy rájuk mindig számíthatok. Nekem például a saját esküvőmre nem jöttek el olyan barátaim, akikről meg sem gondoltam volna. De igazából nem is ez fájt, hanem az, hogy mégcsak nem is szóltak, hogy te hülye, ne 120 főre készüljetek, hanem csak 110-re. Vagy 100-ra. Mert hát pénzügyileg nagyon nem mindegy. De hát ez van, azóta már én is másképp viselkedek.
Sziasztok!Mostmár kezdek nagyon irigyelni mindenkit,akinek már van babakocsija kiságya stb.A héten ismét bebizonyosodott számomrs,hogy az ember csak magára és a családjára számíthat.Megkértük egy BP.-en lakó ismerősünket,aki mellesleg a páromnak közel 30!éve barátja,hogy mivel a hétvégén úgyis jön hozzánk,menjen már be egy ottani babaárzházba és hozza már el nekünk azt a hordozót,amit már csak ott lehet kapni,mert kifutó termék.Én nagyon szeretném ha abban fekhetne a kislányunk,mert nagyon édes!Megígérte,hogy mindenképp elhozza.Erre tegnap telefonál,hogy inkább mégse megy arra,mert nagy dugó van és neki nincs kedve ott várakozni!Ennyit a barátságról!Amúgy nekeünk 250km kell autózni Pestig.Egy kicsit el vagyok keseredve.
Jaj nem! Hülyeséget írtam! A kiságy került 39.900 Ft-ba, a babakocsi meg 47.000 Ft-ba!
Összekevertem. BOCSI!
Egy babadiszkontba vettük 39.900 Ft. volt, a hordozóval együtt. 5 pontos biztonsági öv van benne, 3 fokozatba dönthető. Szerintem nem volt drága.
Orsi! Nekünk vannak kisruháink, újak is meg használtak is, textil pelusok 10 db, cumisüvegek, meg ilyen apróságok. Holnap megyünk körülnézni Pécsra a bababoltokban babakocsi és kiságy-ügyben. Szerencsén van, mert a kocsit az egyik dédi vesz, az ágyat anyukám, a belevalókat meg anyósom. Ja, meg vettünk egy gardróbszekrényt, mert nem fértek el így sem a cuccaink.
Ha könnyű, akkor alu vázas biztos. És mennyi volt? Én amit néztem, a nagyon nehéz volt kb. 40.000 Ft. Én úgy gondoltam 50 körülig nemmék el, vagyis kapjuk majd ajándékba az egyik déditől.
Egyébként szerintem semmiről nem késtél még le! :)
Most búcsúzom! További szép napot Mindenkinek!
Ok, majd akkor jövö héten, ha otthon leszek, akkor tudom nézni a digin :-)
Amúgy csak 1 baja van a kocsinak, hogy nem volt hozzá pelenkázós táska. :(
Ahol én vettem, ott egyik kocsihoz sem volt, de már vettem hozzá külön.
Szia! Én már sokmindent megvettem, nem tartogatom a végére, mert még így is van bőven beszerezni való. Azok a kismamik akiket ismerek azt tanácsolták vegyem meg legalább a nagyobb dolgokat amíg még bírok menni, míg nincs igazán nagy terhem, mert ők megbánták hogy későre hagyták.
Szerintem a miénk is aluminium vázas, de nagyon könnyű.
A barátnőm kisfia 9 hónapos és simán elhúzta még oldal irányba is a szőnyegen. Azzal játszott. :)Nekem az kell hogy könnyű legyen, másképp meg sem vettem volna, mert a 4. emeleten lakunk, felvinni nem fogom, de még a lépcsőházban is emelgetni kell majd bőven. Szerintem tök jó.
További ajánlott fórumok: