2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
halihó mindenkinek!
örülj neki, hogy nincs semmi panaszod! én is így kezdtem....
Sziasztok Lányok!
Az őssejt témához annyit,hogy jó dolognak tartom,és biztos le is vetetnénk,ha nem ment volna el lombikra annyi pénz,meg szobát kell még csinálnunk.Szóval én támogatom az ötletet.
Pihenőszék szerintem nem lesz,elég kicsi a ház,azt pár métert lefutom:-)Meg lesz bébiőr,és légzésfigyelő is.
Füles: Lehet hogy a magnéziumtól álmodunk rosszat?Minden éjjel felriadok,rémálmaim vannak,úszok a vízben.Ja és ugye már nem ajánlott háton feküdni,na erre tessék én minden éjjel legalább 5x arra ébredek,hogy háton vagyok,akkor jól megijedek,és azonnal oldalra fordulok,ahol persze mindig elzsibbadok:-)))Tetszett,hogy elfekszed a füled:-)Aranyos volt.
Tucsmag: Jó hogy megmenekült a kutyus,mikor ide költöztünk mi is menhelyről hoztunk egy kutyát,imádtuk,aranyos volt,de sajnos annyira kezelhetetlen,hiáb tettünk meg mindent,mégis elszökött folyamatosan(fiatalkori traumák érték),kinyírt egy csomó tyukot,de amikor már a szomszéd kutyáját is bántotta,akkor sajnos el kellett altatni.Pedig meg szerettük volna menteni....de nem tudtuk.De lett egy fia,ő egész más,külsőre mégis rá emlékeztet.
Oroslya: kengurunk van,úgy kaptuk,de szerintem túl korán nem fogjuk használni.
Én itthon vagyok a kezdetektől fogva:)
Az alvás nekem is egyre nagyobb gondot okoz.De tűrök,mert van értelme:)
Szia Panni!
Én vagyok,de csak kattintgatok,mert tényleg nincs senki:(
Már egyszer volt szó a témáról.Azt hiszem Erika mondta,hogy ők fontolgatják.
Évi!!!Leírod hogy merre van ez az utca pontosan?De úgy hogy én is odataláljak:D
Ja bocsi.Még nem is köszöntem.Szép jó reggelt mindenkinek:)!!!
Hát igen, szép lista!
A pihenőszék igazából arra jó, hogy bárhol vagy a házban-lakásban viheted magaddal benne a babát, a legtöbb modell hintáztatható-így akár altatásra is jó lehet, ha máshogy nem megy :), plusz amin van ún. játékhíd az jól le is tudja kötni a baba figyelmét. Aludni is jókat lehet benne, amíg az anyuka pl. főz.:)
Sziasztok!
Úr Isten! Ennyi minden, hát akkor lassan ezeket is el lehet kezdeni beszerezni!
Amúgy velünk minden ok, járunk a suliba, mint a kisangyalok!
Ja, és úgy néz ki, hogy nem kell elaltattatni a mamámék kutyáját, mert találtunk neki gazdit.
És úgy döntöttem, hogy a következő hónapban az én kutyusom meg ivartalanítva lesz. Elég kezelhetetlen, agresszív és fékezhetetlen amikor tüzelési időszak van, és szakember ezt ajánlotta. És talán így jobb lesz a kicsivel is a kapcsolatuk (és biztonságosabb) :-)
Így néz ki:
Itt egy lista példának, bár sztem van egy pár felesleges dolog benne:
1-2 hálóing vagy hosszú póló. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, ha nem sikerül kimosni, de azért
kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk mászkálni benne.
köntös
papucs
meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábunk
törülköző
2 kis törülköző (borogatásnak)
eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez
4 kicsi ásványvíz (szénsavmentes), lehetőleg csőrös üvegű, így nem öntjük magunkra
szőlőcukor, csoki ha a kórház megengedi
WC papír
tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)
fésű
gátmasszázsolaj
fényképezőgép (feltöltve), film
telefon, telefontöltő
CD, discman, magazinok
óra
terhes kiskönyv
leletek
TB kártya
személyi, lakcímkártya
Kispapának: papucs, póló, kényelmes naci, szendvics
Kisbabának: első ruhácskák (body, rugdalózó, sapka) 56-os, 62-es méretben
Kórházi napokra:
Kismamának:
3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama – könnyen beszennyeződhet, és a fokozott izzadás miatt is gyakran kell cserélni
köntös
2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)
szoptatós melltartók
bugyik
fűzős bugyi vagy haskötő (ha van)
6 eldobható hálós bugyi
2-3 pár zokni
3-4 törölköző (nagy, kicsi) – számítsunk gyakori tusolásokra, a gátsebet naponta 3-4x is le lehet zuhanyozni, hogy ne fertőződjön el az ürülő váladéktól. A langyos víz a fájdalmat is csillapítja.
Étkezéshez:
szendvics, amit szülés után megehetünk
műanyag edény, tányér
evőeszköz
szalvéta
pohár/bögre
szilvalekvár vagy aszalt szilva
sok-sok folyadék
Neszesszerbe:
tusfürdő, szappan
intimszappan
testápoló
sampon
hajszárító
hajgumi, hajpánt
papír WC ülőke
körömolló
zsebtükör
krém mellbimbóra
1-2 csomag Tena Lady normal betét
1 csomag normál éjszakai betét
melltartóbetét
mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)
aranyér elleni kúp (patikában recept nélkül kapható), krém
papírzsebkendő
Babának:
56-os body
56-os rugi
két sapka – egy vastag, egy vékonyabb
kesztyű
5 textilpelenka
1 csomag pelenka
2 fürdőlepedő
takaró
napraforgóolaj
Anyakönyvezéshez:
kismama és kispapa személyije, lakcímkárytája
300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat
A hazamenetelhez
Készítsük össze, hogy a család behozhassa a kórházból való távozás napján:
A mamának:
Kényelmes, bő vagy kismama ruhák, mert a szülés után alakunk nem lesz azonnal a régi
A babának:
évszaknak megfelelő body, rugdalózó
kardigán vagy kocsikabát
vastagabb sapka
takaró
télire overall vagy bundazsák, kesztyű, kocsicipő
autósülés/hordozó
Szia!
A kórházi csomag miből áll pontosan?
Kengurut mi is szeretnénk, de én úgy tudom inkább akkortól ajánlják, ha a baba már tudja tartani a fejét.
Viszont vannak már speciális fajták is, amiben szinte teljesen fekvő pozicióban van a kicsi, ezt sztem már a kezdetektől lehet használni!
Én már a 16 héttől vásárolok.:)
Babaruhát vmi iszonyat mennyiségben felhalmoztam már, de hát mit csináljak, mindig is imádtam öltözködni.:) Mivel most nálam eléggé beszűkült ez a dolog így a picinek veszem a rucikat.
Nagyobb dolgok közül azért még jó pár dolog hiányzik: babakocsi, pelenkázó, meg a fürdetéshez sem vettem még meg semmit, de 3-4 héten belül szeretnék nagyjából mindent beszerezni, köztük a kórházi csomagomat is!
Sziasztok!
Látom a 4D és az orrszívó van témán. Az előbbihez köszönöm a hozzászólásokat, az utóbbihoz annyit, hogy jó dolognak tartom; lehet kínzás egy csöppség számára, de mindent az ő érdekében, az ő egészségéért!
Hogy álltok a vásárlással? Képzeljétek, a babakocsin és a gyermekülésen kívül már minden nagyobb dolgot beszereztünk! :-) Az apróbb dolgokat, mondjuk pelenka,a baba fürdetéséhez szükséges kellékek, kis ruhák, stb... Szerintetek már ezeket is el lehet kezdeni apránként vásárolni?-, mert van egy ismerősöm, akinek már van két gyermeke és azt mondja, hogy még ne vegyek semmit ilyet! Hm...? És még egy kérdés! A párom szeretne kengurut! Mi a véleményetek róla? Mennyire ajánlott újszülötteknek?
persze...lustaság! nem véletlen elszállt a merszed az én rémtörténetemtől?
Majdnem így jártam én is pár évvel ezelőtt. Csak én álltam a kereszteződésben és láttam a visszapillantóban, hogy jön egy kocsi. Csak jött, csak jött, csak jött! bele az én kicsi trabimba. Persze úgy kipattantam a kocsiból, hogy hogy lehet ennyire vak, hogy nem látja maga előtt a másikat. Szegény f@szi meg se mert nyikkanni. De rendezett mindent, (nekem hálistennek volt horog, így a nagyobb sérülés neki volt)
Nektek rendezte a csávó??