Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 májusi-júniusi babák Anyukái fórum

2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)

1873. marineva77 (válaszként erre: 1871. - 4e6546fe63)
2008. febr. 22. 15:15

halihó mindenkinek!

örülj neki, hogy nincs semmi panaszod! én is így kezdtem....

1872. polimeli (válaszként erre: 1871. - 4e6546fe63)
2008. febr. 22. 14:14
Micsoda szerencsés vagy!Ne aggódj amiatt hogy nem fáj,egyszerűen könnyebben viseled:-) Pihenj helyettünk is:-))
2008. febr. 22. 12:25
Üdv Mindenkinek! Olvasgatom itt, hogy kinek milyenek az éjszakái és bevallom nekem eddig nincsennek ilyen panaszaim! Májusban fogok szülni, de se derékfájás vagy hasi nyilalás, semmi! Szerintetek ez normális? Volt egy-két nehezebb éjszakám már,de akkor csak nem tudtam aludni!-, de semmi fájdalom, semmi különös magyarázat!
1870. polimeli
2008. febr. 22. 11:24

Sziasztok Lányok!

Az őssejt témához annyit,hogy jó dolognak tartom,és biztos le is vetetnénk,ha nem ment volna el lombikra annyi pénz,meg szobát kell még csinálnunk.Szóval én támogatom az ötletet.

Pihenőszék szerintem nem lesz,elég kicsi a ház,azt pár métert lefutom:-)Meg lesz bébiőr,és légzésfigyelő is.

Füles: Lehet hogy a magnéziumtól álmodunk rosszat?Minden éjjel felriadok,rémálmaim vannak,úszok a vízben.Ja és ugye már nem ajánlott háton feküdni,na erre tessék én minden éjjel legalább 5x arra ébredek,hogy háton vagyok,akkor jól megijedek,és azonnal oldalra fordulok,ahol persze mindig elzsibbadok:-)))Tetszett,hogy elfekszed a füled:-)Aranyos volt.

Tucsmag: Jó hogy megmenekült a kutyus,mikor ide költöztünk mi is menhelyről hoztunk egy kutyát,imádtuk,aranyos volt,de sajnos annyira kezelhetetlen,hiáb tettünk meg mindent,mégis elszökött folyamatosan(fiatalkori traumák érték),kinyírt egy csomó tyukot,de amikor már a szomszéd kutyáját is bántotta,akkor sajnos el kellett altatni.Pedig meg szerettük volna menteni....de nem tudtuk.De lett egy fia,ő egész más,külsőre mégis rá emlékeztet.

Oroslya: kengurunk van,úgy kaptuk,de szerintem túl korán nem fogjuk használni.

1869. 1397c45af7 (válaszként erre: 1866. - ZiZi81)
2008. febr. 22. 10:43
Hát igen van!:-)Legalább belejövünk a kevés alvásba,mire szoptatni kell majd három óránként!Az a gáz,hogy napközben meg nem tudok aludni,mert ha le is fekszem nem alszom el csak forgolódok.Tele vagyok energiával,csak estére fáradok el,meg akkorra már a derekam is nagyon fáj!
2008. febr. 22. 10:43
Én még mindig dolgozom, de már az jövőhét az utolsó hetem. Márc. 1-től pihi végre.
1867. fa982e894a (válaszként erre: 1861. - 1397c45af7)
2008. febr. 22. 10:40
Mi levetetjük panni. Nagyon sokat gondolkodtunk rajta, de úgy döntöttünk hogy megcsináltatjuk. Egyik korábbi hozzászólásomban le is írtam hogy miért.
1866. ZiZi81 (válaszként erre: 1865. - 1397c45af7)
2008. febr. 22. 10:40

Én itthon vagyok a kezdetektől fogva:)

Az alvás nekem is egyre nagyobb gondot okoz.De tűrök,mert van értelme:)

1865. 1397c45af7 (válaszként erre: 1863. - ZiZi81)
2008. febr. 22. 10:38
Te dolgozol?Ha igen,akkor még meddig tervezed?Én még suliba is járok a munka mellett,így május helyett áprilisban fogok vizsgázni,de szerintem nagy pocakkal már az is nagyon kényelmetlen lesz!MTegnap éjjel is alig aludtam valamit,mert ha oldalra fordulok,egy idő után elkezd húzódni a hasam,a hátamon meg nem tudok aludni!Mi lesz itt később!
2008. febr. 22. 10:37
Sziasztok!
1863. ZiZi81
2008. febr. 22. 10:30

Szia Panni!

Én vagyok,de csak kattintgatok,mert tényleg nincs senki:(

Már egyszer volt szó a témáról.Azt hiszem Erika mondta,hogy ők fontolgatják.

2008. febr. 22. 10:13
Úgy látom ma délelőtt nincs valami nagy forgalom!
2008. febr. 22. 09:25
Sziasztok!Ti le fogjátok vetetni a babátok őssejtjeit?Én még nem tudom,mert azon túl,hogy elég drága,mi a biztosíték arra,hogy tényleg 20 évig megőrzik!És ha letelt a 20 év?Utána mi lesz?
1860. füles01 (válaszként erre: 1845. - 4e6546fe63)
2008. febr. 22. 09:23
Szia Oroslya, én a kengurut csak akkora gyereknek ajánlanám amelyik már tudja tartani magát, ill amelyik akár már ücsörög egyedül...az újszülöttnek én személy szt nem veszek, viszont később egy két bevásárláshoz jól jöhet egy egy órát az enyém is kibírt benne vidáman.
1859. füles01 (válaszként erre: 1833. - Polimeli)
2008. febr. 22. 09:18
Én is magnéziumot eszek ezerrel...az éjszakák kezdenek kicsit nehezek lenni, ha sikerül megússzam derék és hátfájás nélkül akkor rosszakat álmodok :) v ha minden oké és tűrök egy pózt végig akkor meg elfekszem a fülem :) a tavasz azért jól jönne már...
1858. ZiZi81 (válaszként erre: 1842. - Marineva77)
2008. febr. 22. 09:14

Évi!!!Leírod hogy merre van ez az utca pontosan?De úgy hogy én is odataláljak:D

Ja bocsi.Még nem is köszöntem.Szép jó reggelt mindenkinek:)!!!

2008. febr. 22. 08:27
Most mennem kell, sok a dolog! További szép napot Mindenkinek! Köszi az infókat! Bye
1856. S.Sandra (válaszként erre: 1854. - 4e6546fe63)
2008. febr. 22. 08:18

Hát igen, szép lista!

A pihenőszék igazából arra jó, hogy bárhol vagy a házban-lakásban viheted magaddal benne a babát, a legtöbb modell hintáztatható-így akár altatásra is jó lehet, ha máshogy nem megy :), plusz amin van ún. játékhíd az jól le is tudja kötni a baba figyelmét. Aludni is jókat lehet benne, amíg az anyuka pl. főz.:)

1855. tucsmag (válaszként erre: 1852. - S.Sandra)
2008. febr. 22. 08:15

Sziasztok!

Úr Isten! Ennyi minden, hát akkor lassan ezeket is el lehet kezdeni beszerezni!

Amúgy velünk minden ok, járunk a suliba, mint a kisangyalok!

Ja, és úgy néz ki, hogy nem kell elaltattatni a mamámék kutyáját, mert találtunk neki gazdit.

És úgy döntöttem, hogy a következő hónapban az én kutyusom meg ivartalanítva lesz. Elég kezelhetetlen, agresszív és fékezhetetlen amikor tüzelési időszak van, és szakember ezt ajánlotta. És talán így jobb lesz a kicsivel is a kapcsolatuk (és biztonságosabb) :-)

1854. 4e6546fe63 (válaszként erre: 1852. - S.Sandra)
2008. febr. 22. 08:06
Hú! Ez nem egy rövid lista! Köszönöm, hogy felraktad!-, azt hiszem van még mit vásárolom! A pihenőszék! Egy-két információt tudnál mondani róla?
1853. S.Sandra (válaszként erre: 1851. - 4e6546fe63)
2008. febr. 22. 08:03

Így néz ki:

[link]

1852. S.Sandra (válaszként erre: 1850. - 4e6546fe63)
2008. febr. 22. 08:01

Itt egy lista példának, bár sztem van egy pár felesleges dolog benne:

1-2 hálóing vagy hosszú póló. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, ha nem sikerül kimosni, de azért

kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk mászkálni benne.

köntös

papucs

meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábunk

törülköző

2 kis törülköző (borogatásnak)

eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez

4 kicsi ásványvíz (szénsavmentes), lehetőleg csőrös üvegű, így nem öntjük magunkra

szőlőcukor, csoki ha a kórház megengedi

WC papír

tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)

fésű

gátmasszázsolaj

fényképezőgép (feltöltve), film

telefon, telefontöltő

CD, discman, magazinok

óra

terhes kiskönyv

leletek

TB kártya

személyi, lakcímkártya

Kispapának: papucs, póló, kényelmes naci, szendvics

Kisbabának: első ruhácskák (body, rugdalózó, sapka) 56-os, 62-es méretben

Kórházi napokra:

Kismamának:

3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama – könnyen beszennyeződhet, és a fokozott izzadás miatt is gyakran kell cserélni

köntös

2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)

szoptatós melltartók

bugyik

fűzős bugyi vagy haskötő (ha van)

6 eldobható hálós bugyi

2-3 pár zokni

3-4 törölköző (nagy, kicsi) – számítsunk gyakori tusolásokra, a gátsebet naponta 3-4x is le lehet zuhanyozni, hogy ne fertőződjön el az ürülő váladéktól. A langyos víz a fájdalmat is csillapítja.

Étkezéshez:

szendvics, amit szülés után megehetünk

műanyag edény, tányér

evőeszköz

szalvéta

pohár/bögre

szilvalekvár vagy aszalt szilva

sok-sok folyadék

Neszesszerbe:

tusfürdő, szappan

intimszappan

testápoló

sampon

hajszárító

hajgumi, hajpánt

papír WC ülőke

körömolló

zsebtükör

krém mellbimbóra

1-2 csomag Tena Lady normal betét

1 csomag normál éjszakai betét

melltartóbetét

mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)

aranyér elleni kúp (patikában recept nélkül kapható), krém

papírzsebkendő

Babának:

56-os body

56-os rugi

két sapka – egy vastag, egy vékonyabb

kesztyű

5 textilpelenka

1 csomag pelenka

2 fürdőlepedő

takaró

napraforgóolaj

Anyakönyvezéshez:

kismama és kispapa személyije, lakcímkárytája

300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat

A hazamenetelhez

Készítsük össze, hogy a család behozhassa a kórházból való távozás napján:

A mamának:

Kényelmes, bő vagy kismama ruhák, mert a szülés után alakunk nem lesz azonnal a régi

A babának:

évszaknak megfelelő body, rugdalózó

kardigán vagy kocsikabát

vastagabb sapka

takaró

télire overall vagy bundazsák, kesztyű, kocsicipő

autósülés/hordozó

1851. 4e6546fe63 (válaszként erre: 1849. - S.Sandra)
2008. febr. 22. 07:55
Mi az a pihenő szék? Én még nem is hallottam róla?
1850. 4e6546fe63 (válaszként erre: 1847. - S.Sandra)
2008. febr. 22. 07:54

Szia!

A kórházi csomag miből áll pontosan?

1849. S.Sandra
2008. febr. 22. 07:25
Pihenőszék témával hogy álltok? Én eleinte teljesen feleslegesnek tartottam, de közben belegondoltam, ha például a konyhában teszek-veszek, akkor abban elvan a baba mellettem és legalább nem fogok 5 percenként berohangálni a kiságyához, hogy mit csinál és minden OK e vele.:)))
1848. S.Sandra
2008. febr. 22. 07:21

Kengurut mi is szeretnénk, de én úgy tudom inkább akkortól ajánlják, ha a baba már tudja tartani a fejét.

Viszont vannak már speciális fajták is, amiben szinte teljesen fekvő pozicióban van a kicsi, ezt sztem már a kezdetektől lehet használni!

1847. S.Sandra (válaszként erre: 1845. - 4e6546fe63)
2008. febr. 22. 07:16

Én már a 16 héttől vásárolok.:)

Babaruhát vmi iszonyat mennyiségben felhalmoztam már, de hát mit csináljak, mindig is imádtam öltözködni.:) Mivel most nálam eléggé beszűkült ez a dolog így a picinek veszem a rucikat.

Nagyobb dolgok közül azért még jó pár dolog hiányzik: babakocsi, pelenkázó, meg a fürdetéshez sem vettem még meg semmit, de 3-4 héten belül szeretnék nagyjából mindent beszerezni, köztük a kórházi csomagomat is!

2008. febr. 21. 22:17
Sehol senki! :-(-, akkor majd holnap! Bye
2008. febr. 21. 21:48

Sziasztok!

Látom a 4D és az orrszívó van témán. Az előbbihez köszönöm a hozzászólásokat, az utóbbihoz annyit, hogy jó dolognak tartom; lehet kínzás egy csöppség számára, de mindent az ő érdekében, az ő egészségéért!

Hogy álltok a vásárlással? Képzeljétek, a babakocsin és a gyermekülésen kívül már minden nagyobb dolgot beszereztünk! :-) Az apróbb dolgokat, mondjuk pelenka,a baba fürdetéséhez szükséges kellékek, kis ruhák, stb... Szerintetek már ezeket is el lehet kezdeni apránként vásárolni?-, mert van egy ismerősöm, akinek már van két gyermeke és azt mondja, hogy még ne vegyek semmit ilyet! Hm...? És még egy kérdés! A párom szeretne kengurut! Mi a véleményetek róla? Mennyire ajánlott újszülötteknek?

1844. marineva77 (válaszként erre: 1835. - ZiZi81)
2008. febr. 21. 19:32

persze...lustaság! nem véletlen elszállt a merszed az én rémtörténetemtől?

Majdnem így jártam én is pár évvel ezelőtt. Csak én álltam a kereszteződésben és láttam a visszapillantóban, hogy jön egy kocsi. Csak jött, csak jött, csak jött! bele az én kicsi trabimba. Persze úgy kipattantam a kocsiból, hogy hogy lehet ennyire vak, hogy nem látja maga előtt a másikat. Szegény f@szi meg se mert nyikkanni. De rendezett mindent, (nekem hálistennek volt horog, így a nagyobb sérülés neki volt)

Nektek rendezte a csávó??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook