Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 májusi-júniusi babák Anyukái fórum

2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)

4783. 1397c45af7 (válaszként erre: 4778. - Fa982e894a)
2008. máj. 4. 18:21

Igen nagyon szerencsések vagyunk!

Átnéztem a terhestesztes topikba,eszembe jutott,mikor én teszteltem.

Még egy hét volt hátra mensiig,de éreztem,hogy van valami és nem bírtam várni.Az első teszten szinte alig látszott a második csík,az is lehet,hogy csak én láttam,de a második már egyértelmű volt:-)

Annyira izgultam,hogy míg le nem telt a három perc,addig letakartam egy darab wc papírral a tesztet,mert nem bírtam nézni,majd kiugrott a szívem:-)))

Most meg itt ficánkol a pcakomban a legnagyszerűbb dolog ami valaha történt velem!

4782. fa982e894a (válaszként erre: 4777. - 1397c45af7)
2008. máj. 4. 18:17
Szerencsés vagyok, de szerintem még pár kiló most fog csak hirtelen a végén felszaladni!!
4781. fa982e894a (válaszként erre: 4776. - Diagonalt)
2008. máj. 4. 18:16
Igen, én eddig mindent eü. pénztárra vettem. Betétet, bugyit, mellápoló kenőcsöt, gézt, vattát, egyszerhasználatos wc ülőkét...
4780. Cashmeer (válaszként erre: 4775. - Diagonalt)
2008. máj. 4. 18:15
szerencsére a párom is úgy gondolja (most még) hogy mellettem a helye a szülés alatt.Szerintem azért is mert tudja mennyire félek tőle,így próbál segíteni és bátorítani.Aztán lehet hogy őt is a padlóról kell majd felmosni,hát majd meglátjuk.:)
4779. S.Sandra (válaszként erre: 4761. - 1397c45af7)
2008. máj. 4. 18:14
hát ha ott adnak a szülés utánra is, akkor elég lesz. én kb. napi 8-10 betétet tuti, hogy elhasználtam.
4778. fa982e894a (válaszként erre: 4774. - 1397c45af7)
2008. máj. 4. 18:14

Nincs mit, jó hogy megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat, nagyon-nagy segítség. Én rengeteget tanultam tőletek! Köszönet érte!

Jól vagyunk, köszönjük, bár néha még a vérnyomásom ingadozik. Most minden reggel bekell járnom a kórházba NST-re, de utána hazaengednek eltávra. Majd kedd reggel kell vissza befeküdnöm, de remélem hogy csak 1-2 napra. 24 órás vizeletgyűjtést akarnak nálam csinálni, bízom benne hogy ha az meglesz akkor már kiengednek.

Amúgy nagyon aranyos szobatársaim vannak, ez a szerencse, de ma amikor bementem nagyon rossz hír fogadott. Az egyik lány elvetélt az éjszaka 17 hetesen, most negyedszer. Az előző 3 terhessége is kb. eddig tartott, 19, 20, 21 hetesen fejeződött be. Nagyon sajnálom, rossz volt látni szenvedni. :((

Jaj Lányok, nem is tudjuk milyen szerencsések vagyunk....

2008. máj. 4. 18:09
Erika tökjó neked,hogy csak ennyit híztál!
4776. diagonalt (válaszként erre: 4773. - Fa982e894a)
2008. máj. 4. 18:08
Hm...a tenát le lehet írni az egészségpénztárnál?
4775. diagonalt (válaszként erre: 4771. - Cashmeer)
2008. máj. 4. 18:07

Hidd el, nem minden apuka olyan,akinek jó ha látja hogy mi folyik bent.

Párom nagybátyja pl mondta,hogy ha ő bent van tuti nem értette volna ott meg,hogy nem lehet csillapítani a fájdalmat,mert a szülés az mindenképpen fáj,és képes lett volna nekimenni a dokinak:)Ő olyan fajta,így nem is ment be.

Meg nem egy olyan esetről hallanai,hogy úgy kell összelocsolni a kispapát,mert nincs felkészülve a látványra,meg az egész szituációra.

Szóval,ha nem akar inkább ne erőltesd:)

4774. 1397c45af7 (válaszként erre: 4773. - Fa982e894a)
2008. máj. 4. 18:06

Mégegyszer köszi:-)

Hogy vagytok?

4773. fa982e894a (válaszként erre: 4772. - 1397c45af7)
2008. máj. 4. 18:05
Igen, gyógyszertárban, lehet egészségpénztár kártyára is.
4772. 1397c45af7 (válaszként erre: 4770. - Fa982e894a)
2008. máj. 4. 18:04

szia!

köszi az infót.Gyógyszertárban vetted?

4771. Cashmeer
2008. máj. 4. 18:03
Köszönöm a hozzászólásokat és a bátorításokat.Remélem mire a végére érek,tényleg nem lesznek már ilyen félelmeim.Mindenesetre az apukának úgy gondolom bennt lesz a helye mellettem,ne csak én szenvedjek :)!
4770. fa982e894a (válaszként erre: 4761. - 1397c45af7)
2008. máj. 4. 18:02

Sziasztok!

Panni én pár napja vettem TENA hálós bugyit, és 350 Ft-ba került, de két darab van benne. Méretezve van, S-estől XL-esig, én M-es méretet vettem, mert mindig is ilyen volt a méretem, de kibontottam, felpróbáltam és kicsi. :(

Nem drasztikusan, de egy nagyobb méret sokkal kényelmesebb lenne, és hozzáteszem nem is híztam meg nagyon, most járok 10 kg-nál (68,5 kg), úgyhogy nem is vagyok éppen nagy darab. Csak azért szólok, hogy szerintem inkább a nagyobb méretet vegyed, nehogy te is így járj. Holnap én is megyek és veszek egy L-est, meg egy XL-eset is, aztán majd meglátjuk melyik lesz jó, végülis nem nagy összeg.

Nekem épp tegnap javasolta az orvosom, hogy azt mindenképp szerezzek be, mert első nap semmit nem vehetek fel, második naptól is csak hálós bugyit engedélyeznek. Mondtam neki, hogy már vettem, rám nézett és csak mosolygott... :)

Biztosan meglepődött, hogy honnan tudtam...

4769. 11a91585fe (válaszként erre: 4762. - Cashmeer)
2008. máj. 4. 17:11
:) Én a második babámat várom..és én is félek a szüléstől.Ez szerintem természetes.Mindig is szkeptikusan áltam az "ősanyákhoz" akik azt hangoztatják,hogy "hú nem is fáj meg csodálatos..stb".Ühüm..amikor először szültem,s egy ilyen ősanya ott lett volna az ágyam mellett úgy megtéptem volna,hogy egy szál haja nem marad. Fáj,de megéri.Ennyi.Nem beszélve arról,hogy kárpótól a kisbabád.Csodálatos dolog a karodban tartani.És ha szerencséd van csodálatos 9 (8,ha már 4 hetes vagy) hónap áll előtted.Szóval hajrá! :)
4768. diagonalt (válaszként erre: 4764. - Boribakter)
2008. máj. 4. 16:39

Üdvözlünk a fórumon:)

Milyen távmunkát végzel?Hol lehet ilyet találni?

4767. diagonalt (válaszként erre: 4762. - Cashmeer)
2008. máj. 4. 16:37

Szia!

Én 21 éves nappalis főiskolás vagyok,vagy és egyszercsak tavaly október elején megláttam egy kétcsíkos tesztet.Nagyjából egy napot bőgtem,hogy most csináljunk,mert éppen nem álltunka legjobban anyagilag,és a lakás is egy romhalmaz volt,felújítás előtt.Azóta:a világ egyik legboldogabb embere vagyok,mert magtartottuk a babát,és már alig várom,hogy kibújjon.Vagyis most éppen azt próbálom megbeszélni vele,hogy bírja ki még ezt a hetet,aztán szabad a vásár:)A szülés meg nem olyan rettenetes...sőőt,a legtöbb nő, aki szült élete egyik legszebb pillanataként emlegeti a szülést.Az az öröm,amit akkor éreztem,akir először megmozdult,no az leírhatatlan.Most is amikor mocorog,csak becézgetem és símogatom.Lehet,hogy meghíztam,és tele lett striával a hasam,de olyan nagyon nem érdekel,mert a gyermekem mindenért kárpótol.

Én pl a gátmetszéstől rettegtem nagyjából az első 30 hétben.Mára nyoma sincs,és még van talán 17 napuk a kiírt dátumig.

Ha gondolod nézd meg S.Sandra adatlapját,és naplóját.Ő szűlt legutóbb,és csodűlatos kislánya van.Orsolyáék kisfia is gyönyörű.

Elég nehéz ezt úgy leírni,hogy átéld a boldogságot,amit mi érzünk,mert akkor amikor azon gondolkodtam,hogy elvetessem-e a gyermeket,én sem éreztem.Ma már tudom,hogy kevesebb ember lennék nélküle.

2008. máj. 4. 16:27
Lányok..én alig alszom valamit éjszaka..Nappal,meg fáradt vagyok..
4765. 11a91585fe (válaszként erre: 4764. - Boribakter)
2008. máj. 4. 16:24
Szia :) Darinka? Nagyon szeretem ezt a nevet..:)
2008. máj. 4. 14:45

Sziasztok!

Nemrég találtam a honlapra/fórumra, és meglepődve tapasztaltam, hogy van ilyen topik is. :)

Én a 33. hétben vagyok, június 18-ra vagyunk kiírva a kislányommal. Második baba, már van egy 2 éves 7 hós bátyja is, aki már nagy dumás, be nem áll a szája, folyamatosan írni kell, amiket mond, mert percenként van valami édes beszólása.

Itthon vagyok vele, innen dolgozom, így aztán hétköznaponta azzal kergetem szegényt az őrületbe, hogy sokat ülök a gép előtt... :$ Apja is dolgozik, a párom, csak ő bejárós, ezért nem tűnik fel neki, hogy munka közben ő se "jófej" (értsd: hurcibálható, nyúzható, nyaggatható :D)

Szülés tekintetében Márkus császárral született, és úgy néz ki, Darinka is úgy fog (nem kötelező neki, ha nem leszek toxaemiás, mint a bátyjával, aki szegény még ráadásul lábvégű farfekvéses is volt...)... Szóval nem tudok természetes szülési élményekről beszámolni, és érthető minden félelem, de azt jó, ha tudjuk, hogy nincs két egyforma szülés, és a rémhírek mindig jobban terjednek, mint a vidám történetek. Azontúl az ember mindig jobban fél az ismeretlentől, a szülés pedig mindig ismeretlen, hiszen minden egyes babával más és más lehet. Én azt szoktam mondani: most hiába aggódom előre, mi lesz akkor, mert akkor sem lesz rá előbb megoldás. :)

4763. 1397c45af7 (válaszként erre: 4762. - Cashmeer)
2008. máj. 4. 14:22

Szia!

Ez az érzés nálam is megvolt.Márminthogy rettegtem a szüléstől.Olyannyira,hogy pár héttel ezelőttig még beszélni akartam a dokimmal,hogy csakis császárral vagyok hajlandó világra hozni a babámat.

DE!!!

Ez az érzés,ahogy közeleg a nagy nap,egyre halványodott bennem és most ott tartok,hogy nehogy császár legyen a vége,mert természetes úton szeretnék szülni!

Sőt,ha nem lesz elviselhetetlen a fájdalom,még fájdalomcsillapítót sem szeretnék kapni.

Ha csak emiatt nyugtalankodsz,akkor semmi okod rá,ez a félelem el fog múlni,amikor egyre jobban várod,hogy veletek lehessen a babátok!

4762. Cashmeer
2008. máj. 4. 14:04

Üdvölök mindenkit!

Gondoltam írok pár sort,hátha a nálam sokkal tapasztaltak meg tudnak nyugtatni.Úgy néz ki hogy terhes vagyok,bár még nagyon az elején kb 1 hónapos.Hétfőn derül ki 100%-ra.Viszont nagyon sokáig vajúdtam megtartsam-e,legnagyobb félelmem a szülés!Tudom h tök hülyén hangzik,de reszketek a gondolatától.Nem tudom mások hogyan viszonyulnak ehhez,nekem ez a babaváró kör még nagyon új.

4761. 1397c45af7 (válaszként erre: 4759. - S.Sandra)
2008. máj. 4. 13:54

Hol lehet kapni a Tena hálós bugyit és mennyibe kerül?

Most vettem betétet,egy csomag normál Tenát és két csomag éjszakai Libresset.A kórházban adnak nagy bazi betétet a vajúdás idejére,meg szülés utánra is.Szerinted elég lesz amit vettem,vagy vigyek még be valamilyet?

4760. 1397c45af7 (válaszként erre: 4758. - Diagonalt)
2008. máj. 4. 13:50

Én a piacon vettem szopis melltartót tiszta pamut és 500 ft !!!! volt.

Utálom a merevítő nélküli melltartót,ezért nem is terveztem többet áldozni erre.

Ha megyek valahová,úgyis a normál melltartóimat fogom hordani,már vettem nagyobb méretet is.

Úgysem fogok útközben szoptatni,tehát pont elég lesz az a két szopis melltartó otthonra annyi pénzért.

4759. S.Sandra
2008. máj. 4. 10:32

Az eldobható bugyi egyáltalán nem hülyeség. Vajúdás közben mást nem engednek felhúzni, ugye nem árt ha valami megfogja a magzatvizet felfogó óriási betétet és nem a lábaidat összeszorítva kell tartanod. Szülés után nekem a Tena hálós bugyija vált be, a szellőzés miatt szintén nem támogatják a rendes alsót. Áldottam az eszem, hogy vettem ilyet is.

Betétből valami óriási méretet és jóóó hosszút vegyetek, a legjobb ha kb. a bugyi elejétől a végéig ér.:) Elég csúnyaságok ürülnek ki a szülés után...a menstruáció ehhez képest semmi!

Szoptatós melltartót viszont nekem sem kellett kivennem a táskámból, és azóta sem húztam fel egyszer sem. Szerencse, hogy csak egyet vettem, mivel soha nem volt nagy mellem (bár most azért nem kicsi:)), így nekem a sima pamut háromszög melltartó is bőven megteszi helyette és még jól is néz ki.

4758. diagonalt
2008. máj. 4. 10:07

Aranyérre és a mellre is tökéltes a körömvirág.Az aranér sajna tapasztalat:S

Szopismelltartót még nm mertem venni,mert nem tudom,hogy mekkora lesz a mellem,ha beindul a tej,de megvan a bolt,ahol egész jó árben lehet kapni,és elég csak elszalajtani apát,hogy vegyen kettőt:)A kh-i napokra meg szerintem nagyon melltartót sem fogok venni.Az eldobható bugyi szerintem felesleges pénzkidobás.Ha a mansis vért ki tudtam belőle mosni,gondolom ezt is ki lehet:)

Sok folyadékot majd apa behozza másnap,én egy zsugor ásványvízre gondoltam,az elg is lesz a három napra.Melltartó betét helyett van a textilpeli.Anya mondta,hogy amikor neki beindult a teje,akkor azzal tudta igazán rendesen felfogni.Mellszívó meg minden babás osztályon van,így szerintem azt is felesleges bevinni.Illetve a nővérkék mondták a kh-ban,hogy nem érdemes előre megvenni,mert nem tudhatjuk,hogy melyik fajta válik be.Nálunk a babáknak nem kell semmit bevinni,hanem mindent ott adnak,direkt megkérdeztem.

4757. gabb
2008. máj. 4. 09:52
egy kis segítség- még Sandrától :D
4756. gabb
2008. máj. 4. 09:51

1-2 hálóing vagy hosszú póló. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, ha nem sikerül kimosni, de azért

kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk mászkálni benne.

köntös

papucs

meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábunk

törülköző

2 kis törülköző (borogatásnak)

eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez

4 kicsi ásványvíz (szénsavmentes), lehetőleg csőrös üvegű, így nem öntjük magunkra

szőlőcukor, csoki ha a kórház megengedi

WC papír

tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)

fésű

gátmasszázsolaj

fényképezőgép (feltöltve), film

telefon, telefontöltő

CD, discman, magazinok

óra

terhes kiskönyv

leletek

TB kártya

személyi, lakcímkártya

Kispapának: papucs, póló, kényelmes naci, szendvics

Kisbabának: első ruhácskák (body, rugdalózó, sapka) 56-os, 62-es méretben

Kórházi napokra:

Kismamának:

3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama – könnyen beszennyeződhet, és a fokozott izzadás miatt is gyakran kell cserélni

köntös

2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)

szoptatós melltartók

bugyik

fűzős bugyi vagy haskötő (ha van)

6 eldobható hálós bugyi

2-3 pár zokni

3-4 törölköző (nagy, kicsi) – számítsunk gyakori tusolásokra, a gátsebet naponta 3-4x is le lehet zuhanyozni, hogy ne fertőződjön el az ürülő váladéktól. A langyos víz a fájdalmat is csillapítja.

Étkezéshez:

szendvics, amit szülés után megehetünk

műanyag edény, tányér

evőeszköz

szalvéta

pohár/bögre

szilvalekvár vagy aszalt szilva

sok-sok folyadék

Neszesszerbe:

tusfürdő, szappan

intimszappan

testápoló

sampon

hajszárító

hajgumi, hajpánt

papír WC ülőke

körömolló

zsebtükör

krém mellbimbóra

1-2 csomag Tena Lady normal betét

1 csomag normál éjszakai betét

melltartóbetét

mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)

aranyér elleni kúp (patikában recept nélkül kapható), krém

papírzsebkendő

Babának:

56-os body

56-os rugi

két sapka – egy vastag, egy vékonyabb

kesztyű

5 textilpelenka

1 csomag pelenka

2 fürdőlepedő

takaró

napraforgóolaj

Anyakönyvezéshez:

kismama és kispapa személyije, lakcímkárytája

300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat

A hazamenetelhez

Készítsük össze, hogy a család behozhassa a kórházból való távozás napján:

A mamának:

Kényelmes, bő vagy kismama ruhák, mert a szülés után alakunk nem lesz azonnal a régi

A babának:

évszaknak megfelelő body, rugdalózó

kardigán vagy kocsikabát

vastagabb sapka

takaró

télire overall vagy bundazsák, kesztyű, kocsicipő

autósülés/hordozó

4755. 1397c45af7 (válaszként erre: 4754. - Diagonalt)
2008. máj. 4. 09:36
Köszi:-)
4754. diagonalt (válaszként erre: 4753. - 1397c45af7)
2008. máj. 4. 08:55

Köntös,törölköző(szigorúan sötét),kéztörlő,zokni,bugyi,póló(sajna még nem kaptam olyan elől gombos hálóinget/pizsamát,ami elfogadható árban van,és fel is venném).WC papír,fogkrém,tusi,fürdős papucs, betét,zsepi,két ruhapeli, evőeszközök, konyharuha.

Akarok még domestosos törlőkendőt,mert ugyan rég jártam kh-ban,de kollégiumban laktam néhány évet és tudom,hogy hasznos lehet.

Mázskálós papucs, fogkefe, sampon, balzsam, műzlistál fejéshez, majd amikor indulni kell.

A csomagom folyamatosan alakulóban van,és mindig mikor eszembe jut valami,akkor beledobom:)

Meg apának összeraktam,és megmutattam,hogy mit hozzon babának hazajövetlere,mert az én ruháim között még csak-csak eligazodik,de babáéiba sokszor én is belegabalyodok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook