2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
Szia!!!
Igen.A hasfájásom elmúlt.A nyilalások megvannak.
Ezeket találtam:
A nyákdugó egy véres, kocsonyás váladék ami a méhszájat zárja le hermetikusan a terhesség végéig. Mikor elkezd nyilni a méhszáj, akkor kilökődik. Van aki még aznap, van aki csak hetek múlva szül utána.
Nyákdugó
Kilökődésével megnyílik a méhszáj. A szülés megindulásának jele lehet, de előtte 5-7 nappal is bekövetkezhet. Nem mindig észlelhető, de ha igen, akkor kevés véres nyák ürül a hüvelyből.
A nyákdugó kilökődése
A nyákdugó kevés véres-kocsonyás váladék formájában kilökődik, amikor a méhszáj tágulni kezd. Ez nem azonos azzal, mikor a magzatvíz elfolyik, ilyenkor a baba még a magzatburok biztonságában van. Bár ez egy korai jele a szülés megindulásának, még több napod, sőt akár 1-2 heted is hátra lehet a szülésig! Mint bármikor a terhesség folyamán, ha vérzést észlelsz, azonnal beszélj az orvosoddal!
A nyádugó távozása érzésre olyan, mintha erős folyás indulna meg és barnás színű. A magzatvíz nem folyhat előtte, mert a nyákdugó elzárja az utat. A dugó távozása után sem biztos a víz megindulása, mert ahhoz meg az kell, hog megrepedjen a burok, ami nem következik be mindig. A szivárgó víz olyan, mintha egy nagyon kicsit bepisilnél, a folyó víz meg zubog kifelé.
Melyik hsz-ben írtam az emlékezés hiányát?
Bár biztos nem lehetett fontos,ha nem tudom:)vagy csak megint olyan az agyam,mint a szita.
Fogalmam sincs!
Én is azon agyalok,hogy a nyákdugóm az ami jelentkezett vagy a tagnapi vizsgálat okozta...Gőzöm sincs...
Az én kedvesem is levitte ma magával a laptopot,így nem tudtam,csak 9 órakor bekukkantani a szokásos 7 helyett:-(
Zizi,olvastam a naplód,remélem az én méhszájam is nyitva van már,mert nagyon fura dolgokat érzek mostanában odalenn!
Pénteken,akkor még C3100 volt a méhszáj,tág a vagina,meg elkezdett felpuhulni...A nagy változások tegnap előtt indultak be.
Amúgy nem hiszem,hogy az egész nák elment,mert csak olyan fél-egy köbcentinyi ragacsot találtam.Így az is lehet,hogy elkezdett befűződni a méhszáj,és leszakadt belőle egy darab.Vagy csak ilyen kevésnek kellene lennie?
Én rengeteget sétálok amúgy, a kutyusunk miatt főleg!
Mire nem emlékszel?
Én szombaton jártam így.Olyan fél 9 tájban lementem piacra,és felvásárolták előlem az összeset,minden zöldségestől.
A séta meg elméletileg könnyebb szülést fog hozni,illetve megsürgetheti az időt.Valamit erősít a kis buksi,meg a burok súlya,de már nem emlékszem.
Igen,az,hogy nem jelentkezek be délelőtt-az sajnos azt jelenti,hogy a férjem elvitte a laptopot:(Ilyenkor nagyon unom magam...
Na ha délután 4-5 között sem jelentkeznék,AKKOR TÉNYLEG ESEMÉNY VAN!!!
De neked tényleg nagyon szorítok.Szerintem ma este vagy holnap tényleg szülni fogsz!!!
Sziasztok!
Jó sokat írtatok,elég volt visszaolvasni!
Aváltozatosság kedvéért a hasam megint kőkemény és nam nagyon enyhül.De holnap reggel NST,addig meg csak kibírom:-)