2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
Én is csak erre tudok gondolni,hogy megszokta,mert vacsira annyit szokott enni hogy még a fülén is tej folyik,és mégis óramű pontossággal kettőkor felébred!
Nálunk ugyanígy telt az éjjel....de általában így szokott.Nóri még egyszer sem aludta végig az éjszakát,úgyhogy én már 4 hónapja nem aludtam ki magam!!!Fogytán az energiám!!!!
Úgy látszik a fiúk összebeszéltek.
Én is, mint a mosott sz.r, már 2 dl kávé van bennem.
hát nem jött be, Zazi evett 2-kor, 5-kor és 8.30-kor
megint fáradt vagyok, kávé nélkül pedig nem is élnék
Átadtam Rékának a gratulációkat a fogával kapcsolatban,és köszönjük szépen mindenkinek:-)))
Szar idő van.L akartam menni következő szopi után a gyerekkel sétálni,ere esik mintha muszáj lenne.Ráadásul begyűjtöttem egy ínhüvelygyulladást is.De legalább főznöm nem kell ma.
Szintem ez annyira babafüggő,és nem minden baba olyan,mint pl Béka,aki 6 hetes kora óta szinte mindig átalussza az éjszakát.Ha az lenne a szokása,h éjjel egyszer kelt,akkor is hagynám.Persze mondják,h mennyire szörnyű meg hogy majd 1,5 évesen is ezt fogja csinálni.De azt látom,h egyik pillanatról a másikra változnak a szokásai,akkor mi a biztosíték arra,h nem fogja soha kinőni...Majd ráérek ezen gondolkodni,ha itt az ideje.Eddig elég sok anyukát is merek és tényleg csak 1-1 esetben hallottam,h 1 éves kor után is kelti az anyját szopizni.
Igazad van, én sem hagyom sírni, éjjel aludni kell és ha ez az ára hogy 10 percig szopizni akar akkor hagyom. Végülis 1-2 alkalommal kéri egy éjjel, sokszor a második szopi reggel 6-ra esik.
Biztos megszokás, mióta megszületett így eszik.
2-3 között és 5-6 között.
Amúgy is tele volt a cicim és éjjel van több, délután és este már alig van.
Lehet,h pótlással még hónapokig fogod tudni szoptatni.A legjobb példa erre Dora.Ő már nem tudom mióta hozzátápszerez és még mindig szoptat,csak 1-2 szopit kiváltott,vagy kiegészít a táp.
Nem tudom.Annyi hülyeséget olvastam már mint jótanács ilyen ügyben.Az egyik kedvencem,h hagyjuk sírni az éjszaka kellős közepén,de akkor se etessük meg.Ezzel nagyon nem értek egyet.Kérdés,h tényleg éhes-e vagy csak azért kel fel,mert megszokta.
Ezt előre soha nem lehet tudni ez miatt nehogy letegyél róla !
Az Evelint három hónapig szoptattam, de második hónaptól már kapott kiegészítésként tápszert.
Vikinél most kezdtem el tejpéppel egyelőre, de kedden kap oltást és iratok tápszert, mert kevés neki a tejcim. Már nem csinálok lelkikérdést belőle, hiszen mindent megtettem a cél érdekébe.
De azért sajnálni fogom ha már nem szopizik, mert szeretem szoptatni ( csak éjjel nem annyira hi-hi)
Jó reggelt !
Hétkor ébresztő volt nálunk.
Viki fél 8 körül szokott vacsizni, tegnap szopizott és még adtam neki tejpépet hátha tovább bírja, de ugyanúgy kettőkor kelt szopizni és reggel 5-kor is!!! Idővel biztos eltolódik, gondolom megszokásból is felkel, mintha fel lenne húzva mint az ébresztőóra.
És mit csinálsz?Tehát felébred és egyértelműen jelzi,h éhes,esetleg tudod,h kevesebbet evett vacsira,mint szokott,akkor sem eteted meg mondjuk 3kor?
Nekünk nem volt ekkora szerencsénk.Mivel vacira hulla fáradt volt így hamar beájult,9kor csak felriadt,így megint nem szopizott sokat.Meg sem lepődtem,amikor 2kor meghallottam a hangját.Az egész öklét tömte be a szájába.Aztán fél 6kor kelt,amikor az Apa elkezdett neki dumálni,és így úgy felébredt,h nem is akart visszaaludni.Végül felbosszantott és beraktam a kiságyba,az Apját meg lecsesztem,h gyerünk feküdni,vagy dajkálja a gyereket,amíg én kialszom magam.Rend lett egyből.Apa jött aludni,és a gyerek is megadta magát.
Csatlakozom.Igaz nálunk Béka az első,de még szeretnénk kettőt.A következőnek minimum 5 évet várnia kellene,amíg lediplomázom és munkábaállok.A következő kettő között 2 évet szeretnék.Én még valóban fiatal leszek,de a párom?Ő több mint 7 évvel idősebb nálam.
Nálunk nincs kecmec!!!Utolsó szopizás után,ami fél 9-9 között van-ha bealudt ha nem,irány a kiságy!!!És alvás.De el is alszik negyed órán belül.
Most már tűzök én is,mert ki tudja mikor ébred őnagysága:(De 4 előtt nem vagyok hajlandó megetetni!!!
jó éjt, Zazi most aludt el- hason!
reméljük hajnalig bírja!
Na jó éjt csajok, megyek én is. Az előbb is felriadt és ringatnom kellett egy kicsit!
Igen a korom engedné, de én magamon érzem, hogy mennyivel másabb mint 12 éveel ezelőtt. Ha már csak azt nézem, hogy akkor annyi tejem volt, hogy nem győztem kiöntögetni, mert már tele volt a fagyó. Most meg a kezdetektől a tejen paráztam, mert épphogy elég volt neki, majd elkeztük a hozzátáplálást. Jó tudom, hogy sok gyerek nőtt fel tápszeren. De nmekem meg a lelkivilágonak lenne rossz, ha a harmadikat meg nem tudnám már tejcivel eddig sem etetni. Tudom hogy ez hülyeség.
Igazad van!
Képzel el mikor a 13 éves fiam azt mondta a minap:Anya ,egész jól nézel ki ahhoz képest hogy 34 éves vagy!!!!
Köpni nyelni nem tudtam!!!!
Ezt vehetem bóknak????
Na lépek,gyorsan letusolok.
Lehet hogy még visszanézek,ha nem jó éjt mindenkinek!
Na én erre írtam, hogy egy kisgyerek fiatalítja a szülőket.
Nálam erre sajnos nincs még remény sem!!!!
Mi kelünk....jó esetben"csak"kétszer!!!
Biztos nagyon rossz volt!!!!
De a lényeg hogy itt van Melcsi(nagyon szép nevet választottatok Neki!),amúgy meg a korod még szülhetsz!!!
Remélem Melcsi hangját csak holnap reggel hallom legközelebb. Csak azért met még most is zúg tőle a fejem annyit kiabált ma.
Mi nagyon akartuk Melcsit csak nem jött össze. Orvostól orvosig jártam, de nem tudták megmondani miért is nem jött össze. Majd 2006. oktoberében csináltam egy tesztet ami pozitív lett, de nem sokáig örülhettünk, mert kb. 1 hétre rá elkeztem görcsökni és vérezni. De a terhesség spontán megszakadt (5-6 hetes lehetett). A doki azt mondta hogyha nem csinálok tesztet az olyan lett volna mintha csak késne a mensi. Ez pedig okt. 21-én volt, anyukám szülinapján. Ezt el sem mondtam neki. Csak a párom és a doki tudott róla. Így az ősz nem az én évszakom.
További ajánlott fórumok: